• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenirken szi en cok dusunduren

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
evlilik kararinizi gozu kapali verdiniz mi, iste bu tam benim evlenecegim kisi mi dediniz
yoksa
sizi dusunduren yonleri oldu mu esinizin
en cok hangi yonu evlilik kararinda sizi zorladi? ve o dusunduren huylari, evlendikten sonra tahmin ettiginiz gibi problem oldu mu

Ben 2 aylık evliyim ve 2,5 sene flört dönemimiz oldu evlenme kararımı gözüm kapalı verdim tam evleniceğim insandı ruh ikizimdi çünkü....yalnız ufacık bişey vardı aklımda çok kırılgan ve herşeye takılıodu ama hepsi evlendikten sonra değişti tek sorun uzağımda olmasıydı ,,,,,,,, sana tavsiyem bu soruyu neden sordunu az çok tahmin edebiliorum=)çok büyük kötü huyları olmadığı sürece ufak tefek şeyleri düşünme herşey evlendikten sonra düzelio değişio ayrıca herşey tabiki bayanda bitio,,,

evlenmeyi henüz düşünmüyorum
ama bigün buna karar verirsem asla gözü kapalı atlamam
cunku kendimi tanıyorum
cok fevri kararlar verip sonunda hep pişmanlık yaşarim
o yüzden olabildigince ince eleyip sık dokumam lazım ki sonrasında kafamı duvarlara vurmayayım...:delphin:
evlilikle evciligi birbirine karıstırmamak lazım :kahve:

sanırım gözü kapalı oldu.çok zıt karakterlere sahiptik.ben çok neşeli bir kadınım o ağır abilerden.nişanlıyken düşünmeye başladım biz en fazla beş sene evli kalırız böyle giderse diye ama.hani o umutlar var ya belki evlendikten sonra bişeyler değişir diye.onbeş senelik evliyim.ne o nede ben değişmedik.sadece ben onu çok iyi tanıyorum oda beni sanırım.yuvarlanıp gidiyoruz.erken karar verdiğimi düşünüyorum çoğunlukla.çünkü çok fırtınalar atlattım.ama kaderde varmış.deyip.hayata devam ediyorum.

7 yıldır düşünüyorum hala da düşüneceğim galiba demiyorki düşünüyorsun o halde varım gamyoncuiremsu yaşlandım beee :delphin:

Ben 2 aylık evliyim ve 2,5 sene flört dönemimiz oldu evlenme kararımı gözüm kapalı verdim tam evleniceğim insandı ruh ikizimdi çünkü....yalnız ufacık bişey vardı aklımda çok kırılgan ve herşeye takılıodu ama hepsi evlendikten sonra değişti tek sorun uzağımda olmasıydı ,,,,,,,, sana tavsiyem bu soruyu neden sordunu az çok tahmin edebiliorum=)çok büyük kötü huyları olmadığı sürece ufak tefek şeyleri düşünme herşey evlendikten sonra düzelio değişio ayrıca herşey tabiki bayanda bitio,,,

ama bak bir arkadas ta kimse degismedi diyor

ben evlilik kararını düşünmedim açıkcası
10 aylık flortten sonra bi baktım nişan olmuş
hiç oturup doğrumu yanlışmı diye düşünmedim
açıkcası yüregimin götürdügü yere gittim
ve 15 gün sonra düğünüm var
yine düşünmüş taşınmış deilim
sadece kalbimin sesini dinliyorum
aşkımla sorgusuz sualsiz ve yargısız evleniyorum
inşallah hem böle mutlu olurum,

ben nişanlanirken neler cektim bi Allah bi ben bilirim :))) öyle olurmu böyle olurmu ? tirtiklamadigim düşünce kalmamişti..nişanlancagim gün bile şüphelerim vardi..nişanlaninca hepsi geçti..sonra nişanlilik boyunca taktiklarim vardi.onlarda evlenince gecti..nasil bir huyu,karakteri olursa olsun en önemlisi tolera etme orani,orta yol bulma cabasidir..bütün vesveselerimden,korkularimdan eşimin orta yol bulma cabasini gördügüm için kurtuldum..inatci,sabit fikirli olsaydi hayatta yapamazdik..sonuc olarak gözüm kapali evlenmedim :) hayatimda hiçbirşeye gözüm kapali dalmadim..hiçbir zaman ayaklarim havada olmadi..bu biraz karakterle alakali..ben duygusalliktan cok mantikliyimdir..önce mantigimin onaylamasi lazim..sonra duygularimi serbest birakirim..eşimide önce mantigim onayladi..sonra sevdim ;)

5 yıl flört ettik..
1 yıl da nişanlı kaldım..:delphin:
gözüm kapalı atlamadım..ama bekleme nedenlerimiz okullarımızın bitmesi,askerlik ve iş bulmaydı..kaydirigubbakcemile
hepsi oturduktan sonrada evlenmeye karar verdik..
en çok zorlayanı asabi olmasıydı..Çok üzgünüm çoook
biraz törpüledim gibi bu huyunu...
daha doğrusu deli deliyi görünce sopasını sakladı diyelim..:lepi:

evlilik kararı bir anda olup bitti nişanlıyım fakat çok fazla takıntılı olup çıktım.herşeyi kafama takıyorum.nişanlımıda üzüyorum.en büyük düşüncem nişanlımın ailesi(ya beni ezmeye kalkarlarsa ya hayatımıza burunlarını sokarlarsa)halada devam.

7 yılın ardından oldugamyoncuiremsu.Bana kalsaydı bir kaç yıl daha beklerdim.mirmirmirmirEvlilik bana göre değilmiş,evlenince daha iyi anladım.Rahatıma ve özgürlüğüme düşküm,ev işinden nefret eden biri olarak bu çok normal sanırım.kaydirigubbakcemile5
Eşimin hangi cümlem,hangi tavrım karşısında ne diyeceğini, ne yapacağını bilerek evlendim ben.Artık o kadar iyi tanıyordum ki onu...İyi ve kötü huylarını,hepsini biliyordum.O yüzden evlenince değişen bir şey olmadı.hihoyyyt
Kimse acele etmesin.İsteyen erkek bir yıl değil ,10 yıl da bekler...Çocuk oyuncağı değil bu.İyice düşünüp taşınmak şart.kaydirigubbakcemile4

5 yıl flört ettik..
1 yıl da nişanlı kaldım..:delphin:
gözüm kapalı atlamadım..ama bekleme nedenlerimiz okullarımızın bitmesi,askerlik ve iş bulmaydı..kaydirigubbakcemile
hepsi oturduktan sonrada evlenmeye karar verdik..
en çok zorlayanı asabi olmasıydı..Çok üzgünüm çoook
biraz törpüledim gibi bu huyunu...
daha doğrusu deli deliyi görünce sopasını sakladı diyelim..:lepi:

ben de aynı bu durumdayım şu anda okulun bitmesi ve onun askerliginin bitmesini bekliyoruz
ardından iş bulmasını bekliycez ve sonunda 5yılı bulucak sanırım bizim de 3yılı şimdiden bitti ne kaldı ki gamyoncuiremsu
aynennn sinirli olması beni düşündürüyo bazen korkuyorum ilerde sorun olur mu acaba diye
ama bi nebze rahatladım sağolnaniknanik

bızımde 3senelık bı ılıskıden sonra yakında nısanımız olucak ve hala dusunuyorum onunla mutsuz olmaktan suphem yok ama tek derdım uzaga gıdıcek olmam ve alısabılıcekmıyım yoksa mutlu oldugum zamanlarda bıle bı yanım eksık kalacakmı ve ben hayatı tam yasayamayackmıyım benı dusunduren bunlar ve bazende herseyı sılmek bıle gecıyo aklmdan pekı yapabılırmıyım hayııırr:1no2:

bızımde 3senelık bı ılıskıden sonra yakında nısanımız olucak ve hala dusunuyorum onunla mutsuz olmaktan suphem yok ama tek derdım uzaga gıdıcek olmam ve alısabılıcekmıyım yoksa mutlu oldugum zamanlarda bıle bı yanım eksık kalacakmı ve ben hayatı tam yasayamayackmıyım benı dusunduren bunlar ve bazende herseyı sılmek bıle gecıyo aklmdan pekı yapabılırmıyım hayııırr:1no2:
İyi düşünün.Başka yerde yaşamak o kadar zor ki...Ne aile ,ne arkadaş,ne tanıdık bir sima...Yok ...yok...Bu hiç de kolay değil.Eşin olması sadece yetmiyor.İnsan öyle bir bunalıyor ki...Eşi çok iyi de olsa yeri geliyor pişman oluyor.Doğup büyüdüğün ,havasını yıllarca soluduğun yerden ayrılmak o kadar güç ki...

Evlilik gibi ciddi bir karari bence öyle körü körüne vermemek lazim...:delphin:

Tabiki bir sekilde bir kumar oynuyoruz yarin ne olacagmiz belli degilken 5 sene 10 sene sonrasini yaradandan baska kimse bilemez lakin az cok evlenecek olan adaylarin birbirini tanimasi huyunu suyunu bilmesi lazim...a.s

Bu arada ben hep sunada dikkat cekerim, ailesi umrumda degil ben onunla evleniyorum ailesi ile degil ailesi ile anlasmasamda olur diyenler, bu basli basina bir yanilgi!!:kahve:

Genelleme yapmiyorum istisnalar vardir tabiki fakat cogunluk istatikleri belirliyor... :kahve:

Dört dörtlük insan yoktur dört dörtlük evlilikte ama karari verirken pembe gözlükleri bir dakikalinga cikarsaydik cok daha degisik kararlar verirdik belki...:delphin:

ya askın büyüsü biterse diye cok düsündüm ama sükür ki bitmedi

Çevremdekilere herşey çok kolaymış gibi yansıtmış olsam da benim içimde kopan fırtınaları bir ben bir Allah bilir..:delphin:
Evlilik bana hep uzak ve zor gelmiştir.. Başka bir aile ile canın istemese de görüşmek,bir erkeğin sinirli olduğu dönemi tolere etmek,ev işleri,yemek,temizlik ve daha niceleri..Bana göre değil derdim..kafamçokkarıştı
Haklı çıktım şakkıdı

gözü kapalı evlilik kararı verilmez eğer verirsen evlendikten sonra açılır o gözler...
şaka bir tarafa endişelerim vardı ama kendimle ilgiliydi benim endişelerim..
evliliğin benim doğama aykırı bir durum olduğunu düşünüyordum...
aslında korkuyordum...
ama ne zaman aşık olduğumu anladım ondan sonra hiç bir şey düşünmedim...
düşündürtmedi de, beni benden iyi tanıyordu sanki...
evlilik güzel şey de toplumun koyduğu kurallarla değil kendi koyduğun kurallarla yaşayacaksın onu...
kimseyi hayatına karıştırmayacaksın kendi ailen yada onun ailesi...
güven tam olacak kendine de, karşı tarafa da, ilişkine de...
en ufak şüphe o ilişkiye gölge düşürür...
ben olumsuz bir şey yaşamadım da görmedim de..
hatta bana kazandırdığı çok şey var evliliğin değil ama eşimin...

Allah tarafaından olsa gerek ilk görüşmemeizde daha anladım doğru kişi olduğunu.
içimi bir huzur kapladı..
evlendikten sonra gördüm ki daha da fazlasıymış aslında...

Back
X