• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Karmasası

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
123
Selam kızlar sizlere 2 kaynım hakkında yardım almak ıcın yazıyorum , kelime hatam olursa kusura bakmayın .
Birisi 26 birisi 22 iki kaynım var bende nisanlıyım , dertleri evlenmek .
Babaları annelerini bosamadan baska bir kadınla imam nikahlı yaşıyor yaklasık 5 - 6 senedir . Bu iki cockta annelerine bakmaya calısıyorlar ama evlencek yasa geldiler ikisininde düzenli iliskileri var kızlar hazır ama cocuklar evin yukunden kafalarını kaldıramıyorlar.
Adam boşansa annelerine baba aylığı kalacak ama boşanmaya yanaşmıyor.
İkiside calışıp eve para vermekten para biriktiremiyorlar . Büyüğü evlenmeye pek cesaret edemiyor , küçüğü de abim varken ayıp olur diye onu beklemek zorunda hissediyor.
Şimdi sizlere sorum şu : ne önerirsiniz? Krediyle yada borçla evlenip borçlarını çalışarak kapatan var mı ? Yardımlarınızı beklıyoruz .

Adam boşanmıyor diye kadın neden bekliyor? Adamın durumunu mahkemeye ispat edip, hiçbir şey istemeden boşanma davası açarsa kısa sürede biter ve kadın babasının maaşını alır. Neden boşanmıyor kocasından?

Bence sizin sorununuzun çözümü, benim sorumun cevabında. Anneleri kendi düzenini kurup, evini geçindirme durumuna gelmeden, kayınlarının evlenmesi çok zor. 22 yaşında olan için çok erken, onu saymıyorum ama diğer kaynın ve eşi için zor olur.

Kayınvalidenin durumu düzene girerse, kredi çekip evlenebilirler tabi ama aynı anda 2 eve bakamaz, çok zor.

üzüldüm kayınların adına ama ne güzel hayırlı evlatlarmış, anneleri adına da sevindim böyle evlatra sahip olduğu için.

Kadının eşinden yana yüzü gülmemiş ama çocuklarından yana gülmüş en azından.

kadın boşanabilir kocasından cocuklarıda sahit yaparak sonucta baskasıyla yasıyormus şak diye boşanabilir..

Aynen, kadın niye boşamıyor ki hala?

22 yaş evlenmek için çok erken...0 en az 26 ya kadar beklesin evlenmek için. Bu arada tabiiki kadının geçim yükü sadece evde olana çocuğa kalmamalı. 3 oğlu varsa, hepsi aylık düzenli küçük bir yardım yapsa, kadın rahat rahat geçinir diye düşünüyorum.

Hem başkasıyla yaşayacak hemde boşamayacak..! Var mı öyle bir dünya? Bence ya siz henüz ailenin içine tam anlamıyla girmediğiniz konunun aslını bilmiyorsunuz yada başka bir durum söz konusu. :KK14:

Kadin neden bekliyorki ?
Adamin durumunu ispat edebilir mahkemeye , bosanna davasini acsin mahkeme istesede istemesede bosar ..
Cocuklarida sahitlik yapar zaten , bence bu isin altinda baska birsey var ..

Oyle bir dunya yok baska kadinla yasa , digerini bosama .
Benim aklim almadi bu isi ..

22 yasindaki olan dsha cok genc , biraz daha bekliyebilir .
Ayrica bunlar 3 kardes annelerine ayda az bir miktar yardim etseler yinede hepsi yuvasini kurabilir ..
Peki sizin durumunuz nedir ? Siz ne zaman evleneceksiniz..

Kaynım dediğim için yanlış oldu , nişanlımın kuzenleri amcasının ogulları , ama anne baba ayrı olunca hep kayınvalidemde kalmışlar kardeş gibiler ondan kaynım diyorum , bunlar 2 kardeş 3 değil.
Nişanlımın amcası , yani çocukların babası da tam bir pskopat boşanamaz rahat bırakmam diyor kadın korkuyor .
22 yaşında olan 26 yaşında olandan daha istekli evliliğe daha hazır .

kadın kocasından boşansa bile iyi bir nafaka alamaz ki... bazısı gelirini düşük gösterip çok komik nafaka ödeyebiliyor...

kendi çalışma durumu yok mu? yoksa eğer k.valideleriyle birlikte yaşamak durumunda kalacak gelinlerden biri...

Selam kızlar sizlere 2 kaynım hakkında yardım almak ıcın yazıyorum , kelime hatam olursa kusura bakmayın .
Babaları annelerini bosamadan baska bir kadınla imam nikahlı yaşıyor yaklasık 5 - 6 senedir . Bu iki cockta annelerine bakmaya calısıyorlar ama evlencek yasa geldiler ikisininde düzenli iliskileri var kızlar hazır ama cocuklar evin yukunden kafalarını kaldıramıyorlar.
İkiside calışıp eve para vermekten para biriktiremiyorlar . Büyüğü evlenmeye pek cesaret edemiyor , küçüğü de abim varken ayıp olur diye onu beklemek zorunda hissediyor.
Şimdi sizlere sorum şu : ne önerirsiniz? Krediyle yada borçla evlenip borçlarını çalışarak kapatan var mı ? Yardımlarınızı beklıyoruz .
arkadaşım krediyle evini aldı krediyle evlendi şuan ev kredisini ödüyor aynı zamandada çalıştı kazandı ve şimdi arabasını aldı üstelik minicik melekleri dünyaya geldi yani o kadar karamsar bakmayın herşeyin bir çıkarı var evet ilk başlarda biraz zorluk çekerler ama sonrası Allahın izniyle güzel olur

kaynanan dava acsin 6 yildir imam nikahiyla yasiyor diye bir degilsede iki celsede biter

valla mecbur annesini birisi yanına alacak yapacak birşey yok. diğer kardeş de onlara maddi yardımda bulunacak. gelinler evlenmeyi o kadar istiyolarsa bu durumu da kabul edecekler, kadını sokağa atacak halleri yok

Kadın neden boşanma davası açmıyor ben onu anlamadım sonuçta karımı seviyorum diyemez başkasıyla imam nikahlı yaşıyor bu zaten başlı başına boşanma sebebi onun dava açmasını neden bekliyor? eve para getirmiyor bakmıyor bir de başka kadınla yaşıyor diye hiç mi çocuklarını arayıp sormuyor ne yapıyorlar diye. Çocukların işi zor bir şekilde kuracaklar yuvalarını olmadı evlenecekleri kızlarda çalışacak zaten baba parası diye bir şey kadın alabilir mi bilmiyorum 18 yaşından sonra nafaka bağlanması için çocukların ayrı dava açması lazım adamın da düzenli geliri yoksa zor kadına da para bağlanması ama aldattığını ispatlarsa tazminat talep edebilir.

kesinlikle bende mahkemeye vermesinden yanayım.yazık çocuklara yaa üzüldüm gerçekten.nekadar hayırlı evlatlar..aslında 3 tane çocuk evlat sonuçta azar azar yardımla kalır ayakta anneleri..Allah yardımcıları olsun..

Kredi çekmeleri de mesleklerine göre değişir. Asgari ücretle çalışıp yeni hazırlayıp bir de kredi öderlerse çok zor iş... Gelinler çalışıyor mu? onlarda durum ne...

Kadinin evi kira , gelinler calışmaya hazır sıkıntı yok , adamın evle maddi hicbir bagı yok kadınla gorusmuyorlar bile. Ogullarıyla da arada sırada gorusur, 26 yasında olan babasının kredi borcunu calısıp ödüyor bi yandan ev kira doğalgaz elektrik bi yandan kendi giderlerii cok zor gercekten.

Back
X