Evlenmeden once sevgiliye yapilmasi gerekenler

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhaba kizlar . Konuyu dogru yere actim mi ve boyle bir konu varmiydi bilmiyorum :(

Evliliklerde bircok problemler yasaniyor uzun yillar iliski yasayan insanlar evlendikten sonra taniyamamisim diyor ve pismanliklar basliyor. Eskiden bir hocam evleneceginiz adami heryonuyle deneyin demisti o zamanlar pek anlam verememistim onemsememistim mesela yanindayke cok sinirlendirin siddete meyilli mi az cok anlarsiniz demisti. Bende diyorumki burda yapabilecegimiz fikirleri hep beraber konussak paylassak fena mi olur? :)

evet ben gecenlerde sözlüme denedim mesela:)dedimki senin şahsiyetin daha oturmamış sen çocuksun nasıl evlenebilirim ben seninle tabi daha o zaman sözlü değildik:)ne tepki verecek diy emerak ettim oda gayet sakin nerden vardın bu kanıya dedi ama coooooook bozuldu:)sonra dedim tabiki tepkini ölçmek için yaptım diye:)

evet ben gecenlerde sözlüme denedim mesela:)dedimki senin şahsiyetin daha oturmamış sen çocuksun nasıl evlenebilirim ben seninle tabi daha o zaman sözlü değildik:)ne tepki verecek diy emerak ettim oda gayet sakin nerden vardın bu kanıya dedi ama coooooook bozuldu:)sonra dedim tabiki tepkini ölçmek için yaptım diye:)

Sevdim bunu bende deniyecegim ama o zaman evlenmezsin derse napicam:/

tatile çıkmak.uzun süre hep yanyana vakit geçirmiş olursun ya bağlanırsın yada tamamen ayrılırsın.dönüm noktasıdır bu bence

tatile çıkmak.uzun süre hep yanyana vakit geçirmiş olursun ya bağlanırsın yada tamamen ayrılırsın.dönüm noktasıdır bu bence

Uzun surelibir tatilimiz malesef olmadi canim :( ama birgunu tamamen beraber gecirmistik uzun bir otobus yolculugu sonra gezmek fln cok iyiydi ogun ikimiz icinde superdi 20 saat flndi ama gunubirlik bi gezi sizin dediginiz gibi degildi pek yani:( burda bosanmalari pismanliklari okuyunca cok uzuluyorum deneyimli arkadaslar bize yardimci olursa iyi olur sanki :)

imkanınız varsa onunla aynı evde kalın, aynı yatakta uyuyun...başka türlü yakından tanıyamazsınız:6:

konu cok güzel tam benim ilgi alanim su aralar...paylasimlari takip edicem..ve uygulucam..

konu cok güzel tam benim ilgi alanim su aralar...paylasimlari takip edicem..ve uygulucam..

Cok kisiye yardimi olur diye dusunuyorum ins guzel paylasimlar cikar. Ben gecen yil soyls birsey yapmistim konusurken cok uzgun oldugumu cok eskilerden bi arkadasimin bosandigini sebebinin siddet oldugunu soylemistim oda sinirlenip erkeklige sigmaz bir kadina el kaldirmak fln demisti. Simdi sacma gelebilir herkese ama gecen yil yapmistim ben boyle birsey

Bence de birlikte imkan varsa tatile gidilebilir ayni evde 1-2 gunde olsa yalniz kalinmali, huyu suyu elbette ki cok onemli ama adam horluyo mu temiz mi pis mi, nasil yemek yiyo, uyandiginda sinirli mi oluyo, uyurgezer mi bunlarda cok onemli bence..

Bence de birlikte imkan varsa tatile gidilebilir ayni evde 1-2 gunde olsa yalniz kalinmali, huyu suyu elbette ki cok onemli ama adam horluyo mu temiz mi pis mi, nasil yemek yiyo, uyandiginda sinirli mi oluyo, uyurgezer mi bunlarda cok onemli bence..

Ah ahh ins evlenmeden once boyle bir firsat gecer elimize…

kesinlikle aynı evde vakit geçirmek çok etkili oluyo iki tarafında birbirini tanıması ve kabullenmesi açısından. aynı evdeyken neleri kendi yapıyor, neleri sizden bekliyor anlıyorsunuz. mesela horlama mevzusu:) o sese katlanıp katlanamayacağınızı anlıyorsunuz:) bir süre sonra birlikte yaşadıkça o ilk gerginlik atıldıktan sonra herşey değişiyor. iki tarafta daha normal davranmaya başlıyor. asıl önemli olan birlikte nasıl vakit geçirirsiniz onu anlıyorsunuz. bir süre sonra ayrı şeylere mi dalıyorsunuz yoksa birlikte oturup playstation mı oynuyorsunuz vs vs..

mümkün değilse nelerden konuşabildiğinizi düşünmek önemli. sıradan şeylerden mi, herkes gününü anlatıyor öyle geçinip gidiyoruz mu yoksa birbirinize faydalı olabilecek, ilgi alanlarınıza dair konulardan mı gibi? son kısma şöyle bir örnek verebilirim: sevgilim yeme içme gezme gibi dışarıyla ilgili konularda bilgilidir. bu tür konularda ona danışırım mutlaka. dizi, müzik, teknoloji konularında da ben daha fazla okuyup araştırdığım için o da bana sorar. böylece birbirimizin eksiklerini tamamlarız gibi.

biraz karışık olduysa da kusuruma bakmayın artık:)

çok çok faydalı bir konu olmuş . . . :46:

kesinlikle bir takım tanıma ve tutum denemelerine tabi tutulmalı erkek ve kadın içinde böyle bence . çünkü bir ömür geçirilecek birlikte
erkekler için
aklıma gelenler ve benim de uyguladıklarım şöyle ;

ailenize saygısı ;ailenize onların yanındayken ve onlardan bahsederken kullandığı kelimeler ve önemliliklerini hissettirilebilite düzeyi . . .
maddi konularda tutumu ; beğendiğinizi belli ettiğiniz ya da hissettirdiğiniz bir şeyi hemen ya da durumu uygun olunca almayı teklif edip etmediği . . .
şiddete meyili ; onu en bam telinden eleştirdiğinizde ya da nefret ettiğini bildiğiniz bir şeyi özellikle ve gözlerinin içine bakarak yaptığınızda size olan tavrı . . .
sizi sahiplenme derecesi ; dışarıda ve kalabalıklarda ya da arkadaşlarının yanında size olan davranışları . . .
hastalandığınızdaki size olan özeni . . .
onun ailesinin yanında size olan duruşu yakınlığı hatta bakışları . . .
çocuklara,hayvanlara ve yaşlılara olan merhameti ve sevgisi . . .

bunlar dikkatle gözlemlenmeli bence . . . gözlemlenebilmesi için de uygun olan her ortam oluşturulmalı . . . horlamasıydı ağazından akan salyasıydı fln bence bunların yanında teferruat . . .

kesinlikle bir takım tanıma ve tutum denemelerine tabi tutulmalı erkek ve kadın içinde böyle bence . çünkü bir ömür geçirilecek birlikte
erkekler için

ailenize saygısı ;ailenize onların yanındayken ve onlardan bahsederken kullandığı kelimeler ve önemliliklerini hissettirilebilite düzeyi . . .
maddi konularda tutumu ; beğendiğinizi belli ettiğiniz ya da hissettirdiğiniz bir şeyi hemen ya da durumu uygun olunca almayı teklif edip etmediği . . .
şiddete meyili ; onu en bam telinden eleştirdiğinizde ya da nefret ettiğini bildiğiniz bir şeyi özellikle ve gözlerinin içine bakarak yaptığınızda size olan tavrı . . .
sizi sahiplenme derecesi ; dışarıda ve kalabalıklarda ya da arkadaşlarının yanında size olan davranışları . . .

bunlar dikkatle gözlemlenmeli bence . . . gözlemlenebilmesi için de uygun olan her ortam oluşturulmalı . . . horlamasıydı ağazından akan salyasıydı fln bence bunların yanında teferruat . . .

konu çok güzel bu arada..bende deniyceğiiiimm bi kaç şeyiii ...arkdaşım yazdığında çok katıldımm ..son derece doğru tespitler ..aynen katılıyorummm :)

askerliğini henüz yapmamış biriyse, askerlikden sonra yapın derim gerçek değerlendirmenizi çünkü gerçekten değişiyolar. ben onu beklicem gelsin bakalım izne falan geldiğinde pek anlaşılmıyo çünkü. ben şu örneği verebilirim şu an için, ailesinin yanında sevgisini,ilgisini belli etmezdi ama şimdi tam tersi tabi bunda özleminde etkisi vardır ama baya bi değişim var gaayet belli ediyo :17: bi gelsin burdakileri o zaman uygularım :31:

erkekler için

Bu verdigin ornekler cok guzelmis cnm hepsi icin bir ortam yaratip deniyecegim:46:

askerliğini henüz yapmamış biriyse, askerlikden sonra yapın derim gerçek değerlendirmenizi çünkü gerçekten değişiyolar. ben onu beklicem gelsin bakalım izne falan geldiğinde pek anlaşılmıyo çünkü. ben şu örneği verebilirim şu an için, ailesinin yanında sevgisini,ilgisini belli etmezdi ama şimdi tam tersi tabi bunda özleminde etkisi vardır ama baya bi değişim var gaayet belli ediyo :17: bi gelsin burdakileri o zaman uygularım :31:

degisiyolardir evet ama benimki negatif degisti...askerligi bitmedn 1 ay once ayrildi...bi yakaladim askerlik yaptigi yerde bi kizin evine gitmis.simdi onla beraber hala..okizda liseden arkadasi karsilasmislardi orda..onun icin fare gibi falan dmisti ama fare gibi olmasi yeterli degil kiz olsun yeter erkek icin...evlenicektik seneye hepsi suya dustu..zamanimida aldi 3.5 sene....he pisman olucakmi...snmiyorum 5 ay gecti hala ses yok..

askerden gelenleri kesin test edin...daha cok baglanicagina sevgisi bitmis beyefendinin...hergun aradigim icin heralde bitti...bilseydim surundururdum

Back
X