Evlenmeden Önce 🤔

sevgimaciyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2018
168
267
103
30
Hanımlar merhaba ☺️

3 aydır görüşmekte olduğum birisi var. Öncesinde bir 6 7 aydır da daha resmi bir iletişim içindeydik. İlişki olarak sorunsuz bir şekilde ilerliyoruz. Bana ilgisi, yaklaşımı, fikirlerimi önemsemesi vs.bu konularda bir sıkıntı çıkmadı şimdilik. Henüz hızlıca evlilik gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden erkenden ailesiyle tanışıp oturup kalkıp içli dışlı olma niyetim de yok.

Fakat malumunuz toplumumuzda aileler problemi evlilik birliğinin kanayan yarası 😬😅 O nedenle ailesi ve sevgilimin aile konularıyla ilgili, ciddi adımlar aşamasına girmeden önce nasıl fikir edinebilirim, hem ailevi konular hem de sevgilimle ilgili evlilik düşüncesine girmeden önce genel olarak her konuda nelere dikkat etmeliyim 🤔

Not: Babasıyla aynı iş yerinde çalıştığımız için mümkün olduğunca bu konuda bir şey duyulmaması için temkinli ilerliyorum. Babasını biraz tanıdığıma göre oğluna düşkün gibi geliyor. Annesiyle de yolda karşılaşınca ayaküstü tanıştığımızda sıcak ve ilgili bir tavır hissettim. Galiba şimdilik asıl soru işaretlerim babasıyla ilgili 😅

Babasıyla aynı iş yerindeyseniz daha iyi değil mi
Gözlemleme imkaniniz daha çoktur
Yalniz herkes is yerinde farklidir, evde farklidir, enisteyken farklidir, babayken farklidir, kayinpederken farklidir, bunu iş ciddiye binmeden -size tavirlari baglaminda- anlayamazsiniz.

Bunun disinda mukemmel aile ve mukemmel gelin iliskisi yoktur
Burda daha cok gozlemlemeniz gereken sevgilinizin ailesiyle iliskileridir
Ya da herhangi bir ailevi puruzde sevgilinizin tavirlaridir

Bunlari da boyle şak diye cozemeyiz zaten, zamanla gozunuze batan seyler olursa o zaman fikir danisir, oturur bir dusunursunuz.

Zaten tanımıyor musunuz ailesini? Açıkçası yakın ilişki kurmadan tanımanın mümkün olduğunu zannetmiyorum. Ciddi hâl alınca tanımaya başlarsınız gerçek anlamda.

evlenmeye karar vermeden kesinlikle tanışma, kaynaşma işlerine girmeyin.
evliliğe karar verdiğinizde asla uzatmayın, 6 ayın içinde söz nişan düğün bitsin.
evlenirken, çalışan insanlarsınız mümkün mertebe borç harç da olsa her şeyi kendiniz yapmaya, ailelere maddi yükümlülük bırakmamaya gayret ederseniz evinize karışılması mevzusunu da minimuma indirgemiş olursunuz..
evlendikten sonra da iki tarafa da eşit mesafede bir muhitte oturmanızı öneririm.

deneyimlerimden önerilerim bu şekilde..

Babasıyla aynı iş yerindeyseniz daha iyi değil mi
Gözlemleme imkaniniz daha çoktur
Yalniz herkes is yerinde farklidir, evde farklidir, enisteyken farklidir, babayken farklidir, kayinpederken farklidir, bunu iş ciddiye binmeden -size tavirlari baglaminda- anlayamazsiniz.

Bunun disinda mukemmel aile ve mukemmel gelin iliskisi yoktur
Burda daha cok gozlemlemeniz gereken sevgilinizin ailesiyle iliskileridir
Ya da herhangi bir ailevi puruzde sevgilinizin tavirlaridir

Bunlari da boyle şak diye cozemeyiz zaten, zamanla gozunuze batan seyler olursa o zaman fikir danisir, oturur bir dusunursunuz.
Daha iyi tabi ki ama söylediğiniz gibi hem iş yerinde ve sosyal hayatta aynı olmayabilir hem de tanıdığım kadarıyla bana zaten hiçbir kötü davranışı olmadı. Yani cidden ilgili saygılı davranır ama insan yine de şüpheye düşüyor. Evet sevgilimi daha dikkatli gözlemlemem gerek galiba.

Zaten tanımıyor musunuz ailesini? Açıkçası yakın ilişki kurmadan tanımanın mümkün olduğunu zannetmiyorum. Ciddi hâl alınca tanımaya başlarsınız gerçek anlamda.
Sevgilimin anlattığı kadarıyla anne ve kardeşlerini, gördüğüm kadarıyla da babasını tanıyorum. Evet şimdiden de yakın ilişkiye girmek istemediğim için çıkmaya girdim kendimce.

evlenmeye karar vermeden kesinlikle tanışma, kaynaşma işlerine girmeyin.
evliliğe karar verdiğinizde asla uzatmayın, 6 ayın içinde söz nişan düğün bitsin.
evlenirken, çalışan insanlarsınız mümkün mertebe borç harç da olsa her şeyi kendiniz yapmaya, ailelere maddi yükümlülük bırakmamaya gayret ederseniz evinize karışılması mevzusunu da minimuma indirgemiş olursunuz..
evlendikten sonra da iki tarafa da eşit mesafede bir muhitte oturmanızı öneririm.

deneyimlerimden önerilerim bu şekilde..
Teşekkür ederim bu şekilde tavsiyeler istiyordum. Evet ikimiz de çalışıyoruz. Maddi açıdan buyuk bir problem yok ve ben de çiftlerin düğün-ev masraflarını kendilerinin karsilamasi taraftarıyım. Ailevi konularda da samimi ama kendinden de ödün vermeyen bir profil çizilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum, umarım yanilmiyorumdur 😬😅

Hanımlar merhaba ☺️

3 aydır görüşmekte olduğum birisi var. Öncesinde bir 6 7 aydır da daha resmi bir iletişim içindeydik. İlişki olarak sorunsuz bir şekilde ilerliyoruz. Bana ilgisi, yaklaşımı, fikirlerimi önemsemesi vs.bu konularda bir sıkıntı çıkmadı şimdilik. Henüz hızlıca evlilik gibi bir düşüncem de yok. Bu yüzden erkenden ailesiyle tanışıp oturup kalkıp içli dışlı olma niyetim de yok.

Fakat malumunuz toplumumuzda aileler problemi evlilik birliğinin kanayan yarası 😬😅 O nedenle ailesi ve sevgilimin aile konularıyla ilgili, ciddi adımlar aşamasına girmeden önce nasıl fikir edinebilirim, hem ailevi konular hem de sevgilimle ilgili evlilik düşüncesine girmeden önce genel olarak her konuda nelere dikkat etmeliyim 🤔

Not: Babasıyla aynı iş yerinde çalıştığımız için mümkün olduğunca bu konuda bir şey duyulmaması için temkinli ilerliyorum. Babasını biraz tanıdığıma göre oğluna düşkün gibi geliyor. Annesiyle de yolda karşılaşınca ayaküstü tanıştığımızda sıcak ve ilgili bir tavır hissettim. Galiba şimdilik asıl soru işaretlerim babasıyla ilgili 😅
Şimdiki aklım olsa asla ailesini tanımadan evlenmezdim.
İyice tanımaya çalış. Yani bu görmeden mümkün değil.
Örneğin bi şey alacakken anneme babama sorayım der mi? Bi sebeple almaz mı?
Kardeşi var mı? Varsa aile nasıl davranıyor hepsine? Küçük kardeşse ezilir mi büyük kardeş ise sorumsuz mu?
Annesinin kocası rolünde mi? Annem hep dertlerini bana anlatır vs.
Artık sizce hassas olan ne varsa

bır aıleyı tanıyabılecegınız en guzel yerden tanıyorsunuz bırlıkte calısıyorsunuz
disiplını , etık yaklasımı , bakıs acısı , paraya tavrı , ınsana bakıs acısı, durustluk bunları anlamak ıcın iş yapmak gerekır zaten

Şimdiki aklım olsa asla ailesini tanımadan evlenmezdim.
İyice tanımaya çalış. Yani bu görmeden mümkün değil.
Örneğin bi şey alacakken anneme babama sorayım der mi? Bi sebeple almaz mı?
Kardeşi var mı? Varsa aile nasıl davranıyor hepsine? Küçük kardeşse ezilir mi büyük kardeş ise sorumsuz mu?
Annesinin kocası rolünde mi? Annem hep dertlerini bana anlatır vs.
Artık sizce hassas olan ne varsa
Şimdilik anladığım kadarıyla annesinin kocası olma durumu yok şükür ki. Babasıyla annesinin arası iyi ve babası güzel davranır annesine, onla birlikte gezer alışveriş yapar vs. Bir şey alma mevzusu güzelmiş, onu çaktırmadan deneyeyim bakalım.

Teşekkür ederim bu şekilde tavsiyeler istiyordum. Evet ikimiz de çalışıyoruz. Maddi açıdan buyuk bir problem yok ve ben de çiftlerin düğün-ev masraflarını kendilerinin karsilamasi taraftarıyım. Ailevi konularda da samimi ama kendinden de ödün vermeyen bir profil çizilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum, umarım yanilmiyorumdur 😬😅
Yanılmıyorsundue belki herkes kendine özgü. Ama misal ben bu konuda sorun yaşadım. Çalışıyorduk, paramız vardı, fazladan bile. Her şey kendimiz yaptık. Evlenince farkettim ki aile evlat ayırıyor. Eşim de her şeyi kendi yaparak ben güçlüyüm pozu çiziyor. Ruhu ise kırgın. Bu ayrımcılığa susması ve ben kendim yaparım güdüsü şuna sebep oldu, annesi küfrettğinde yalan söylediğinde sen de güçlü ol görmezden gel ben ailede akıllı çocuğum hesap soramam. O aileye aslan adamın içinden kendi çekirdek ailesini koruyamayan bi pasif çıktı. 14 sene tanıdım ben. Ailesiyle hiç tanışmadım yüz göz olmamak için. Pişman oldum.

biz eşimle sevgililikten önce uzun yıllar arkadaştık ve annesi üniversite zamanı oğlunun yanına geldiğinde bir arkadaş grubu olarak annesiyle tanışmıştık. annesi benim için “ lavender iyi kız güzel kız ciddi düşünsene bi arkadaşlık teklif et vs vs “ demiş. bunu eşimin güvenilir kuzenlerinden duydum. ben de annesi için kendi halinde tatlış bir kadın diye düşünmüştüm.

şu an 2 yıllık evliyiz, kayınvalideme ayda 1 gitmek ( bana kalsa hiç gitmemek ) için yoğun savaş veriyorum. Allah tan eşim sağduyulu ( maşallah 🧿 diyeyim ) davranmayı seçti de ( ben de bi şeyleri yuttum 🤷🏻‍♀️) aile mahkemesinde soluklanmadık.

kısacası , evlenmeden gerçek yüzlerini görmeniz için çoookkk bariz davranmaları gerekiyor genelde. ama tek tavsiyem şu olur; saygıyı iyi gözetin.

Back
X