evlenmeden önce vaad edilenler ve sonrasında karşılaşan vaziyetler...

2 gündür hastayım öksürüuorum ateşim var ve heryerim ağrıyor. benim canım kocam evlenmeden önce söylediği yardım ederim ben sanayı 2 gündür hatırlatıyor :69:
işten çıkarken arıyor yemek yapma diyor kendi bişeyler getiriyor yada mutfağa girip hazırlıyor :69:
sofrayı kuruyor topluyor bulaşıkları makineye diziyor etrafı topluyor o sırada bana ıhlamur kaynatıyor ilaç meyve sahlep derken yattığım yerde boyuna bişeyler yedirtiyor :69:

Ben onu çok seviyorum iyiki onunla karşılaşmış evlenmişim.:69::69::69:

2 gündür hastayım öksürüuorum ateşim var ve heryerim ağrıyor. benim canım kocam evlenmeden önce söylediği yardım ederim ben sanayı 2 gündür hatırlatıyor :69:
işten çıkarken arıyor yemek yapma diyor kendi bişeyler getiriyor yada mutfağa girip hazırlıyor :69:
sofrayı kuruyor topluyor bulaşıkları makineye diziyor etrafı topluyor o sırada bana ıhlamur kaynatıyor ilaç meyve sahlep derken yattığım yerde boyuna bişeyler yedirtiyor :69:

Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşAllah canım :)

tüm yazılanları okudum bazıları çok güzeldi yüzümü güldürdü:9:
sonra düşündüm benim ki vaadde bulundu mu diye ama yok hiçbir vaadi olmadı:44:

ne güzel canım:nazar:
bende kaç gündür hastayım yerimden kalkamıyorum ama o kadar eşim mutfak işlerinde beceriksiz ki maalesef bu dediklerinin hiçbirini yapamadı :19:kendi çapında birşeyler yapmak istedi ama o kadar bana soru sordu ki mecburen hasta hasta yine ben kalktım:31:
her erkek az da olsa ev işinden mutfaktan anlamalı yoksa benim gibi insan hastalığını bile yaşayamıyor:5:

tüm yazılanları okudum bazıları çok güzeldi yüzümü güldürdü:9:
sonra düşündüm benim ki vaadde bulundu mu diye ama yok hiçbir vaadi olmadı:44:
sizin cesur yüreğiniz de vaad sunmayıp görsel olarak yaşatmayı tercih edenlerden demek ki...benimki hala gökten yıldızları indirecek...:9:

ayy ilahi çok güldüm:62: çayının şekerini karıştırıp ağızlarına tutalım bari ,zaten bayanlar ne için var bu dünyada hizmetçilik yapsın tamam yapılırda bukadarıda çok fazla yaa evlenmiyorum ben :50:
Ben bunu yapıyorum, kendim şeker kullanmam ve çay kaşığının bardakla çarpışmasında çıkan sese ifrit olurum. Kocam sağolsun şakkıdı şukkudu karıştırır, bütün sinirlerim zıplar. O sebepleki onu beklemeden çayını doldurunca hemen şekeri atıp karıştırırım. Çekirdek çitleyip yedirmişliğim vardır, fıstık ayıklarım falan. Hee 5 yıllık evliyiz bu arada sanmayın ki cicim ayları. Kocam çok temkinli davranmış, şerrimden korktuğu için olacak ki hiç bir vaad de bulunmadı aksi halde çenemin durmayacağını bilir.

ne vaadler ettiler ama şimdi hepsi yalan.
ev alacaklardı hemen. 5. yılımıza girdik evleneli.hala yok. en son birlikte alalım bari dedim. tamam dediler kapattılar konuyu.dün aradık kayınvalide tarafını. yardım edemeyiz alamayız diyolar. ayda 200 tl göndeririz anca dediler. eşimde o benim çerez param değil dedi.dilenci gibi para istetiyorsunuz dedi.
eşimi seviyorum ama 5 yıldır kira ödemekten bıktım. bu ay ödemiyorum dedim. ne yaparsan yap dedim. çıkacak yine fırtınalar.
ailen yardım etmesin peki biz alalım evi dedim. ama ailenden 1 kişi evime adımını atamaz dedim. noterden sözleşme yapcaz dedim.ve ilerde ayrılık söz konusu olursa eğer ev benim dedim. yanaşmıyor. tabi kirayı ödüyor hatun. evin her derdine koşturuyor. arabam var ondan bile pay biçiyor. boşanırsak arabayı vermemi ve evden çıkmamı istiyor.bu kışta ben evden çıkcam arabamı vercem. kalan taksitleri ben ödeyecem. hiç kıymetim yok. bende salak gibi seviyorum hala.

vaad mi hala??? ne edeyim vaadi.....:43:
şekerim sen bu "cin"liklerle kendini saf salak sanıyorsan, ben hiç salak görmedim hayatımda :S

eşinin ailesi sana yardım etmek zorunda değil.. koskoca iş güç sahibi insanlarsanız.. kendi evinizi elbette kendiniz alacaksınız..

evi kendi imkanlarınızla almanız oldukça doğal iken, ev alınırsa eşinin ailesinden kimse gelemez tarzı yaklaşımlar ne kadar çirkin? anlam veremedim..

yani ben şu dediklerini eşim bana dese, bir sn evli kalmam, adam sana ii katlanıyo galiba..
asudeciğm katılıyorum sana, böyle bir diyaloğun içine düşsem bir dakika durmazdım o evde.
himeros bende 5 yıllık evliyim ve kira ödüyüroum. Ev almayı bizde çok istiyoruz ama ne benim ailemden ne de eşimin ailesinden bize destek çıkmaları gibi bir talebimiz yok, onlarında böyle bir zorunluluğu yok. İnsan evladına ev alırken yardım etmedi diye evladının evine giremeyecek mi? Herkes baba parasıylamı alıyor evini arabasını? Kocaman insanlarsınız kendinize güveniyor olmalısınız ki evlenmiş bir hayat kurmuşsunuz, kirada oturuyor olmanız kimsenin suçu değil, sizin tercihiniz. Ayrıca evliliklerde sen ben olmamalı ne demek kirayı ben ödüyorum, aynı evde yaşıyorsunuz çalışıyorsanız elbette katkınız olmalı. Birde ayrılık halinde mal paylaşımına kadar girmişsiniz olacak şey mi Allah aşkına. Gündeminizde böyle bir şey varsa zaten mal sahibi olmaya kalkışmayın ama eşimi seviyorum derken nasıl bunları konuştuğunuzu aklım almadı. Yasalar zaten bu konuda der ki evlilik sonrası kazanılan mallar çiftlere ortak olarak paylaştırılır, bu neyin hesaplaşması. Kusura bakmayın ama ben kocanızın yerinde olsam bana bu sözleri sarf eden bir kadınla değil evli kalmak, yüzüne bakmazdım. Gerçi ailesinin 200.-Tl desteğini bile aşağılayıp çerez parasının olduğunu söyleyen bir adamdan bu erdem beklenemez. Madem öyle illaki ev sahibi olmak istiyorsunuz çerez masraflarınızı kısmanızın tavsiye ederim.

Son düzenleme:
canım sende hemen yargılama cesur yüreğini...:1:.ağırdan alıp adım adım projelerini çiziyor demek adam...bak vaadlerinden biri şehri gezdirmekti,naptı?!merkezden başladı...gerisi gelicektir mutlaka:9:

diyorduki işlerim az kaldı sonra bir haftamız olacak ozaman ne istersen !!!

bronşt oldu 10 gündür hasta.anlayacağın yalan oldu benim gezme işi:1::1:tatil böyle geçti.
hasta,birşeyde diyemiyorum ahhhh ahhhhhhhh.....

Ben eşimle evlenmeden önce öss ye hazırlanıyordum.Ben kazanamıycam diye oturup ağladıkça üzülme eğer kazanamazsan ben seni tekrar dershaneye yazdırırim .Kendi evimizde daha rahat rahat çalışırsın diyordu. Peki sonra ne oldu ? Evlendik yüksek puan yapmama rağmen maddi durumumuz da sıkışık olduğundan dolayı üniversiteye bile gidemedim. Aöfden okuyorum hala. Bu hayatımın kazığı oldu yani

Eşimin hiçbir vaadi olmadı bana...Hiç unutmuyorum birgün piknik yaparken,eğildi yerden bir avuç toprak aldı...."Benim bundan başka hiçbirseyim yok" yinede beni ister misin demişti......
Cok duygulanmıstım.....
Canım benim....:69:

Back
X