evlenmek bu kadar zor mu?

mavigul86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2010
408
0
46
Isparta
mayısta kısmetse evleniyorum...bikaç gün önce nişanlımla beyaz eşyalarımızı aldık..buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinası 4700 tuttu..bu miktarın 2 bin kadarını falan ben vermiştim yani ortak hesabımız vardı ordan aldık..ama neymiş gözüm yükseklerdeymiş daha makul fiyata alabilirmişim yok onun istedikleri olmamışta yıldırma politikası uyguluyomuşum..aldırana kadar okadar kavga etti benle ve aldık..yok iyi oldu falan dedi şimdi hala aynı konuda yine beyaz eşya konusu açıldı daha uygun olabilirmiş..bıktım artık ya burnumdan geldi..şişmdiden eşya konusunda böyleyse sonra nolur bilmiyorum..ne heves kaldı bende ne bişey sıkıldım artık ya..böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda?

mayısta kısmetse evleniyorum...bikaç gün önce nişanlımla beyaz eşyalarımızı aldık..buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinası 4700 tuttu..bu miktarın 2 bin kadarını falan ben vermiştim yani ortak hesabımız vardı ordan aldık..ama neymiş gözüm yükseklerdeymiş daha makul fiyata alabilirmişim yok onun istedikleri olmamışta yıldırma politikası uyguluyomuşum..aldırana kadar okadar kavga etti benle ve aldık..yok iyi oldu falan dedi şimdi hala aynı konuda yine beyaz eşya konusu açıldı daha uygun olabilirmiş..bıktım artık ya burnumdan geldi..şişmdiden eşya konusunda böyleyse sonra nolur bilmiyorum..ne heves kaldı bende ne bişey sıkıldım artık ya..böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda?

Şimdidenn sıkılmakkk , bunalmakkk :ssz:

siz daha yolun başındasınız yahuuu :34:

inşallah bu güzel yolu çok iyi bir şekilde yürütmeniz dileğiyle :10:

bence cok fazla tutmamis. Aldiklariniza gore iyi bile. Ben de aldim evime buzdolabi,bulasik,camasir makinasi ve daha yuksek bir miktardi.

Evlilik öncesi her ailede yaşanan sorunlar bunlar. Dua edin sadece nişanlınızla atışıyorsunuz, aileler karışsa haliniz nice olur. Evlenmek gerçekten zor iş. Allah yardımcınız olsun. Mutluluklar diliyorum...

sen evlimisin ?:26:

yok degilim,kendi evime aldim yani. Annemin eskilerini kullaniyordum,degistirmek zorunda kaldim hepsini:(
param gidince kalbim aciyor ama .d GEREKLI seyler bunlar, kalitelisini almazsak ,1- 2 yil sonra yenisini almak zorunda kaliriz, daha masrafli!

Son düzenleme:
eşyanın ucuzu pahallısı olmaz durumunuza göre değerlendirmek gerekir.Daha alacak çok şey varsa ama para kalmadıysa nişanlınız haklı olabilir. eğer diğer ihtiyaçları alacak para kaldıysa bence çok değil hatta ucuz bile denebilir. Ben sadece buzdolabını 4300'e aldım

yok degilim,kendi evime aldim yani. Annemin eskilerini kullaniyordum,degistirmek zorunda kaldim hepsini:(
param gidince kalbim aciyor ama .d GEREKLI seyler bunlar, kalitelisini almazsak ,1- 2 yil sonra yenisini almak zorunda kaliriz, daha masrafli!

sanirim ailenden ayri yasiyorsun anladim:1:
haklisin:34:

ikinizin de makul bulduğu, anlaştığınız eşyaları alsanız. tabii evleniyorsunuz, eviniz olacak her şeyin iyisini istersiniz haklısınız ama nişanlınızla zıtlaşmayın. neticede eşya bu, eşya için birbirinizi yıpratmayın. ben bekarım kendim neler yaşayacağım henüz bilmiyorum ama çevremde eşya anlaşmazlıklarını çok gördüm. mutluluklar.

Beyaz eşyaya verilen paraya acımamda mobilyada belli seneden sonra sıkılıyor

biz daha oralara bile gelemedik. evlenmek bu kadar zor mu diye topik açınca yazmak istedim ..bu zamanda çok zor evet maalesef aslında birileri bize bıraksa kolay olacak ama bırakmıolarkii :((( çok dertliyim bu konuda b yhaaa:((

bence gayet makul almışsınız.
A+ tır muhtemelen.
elektrik faturasının bayağı etkiliyor hem.
bir kere alınan şeyler.
bir aksilik olmazsa senelerce kullanacaksınız.
mutfakla sen daha çok haşır neşir olacaksın.
senin içine sinmesi daha önemli.
nişanlın da 1 konuşur 2 konuşur artık söylemekten vazgeçer.

evlenmek gerçekten çok zormuş..ben 4700 lük beyaz eşya beğendim d,ye gözüm yükseklerde oldu..şimdide mobilyada falan bir oturma odasına 5000 falan vereceğimizi söylüyo..mobilya araştırması yaparken 3000 küsürlük bir koltuk takımı beğenmiştim hatta o da beğenmişti.ama neymiş daha uygununu alırız dememişim falan filan..ki ben o koltuk takımını alalım dememiştim sadece beğenmiştim..ben de çalışıyorum çok şükür birlikte parabiriktirip alıyoruz ortaklaşa durumumuz öyle çok kötü alamıcak durumda falan değilizki..hep ön yargılı bana karşı..herşey burnumdan geldi artık..eşyasınıda kendi alsın herşeyini kendi yapsın bıktım artık burnumdan getirmesinden..daha almadığım gelinliğe bile laf ediyo onuda bir kere giyicem diyip 1200 lük bişey alırsın diyo..çok seviyorum nişanlımı cimri bir insan da değildir hiç aslında ama bu eşya konusunda acayip takıntısı var...sonuçta bir kere alınacak güzel şeyler bunlar neden hep böyle burnumdan geliyo bilmiyorum abartıya kaçsam yine anlarım ama:(

Nişanlınıza :

Evin eşyalarıyla ondan çok sızın haşırneşir olacagınızı , boyle seylere erkeklerden cok kadınların karar verıp alması gerektıgını bayanların kucuklukten berı evleneceklerı ev hakkına esyalar hakkına hayaller kurdugunu ve hassas olduklarını anlatmayı deneyın ..

anlamıyorsa beyefendı : Kendı maasınızla yetecek kadarını alın ve karısmasınada ızın vermeyın..
Hayatta ılk defa yapılan seylerden bırıdır ceyız duzmek ev kurmak .
erkeklerın bundan anlamasını pek beklemeyın .. o suanda nerden kısarsak kardır mantıgında..

Nişanlınıza :

Evin eşyalarıyla ondan çok sızın haşırneşir olacagınızı , boyle seylere erkeklerden cok kadınların karar verıp alması gerektıgını bayanların kucuklukten berı evleneceklerı ev hakkına esyalar hakkına hayaller kurdugunu ve hassas olduklarını anlatmayı deneyın ..

anlamıyorsa beyefendı : Kendı maasınızla yetecek kadarını alın ve karısmasınada ızın vermeyın..
Hayatta ılk defa yapılan seylerden bırıdır ceyız duzmek ev kurmak .
erkeklerın bundan anlamasını pek beklemeyın .. o suanda nerden kısarsak kardır mantıgında..

sizinki kadar düzgün cümlelerle olmasada bunu ona ifade ettim ama anlamıyor...benim için kanepe kanepedir senle mutlu olduktan sonra hiç bir önemi yok diyor..eşyaya çok önem veriyosu n diyor..halbuki evime çok eşya isteyen ve uçuk rakamlarda eşya beğenen bir insan değilim..hesabımı da yaparım neyin ne olcağını iyi bilirim...en basiti mutfak masasına baktık şöyle güzel bişeydi ama fiyatı biraz vardı sadece ne güzelmiş diye beğenmişti alalım falan demedim ki, demem zaten..sonra demez mi ben mutfağa masa almıcam diye..bende masasız mutfak mı olur almamız lazım falan deyince o da tamam ama şu katlanan elli liralık masalardan alırız dedi..mutfak masasına falan okadar para veremem diyo..ne yapıcam ben bilmiyorum artık...çok karışığım ve kırgınım dediği kelimelerden..herşeyi burnumdan getirdi artık..vazgeçmeyi bile düşünür oldum artık...

sizinki kadar düzgün cümlelerle olmasada bunu ona ifade ettim ama anlamıyor...benim için kanepe kanepedir senle mutlu olduktan sonra hiç bir önemi yok diyor..eşyaya çok önem veriyosu n diyor..halbuki evime çok eşya isteyen ve uçuk rakamlarda eşya beğenen bir insan değilim..hesabımı da yaparım neyin ne olcağını iyi bilirim...en basiti mutfak masasına baktık şöyle güzel bişeydi ama fiyatı biraz vardı sadece ne güzelmiş diye beğenmişti alalım falan demedim ki, demem zaten..sonra demez mi ben mutfağa masa almıcam diye..bende masasız mutfak mı olur almamız lazım falan deyince o da tamam ama şu katlanan elli liralık masalardan alırız dedi..mutfak masasına falan okadar para veremem diyo..ne yapıcam ben bilmiyorum artık...çok karışığım ve kırgınım dediği kelimelerden..herşeyi burnumdan getirdi artık..vazgeçmeyi bile düşünür oldum artık...

bekar evi mi kuruyor çok ayıp....

canım bence pahalı almışsın gerçekten. ama ben şuna takıldım niye ortak hesap yapıp ordan alıyosun ki. nişanlını niye karıştırıyorsun kendi alacaklarına. sonuçta kendi alcaklarını kendin ödeyeceksin onada susmak düşer. bende nişanlıyım yerinde olsam bende çok kırılırdım ama buna olanak verme bence.

Anlıyorum ben olsam bende cok uzulurdum ve yol yakınken dönemlım mı daha eşya konusunda bıle zıtlasıyorsun benımle bızım ıcın kurmaya calıstıgım hayal ettıgım esyalar ıcın tartısıyorsun benımle derdım..
Göz dağı olarak..

Olmuyorsa kendı maddı ımkanlarımla ıstedıklerımı alırdım.ona söz hakkı vermezdım. cunku ev kadının hakımıyetınde olmalı dıye dusunuyorum:27:

Back
X