Evlenmek istiyoruz ama öğrenciyiz

sonmelodi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
4
0
36
Muğla
öncelikle merhaba arkadaşlar. bu siteyi uzun süredir takip ediyorm, ama araya üni. girnce üye olmaya şimdi sıra geldi. :17: ilk olarak nasıl anlatıcam bilbiyorm, belki akıl istiyorum belki de içimi dökmek için yazıyorm. ben şu anda okuduğm üniversteden yeni mezun oldum, ve eskişehrde üniverstye dewm etmek istiyorum, kısacası yüksek lisanla birlikte 3 yılım var daha okul sürecimn bitmesi için. ama asıl sorun şu, 1 yıldır bi çocukla çıkıyorum bay x diyelim. :77: çok seviorm ve bundan da eminm. buraya kadar bi şey yok ama bay x benmle evlenmek istiyo :5: anneme ilk kez bi çocukla çıktığımı söyledm ama beğenmedi, yakışklı deil dio, tabi bencede saçmalıo bu konuda, tipine göre mi vuruluyorm sanki..:27: ne yapıcam bilmyrm babama söylesem mi söylemesmmı..:26: daha erken mi deilmi.. :32: ben 20 yaşndaım, o 24. askerlğini yaptı ev de var ama öğrenci şimdi :50: pöff umutsuz vakaym. ama benden büyük birisnden bi öneri almak istiyorm, ne yapmalıym ? :18:

siz öğrencisiniz o da öğrenci.evlenince kim bakıcak size?
daha yaşınız çok genç okulunuzu bitirin ve meslek sahibi olun,malesef sevgi karın doyurmuyor.

öncelikle merhaba arkadaşlar. bu siteyi uzun süredir takip ediyorm, ama araya üni. girnce üye olmaya şimdi sıra geldi. :17: ilk olarak nasıl anlatıcam bilbiyorm, belki akıl istiyorum belki de içimi dökmek için yazıyorm. ben şu anda okuduğm üniversteden yeni mezun oldum, ve eskişehrde üniverstye dewm etmek istiyorum, kısacası yüksek lisanla birlikte 3 yılım var daha okul sürecimn bitmesi için. ama asıl sorun şu, 1 yıldır bi çocukla çıkıyorum bay x diyelim. :77: çok seviorm ve bundan da eminm. buraya kadar bi şey yok ama bay x benmle evlenmek istiyo :5: anneme ilk kez bi çocukla çıktığımı söyledm ama beğenmedi, yakışklı deil dio, tabi bencede saçmalıo bu konuda, tipine göre mi vuruluyorm sanki..:27: ne yapıcam bilmyrm babama söylesem mi söylemesmmı..:26: daha erken mi deilmi.. :32: ben 20 yaşndaım, o 24. askerlğini yaptı ev de var ama öğrenci şimdi :50: pöff umutsuz vakaym. ama benden büyük birisnden bi öneri almak istiyorm, ne yapmalıym ? :18:

walla canım bende seninle aynı durumdaydım karar verdim okulu bırakıp evlendim iyi halt yedim bence çok iyi düşünmelisin evlilik ilerleyen yaşlarlada olması gereken bişey tamam tabiki seveceksin ama sevmeden önce bi mantğınlı düşün koskoca bi ömür bu insanla geçermi geçerse nasıl geçer bunların hepsini düşün ha bide sadece onunla değil onun ailesiyle de evleniyosun ve onlar hiç bir zaman senin annen ve baban gibi olmuyorlar bence konuyu babana açma seni seviyprsa zaten hertürlü bekler ve destek olur senin hayatını değiştirmeye çalışan biriyle evlenirsen hayat sana zindan olur bunlar ufak ufak notllar nasihat falan değil tecrübe konuştu o kadar canım

haklısınz bende aynısını düşünüyorm, zaten bu üniversiteyi elnde sonunda btircem, hiç kiimseye deil kendime sözüm var. ama ailem de karşı bu durmlara. ne bileim işin içnden kurtlmak istiorm brs. bilsinler bari bende rahat ediyim, rahat rahat konşaym sewglmle diorm :26:

walla canım bende seninle aynı durumdaydım karar verdim okulu bırakıp evlendim iyi halt yedim bence çok iyi düşünmelisin evlilik ilerleyen yaşlarlada olması gereken bişey tamam tabiki seveceksin ama sevmeden önce bi mantğınlı düşün koskoca bi ömür bu insanla geçermi geçerse nasıl geçer bunların hepsini düşün ha bide sadece onunla değil onun ailesiyle de evleniyosun ve onlar hiç bir zaman senin annen ve baban gibi olmuyorlar bence konuyu babana açma seni seviyprsa zaten hertürlü bekler ve destek olur senin hayatını değiştirmeye çalışan biriyle evlenirsen hayat sana zindan olur bunlar ufak ufak notllar nasihat falan değil tecrübe konuştu o kadar canım
tmm. çok teşkkr ederim galiba duymak istedğm buydu bencede henz söylemiim :66:

siz öğrencisiniz o da öğrenci.evlenince kim bakıcak size?
daha yaşınız çok genç okulunuzu bitirin ve meslek sahibi olun,malesef sevgi karın doyurmuyor.
ev ve işi dert etmiors, onlar zaten var, ailesylede tanştm çok iyi birileri, işin garibi tıpkı benm aileme benziolar :66: ama beklemek en hayrlısı olcak galiba, en azından bi kaç sene. hala brlkte dewm edebiliosk, o zamn bu konuyu açmam doğru olur galiba. :26:

sana Allah akıl fikir versin
biri 20 öteki 24 yaşında, üstelik iş güç yok öğrencisiniz, evlenmekten bahsediyorsun
önce çalışmaya başlayın bi para filan kazanın öyle düşün evlenmeyi filan

bekle yüksek lisansa geç,nce evlenirsin oda erken bencede yaşın bi 24 olsun bence

bencede yaşınız küçükmüş. düzeyli bir arkadaşlık şeklinde devam edersiniz de, işinizi alın elinize daha rahat edersiniz. misal evlendiniz öğrencisiniz. evinizi nasıl geçindireceksiniz. diyelim aileler destek çıktı . bu sefer verdikleri parada da söz hakkı elde ederler. bence okullarınızı bitirin. çalışmaya başlayın, sonra evlilik.

bu arada babalar genelde kızlarını kıskanır. (örnek benim babam) söyleyince rahat ederim kelimesi anlatacağın babaya göre değişir. önceleri hatırlıyorumda, çarşıya gidince, istediğim saatte eve gelmeme sorun etmeyen babam gitti.. nerdesin nezaman geliyorsun.. hadi gel artık.. diyen biri gelmişti. hatta odamda oturmama bile dayanamıyordu:60:

3 sene,okul sürecin bitene kadar beklemen en ideali.
Baktın olmuyor,son sene söz filan yaparsınız,adını koymuş olursunuz.
Okusan da okumasan da bu yaşlar,ikiniz için de çok erken.
Hem evlilik hayatı,öğrencilik veya sevgililik hayatına hiiiç benzemiyor.
Şimdiden bu kadar sorumluluk almaya ve işin tadını kaçırmaya gerek yok.

Son düzenleme:
sıralama söyle olmalı : Önce güzel Türkçemizi katletmeden yazmayı öğrenmeli, okulu bitirmeli , işe girmeli sonra evlilik düşünülmeli

Aileden birileri bilsin rahat rahat konuşayım edeyim...Bu işler hiç sizin ümit ettiğiniz gibi olmuyor malesef aileden biri bildiğinde ister istemez herşey de biraz daha acele etmeniz gerekiyor.Anneniz teyzenize söyler,teyzeniz dayınıza söyler,dayınız annaneye,annane konu komşuya....bu liste uzarda uzar bi bakmışınız siz henüz kararnızı vermemişken çevre baskısından kendinizi evlilik yolunda buluvermişiniz ben ne istediğini bilene o yolda ilerleyene kadar ailelerin işin içine girmesine kesinlikle karşıyım.Bu arada evlilik için henüz çok küçüksünüz bence...

20 yaşında yüksek lisans mı ? sen ne ara bitirdin 4 yılıda şimdi yüksek yapıcaksın onu anlamadım :52: 4 yaşındamı başlamıştın ki okula acaba :27:

birbirimizi seviyoruz evlenelim gerisi mühüm değil diye düşünenlere uyuz olmuşumdur hep.evlilik sağlam temeller üzerine oturmalı erkek arkadaşında bunun bilincinde olucak yaşa gelmiş işi gücü olmayan adam nasıl ev kuracak sen de öğrencisin şimdi evlenirsin sonra kocam istiyo diyip çocuk doğurursun okulda kalır kariyerde kadınlar ayakları üzerinde durmalı elinde mesleğin işin olmalı öncelik bu seni seviyosa değil 1 yıl 10 yıl bile bekler yanında olur:32:

valla canım bende evlenmeden önce gözüm bişi görmüyodu. eşimin deyimiyle toz pembeydi herşey.ama inan bana evlendikten sonra öyle olmuyo.hele bi de iş yok güç yok babanın karşısına ne diye çıkarcaksın. sende okulunu bitir arkadaşın da o sırada iş bulsun sonra evlenin derim ben evlilik hemen alıncak bi karar diil malesef

canım bak ben 25imi doldurmak üzereyim, yüksek lisansımı da bu haziranda tamamladım. erkek arkadşaım 31 yaşında ve bana her evlilikten konu açtığında, ama bana erken değil mi sence de deyip deyip kapattırıyorum konuyu. o bir an önce evlenmek istediği için kendimde strateji bile çizdim, diyorum ki önümüzdeki kış aileler tanışır, o sene sonunda söz olur, sonraki sene nişan filan diye diye oyalıyorum :18:
bence okulun bi bitsin, hayatını yaşa, sevgililiğin tadını çıkar, ondan sonra ailenle ciddi konuları konuşursun. hç mi hiç acele etme kesinlkle. evlenmeden önce mutlaka ama mutlaka paranı kazan ve ye... ondan sonra evlen...

tatlım bence de daha çok gençsin ewlilik düşünmek için. kaçmıyorsun ya sen de o da bitirin öğrenciliğinizi güle oynaya ewlen. herşey zamanında güzel zamanı da belirleyen şartlardır. sewgilin ve sen öğrenci olmasanız belki yaşlarınıza rağmen ewlenebilirdiniz ama şimdi çok erken.

konu eski şu an ne durumdasın merak ettim

Şu an evlenecek kadar olgunluğu sende göremedimm henüz 20 sin önce oku iş bul garantiye al ondan sonra tabii evlenirsiniz ikinizinde işi yok gücü yok öfff pöff istiorm evlncm bnane demekle olmaz güzel arkadaşım

ben senden 3 yaş küçüğüm tabii sana söz düşmez diyebilirsin saygı duyarım ama seni düşünüyoruz yardım etmeye çalışıyoruz burda sağlıcakla kaal sevginiz daim olur inşallah

(bu arada konu 2 yıllıkmış yeni farkettim ahh ah kk acemisi olmak böyle birşeymiş :1: )

Son düzenleme:

Büyüklerinden nasihat aldin düşündün taşındın işin içinden çıkamadın işte bu durumlarda peygamber arkadaslari istihare yaprlar internetten bulabilirsin 2 rekat namaz kıl istihare duasini yap dilegini soyle icine doğan hakkında hayırlıdır. Zaten olumsuz olduğunda Allah kalbini ikna ediyor.Ruya gormek sonradan cikmis aslolan 2 rekat namaz ve duası. ...öğlen bile yapabilirsin gaybi bilene emanet olmak ne muhtesem bir duygu..

Back
X