Evlenmek mi ders çalışmak mı?

Önce iş sonra eş derim. Evlenince balayıydı, misafirdi, yemekti, bulaşıktı, çamaşırdı, kayınvalideydi derken hem çalışamazsınız, hem de evliliğinizin ilk aylarını kafanız rahat huzurla geçiremezsiniz.
 
Tatlım burdaki hanımların önce sınav ders okul diyerek kafanı karıştırmasna izin verme. Bence önce evlilik ve hemen bir bebek. Sınav kaçmıyor ya. Sürekli düzenleniyor değil mi? Ama nişanlın bugün var yarın yok. İyi tutmak lazım. Neden dersen anlatayım.

Eşinle oturup bu bayram sizin memleket mi bizim memleket mi konuşmasından daha mutlu eden ne var. Ben söyleyeyim. Hiçbir şey.

Özene bezene yaptığın yemeğe adamın gelip ama ben bunu böyle sevmem ki anneme sorsaydın espirisi yok mu!? Gül gül ölürsün 😂

Annemin doğum günü, babamın kandili, ablamın işe başlama yıldönümü derken kocaman bir aile olursunuz. Sana hangi okul ders bunları yaşatacak?

Ben oruçlu değilim iki aylık bebem var ama eşim oruç ve sahur yapıp işe gitti. İftara yakın gelecek adam aç. Ben daha mutfağın kapısından girmedim. Neden? Çünkü kuzum uyumuyor ve deli gibi ağlıyor yalnız kalınca. Neden? Çünkü beni çok seviyor ve hep yapışık olmak istiyor. Sıpa uyurken bile elim üstünde olursa uyuyor. Şimdi sen hayatında böyle sevgi gördün mü. Böyle sevildin mi. Hayır. O zaman evlen ve çocuk yap 😂

Bu arada çok açım sadece su içebiliyorum. Onuda sağolsun eşim beş litrelik su şişesini yanıma bırakmış işe giderken. Tuvalete gitmek için kronometre açıyorum kendi rekorumu kırmak üzereyim. Bak evliliğin faydaları işte gördün mü. Yeni bir olimpiyat dalı icat etmek üzereyim. Doğum kilosu hemen gidiyor koşturmaktan.

Bu arada ben üniversite okurken evlenince yalnız evde daha rahat çalışırım yeeaa diyerek evlendim. Yaş 27 oldu okul elbet biter. Bi daha koca bulamam dedim. İyi demişim ağzıma sağlık 😂 şimdi 29 oldum. Üniversite bekliyor. Allahtan ikinciye okuyordum. İlk olsa daha kötüymüş.

Ağustos nişan, ekimde düğün yaptık. Arada bin km mesafe ve evimiz iki ilin tam ortasında kuruldu. Zor olmadı.

Madem nişanlısınız eşyayı yavaş yavaş alabilirsiniz. Ön ödemeli kampanyalar oluyor. Ben koltuk takımı aldım ama iki sene sonra evlendim. Düğün tarihi kesinleşince sipariş verdik yapıldı ve teslim edildi. Beyaz eşya da öyle alınabiliyor. Ufak tefek eşyaları listele ve yavaş yavaş almaya başlayın. Amaaaaa sakın ortak almayın. Yatak odasını sen aldıysan sen öde. Buzdolabını karşı taraf aldıysa onlar ödesin. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Ola ki ayrılık oldu. Hesaplar karışmasın.

Bence evlen. ❤️
Biran ayni sınava gireceksiniz...rakip eliyorsun sandım😅😅
 
Beni acele ediyorum diye eleştirenler olmuş da şöyle diyeyim karşı tarafın ailesi çok sorun yapmasa da olabilecek en kısa zamanda evlenelim istiyorlar. Ben de en baştan beri sınavı kazanayım önce diye diye 1 yıl uzattım süreci, anca nişan yaptık. Üstüne şimdi de 1 yıl daha uzayacak o yüzden 1-2 aya da her şey yapılabiliyor mu diye soruyorum ki bu şekilde içlerini rahatlatırım belki.
 
Beni acele ediyorum diye eleştrenler olmuş da şöyle diyeyim karşı tarafın ailesi çok sorun yapmasa da olabilecek en kısa zamanda evlenelim istiyorlar. Ben de en baştan beri sınavı kazanayım önce diye diye 1 yıl uzattım süreci, anca nişan yaptık. Üstüne şimdi de 1 yıl daha uzayacak o yüzden 1-2 aya da her şey yapılabiliyor mu diye soruyorum ki bu şekilde içlerini rahatlatırım belki.
Ben uzatılmasına karsıyım hayır işlerinin
Dedigim gibi bütce hazırsa catır catır evlenirsin iki ayda :)
 
İnşallah sınav sıkıntım bitmeden evlenmeyeceğim. Teşekkür ederim hepinize içimi rahatlattınız 🌸🌸🌸
 
Back
X