Evlenmek ve aileden km lerce uzağa gitmek..... ?

Devlet memuru olmak istesen ve tayinin hakkariye cıksa ne yapacaksın? Aileni de peşine takıp onlarla mı yaşayacaksın? Ya da sevdiğiin insanları ne kadar zaman ailenin bulunduğu sehirde tutabilirsin? Ya da niye tutasın?

Çok mu bağlısın, ayrılamıyor musun diycem baska sehirde de okuyorsun?

Kızlar aslında utanıyorum böyle bir konuyu açarke...
Çünkü benim ki dert sayılmaz ama merak etmedende duramıyorum..
Öncelikle azıcık kendimden bahsedeyim size...

Ben üniversiteyi şehır dışında okudum ve o zamanlarda gurbette olmak ne demek çok iyi anladım..
Şimdi ailemin yanında kalıyorum.. Daha önce sevgilim vardı, ailemden çook uzakta yaşayamayacağımı ve mesleğim gereği çalışabilmem için belli illerde olmam gerektiğinden sevgilime yaşadığım şehirden iş bulmuştuk.. O heryerde çalışabilirdi çünkü...
Buraya gelince sözlendik fakat başka problemler çıktı.... Ayrıldık.. Zaman geçti...

Kuzenim beni şimdi biriyle tanıştırmak istiyor fakat çocuk subay..
Yani muhtemelen ikimizde hep uzakta olucaz ailelerimizden..
Çocuğun ailesini biliyorum çok şeker insanlar fakat çocuğu tanımıyorum..
Arada aşk sevgi olmayınca tanışmadan önce insanın aklına böyle şeyler takılıyor..
Zaten uzakta, hiç tanışmasam mı diye aklımdan geçiyor bir sans versem mi diyorum bir yandan ...

Aklım çok karışık.. Kızlar sorum size.. Bu hayatın ne getireceği belli olmuyor..

Evlenmek insanı annesinden babasından kardeşlerinden hatta işinden ayırmaya değer mi ????

Uzakta yaşayanlar bu konuda ne hissediyorlar ??

Başları sıkıştığında kimlerden yardım alıyorlar ???

Bana da akıl verir misiniz kızlar ???

Evlenince aileni terketmiyorsun. Kendine yeni bir hayat kurup belli bir düzen oturtuyorsun. Eğer sevdiğin adamla evliysen herşeye değer. Terketmek olarak görmekten vazgeçmelisin.

Bayramlar, tatiller vs gibi zamanlarda programlarınızı ayarlayıp ziyaret edebilirsiniz, onlar da size gelirler.

Başları sıkıştığında avustralyada olsan uçak 24 saat biner gidersin. Allah kimseye dert verip derman aratmasın ama biraz abartıyorsunuz gibi geldi bana. Paraya sıkışsalar internetten havale, hastalık olsa bi kac saat icinde en geç ertesi gün yanlarında olursun..

Devlet memuru olmak istesen ve tayinin hakkariye cıksa ne yapacaksın? Aileni de peşine takıp onlarla mı yaşayacaksın? Ya da sevdiğiin insanları ne kadar zaman ailenin bulunduğu sehirde tutabilirsin? Ya da niye tutasın?

Çok mu bağlısın, ayrılamıyor musun diycem baska sehirde de okuyorsun?

Hayır üniversiteyi uzakta okuduğum zaman rahatsızlanıp ölümden dönmüştüm... O zamanlarda bile yanıma tanıdığım biri gelene kadar çok zorluk çekmiştim... yada çok yakınlarımı kaybetmiştim cenazelerine bile yetişemediklerim olmuştu ... Eskiden bu kadar katı düşünmüyordum ama şimdi yaşanılanları gördükçe insanın gözü korkuyor .. Ailemin peşine takılmak değil ama başım sıkıştığında yada onların başı sıkıştığında bi kaç saat içinde gidip gelmeyi yeğlerim açıkçası... Üstelik mesleğimi yapamıcak olmakta korkutuyor... Eğer çalışıcam dersem işimi yapabileceğim 2 şehir var Türkiye'de.. :59:

eninde sonunda ailenden ayrılacaksın, çevrende mutlaka örnekler vardır bu konuda
aynı şehirde yaşasan bile sonunda ölüm var ve ondan sonra yine yalnız yaşamaya mecbur kalacaksın
başın sıkıştığında kendin çözümler üretmeye çalışacaksın
şimdiden bu duruma alışmaya başlasan senin için çok iyi olur

karşına çıkan kişilere fırsat ver derim, belki de onunla çok daha mutlu olursun

[/COLOR]

Evlenince aileni terketmiyorsun. Kendine yeni bir hayat kurup belli bir düzen oturtuyorsun. Eğer sevdiğin adamla evliysen herşeye değer. Terketmek olarak görmekten vazgeçmelisin.

Bayramlar, tatiller vs gibi zamanlarda programlarınızı ayarlayıp ziyaret edebilirsiniz, onlar da size gelirler.

Başları sıkıştığında avustralyada olsan uçak 24 saat biner gidersin. Allah kimseye dert verip derman aratmasın ama biraz abartıyorsunuz gibi geldi bana. Paraya sıkışsalar internetten havale, hastalık olsa bi kac saat icinde en geç ertesi gün yanlarında olursun..

Evet haklısın ortada şu an için bi aşk olmadığından abartıyor olabilirim .. Gerçekten sevsem ve eşimin işi gereği gezmek zorunda kalsak belki bunları dert etmem ama şu an AŞK SEVGi hiç bir şey yok.. Tanımıyorum bile.. Bu durumda da bu bir tercih meselesi haline geliyor... Tanışmaya değer mi bu konuda ki fikirlerinizi merak ediyorum..

aileden uzakta olmak çok zor, sevdiğin için bile olsa ki sen o adamı daha tanımıyorsun bile. ben senin yerinde olsam hiç tanışmazdım, sevdiğin erkek için okulundan ailenden vazgeçmişken tanımadıgın biri için uzakta kalmayı göze almakta ayrı bir konu... en ihtiyacın oldugu zamanlarda annenin yanında olmayışı ne kadar buyuk bir eksiklik iyi bilirim eşin her ne kadar sevip saysa bile annenin yerini kimse tutamıyor...

Aşıksan seviyorsan dünyanın bir ucu bile farketmez. Ama senin henüz böyle bir ilişkin bile yok. Yani böyle kaygıların varsa tanışma bile bence. Ben kendimden biliyorum. Benim de böyle kaygılarım vardı. Ben şehir dışına çıkma ihtimalinin olduğu biriyle tanışmadım bile. Ama sevgilimle dünyanın öbür ucuna giderim. O benim dünyam. nereye gidersem gideyim onun merkezindeyim.

İşte o benim evlenmek ve km lerce uzağa gitmek
tayinle geldiğim yerde kocamla tanıştım ve evlendim ve ailemden km lerce uzak kaldım..
kolaymı tabiki hayır.başın sıkışınca heemen yanında olamıyorlar.yada sen gidemiyorsun
özlüyorsun ama herzaman gidemiyorsun
Ama bu bir seçimdi ,eğer ailemin yanında kalmak diye karar verseydim belki şimdiki gibi mutlu bir evlilik yapıp dünyalar güzeli 2 çocuğum olmayacaktı .ve bu süreçte annemi kaybettim kocam ve çocuklarım olmasa kendimi tamamen yanlız hiseetcektim.
Yani herzaman ailenin diziniz dibinde olamıyorsun ,kendine ait bir hayat kurup onu yaşaman gerekiyor canım.O yüzden önyargılı olma.

Bende üniv.i dışarda okudum ama istediğim zaman çıkıp ailemin yanına gidebiliyordum
Evlendikten sonra eşinizin anlayış duumuna bağlı olur ailenizi görme isteği.
O yüzden ben ailemden ayrılmayı düşünemedim.Şu an annemle aramızda 4 sokak var
İyi hal va kötü hal var hayat bu ne olur ne olmaz siz yine de ailenizden uzağa gitmeyin derim ben...

subayın asıl memleketi neresi size yakın mı?yani baba ocağı neresi bence o önemli eğer yakınsa dönüp dolaşıp zaten oralara gelir.5-10 sene katlanırsın.

ben olsam gitmem başka bir şehire
alışmak yaşamak çok zor olurdu
ailemi geride bırakıp gidemezdim
başım sıkıssa bişey olsa kim yanımda olcak?
aileme bişey olsa ben nasıl gidip göricem
benden uzakta ölenlerin cenazesine bile gidemicem

eger sende ailene benim kadar baglıysan hiç tanısma bence
bu işler kader kısmet....
ne olcagı belli olmaz gerçi...!
kaderinde o varsa zaten olur

Kızlar hepiniz çok doğru konuşuyorsunuz... Ailesi yaşadığım şehirde ..
Ben bu durumları hiç bilmiyorum kaç senede tayinleri çıkar, ne zaman emekli olurlar,
ben çalışamazsam onun maaşı ile geçinebilir miyiz etrafımda hiç tanıdığım yok bunları sorabileceğim... İşimi çok seviyorum,üstelik ben boşuna mı okudum.. :59::59:
Onunla birlikte gezerken ya ben iş bulamazsam.. :59:

Off haklısınız kızlar belki de tanışmamak en mantıklısı.. Böylece ona da hiç ümit vermemiş olurum... Aileside çok iyi insanlar tanışmazsam belki onlarıda üzmemiş olurum.. Kimsenin ümidi olmaz böylece.. Aileside çok istiyor çünkü tanışmamızı..

canım eger evlendıgınız de sen calısamazsan kesınlıkle bosver tanısma ama tayinin senın de oluyosa bı tanıs bence:34:

canım eger evlendıgınız de sen calısamazsan kesınlıkle bosver tanısma ama tayinin senın de oluyosa bı tanıs bence:34:

Ben memur değilim.. dolayısı ile de tayin gibi bir alternatifim yok..
Bu haftasonuna kadar fikrim değişmezse tanışmayacağım kızlar...
Sanırım buna karar verdim.. :59:

tanis bence arkadasim daha detayli konusulur konu hemen silip atma.. belkide hic vazgecemiyecegin kadar iyi biri...Allah dagina gore kar veriyor. bi kere sansini dene..tanismaktan bsiey cikmaz.. ayrica birileri uzulcek olmassa diye kafana da takma... bu isler nasip isi kimse kimsenin boynuna ip baglamiyoya...herkes bunun farkinda..

Back
X