• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek ve maddi sıkıntı :(

ra.bis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
225
0
96
37
Bursa
temmuzda nişanlandım herşey rüya gibiydi kendimi sanki pamuk prenses hissediyordum ...
taki düğün tarihim konulana kadar.
nişanlanmadan önce birkaç parça çeyiz yaptım kendime o dönem başka yerde çalışıyordum. babam beni yanına aldı ve ilk başlarda haftalık verdi şuan ücretsiz işe gelip gidiyorum . (babam üç yıl önce iflas etti ). sırf ona vefa borcum yüzünden destek olmak istiyorum ama sıkıntılarım başladı arçelikte reklamlarda bağıra bağıra %50 indirimden bahsediyorlar çok ümitlenmiştim pek zorluk çekmeden alabilecektim ama dün gittim bir baktımki tam bir hüsran ne indirim var ortada nede birşey hesapladık çıktı 4,500 e daha damatlık var saati var ıvırzıvırlar var nasıl çıkacağım altından bilemiyorum. tam bir çıkmazda gibiyim dün konuştum babamla ben başkla bi iş bakayım sana da destek olurum dedim ama çok üzüldü bırakma ayrılma işten dedi kıramadım :( ne yapıcam bilmiyorum

Ama şekerim sen evleneceksin baban bunu düşünmüyor mu? Yada senin için biriktirdikleri bir mebla yokmu? Tamam anlıyorum baban üzülmesin istiyorsun yardımcı olmak istiyorsun ama babanında diğer konuları düşünmesi gerekiyor. Peki nasıl evlendirmeyi planlıyor seni? Zor bir durum canım 2 arada 1 derede kalmışsın ama babanla oturup bunları konuşmalısın. Yani evlenemicem ozaman paramız yok para biriktirmem lazım böylede olmuyo baba diye güzel güzel anlat. :26:

öncelikle allah yardımcınız olsun ama yuva kurana rabbim yardım ediyor. babanızın sizi düşünmesi gerekir aslında ama o da zor durum da kalmak istemiyor belli ki .nişanlınızın işi ne acaba evini zde kira olursa hakkaten tek maaşla zor oluyor birde eşiniz babanız da olsa maaş almadan çalışmanıza müsade edecek mi neticede bütün gün dışarda olacaksınız.evlendikten sonra babanızdan en azından eşya taksit tutarı kadar ücret almayı teklif etseniz nasıl olur .

Ama şekerim sen evleneceksin baban bunu düşünmüyor mu? Yada senin için biriktirdikleri bir mebla yokmu? Tamam anlıyorum baban üzülmesin istiyorsun yardımcı olmak istiyorsun ama babanında diğer konuları düşünmesi gerekiyor. Peki nasıl evlendirmeyi planlıyor seni? Zor bir durum canım 2 arada 1 derede kalmışsın ama babanla oturup bunları konuşmalısın. Yani evlenemicem ozaman paramız yok para biriktirmem lazım böylede olmuyo baba diye güzel güzel anlat. :26:

doğru söylüyorsun toplamda 2,5 trilyon iflasa uğradık 3 sene öncesinde şimdi şimdi toparladık kendimizi tam işler düzgün ilerliyor derken kriz vurdu bu seferde inşallah atlatırız :5:

öncelikle allah yardımcınız olsun ama yuva kurana rabbim yardım ediyor. babanızın sizi düşünmesi gerekir aslında ama o da zor durum da kalmak istemiyor belli ki .nişanlınızın işi ne acaba evini zde kira olursa hakkaten tek maaşla zor oluyor birde eşiniz babanız da olsa maaş almadan çalışmanıza müsade edecek mi neticede bütün gün dışarda olacaksınız.evlendikten sonra babanızdan en azından eşya taksit tutarı kadar ücret almayı teklif etseniz nasıl olur .

bilmem olabilir aslında ama dün akşam konuştuk babamla martta açılır işler diyor inşaat sektörü olduğu için bu mevsimlerde böyle sıkıntılı oluyor

Allah yardımcın olsun canım. Ben de nişanlıyım. Ev kurmak gerçekten çok zor.
Alınması gereken zaruri eşyaları tabii ki almak şart.
Ama onun dışında saat, ya da evin ıvır zıvırlarını almasanız, ilerde yavaş yavaş alırsınız nişanlınızla, en azından ek masraflar çıkmamış olur.
Allah yuva kurana yardım edermiş, çok sıkmamaya çalış canını :16:

allah yardımcınız olsun kolay değil
ama babanızda çok zor durumda olmasa size başka yerde çalışmayın demezdi.yuva kurana rabbim yardım ediyor inanın inşallah babanızın işleri düzelir sizin almak istediğiniz herşeyi babanız alır :34:

abartıya kaçmadan alışverişlerinizi yapın...acil ihtiyaç olmayan şeylere yaklaşmayın. her şeyin tam takım olması şart değil ya

babanız ne dusunuyor bu konuda konustunuzmu hıc

Nisanlin ne durumda

onun da babası rahmetli kendi başına birşeyler yapmaya çalışıyor ama çok şükür durumu iyi

Allah yardımcın olsun canım. Ben de nişanlıyım. Ev kurmak gerçekten çok zor.
Alınması gereken zaruri eşyaları tabii ki almak şart.
Ama onun dışında saat, ya da evin ıvır zıvırlarını almasanız, ilerde yavaş yavaş alırsınız nişanlınızla, en azından ek masraflar çıkmamış olur.
Allah yuva kurana yardım edermiş, çok sıkmamaya çalış canını :16:

inşallah bende Rabbim'e dua ediyorum sonuçta Allah'ın emri fazla ıvıra zıvıra kaçmamaya özen gösteriyorum

allah yardımcınız olsun kolay değil
ama babanızda çok zor durumda olmasa size başka yerde çalışmayın demezdi.yuva kurana rabbim yardım ediyor inanın inşallah babanızın işleri düzelir sizin almak istediğiniz herşeyi babanız alır :34:

amin inşallah. Babamı kırmak üzmek en son istediğim şey eski durumumuz olsaydı zaten ikiletmezdi bana hiçbirşeyi buda benim için bir sınav. inşallah geçerim bu sınavdan

abartıya kaçmadan alışverişlerinizi yapın...acil ihtiyaç olmayan şeylere yaklaşmayın. her şeyin tam takım olması şart değil ya

doğru söylüyorsun canım bende öyle yapıyorum.

babanız ne dusunuyor bu konuda konustunuzmu hıc

babam mart ayında iyi olcak çok üzüldü dünkü konuşmamıza anladığım kadarı ile beni bırakmak istemiyor

hepinize çok teşekkür ederim canım arkadaşlarım malum nişanlımla böyle durumları pek anlatmak istemiyorum evdekilere de pek yansıtmamaya çalışıyorum doluyorum burada boşalıyorum canım arkadaşlarım

Allah evlenenlere yuva kuranlara yardim eder , sikmayin caninizi hersey yavas yavas olur.

hayırlısıyla hersey olur canını sıkma canıım:13:

alışverişte fazla abartıya kaçma eksikler bitmez herşey dört dörtlük olsun diye de çabalama canım.Allah yuva kurana yardım edermiş kafana çok takma zamanla hepsi olur

Kızlar hepinize yorumlarınızdan ve iyi dileklerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim . Aklıma takılan birşey var spot alsam beyaz eşyayı herhngi bir problem yaşarmıyım ki . ürünler sıfır ve garantisi var olan ürünler diyorlar ama bilemedim.

Back
X