Evlenmekten korkuyorum :(

ben de aynı korkuyu taşıyorum. öncesinde sıcak bakardım ve zamanı geldiğinde isterdim evlenmeyi. ama artık erkeklere olan güvensizliğim nedeli ile evlenmek için uygun zaman gelse de geçse de sanki ben hep soğuk bakacağım gibi geliyor.
bir de hem ailemde boşanan çok; ben de pek çok boşanan müvekkilim var.

ama önyargılarla seni de zehirlememem gerek :)
ekonomik olarak özgürlüğünü al. (al ki ileride erkeğe muhtaç olma.)
aileleriniz arasında bir uyum yakalayın. görüşün tanışın
ve son olarak da sen ona güveniyorsan, ömrünü onla geçirecek kadar seviyorsan evlenmekten korkma bence.
evlenmeden evvel bekar bir bayan olarak gerçekleştirmek istediklerini yerli yerine de koyduysan... yuva kurma vakti geliyor :)

evlilik bir anlamda birbirinizi yasaklar ve toplumun önyargıları olmadan özgürce sevebilme hürriyeti bahşediyor insana. evlen ve bunun tadını çıkarmaktan korkma :)

olumsuz örneklerden daha çok olumlu örnekleri de var evliliklerin; bunu da unutma canımmm

bol şans :)

Canım boşver diyenleri sen boşver. Evliliği bir de aradığını bulanlardan dinle. Doğru insanı bulduysan eğer evlilik dünyanın en güzel şeyi. Sabahları sevdiğinle uyanmak , akşam eve gelişini heyecanla beklemek... Bunlar çok güzel duygular...

arkadaşlarımın arasında tek manitası olmayan,en çok evlilikten korkan,güven duymayan bendim ilk evlenende ben oldum...eğer gerçekten seviyorsan,hep yanında olmasını istiyorsan,güveniyorsanki beni kimseye muhtaç etmez ve diyorsanki ya o ya hiç evlenmelisin bence...ne demişler korkunun ecele faydası yok...seni kısıtlayacak anlamına gelmez evlilik eğer sana destek olan arkanda olan bi eşe sahipsen dahada ileri götürüyor seni...ben eşimin sayesinde hem çalışıp hem okuyup hemde evliliği yürütüyorum...birgün elbet olmayacak mi kasma bu kadar kendini...

teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz,fikirleriniz için :)
burda yeni sayılırım arkadaşımda yok siteden ama iyiki varsınız :)
evlilik olacak birgün mutlaka yalnızlıkta çok zor bir süre sonra insan kendi düzeni kendi evi olsun istiyor sorunlar mutlaka olur her evlilikte
fedakarlık+sabır= evlilik bence..

bende evlilikten cok korkuyorum...sebebi ise özgürlügümün kisitlanmasindan korkmak...sifir kol yok, pantolona sadece ise giderken serbest var, geri kalan zamanda ise diz boyu etek giyecekmissim.
aldatilmaktan cok korkyuorum...baski altindan tutulmaktan...sürtüsmelerden..caresiz kalmaktan....esim olacak insanin birden degismesinden....eyvahedigeldismile

bende evlilikten cok korkuyorum...sebebi ise özgürlügümün kisitlanmasindan korkmak...sifir kol yok, pantolona sadece ise giderken serbest var, geri kalan zamanda ise diz boyu etek giyecekmissim.
aldatilmaktan cok korkyuorum...baski altindan tutulmaktan...sürtüsmelerden..caresiz kalmaktan....esim olacak insanin birden degismesinden....eyvahedigeldismile

bu yasaklar bende olsa ben de korkardım.
neden sana karışıyor
çocuk musun sen?

içinden işte bu benim eşim olmalı diyorsan korkma canım evlilikten, eger inanmıyorsan mantıki acıdan evlilige yetersiz görüyorsan başlama bile bence..

Acele etmeyin o zaman, evlilik fikrine alışana kadar veya o sorumluluğa hazır olduğunuzu anlayana kadar bekleyin. Karşınızdakinin doğru insan olduğunu düşünüyorsanız, korkmanıza gerek yok bence...

Back
X