evlenmekten vazgeçiyorum

bnlm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
193
0
46
Zonguldak
buraya bi kaç defa yazdım derdimi belki bilirsiniz...ben sosyal fobiğim.ve düğünüme sadece bi kaç ay kaldı.belki bu dert size çok basit gelir.sizin günlük hayatta farkında olmadan yaptıgınız şeyler benim için bi azap gibi.en basitinden ben kimseye selam veremiyorum kimseyi telefonla arayamıyorum kendimi ifade edmiyorum kimseye oturmaya gidemiyorum çok yakınlarım hariç.ve ben daha kendi amca halan dayımla iletişim kuramazken nişanlımın akrabalarıyla nasıl iletişim kurayım.onları arayamıyorum gidemiyorum bile yanlarına ve düğün yaklaştıkça korkularım artıyo.nişanlımı çok seviyorum tam aradığım insan ama ben yapamıycam galiba evlenip onu da mutsuz edicem şuanda aramız kötü yine böyle bi durumdan benden çok basit bişey istedi ailesine gitmemi ama ben yapamadım...

Bunun üstesinden gelmelisin hemen yoksa kendini çok mutsuz edeceksin :50: Psikoloğa gidip yardım alsan sana nasıl rahatlayabileceğini anlatsa böyle durumlarda nasıl iletişime geçebileceğini hemen yapmalısın ama yoksa durum kötüleşir :31:

henüz gitmedim ama randevu aldım gidicem ama gitmeye karar vermem ayları aldı..bi sonuç çıkarmı bilmiyorum gidenler çokta faydasını görmemiş

henüz gitmedim ama randevu aldım gidicem ama gitmeye karar vermem ayları aldı..bi sonuç çıkarmı bilmiyorum gidenler çokta faydasını görmemiş

Olsun bir aşamadır önemli olan kendin karar vermen zaten bir şeyler yapmaya çalışman bunun için,asıl durum o zaman düzeliyor.Yoksa psikolog istediği kadar anlatsın. Kendini zorla git bence ne olacağını ne yapacağını düşünme sadece hazırlan ve git.Orada onlar açar sohbeti filan zaten sorarlarsa cevap verirsin yapabilirsen biraz da sen katılırsın sohbete yapamazsan zorlama yine kendini.Seni sevmiş nişanlın ki evlenmek istiyor onlar da olduğun gibi seveceklerdir seni merak etme.

güzel haberler bekliyoruz canım :) rahatsızlığın sosyal hayatı felç eden bir şey olsa da, çaresi muhakkak bulunur. Nişanlın durumu biliyor ve anlayışlıysa bu şekilde tedavi süresinde idare edebilirsiniz.
yarın umarım unutmam ve sana sorarım.

çok zorlu rbi süreç sonuna nişanlanabildik ama bu benim bu saçma sapan sorunum yüzünden herşey bitecek inş şu psikiyatrist bana yardımcı olur

Son düzenleme:
Bir an önce bu durumdan kurtulursun inş yoksa hayatının sonuna kadar böyle yaşayamazsın...

evet biliyorum şu zamana kaar fazlaca itilip kakılım üniversitede bile koskoca anfide hiç arkadaşım olmadı ortamda konuşunca aa seninde dilin mi vardı dediler hep çözüm bulmam lazım ama en kkısa zamanda

keske evlenme gibi bi donemece gelmeden cok once yardim alsaydin,ama olsun,gec degil hala, yine de git mutlaka randevuna,tedavi ilk basta sana faydasiz gelse de karsindaki uzmana guvenip azimli ol.bence mutlaka tedavi olman gerek, bugun bu sorun yarin baska seyler olcak..boyle devam edemezsin..Tedavi suresince bu sorununla ilgili kitaplar oku, uzmanlarin yazdigi, makaleler vs..Kendini gelistir bu konuda, tedavine konsantre ol bence..Allah yardimcin olsun, kolay olmayacak belki ama basarabilirsin sakin umutsuzluga kapilma!

keske evlenme gibi bi donemece gelmeden cok once yardim alsaydin,ama olsun,gec degil hala, yine de git mutlaka randevuna,tedavi ilk basta sana faydasiz gelse de karsindaki uzmana guvenip azimli ol.bence mutlaka tedavi olman gerek, bugun bu sorun yarin baska seyler olcak..boyle devam edemezsin..Tedavi suresince bu sorununla ilgili kitaplar oku, uzmanlarin yazdigi, makaleler vs..Kendini gelistir bu konuda, tedavine konsantre ol bence..Allah yardimcin olsun, kolay olmayacak belki ama basarabilirsin sakin umutsuzluga kapilma!

aslında bunun bi rahatsızlık olduğunu farkettiğimde daha erkendi ama bi türlü tedavi olmak için gidemedim doktorlara güvenemedim.kendim yenmeye çalıştım bir yaptım iki yaptım üçüncüde yapamadım..sevdiğim insandan ayrılınca eminim herşey daha kötü olacak ama ayrılmasam durum yine kötü çıkmazdayım bi yandan düğün hazırlıkları yapıyorum bi yandan aglıyorum onunla da görüşmüyoruz hepten yanlız kaldım

Bir ömür böyle geçmez canım dr dan yardım al kendini zorla her şey çok güzel olacak

aslında bunun bi rahatsızlık olduğunu farkettiğimde daha erkendi ama bi türlü tedavi olmak için gidemedim doktorlara güvenemedim.kendim yenmeye çalıştım bir yaptım iki yaptım üçüncüde yapamadım..sevdiğim insandan ayrılınca eminim herşey daha kötü olacak ama ayrılmasam durum yine kötü çıkmazdayım bi yandan düğün hazırlıkları yapıyorum bi yandan aglıyorum onunla da görüşmüyoruz hepten yanlız kaldım

canim nisanlin durumunu biliyor mu? aglamak yerine sakin ol ve onunla bu konuyu konus,yaptigin hicbirseyi saygisizlik ya da duyarsizliktan yapmadigini anlat, cozum aradigini yardim alcagini anlat,onun da destegi olursa tedavine katkisi olur.ama boyle kendini ifade edemeden gözyasi dökmen seni cok yipratir..Nisanlini da gözden cikarma hemen öyle..

merhaba canım,

sen zaten kendi derdini bilerek ve anlayar bir adım atmışssın. bir adım daha doktora giderek atmalısın... bugün olmaz ise yarın... şimdi evliğini erteledin diyelim, bu nereye kadar böle sürecek.

öncelikle kendi ruh sağlığın için, sonra da eş adayın için bunu yapmaya değer diye düşünüyorum.

canim nisanlin durumunu biliyor mu? aglamak yerine sakin ol ve onunla bu konuyu konus,yaptigin hicbirseyi saygisizlik ya da duyarsizliktan yapmadigini anlat, cozum aradigini yardim alcagini anlat,onun da destegi olursa tedavine katkisi olur.ama boyle kendini ifade edemeden gözyasi dökmen seni cok yipratir..Nisanlini da gözden cikarma hemen öyle..

sadece o biliyo durumumu anlayışla karşılamaya çalışıyo aslında ama bazen sabrı taşıyo haklı olarak çünkü yapamadığım şeyler ona göre çok saçma. yinede yanımda olmaya çalışıyo fakat sadece iş onda bitmiyo ailelerde işin içine girince ister istemez ben sorun yapıyorum çünkü o benim ailemle çok ilgileniyo ama ben onun yarısı kadar nerdeyse ve malum türkiye de evlenince bayan daha çok eşinin ailesiyle muhatap oluyo yanlış anlamayın istemediğimden değil ama yapamadığımdan gözüm almıyo

merhaba canım senin sıkıntın bendede var malesef:50: ama senin kadar ileri degil (selamlasma konusunda en azından) bende kaynanamı arayamıyorum allahtan kendisi burda degil su anda memleketteler buraya geldiginde napıcagımı sasırıyorum kasılıyorum falan birilerine bisiy anlatırken acaba yanlıs anlarmı dilim sürcer de beni aptal durumuna düsürürmü diye sıkıntı cekiyorum tek basıma bir yerden bir yere gidemiyorum ve toplu tasıma araclarına tek basıma kesinlikle binemiyorum cok zor bi durum farkındayım ve cok iyi anlıyorum seni Allah yardımcın olsun ama sevdigin adamla bi konus bence derdini anlat birazcık da olsa destek olmasını sagla bu gibi seyler tek basına asılamayacagına inanıyorum ben.. dersen ki sen neden psikologa gitmiyorsun ben simdiye kadar defalarca anneme söyledim benim psikologa gitmem gerek diye simdi bile söylesem psikologluk neyin varki sacmalama der anlatamıyorum :50: umarım hersey düzelir rahat bi nefes alırsın tatlım bunu canı gönülden isterim Allah yardımcın olsun..
Bu arada da evlenmekten vazgecme sakın eger gercekten seviyorsan bırakma sonra cok pisman olursun kafan sakinken iyice bir düsün derim ben :7:

Son düzenleme:
Back
X