• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeyin

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.538
15.761
248
O kadar doldum ki biraz içimi dökmek istiyorum...

Az önce instagramda bekar arkadaşlarımdan birinin spor yaptıktan sonra içtiği kahveyle olan fotoğrafını görmemle birlikte yaşlar boşaldı gözümden...Bi anda sinirlerim boşaldı sanırım.

Düşünüyorum da bekarken ne mutluymuşum.Yemeğimi yiyip odama çekilmek, canım istediğinde çıkıp gezmek, faturaları düşünmeden yaşamak, para derdi olmadan, eş, çocuk, akşam ne pişirsem, şu gün temizlik vakti vs gibi düşünceler olmadan ne kadar mutluymuşum.Evlenmek sadece daha çok sorumluluk ve doğal olarak mutsuzluk getirdi.Ne acelem vardı da evlendim üstüne bi de çocuk yaptım.

Bebeğimin doğmasıyla birlikte eşimle aramızdaki tüm ipler koptu...Hiçbi şekilde sorumluluk almayan, devamlı zorlamak gereken, bişeyi zorla yapsa da binbir laf eden kronik mutsuz bi insan...Sürekli yesin içsin yatsın, vizyonsuz, amaçsız günü kurtaran bomboş bi adam.

Evlilikte anladım ki insan anlatmaktan çok anlaşılmak istiyormuş.Zaten anlatma işi rutine dönünce birbirinin başını yiyen iki insandan başka bişey kalmıyo geriye.Karşınızda sizi anlayan,zor zamanınızı gören ve siz istemeden destek olan biri yoksa hiçbi zaman aile olamıyomuşsunuz.Biz de aile olamadık maalesef.

Ve anladım ki siz sorumluluk aldıkça yaptığınız tüm fedakarlıklar göreviniz sanılıyormuş ve nankör insan asla değişmiyormuş...Ve içinizde bi kere bişeyler bitti mi o ev artık size zindan oluyomuş...

Allah aşkına bi insanın yaşadığı yeri temizlemesi bi insana yardım etmek olarak görülebilir mi? Ev işleri benim görevim, bebek bakmak benim görevim, para getirmek benim görevim, MTV ödeme zamanını bilip onu bile halletmek benim görevim.Ben ne ara bu kadar eşek oldum indiremiyorum sırtımdan.

Bu kadar mutsuzsan boşan diyebilirsiniz.Maalesef boşanamam çünkü hayat boyu bana destek olan bi ailem olmadı, zaten biraz da onlardan kurtulmak için evlenmiştim.En az 2-3 sene daha bu cehennemdeyim...Ama artık taşıyamıyorum onca yükü.Eve gelip ben bugün yoruldum diyip eşek ölüsü gibi uyuyor.Çalıştığının yarısı da maaşındaki hacize gidiyor.Geri kalan para kendini geçindirmeye bile yetmez.Böyle bi adama sevgi saygı duyulur mu? Eve bunun yerine kedi köpek alsam en azından bana yük olmazdı.

Çok yorgunum, her gece kabuslar görüyorum psikiyatriye gitsem yardımı olur mu bilmiyorum ama son çarem o kaldı...

Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durum , sizin kendiniz için hiç bir planınız yok mu , ne bilim halk eğitim ,kursları ismek kursları veya başka bir şey . Kendinizi geliştirmeniz gereken herhangi bir alan . Belki ilk başta baya zorluk olacak sonunda iyi ki oldu diyeceksiniz . Tabi şuan yaşadığınız koşullar engel şartları bilemem . Sadece bu yorumu yazma gereği duydum

Bebeğiniz ne kadarlık acaba lohusa depresyonu filan olabilir misiniz acaba? Bende arkadaşlarımı görünce bazen diyorum ne acelem vardı sürekli valizim kapı önünde duran ben şimdi evde sürekli çocuklayım arkadaşlarımla bile arama mesafe girmiş oldu çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım. Sizin eşinizde yardımcı olmuyormuş yükünüz artmış benim öyle bir sorunum olmadı şükür. İmkanınız varsa ev işleri filan için yardımcı mı alsanız kendinize zaman kalır

O kadar doldum ki biraz içimi dökmek istiyorum...

Az önce instagramda bekar arkadaşlarımdan birinin spor yaptıktan sonra içtiği kahveyle olan fotoğrafını görmemle birlikte yaşlar boşaldı gözümden...Bi anda sinirlerim boşaldı sanırım.

Düşünüyorum da bekarken ne mutluymuşum.Yemeğimi yiyip odama çekilmek, canım istediğinde çıkıp gezmek, faturaları düşünmeden yaşamak, para derdi olmadan, eş, çocuk, akşam ne pişirsem, şu gün temizlik vakti vs gibi düşünceler olmadan ne kadar mutluymuşum.Evlenmek sadece daha çok sorumluluk ve doğal olarak mutsuzluk getirdi.Ne acelem vardı da evlendim üstüne bi de çocuk yaptım.

Bebeğimin doğmasıyla birlikte eşimle aramızdaki tüm ipler koptu...Hiçbi şekilde sorumluluk almayan, devamlı zorlamak gereken, bişeyi zorla yapsa da binbir laf eden kronik mutsuz bi insan...Sürekli yesin içsin yatsın, vizyonsuz, amaçsız günü kurtaran bomboş bi adam.

Evlilikte anladım ki insan anlatmaktan çok anlaşılmak istiyormuş.Zaten anlatma işi rutine dönünce birbirinin başını yiyen iki insandan başka bişey kalmıyo geriye.Karşınızda sizi anlayan,zor zamanınızı gören ve siz istemeden destek olan biri yoksa hiçbi zaman aile olamıyomuşsunuz.Biz de aile olamadık maalesef.

Ve anladım ki siz sorumluluk aldıkça yaptığınız tüm fedakarlıklar göreviniz sanılıyormuş ve nankör insan asla değişmiyormuş...Ve içinizde bi kere bişeyler bitti mi o ev artık size zindan oluyomuş...

Allah aşkına bi insanın yaşadığı yeri temizlemesi bi insana yardım etmek olarak görülebilir mi? Ev işleri benim görevim, bebek bakmak benim görevim, para getirmek benim görevim, MTV ödeme zamanını bilip onu bile halletmek benim görevim.Ben ne ara bu kadar eşek oldum indiremiyorum sırtımdan.

Bu kadar mutsuzsan boşan diyebilirsiniz.Maalesef boşanamam çünkü hayat boyu bana destek olan bi ailem olmadı, zaten biraz da onlardan kurtulmak için evlenmiştim.En az 2-3 sene daha bu cehennemdeyim...Ama artık taşıyamıyorum onca yükü.Eve gelip ben bugün yoruldum diyip eşek ölüsü gibi uyuyor.Çalıştığının yarısı da maaşındaki hacize gidiyor.Geri kalan para kendini geçindirmeye bile yetmez.Böyle bi adama sevgi saygı duyulur mu? Eve bunun yerine kedi köpek alsam en azından bana yük olmazdı.

Çok yorgunum, her gece kabuslar görüyorum psikiyatriye gitsem yardımı olur mu bilmiyorum ama son çarem o kaldı...
Sanki beni anlatmissin çok doğru tespit
Bide evde kaldım demiyormu 25 30 arası kızlar yada. "ayyy ölüp geberiyorum askimdan ailem izin vermiyor " diye konu açanlar çok kızıyorum oturun ananizin babanizin evinde sanki evden atıyorlar

Aileden kaçmak amacıyla evlenmeyin.
Evlenmiş olmak için evlenmeyin.
Eşinizi doğru seçin.
desek daha doğru olur bence.

Allah yardimciniz olsun, sanırım depresyondasınız. Psikolojik yardım alıp ayni zamanda sosyalleşmek iyi gelecektir diye düşünüyorum. Daha sonra zaten doğru kararlar verirsiniz evliliginizle ilgili.

Sakin olmaya calisin. Kötü bir dönemden geciyor olabilirsiniz.
Esinizle konusmaniz fayda etmez mi?
Bakin benim de esim evde hicbir sey yapmaz. Calisir ama ben evdeyim. Yani dört dörtlük seyler yok, ben de evden burnumu cikaramiyorum mesela. Aslinda onu cok idare ediyorum ama biliyorum adamin elinden gelmez.
Yani orta yolu bulmaya calisiyorum. Cok bunaldigim zamanlarda bir caresine bakariz, kisa tatiller yapmaya calisiriz.
Esinizle konusup iliskinizi düzeltebilirseniz düzeltin. Yani size herseyi gectim psikolojik anlamda destek olmasi gerekiyor.
Esim hicbirseye dokunmaz evet ama diger bütün isteklerimi aninda yerine getirir mesela.
Yorgunluk gelir gecer cünkü hep böyle olacak dgeil bu isler.
Iki cocuklar cok yipraniyorum bu aralar ben de.
Kendime hep gecici bu dönem diye gaz veriyorum. Sizin yükünüzü paylasmasi lazim. Önemli sorun esiniz aslinda. Yoksa yorgunluk da cekilir is de yapilir ama gönül yorgunluguna care bulmak daha zor.

İnsan ne hayallerle evleniyor. Mutsuz olmak istemez ki kimse. Yazik olmuş size hayatınıza. Çok mutlu bir evlilikte bile farklı sebeplerden buhran yaşayabiliriz. İş olur çocuk olur ev işi olur hayatın kendisi vs önemli olan karşıdakinin bunu anlayıp size sarılması bu insana yetiyor. Binlerce kelimeden daha kıymetli. Ama karşıdaki kütük gibi oturuyorsa insanın içi kor gibj yanar. Allah yardımcınız olsun. Umarım mutlu olacağınız gelecek yakındır.

Insana encok da yaptiklarinin karsilik bulmamasi takdir gormemek koyuyor seni cok iyi anliyorum ama erkekleri anlamak cok guc gercekten.. sevgiliyken pesinde pervane olan gorusmek icin.bin dereden su getiren o sevgi pitirciklari gidiyor yerine aferdersin davarlar geliyor sanki hele birde cocuk olunca sanki cocugu kurtulus gibi goruyorlar kadin ilgisinden kurtulmak iccn iyice saliyorlar kendilerini oysaki boyle zamanda daha cok ihtiyaç var erkeklere sevgiye ,aska destege ama nerdee merak etme yalniz degilsin.

Bebeğiniz dünyaya gelmeden önce nasıldı eşinizle olan ilişkiniz? Anladığım kadarıyla bebek dünyaya geldikten sonra değişmeye başlamış.

Allah yardımcınız olsun . Çalışan kadın olmak zor bu zamanda kadın olmak zor bütün herşey sizin üstünüzde eşinizde anlayışsız bir insan siz ne yapacağınızı biliyorsunuz zaten.

Yaşadiginiz seyin evlilikle ne ilgisi var ki? Cocuk durumunu bilemem cocugum yok ama evliykende spora gidiliyor, geziliyor, kendine vakit harcaniyor, boş boş oturuluyor.

Mecburi, geçici donemlerde yaşan zor zamanlar dişinda omzuma buyuk yükler yuklenmedi hiç. Hepimizin hayatinda bekar da olsak evli de olsak zor donemler olur sadece ugrastigimiz konular farkli olur.

Insana encok da yaptiklarinin karsilik bulmamasi takdir gormemek koyuyor seni cok iyi anliyorum ama erkekleri anlamak cok guc gercekten.. sevgiliyken pesinde pervane olan gorusmek icin.bin dereden su getiren o sevgi pitirciklari gidiyor yerine aferdersin davarlar geliyor sanki hele birde cocuk olunca sanki cocugu kurtulus gibi goruyorlar kadin ilgisinden kurtulmak iccn iyice saliyorlar kendilerini oysaki boyle zamanda daha cok ihtiyaç var erkeklere sevgiye ,aska destege ama nerdee merak etme yalniz degilsin.
Bir söz vardır , köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Erkeklerin bir kısmı bu psikolojide. “Alayımda bi karı bakarız gerisine”

Halimiz içler acısı aslında.

Kadınlara laf ediyorlar ya, bizler hem ev hayatını idare edip bir yandan çalışıyoruz, annelik yapıp üstüne erkeklerin gereksiz aileleriyle arayı iyi tutabilmek için politikacılar gibi davranıyoruz, bir de tüm bunlara rağmen hala daha kendimizi nasıl geliştiririz diye bakıyoruz.

Erkeklere bakalım bir de. Oldukları yerde sayıyorlar. İlerleme yok onlarda. Bir de üstüne üstlük evlenince fabrika ayarlarına dönüp annelerine bağımlı yaşamaya başlıyorlar 0-2 yaş grubu gibi.

Uzun vadede ne olacak halimiz bilmiyorum... Allah kadınlara yardım etsin...

Back
X