Evli arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var

ilksah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.859
6
358
Arkadaşlar yeni bir eve taşınıyoruz ama tereddüt içindeyiz ev iskansız yeni bittiği için iskanı birkaç ay sonra çıkacak ve iskansız evde şantiye elektriği suyu kullanılacak fiyat farklılıkları ne olur sizce?
Eşimle büyük sorunlar yaşarız çok fazla gelirse ben zorluyorum taşınmak için bilgisi olan lütfen yardım etsin.
Editör arkadaşlarım konu yanlış yerde ise lütfen hemen taşımayın gerçekten acil yardıma ihtiyacım var ve bu benim için büyük dert.

Şimdi eşime sordum kesinlikle iskanı alınmadan taşınmasın dedi...Daha inşaat halindeyken iskan veriliyormuş...Bahsettiğiniz gibi şantiye elektrik su olduğunda normalin 2-3 katı oluyormuş.. Birde su saati binanın ortak oluyormuş sanırım...Tüm binanın kullandığı suyu siz ve binada diğer kalanlar birlikte ödüyormuş...

Eşimin aynı durumda olan bir arkadaşı varmış...100 tl den düşük su parası gelmiyormuş...Birde mütahit sonradan iskanı almak için para istemiş...Bir de iskanın alınabilmesi içinde tüm ev sahiplerinin bir arada olması gerekirmiş...Bence eşini dinle ve tüm işlerini halletmeden taşınma...

Şimdi eşime sordum kesinlikle iskanı alınmadan taşınmasın dedi...Daha inşaat halindeyken iskan veriliyormuş...Bahsettiğiniz gibi şantiye elektrik su olduğunda normalin 2-3 katı oluyormuş.. Birde su saati binanın ortak oluyormuş sanırım...Tüm binanın kullandığı suyu siz ve binada diğer kalanlar birlikte ödüyormuş...

Eşimin aynı durumda olan bir arkadaşı varmış...100 tl den düşük su parası gelmiyormuş...Birde mütahit sonradan iskanı almak için para istemiş...Bir de iskanın alınabilmesi içinde tüm ev sahiplerinin bir arada olması gerekirmiş...Bence eşini dinle ve tüm işlerini halletmeden taşınma...

ev bilindik sitelerden biri cnm iskan için para toplanmış ev sahiplerinden bunun ev sahibi biz olmayacağız 2-3 ay'a çıkacak denildi birde su sayaçları ayrı merkezi ama herkes kullandığı kadar ödeyecek diyorlar fazla fark olmayacak diyorlar ama çok korkuyorum

Ben ev sahibi değil , kiracıyım.Apartman binası yeni bitmişti taşındığımızda...Elektrik ve su şantiyeye aitti.2-3 ay boyunca çektiğimiz ızdırabı anlatsam ağlarsın...Sürekli elektrik kesilirdi bir kere... 2 ay boyunca banyoda kalmamak için yarım yamalak duş aldığımı bilirim.Apartmanda herkes kullandığı için sigorta kaldırmıyor.Eşim aşağıda dışarda kutunun basında beklerdı ...Tüm apartmanın ortak karar vermesı gerekiyor.Üstelik ister kullan ister kullanma atıyorum bin tl geliyorsa kaç daireyse bölünüyor.İyi düşün ....

ev bilindik sitelerden biri cnm iskan için para toplanmış ev sahiplerinden bunun ev sahibi biz olmayacağız 2-3 ay'a çıkacak denildi birde su sayaçları ayrı merkezi ama herkes kullandığı kadar ödeyecek diyorlar fazla fark olmayacak diyorlar ama çok korkuyorum

İskanı verilmeyen daireye su saati nasıl verilmişki :26::26: Ayrı ayrı olduğundan emin misin?

Bir de acil çıkmanız mı gerek neden acele ediyorsun sen :44:

Bizimde öyle..

Elektriği üzerimize almaya gittiğimizde şantiye görünüyor iskan alındığında yine gelin bildirin ki sözleşme bedelinizden bilmem kaç para geri ödeyelim size , bir de faturanız %30 fazla gelir şu an dediler..

Bilmem yeni evli olduğumuzdan ve çalıştığımızdan çoook bi elektrik harcamamız olmuyor, faturamız da yüklü değil haliyle..

canım selam bende yenı bınada oturuyorum ıskanı alınmıstı bız tasındıgımızda
ama kayınvalıdemlerın ıskanı henuz daha alınamadı daıre bası 100-150 lıra oduyorlar elektrık su fılan ama onlar kendı daırelerınıs attıkları ıcın ıskanda cıkmayınca mecbur kaldılar tasınmaya
esın sen zorluyorsan suanda dırdır edebılır ee haklı adam

oturduğum yerin çok yakınında çok bilindik büyük bir firmanın yaptığı siteler var. ilk zamanlar insanlar bu siteden peynir ekmek gibi daire alıyorlardı. ama site bitince iskan vermedi belediye, toprak kayması filan var ondan heralde. yani alanların elinde patladı, ve şimdi satamıyolarda evleri :( eğer evi satın almadıysanız daha -böyle bişey mümkünse- bir belediyelede görüşün diye nacizane fikir sunabilirim.

Evet arkadasın anlattıgı gibi aynen. İskan almak için para istiyorlar birde

Elektriğe de zam geldi. Dertsiz başınıza dert almayın. Ruhsatta sorun varsa 1 yıl bile sürebilir. Ne gerek var riske girmeye.

Ben şu an iskanı olmayan bir evde oturuyorum. Daha doğrusu ev yapıldıktan sonra İski iskanı kabul etmemiş. Ve seninde dediğin gibi şantiye olarak görülüyormuş ilk aylarda. O zaman için m3 fiyatına 7 lira ödüyorlarmış. Normalde 3 lira olması gerekiyor. Şu an ev suyuna çevrildi fakat su faturası toplu geliyor, ev sahipleri üzerlerine alamıyorlarmış suyu. Bu nedenle m3 fiyatı 4.10 . Ama herkes alabilse üzerine 3.27 olacak m3 fiyatı. Ben olsam iskanı olmayan bir eve taşınmazdım.

Arkadaşlar yeni bir eve taşınıyoruz ama tereddüt içindeyiz ev iskansız yeni bittiği için iskanı birkaç ay sonra çıkacak ve iskansız evde şantiye elektriği suyu kullanılacak fiyat farklılıkları ne olur sizce?
Eşimle büyük sorunlar yaşarız çok fazla gelirse ben zorluyorum taşınmak için bilgisi olan lütfen yardım etsin.
Editör arkadaşlarım konu yanlış yerde ise lütfen hemen taşımayın gerçekten acil yardıma ihtiyacım var ve bu benim için büyük dert.

bir akrabamız iskansız eve taşındı.. kaç aydır uğrasıyor.. belediyeler emlakcı yok projeyi cizen vs vs çokkk uzun zaman ve para kaybı,benimde tavsiyem iskansız taşınmamanız.

benim evimde yeni bina iskan için para toplandı sanırım en kısa sürede alınır
su ortak kullanım bizde de
fakat yönetici su saatlerini okuyor ,ne kadar kullandıysak onu ödüyoruz ,listeyi asıyor her ay panoya ben 50 ise bir daire 75 bakıyorum biri 120 filan yani başkasının kullandığı suyu ödemiyoruz ,hoş öyle bile olsa eminim ben herkesten fazla harcıyorumdur :)

ama çekincelerin varsa taşınma derim .
çok çok büyük sorun da olmuyor ,
ama elektrik de ortaksa işte o zaman şartel atıyor habire
çok yükleme olunca ,
benim ilk evimde öyleydi ,
doğlagazda henüz bağlanmadığından ufo yakıyorduk ,
akşam olunca pat pat saat başı atıyordu :))
o kadar alışmıştık ki buna artık aşağı inmiyorduk bile ,giriş kattaki amca kaldırıveriyordu şarteli :))

Ya arkadaşlar tesadüf gördüm konumu size çok büyük tavsiye vereyim sakın yeni bitmiş bir siteye özellikle yeni bitmiş ve merkezi su-ısınma olan siteye taşınmayın. Allah beni bildiği gibi yapsın keşke hiç adım atmadaydım o siteye hayatımızı kararttılar 1 yıldır nihayet kurtuldum 1 hafta önce 7 senelik iskanlı problemsiz siteye taşındık huzura kavuştuk

Back
X