Evli arkadaşlar mali konularla ilgili yardımınıza ihtiyacım var...

BeyzaGokce

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
58
1
16
Muğla
Kızlar biz iki kişilik bir aileyiz, eşim askerden gelince kendi evimize çıkacağız her şeyimiz hazır, eşya konusu çoktan çözüldü ama aylık giderimiz ne olur diye düşünüp duruyoruz. Elimize aylık ortalama 900 ile 1200 lira arası bir para geçecek. Ev kirası da 200 - 250 TL arası... En çok 1 aylık mutfak masrafı ne olur diye düşünüyoruz. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... :)

200,250 ev kirası gayet iyi.aylık geliriniz 1200 ise 250 kira.kalıyor 950 tl onunlada elektirik,su,doğalgaz,mutfak masrafı paranız artmasada bazı şeylerden kendinizi kısarak yetiştirebilirsiniz.ama hayat şartlarına göre 1200 tl ile para biriktiremiyebilirsiniz.toplam 2100 elinizemi geçecek onu anlamadım.eğer öyleyse rahatlıkla geçinebilirsiniz.

Son düzenleme:
en az harcadığım kasmam gereken ay 400 oluyor ama benim kızım var yinede daha fazla düşürebileceğini sanmıyorum.

bu sizin yaşadığınız şehire alışveriş yapma alışkanlıklarınza göre değişir. mesela pazara giderseniz daha taze ve uygun fiyatta meyve sebze alabilirsiniz ama bunun yerine marketten alırsanız fiyat olarak daha pahalı olur. ayrıca alışkanlık meselesi neleri sever yersiniz bunlar hep fiyatı etkiler ama 2 kişisiniz en fazla 300 olur diye düşünüyorum. ki ben abur cubur çok fazla masraf yapan biriyim cips meyveli yoğurt çikolata dondurma gibi şeyleri çok fazla alan biriyim. birde market araştırması vs yaparsanız daha iyi olur sizin için aynı ürünü başka yerden daha ucuza alabilirsiniz. ilk gördüğünüz yerden hemen almayın. eve bırakılan insertleri falan incelemeden atmayın. herkesin ev alışverişi bir değildir. oturup tahmini bütçenizi sevdiğiniz yediğiniz şeyler doğrultusunda çıkartabilirsiniz. burdan verilen cevaplar yere mekana ve kişisel ihtiyaçlara göre değişiklik gösterir.

bu durum kişiden kişiye değişebilir kimisi asgari ücretle geçinirken kimisi bizim gibi aylık 4.000tl toplam maaşla anca geçinebilir.
e tabi bunda borç durumunun etkiside çok borcunuz yoksa;
250 kira desek 150 de elekt.su olsa en fazla telf. fatr. şu bu 150 de oraya olsa
mutfak masrafıda aylık 400 tl olsa geçinirsiniz kanımca hatta üstüne birikim bile yaparsınız tabi
kıyafet,alışveriş tatil bular sizin için lükse kaçacaktır.

bu herkese göre değişir bizde 2 kişiyiz ama eşimde bende etçiliz ete çok harcıyoruz mesela, 500 olduğuda oluyo mutfak alışverişinin, daha deterjan vs gibi temizlik malzemelerini saymıyorum

Aylık 200-250 tl kiralık ev tuttugunuza göre yaşadığınız şehir ucuz bir şehire benziyor eğer yaşadıgınız şehir ucuz bir şehirse geçinirsiniz.

Muğlada yaşıyoruz oturduğumuz yer ucuz bir yer. Sadece 1200 eşimin maaşı. Birde ben işe gireceğim. 600 - 800 TL bir maaş alacağım. Yeter herhalde... Tutumluyumdur zaten ve birikim konusunda iyiyimdir... Ve eşim et, balık, tavuk hiç yemiyor desem yeridir..

Son düzenleme:
evlendiğimizin ilk aylarında 500 ü buluyordu ama zamanla evde her şey rayına oturunca dahada azaldı bunlar.kıyafeti saymıyorum.ama aylık 300 tl net gidiyor.yağ deterjan gibi büyük şeyleri her ay bir tane diye bölüştürüyorum hepsni bir ayda almıyorum .yani...normal ev mutfak banyo tuvalet eksiklerini alıyorum ama bu ay çamaşır deterjanı alıyorum büyük olarak.sonraki ay sıvı yağ 5lt sonraki ay 5kg pirinç...vs vs bunlar birikiyo evde zamanla bitince tekrar tkrar alıyorum :) yani uzattım ama kısaca 300 tl yeter artar bile

Back
X