Evli Arkadaşlarım bir yardım edin!

boncuk84

nefsim içine sindi!!!
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
1.912
1
116
Diğer
aslında konu bana ait degil bi arkadaşımın sorunu ve bende burda biçok şey ögrendiğim için bununla ilgilide bişeler ögrenebilecegimi ve arkadaşıma böylelikle yardımcı olabileceğimi düşündüm
arkadaşım 2 ay önce nişanlandı ve 20 gün sonra evleniyo
ama bi huzursuz bi mutsuz hiç heves yok çok tedirgin
bende evli olamdıgım için ona yardımcı olamıyorum
sizlerde evlenirken böle oldumu ne bilim genelde olur deniyo ama gerçekten canı çok sıkılıyo ve üstelik sevdigi istediği bi insanla evleniyo!!
evlendikten sonra geçermi hep mutsuz olacagını filan düşünüyo sebebinide anlamıyo
nişanlısı onu çok seviyo ve çok iyi bi insan bunu kendiside hep sölüyo ama gelgörki bu gerginlikten kurtulamıyoo!!!

hiç bilmedği yeni bir hayata adım atmanın vermiş olduğu bir gerginlik bu cnm ..
bende yaşamıştım düğünden sonra hepsi geçer..
mutluluklar arkadaşına darısı siz bekarlara a.s.

pek tabii olur,gayet normal:sm_confused:düşünsenize bir insan hayatı boyunca kaç dönüm noktası yaşıyorki:sm_confused:arkadaşınız şuan hayatının bir dönüm noktasında...bugüne kadar bildiği,tanıdığı,alıştığı ve benimsediği boyuttan çıkıp,bambaşka bir boyuta geçiyor...yeni bir sayfa açıyor hayatında...bu boyut ona yabancı,bilmediği bir ortama geçiyor;sadece bu bile insanı huzursuz eder ..insan bilmediğinle yüzyüze kalınca ürker endişelenir...diğer yandan bu güne kadar bir aile korumasının altında ve sorumlulukları hafifti...oysa şimdi sorumluluklarıda ciddi anlamda artıyor...:sm_confused:tüm bunların insanı tedirgin etmesi;tedirginliğinde istekliliği etkilemesi çok doğal....geçecek tabii bunlar...yavaş yavaş düzenini kurup yeni hayatına uyum sağladıkça kendine güvenide oturacak...çok takılmamaya çalışsın bugünler bir kere yaşanır insan hayatında tadını çıkarmaya baksın...zaten çok kısa zamana sıkışmış evlilik hazırlıkları...yorgunluk ve yoğun koşturmada etken olur....Allah mesut bahtiyar etsin arkadaşını...bir yastıkta kocasınlar inşallahsevgiler

canım bilmediği bi yola giriyo gerginlik korku olacak tabi.evlendikten sonra geçer niye geçmesin.evlilikte önemli olan saygı sevgi uyum bunları yakalayınca emin ol herşey çok güzel olur.rabbim yardımcısı olsun zor bi dönem,sıkıntılı bi dönem ama hepsi geçer

normal bir durum..

ayy kendımı hatırladım bır an .. delikafadulden

eşimle 8 yıll cıktık bır yıl nısanlı kaldık..

evlılıge 15 gun kala gidip anneme
-anne ben yapamıcam ,istemiyorum evlenmek demiştim delikafadulden

annemde yatıstırmıstı benı ..oyy kurban oldugum annem.. :asigim:

hatta tartısmamızda nısanlıyken düğüne 15 gun kala fılan o da ufacık bır sebep ,ıstersen at yüzügü hiç farketmez fılan dıyordum ..Allah'tan atmadı :) sositososito

bir yastıkta kocasınlar :)

normal bır durum evlenınce gecıyor :roflol:

tşk ederim arkadaşlar benim bile içim rahatladı ya çok seviyorum canım kardeşim o benim hemen arayıp sölücem alkisalkisalkis

bence kesinlikle evlenmesin. ben hiç huzursuz değildim hatta hayatımın en mutlu günleriydi.yani hep beklediğim andı o an. mutsuz olacağını düşünüyorsa hiç başlamasın derim.

bence kesinlikle evlenmesin. ben hiç huzursuz değildim hatta hayatımın en mutlu günleriydi.yani hep beklediğim andı o an. mutsuz olacağını düşünüyorsa hiç başlamasın derim.

çok haklısınız.

bende hiç huzursuz değildim. aksine çok mutluydum. arkadaşınızın açamadığı sorunları olabilir. ve nişan atmaktan düğüne az bir zaman kala düğünü bozmaktan korkuyor olabilir. şuan mutsuz ve evlenince de mutsuz olacağını düşünmesi ilginç. bence acil bir evlilik danışmanı şart.

canım böle durumlar normal bendede olmuştu aslında hemde çok kaygılanıyodum evliliği kaldıramıyacam gibi geliyodu ama evlenince rahatlıyor insan hepsi geçer merak etmesin
arkadaşına bir ömür boyu mutluluklar diliyorum a.s.

canım arkadaşın şuan evlenmekten korkmuyo sdece yepyeni bişeye adım atıcak onun tedirginliğini yaşıyo mesela yeni bi işe başlıcamız zaman yaşadığımız gibi hatta benim bazı arkadaşlarım çok istedikleri,olsun diye uğraştıkları halde hamile kaldıklarında bile hissettiler bunu,
düşünsene yeni ve belirsiz bişey evlilikte ben imzayı attığım an çok tuhaf hissetmiştim kendimi ki eşimi çok iyi tanıdığım halde 6 yıldır çıkıyoduk zaten ona rağmen :)

bende öyleydim ama nedenleri vardı..o nedenler sonra çığ gibi büyüdü ve bendeki mutsuzluk,huzursuzluk yıllara yayıldı..

valla biz evlenmeden önce öyle çok gerildik o kadar çok kavga ettik ki ailesi daha doğrusu kayınvalidemin işgüzarlığı yüzünden ama evlendiğimiz günün ertesi günü hiç bişi kalmamıştı ne gerginlik ne küslük o kadar mutlu olduk ki
halen de insanlar bizim mutluluğumuza imrenir
gerçi son dönemde gene annesinin işgüzarlığı yüzünden ciddi bir kriz yaşadık ama geçti gene eskisi gibiyiz

demem o ki onu huzursuz eden şeyler muhtemelen değişmeyecek ama nişanlısından kaynaklanmıyorsa ve nişanlısının her zaman kendisine destek olacağından eminse evlensin nikahtan sonra sihirli değnek deymiş gibi oluyosun valla en azından bize öyle oldu

çok normal arkadaşınızın yaşadığı şey..8 sene çıktım eşimle ki 3 sene birlikte yaşadım ve ona rağmen evlenmemize az bir zaman kala mideme kramplar girdi.evlenemicekmişim yapamıcakmışım gibi hissettim.içim bir garip oldu.durmadan ağlamaklıydım.halbuki alt tarafı bir imza atacaktık..ama yinede insan boyut değiştiriyor "evli kadın" oluyor ve bu ağır br sorumluluk maalesef..arkadaşınıza mutluluklar ama siz yine de konuşun yolunda gitmeyen bişeyler mi var nalatamadığın bu saatten sonra dönülmez diye düşündüğün bişeyler mi var de.eğer yolunda gitmeyen bişeyler varsa şimdiden vazge de.belki sorun varsa açılır anlatır size...

normal bir durum tabi
insan ailesinden çevresinden kopuyo
hele benimki gibi başka şehire gelin gelirse
düğün ice yaklaştıkça endişe heyecanla karışır
ama evlenince bişisi kalmaz
zamanla rayına oturur duygalrı..

ben evlılıgı dusununce bıle bazen gerılıyorum nolursa olsun zor bı karar madem mutluluklar ve ıyı bır es hersey guzel olacaktır ınsallah

herkeste olabilir böyle şeyler.

ama lütfen yazarken "yoo" diye bitirmeyip kelime sonlarındaki "r" leri de yazar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…