evli bır kadın dısarda nasıl olmalı nelere dıkkat etmelıdır... buyrun

Bence bunun ölçüsü yoktur bu çok
Şeye bağla sadece tartışma çıkar

niye yükleniyorsunuz ki arkadasa bizim toplum genel ahlak yapisi bu türkiye bu. evlenenen bayan evlenmeden önceki isledigi günahlar toplumca affedilri hele de cocuk oldu mu azize kivamina gelir.
konuya cevaben cogu arkadas yazmis isin dogrusu karakter , kisinin kendi ahlak yapisi ve kendisine olan özsaygisindan ibarettir.

haremlik selamlik meselesi ile dalga gecen arkadaslarim new jersey dolaylarinda yasadiklari icin olaya yabanci kalmislar , ilk defa duyduklari icin sok geciriyorlar:27:
bence bu tercih meselesidir, bende zaman zaman ayri cogu zaman beraber oturur ikisinide yadirgamam. ev sahibinin tercihine saygi duyarim.

diger yandan da " sen müslüman misin ?" sorusu nahos ve yersiz,islamin bircok yorumu ve algisi vardir. bi arkadasin da belirttigi gibi o ayetler peygamber esleri icin gecerlidir o da siyasi sebeblerden dolayi. yoksa örnegin hz aise cemel vakiasinda komutanlik yapmis deve üstünde savasmis.
yani kadinlar o devirde bile toplumla iciceymis. kaldiki simdi...

nasıl olacağını bilmiyorsan niye evlendin diye sorarlar adama önce.

sonra ise, bekar ya da evli ayrım yoktur kadın kadındır. dışarda evli kadın da bekar kadın da aynı şekilde edep haya saygı çerçevesinde olur. en ifrit olduğum şeyler; sakız çiğneyen, tanımadığı birine sen diye hitap eden, erkeklerle muhabbete giren kadınlardır bu da dipnot olsun.

bakın sevgılı arkadaslar sız bana kızdınız ama ben hosgoruyorum canınız saolsunn ayette dedıgı gıbı yabancı erkeklere karsı nasıl olunması gerektını solemıs ben onu dıyorum yoksa erkeklere bakmayın konusmayın demıyorumm ayrıca bızım bı hocamızz fazla parfum sıkmAYIN o koku bıle erkeklerı etkıler yolda gıderken pesınıze dusebılır bır tek parfum kokusundan demıstı cok haklıı

Hoca dediginiz kisi erkeklere niye parfüm süren kadinlara kötü gözle bakmayin, peslerine düsmeyin demiyor. Sizinle ayni ortamda bulunan kadinlari kiz kardesiniz, anneniz, kiziniz yerine koyup o gözle bakip kimseyi taciz etmeyin, kalbinizi temiz tutun... Daha cok sey sayilabilir örnek olarak. Zaten nerde bu kadinlari köle gibi gören zihniyet, orada hocalar. 6 yasinda kücük kizi kara carsafta gördüm ya ne desem bos.

Tırmızı .,ebu davud ,buhari,muslim'dense bana göre sahihtir!bu kadar
Bu arada tebrik ederim,nasıl araştırılması gerektiğini biliyorsunuz

o zaman bir şey söyleyeceğim bi yaşınıza daha gireceksiniz. buhari'deki pek çok hadis de dahil olmak üzere sahih olmayan yaygın çok fazla hadis var. nasıl araştırılması gerektiğini biliyorum çünkü 16 yıldır bu ilimle uğraşıyorum ve hala da devam ediyorum. ve sizden de tebrik beklemiyorum. tebriğiniz zerre kadar umrumda değil. sorularıma cevap arıyorum. ravi izncirini anlatın, senedi hakkında bilgi verin. ama veremezsiniz muhtemlen. araştırarak iman etmek bizim toplumumuzda asla yapılmayan bir şey.

bu arada o hadis kitaplarında "dünya öküzün boynuzundadır", "kadınların dini eksik, akılları da eksiktir" diye hadisler de var. bence sizin seve seve kabul edeceğiniz hadisler. ne de olsa sizin için yanlışsız kaynak. ne de olsa hatasız kaynaklar bunlar! tıpkı kur'an gibi değil mi?

buhari'nin sözlerini allah'ın ayetleri ile bir tutmak. rivayetler asla hatasız değildir. bunun farkında olmamak ne acı. bu inanışta olan birinin çıkıp beni tebrik etmesi. evlerden ırak. bana uzak kime yakın olursanız olun.

bu arada konudan tamamen sapmışım. anlatmaya çalıştığım tek şey dini konuşmalarımıza dahil etmeden yorum yapmamız gerektiğiydi ama kendim de buna dahil oldum ne yazık ki. yanlış inanışlar ve anlayışlar olduğu zaman cevap yazmadan duramıyorum.

insanlar evlenmeden önce ve evlendikten sonra diye davranışlarını ikiye ayırmamalı. evlenmeden önce nasılsam ben de hala aynıyım. ne kıyafetlerim ne de hal ve hareketlerim değişti. zaten insanın evlilikle hareketleri değişiyorsa muhtemelen kişiliğinde bir problem vardır.

evlenmeden önce renkli giyinip evlendikten sonra sade giyinilmesi gerektiğini düşünene bile rastladım ne yazık ki. evlenmeden önce gösterişli giyinip erkeklerin dikkatini çekip koca bulmak lazımmış. sonrasında ise artık kocam var bana bakmayın anlamında sade giyinilmesi gerekiyormuş.

her şey kadınlar üzerinden hallediliyor. "ben istediğim gibi giyinirim biraz da erkekler bakışlarına mukayyet olsun." diyen de var ve haksız da değiller. nedense erkekler hiç üzerine alınmıyor. sadece kadınları değiştirmeye çalışıyorlar.

Son düzenleme:
niye yükleniyorsunuz ki arkadasa bizim toplum genel ahlak yapisi bu türkiye bu. evlenenen bayan evlenmeden önceki isledigi günahlar toplumca affedilri hele de cocuk oldu mu azize kivamina gelir.
konuya cevaben cogu arkadas yazmis isin dogrusu karakter , kisinin kendi ahlak yapisi ve kendisine olan özsaygisindan ibarettir.

haremlik selamlik meselesi ile dalga gecen arkadaslarim new jersey dolaylarinda yasadiklari icin olaya yabanci kalmislar , ilk defa duyduklari icin sok geciriyorlar:27:
bence bu tercih meselesidir, bende zaman zaman ayri cogu zaman beraber oturur ikisinide yadirgamam. ev sahibinin tercihine saygi duyarim.

diger yandan da " sen müslüman misin ?" sorusu nahos ve yersiz,islamin bircok yorumu ve algisi vardir. bi arkadasin da belirttigi gibi o ayetler peygamber esleri icin gecerlidir o da siyasi sebeblerden dolayi. yoksa örnegin hz aise cemel vakiasinda komutanlik yapmis deve üstünde savasmis.
yani kadinlar o devirde bile toplumla iciceymis. kaldiki simdi...

kesinlikle katılıyorum bu söze..

Bekar evli farketmez davranış kişilik meselesidir. Özgüvenli insanlar genelde karşıdakinin yüzüne bakarak konuşurlar. Eski müdürüm bayanlara bakmazdı ama yemediği halt yoktu. Önemli olan yüze bakmamak değil iffet sahibi olmaktır.

Cimri, sizi hizmetçi olarak kullanan, telefonunuza parça tl bile yüklemeyen (hepsi sizin tabiriniz) biri size çekici geliyor olabilir ama kadınların çoğu böyle tiplerden hoşlanmaz.

Kocanız da bulunmaz hint kumaşı değil herhalde herkes elinizden almaya kalksın. Ayrıca haremlik selamlık oturmak tarzınız olabilir bizim size karışmadığımız gibi dini öne sürerek tercihlerimizi yargılama hakkınız bulunmamaktadır.:20:

Son düzenleme:
bir bayan evli yada bekar farketmez hal tavır ve davranışlarına her zaman dikkat etmelidir herşeyden önce bir bayanın kendine saygısı olmalıdır ama şu da bir geçek ki evlilik annelik sorumluluklar da insanı olgunlaşitırıyor

Forumumuzda dini içerikli paylaşım yapmak, ikili tartışmaya girmek, polemik yaratmak, konu açıp yorum yapacak üyeyi secmek yasaktır.

Hatırlatmamı yapayım ve konuyu uygun bölüme taşıyayım, iyi paylaşımlar.

o zaman bir şey söyleyeceğim bi yaşınıza daha gireceksiniz. buhari'deki pek çok hadis de dahil olmak üzere sahih olmayan yaygın çok fazla hadis var. nasıl araştırılması gerektiğini biliyorum çünkü 16 yıldır bu ilimle uğraşıyorum ve hala da devam ediyorum. ve sizden de tebrik beklemiyorum. tebriğiniz zerre kadar umrumda değil. sorularıma cevap arıyorum. ravi izncirini anlatın, senedi hakkında bilgi verin. ama veremezsiniz muhtemlen. araştırarak iman etmek bizim toplumumuzda asla yapılmayan bir şey.

bu arada o hadis kitaplarında "dünya öküzün boynuzundadır", "kadınların dini eksik, akılları da eksiktir" diye hadisler de var. bence sizin seve seve kabul edeceğiniz hadisler. ne de olsa sizin için yanlışsız kaynak. ne de olsa hatasız kaynaklar bunlar! tıpkı kur'an gibi değil mi?

buhari'nin sözlerini allah'ın ayetleri ile bir tutmak. rivayetler asla hatasız değildir. bunun farkında olmamak ne acı. bu inanışta olan birinin çıkıp beni tebrik etmesi. evlerden ırak. bana uzak kime yakın olursanız olun.

bu arada konudan tamamen sapmışım. anlatmaya çalıştığım tek şey dini konuşmalarımıza dahil etmeden yorum yapmamız gerektiğiydi ama kendim de buna dahil oldum ne yazık ki. yanlış inanışlar ve anlayışlar olduğu zaman cevap yazmadan duramıyorum.

insanlar evlenmeden önce ve evlendikten sonra diye davranışlarını ikiye ayırmamalı. evlenmeden önce nasılsam ben de hala aynıyım. ne kıyafetlerim ne de hal ve hareketlerim değişti. zaten insanın evlilikle hareketleri değişiyorsa muhtemelen kişiliğinde bir problem vardır.

evlenmeden önce renkli giyinip evlendikten sonra sade giyinilmesi gerektiğini düşünene bile rastladım ne yazık ki. evlenmeden önce gösterişli giyinip erkeklerin dikkatini çekip koca bulmak lazımmış. sonrasında ise artık kocam var bana bakmayın anlamında sade giyinilmesi gerekiyormuş.

her şey kadınlar üzerinden hallediliyor. "ben istediğim gibi giyinirim biraz da erkekler bakışlarına mukayyet olsun." diyen de var ve haksız da değiller. nedense erkekler hiç üzerine alınmıyor. sadece kadınları değiştirmeye çalışıyorlar.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

:)
Biliyorum. Ben de evlenince bir kadının -sırf evlendi diye- davranışlarını değiştirmesinin doğru olmadığını, bekarken de dikkat etmesi gerektiğini belirttim. Aslında mesele, baştan öyle bir hayat görüşüne öyle bir anlayışa sahip olup olmamakla ilgili. Kadın kendi ahlak anlayışını eşi üstünden tanımlamamalı.

Son düzenleme:
edıtorden rıcam konu kapatılsın yoksa bazılarına cok agır konusacagımm

Kurallar gereği kimseye ağır konuşamazsınız zaten, yasak ve uyarı alma sebebidir.
Talebiniz üzerine konunuz kapatılmıştır...

Back
X