Evli bir kadin yalniz seyahat edermi...

Ohooo ben tek başıma dünyaları gezdim. Bi arkadaşımın düğününe şehir dışına gitmiştim. İnsanlar çok garipsemislerdi kocan tek gönderdi diye. Ben de onları garipsedim ne dünyalar var diye.

Bence siz yalnız seyahat etmekten eğer korkuyorsanız önce yalnız yakın bir yerlere gidin orada 2-3 saat geçirip sonra eve dönün bu şekilde başlayın ufak ufak.

Yakın bir şehre gidip orada 1-2 saat gezip tekrar dönebilirsiniz.

Nasil bir terapist sizin hazır olmadığınız bir şeyi yani yalnız başına seyahat etmeyi size iyi gelecek bir davranış olarak niteler anlamadım? Türkiye'de hiç bir terapistin yalnız seyahat et diyeceğini sanmıyorum. Daha çok insanlarla iletişim halinde ol sohbet et hayata tutun Mutlu ol demesi gerekmezmiydi? Neyse durumu bilmiyorum ama sizi yeteri kadar analiz etmeden yanlış bir yönlendirme olmuş sanki. Alman insanının kültür ve geleneği bizden farklı bu fark gözetilmeliydi.
Ben yalnız seyahati sevmem yanımda eşim olmazsa dostlarımı alıp giderim arada.uygun uçak bileti otel ayarlanır hoop gezmelerdeyim. Mutluyum Ama yalnız git deseler istemem sıkılırım ki.

Bence sizin de yalnız seyahate ihtiyacınız var. Saka bir yana, insanlarin turlu turlu problemleri vae. Kadin yalniz kalmaktan korktugunu soyluyor ve siz de terapisti gomuyorsunuz. Neye gore onu tam anlamadim.

Türk insanı kendiyle başbaşa kalmaya dayanamıyor. İlla birileriyle iletişimde olacak birileriyle konuşacak. Hele konu sahibinin daha önce hiç yapmadığı bir şey cekinceleri var. Onun için güzel bir deneyim olacak.

siz kendinizi dinlemek, huzurlu olmak için gideceksiniz ki.. gidince içiniz içinizi yiyecekse, huzursuz olacaksanız zaten gerek yok :)

Kadın zaten takintiliyim hemen vaz geçerim diyor. Huzursuz olmamak için bunca çaba zaten. Gidip dışarıda kalacak huzursuz olacak mutsuz olacak sonra terapist ile bunları konuşacak. Neden böyle hissettiğini falan

Her bırey seyahat ozgurlugune sahıp olmalı... Uzakta bir yakınıznıza zıyarete gidebilirsiniz; İş için seyahat edebilirsiniz.. VS VS VS

Iyi akşamlar arkadaşlar,

Hayatimda çok problemlerim var.Önce kendimin psilokolojik sorunlarim ,bir türlü yenemiyorum.
Hayattan hiç zevk almiyorum ve çok hassas ve takintiliyim.
Eşimlede sürekli uyum sorunlari yaşiyorum ,oda çok zor bir insan.hatalarini asla kabul etmez ve kendinden asla pay vermez.
Ben hayattan cok yoruldum ,evin bütün yükü ve sorumluluğu benim üstümde.
Terapisttim YALNIZ seyahat etmemi önerdi,biraz kafa dinlersiniz ve bir şeylerin değişmesi ,sizin elinizde olduğunu öğrenirsiniz dedi.

Fakat ben bu zamana kadar hiç yapayalniz bir başka şehire gitmedim,gece yalniz kalmaktanda korkuyorum.genel olarak korkuyorum.
Ama çokta istiyorum ,eşime karşi hiç tahamullüm kalmadi..
Ve eşim bunu acaba nasil algilar,gururlu biridir ve etrafdaki insanlara nasil yansir bu.
Bilmiyorum...keşke cesaret edebilsem
Sadace bayanların gidebildiği kaplıca lara gidin.bursa da var mesela. 1 odada birkaç kadın beraber kalıyor o yüzden gece korkmaz sınız. Hem kaplıca,hem havuz, hem masaj, jöle gibi oluyor insan. Ve tarihi yerleri de oldukça fazla dır bursanın. Ulaşımı da gayet kolay. Ayrıca evli kadın neden yanliz2seyahat etmesin. Kendinle başbaşa kalmanın dn güzel yolu. Ben sadece gece konaklama sında korkardım onun içinde kaplıca ideal:)

etraftaki insanlar?
ne diyecekler Allah aşkına, kime hesap vereceksiniz.
eşinize de doktorun söylediğini söyleyin, anlayıp destek verecektir elbette.

bakın benim kv hiç yalnız seyahat etmemiş, hiç tek başına karar almamış. maalesef bir kaç yıl evvel kp vefat etti, ve kv o kadar zorlandı ki size anlatamam.
E tabi ki hiç kendi karar vermemiş bir kadın, 60 yaşından sonra düşünmek karar vermek zorunda, ve en ufak bir problemde bile çıkmaza giriyor.
kendiniz için kendinize bakın, hiç yalnız kalmadım korkuyorum demek ne demek. kocanızın hayatta garantisi mi var, Allah korusun, insanın başına her şey gelir değil mi.

Yani durum kocadan kocaya değişir.

Misal çocuklarımı alıp şehir dışına çıkıyorum, abimlere gidip kalıyorum. Buna karışmaz eşim.

Ama tatil beldesine gitsem tek başıma asla izin vermez. Abimlere gitmek başka birşey, tek başına tatile gitmek başka birşey.

Eşinizin tutumu önemli. Sorun çıkarmazsa gidin.

Bence sizin de yalnız seyahate ihtiyacınız var. Saka bir yana, insanlarin turlu turlu problemleri vae. Kadin yalniz kalmaktan korktugunu soyluyor ve siz de terapisti gomuyorsunuz. Neye gore onu tam anlamadim.

Türk insanı kendiyle başbaşa kalmaya dayanamıyor. İlla birileriyle iletişimde olacak birileriyle konuşacak. Hele konu sahibinin daha önce hiç yapmadığı bir şey cekinceleri var. Onun için güzel bir deneyim olacak.

:KK70::KK70:
Ben kendimle başbaşayken de gayet tabi mutluyum ama yalnız seyahati tercih etmem.tercih meselesi. Bahsettiğiniz şehir dışı yada yurt dışı düğün konferans vs ise o zaten belli bir gerekçe ile yapılır.keza bende yaparım .Yalnız sayılmazsın burda hanımın kendini zorlayarak bir aktivite oluşturmasına takıldım. Bakın aşamalı duyarsızlaştırma denen bir yöntem vardır . Kişi ufak ufak alıştırılıp sonra istenen hedefe ulaştırılabilir. Ben uzmanın böyle yönlendirmesini beklerdim. Birde kültür farkını görmezden gelmiş bence.yurd dışında bir süre yaşamış biri olarak kültür farklarının ne kadar önemli olduğunu orada insanların Arkadaş seçmek yerine onlara sunulan arkadaşlarla iletişime mecbur kaldıklarını ve bunun insanı bir süre sonra yalnızlığa ittiğine şait oldum. Ama tam tersi iletişim kurarak sosyalleşmenin daha iyi geleceğini düşünüyorum.farklı bir fikir almak istemiş ki buraya yazmış arkadaş.bende böyle düşünüyorum.
Bu arada yalnız başınıza dünyayı dolaşmışsınız brawo ben bana güven versin diye değil sohbet muhabbet güzel vakit geçiririm diye arkadaş isterim . :KK19:

Ben almanyada kaliyorum ve burdaki türklerin coğu biraz kati düşüncedeler.

Gidecek kimsem yok ,uzak biryer olmasi şart değil , zaten cesaret edemiyorum
Bence cesaretinizi toplayın, bir insanın kendi başına seyahat etmesi o kadar doğal ki ve emin olun yalnız yapacağınız bir gezi özgüveninizi de yeniden kazanmanıza neden olacaktır.

Nasil bir terapist sizin hazır olmadığınız bir şeyi yani yalnız başına seyahat etmeyi size iyi gelecek bir davranış olarak niteler anlamadım? Türkiye'de hiç bir terapistin yalnız seyahat et diyeceğini sanmıyorum. Daha çok insanlarla iletişim halinde ol sohbet et hayata tutun Mutlu ol demesi gerekmezmiydi? Neyse durumu bilmiyorum ama sizi yeteri kadar analiz etmeden yanlış bir yönlendirme olmuş sanki. Alman insanının kültür ve geleneği bizden farklı bu fark gözetilmeliydi.
Ben yalnız seyahati sevmem yanımda eşim olmazsa dostlarımı alıp giderim arada.uygun uçak bileti otel ayarlanır hoop gezmelerdeyim. Mutluyum Ama yalnız git deseler istemem sıkılırım ki.
Yorumunuz için teşşekür ederim .
Daha hiç bir zaman gerçek yalniz kalmadim,gerci içimde yapayalnizim,boşum.Inanin bana türkiyede yaşayanlar burdakinden daha özgür oluyorlar.Mecburi okul uni ve sonra atamalar yada işden dolayi gidebiliyorlar.
Yada bir aile ferti bir başka şehirde ona gidiyorlar ve öyle öğreniliyor.
Burda genel olarak aile ayni şehirde .

Terapistim kendime böyle güven kazanabilirim diye önerdi.insan korktuğu şeyin üstüne gitmesi gerekir dedi.
Hem böyle sirf ve sadece kendim birşeyler başarabildiğimi ögrenir ve ben istersem hayattimdada başka değişimler yapabilecegimi güvenirim
Bu işte teori ,bunları uygulamada sorunyaşiyor.
Bilmek yetmiyor yapabilmek gerekiyor.

Esinize karsi tahammulunuzun kalmamasi yalniz basiniza seyahat edip edemeyeceginizden daha onemli bence..
Kocaniz bunu sezerse hic iyi olmaz sizden uzaklasir evliliginizin gidisati da iyi olmaz..
Sirf erkek degil kim olsa sana katlanamiyorum o yuzden uzaklasicam senden tavrini sezerse zaten sogur..
Terapistin demek istedigi bulundugunuz durumdan uzaklasin, evinizden bir cikin, zaten inanin yalniz seyahatin hic tadi cikmiyor..
Kisacasi psikologunuzun dedigi kendinizi dinleyebilecek bir seyler yapin..
Almanyadaymissiniz, turkiyeden bir akraba cagirsin sizi bir kac zaman evden uzaklasin en azindan akraba gezmis olursunuz esinizin gozune batmaz.
Yalniz basiniza ben gezcem derseniz olumsuzluklari beraberinde getirir bu, eve geri geldiginizde iki kat problem olmasin sonra..

Ohoooo ben olsam bir an bile düşünmem bırak başka şehiri en uzak ülkeye gider keyfime bakarım hiç te sıkılmam..bol bol kitap okur tv izler gezer tozarım. .
Neden kendinize güveniniz yok anlayamıyorum..

Esinize karsi tahammulunuzun kalmamasi yalniz basiniza seyahat edip edemeyeceginizden daha onemli bence..
Kocaniz bunu sezerse hic iyi olmaz sizden uzaklasir evliliginizin gidisati da iyi olmaz..
Sirf erkek degil kim olsa sana katlanamiyorum o yuzden uzaklasicam senden tavrini sezerse zaten sogur..
Terapistin demek istedigi bulundugunuz durumdan uzaklasin, evinizden bir cikin, zaten inanin yalniz seyahatin hic tadi cikmiyor..
Kisacasi psikologunuzun dedigi kendinizi dinleyebilecek bir seyler yapin..
Almanyadaymissiniz, turkiyeden bir akraba cagirsin sizi bir kac zaman evden uzaklasin en azindan akraba gezmis olursunuz esinizin gozune batmaz.
Yalniz basiniza ben gezcem derseniz olumsuzluklari beraberinde getirir bu, eve geri geldiginizde iki kat problem olmasin sonra..
Bulari bende çok düşündüğüm için daha burdayim .ben ama cok fazla kafaya takiyorum ve sonra vazgeciyorum ve sonra eşimin yüzünde gidemedim diye ona karşı öfke birikiyor.
B

Neden etmesîn

Iş için insanlar yurt dışına gidiyor yıllarca kalıyor siz 3-5 gün kafa dinleyeceksiniz

Bence bu hissinizi de terapiste söyleyin kalıplarımızı kıramıyoruz bu da yetiştirilmiş olduğunuz ortama bağlı

Yorumunuz için teşşekür ederim .
Daha hiç bir zaman gerçek yalniz kalmadim,gerci içimde yapayalnizim,boşum.Inanin bana türkiyede yaşayanlar burdakinden daha özgür oluyorlar.Mecburi okul uni ve sonra atamalar yada işden dolayi gidebiliyorlar.
Yada bir aile ferti bir başka şehirde ona gidiyorlar ve öyle öğreniliyor.
Burda genel olarak aile ayni şehirde .

Terapistim kendime böyle güven kazanabilirim diye önerdi.insan korktuğu şeyin üstüne gitmesi gerekir dedi.
Hem böyle sirf ve sadece kendim birşeyler başarabildiğimi ögrenir ve ben istersem hayattimdada başka değişimler yapabilecegimi güvenirim
Bu işte teori ,bunları uygulamada sorunyaşiyor.
Bilmek yetmiyor yapabilmek gerekiyor.
Bence sen dilediğin her şeyi yapabilecek güçtesin sadece harekete geçmek için yeterli motivasyonun yok. Bir taraftan birkaç gün uzaklaşmayı istiyorsun bir taraftan buna değermi kaygısı yaşıyorsun. Ne derece doğrudur bilmiyorum geçen biyerde yine yazmıştım ötenazi isteyen hastalara klinikte neler olacağı sırayla anlatılırmış.
Sana zehirli ilaç vericez önce kolların ve ayakların uyuşacak sonra kalp atışların yavaşlayacak soluk alıp vermen yavaşlayacak hiç acı duymayacaksın ve sonra kalbin duracak..
Hastayı almışlar ilacı vermişler sormuşlar kolların uyuşmaya başladımı evet demiş sonra bacakların evet demiş yavaş yavaş soluk alıp verme azalmış kalp atışları azalmış ve hastayı kaybederler.
Aslında ilaç zehirli filan değilmiş .. İnsan kendini olacaklara hazırlayarak kendi kendine Yaşımına son vermiş oluyormuş..
Aslında bizlerde istersek çok şey başarabiliriz.. Yeterki o gücümüzü kullanmayı bilelim.
maruz bırakma denen yöntemle kişinin korkularından kurtulması beklenir. Sizin uzmanınızın yaptığı bu.. Öyle yada böyle siz her türlü sorunu yenebilecek güçtesiniz . :KK24::KK24:

Back
X