Evli çiftler aileleriyle ne sıklıkta görüşmeli?

pc_ogretmeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
514
60
53
Çorum
Bu konuda herhangi bi kıstas olamaz muhakkak ama şöyle bi durum var. Ben 6 aylık evlyim, eşimin ailesi başka şehirde. Benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz, üstelik yürüyerek 8dklık mesafede. Haftada 1 benim aileme yemeğe yada çaya gidiyoruz. Eşim bu durumun arkadaşları tarafından garipsendiğini söylüyor. Sürekli eşime sen ipleri vermişsin, bu kadar sık görüşülürmü falan diyip gaza getiriyolar. Benim de canım sıkılıyor, onun ailesi de burda olsa, onlara da giderdik.. Ki nerden baksanız 1,5 ayda bir muhakkak ailesinin yanına gidip kalıyoruz 3-4 gün.

haftada 1 gün ideal bnce canım ya bir de şöyle birşey var sanki kızın ailesiyle erkeğinki bir olmuyor açıkçası.yani temeline bakarsan kızın ailesi damadı daha kolay benimser ve 3 güne birde gitseniz mesele olmaz.ama erkek annesi öyle değil malesef oğlunu hergün görmek ister ve çoğunlukla sen gittikçe de problemler artar.senin eşinin ailesiyle aran nasıl bilemem ama genelde bu böyledir.

haftada 1 gün ideal bnce canım ya bir de şöyle birşey var sanki kızın ailesiyle erkeğinki bir olmuyor açıkçası.yani temeline bakarsan kızın ailesi damadı daha kolay benimser ve 3 güne birde gitseniz mesele olmaz.ama erkek annesi öyle değil malesef oğlunu hergün görmek ister ve çoğunlukla sen gittikçe de problemler artar.senin eşinin ailesiyle aran nasıl bilemem ama genelde bu böyledir.

Eşimin ailesiyle hiç sorunumuz olmadı şimdiye kadar elhamdülillah. Bana kızları gibi davranırlar. Gittiğimde de rahat ederim.
Yalnz bizde şöyle bi durum var ben evin en büyük kızıydım, 7 kardeşiz ve hepsi bekar ben dışında. Evdeler tabi. Gittiğimizde yatılı olmadığımız için de misafir gibi oluyoruz. Eşim de ailemin yanında rahat edemediğini söylüyor. Sonuçta her gün gitmiyoruz.Bu kadar mesafede haftada 1 bence çok değil. Ama eşim arkadaşlarından etkileniyor.

Ben gündüzleri giderim genelde, ama ailem damatlarını da ağırlamak istiyor, hakları tabi.
Ama eşim çoğunlukla reddediyor davetlerini. Benim de sinirlerim bozuluyor. En son 10 gün önce birlikte gitmiştik.

o zaman eşini kırmadan tatlı dille annemler seni özellikle davet ediyor en sevdiğin yemekleri yapmış gibi sözlerle süsleyerek yapmalısın bnce.ayrıca onun ailesinin ziyaretine gitmeyi de teklif et ki bu durumun tek taraflı olmayacağını anlasın.yani erkekler de genelde şu zihniyet var benim ailem ön planda olsun gidilsin gelinsin kız ailesine nasılsa gidilir.en baştan bu yanlış düşünceyi silmelisin.

Bu konuda herhangi bi kıstas olamaz muhakkak ama şöyle bi durum var. Ben 6 aylık evlyim, eşimin ailesi başka şehirde. Benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz, üstelik yürüyerek 8dklık mesafede. Haftada 1 benim aileme yemeğe yada çaya gidiyoruz. Eşim bu durumun arkadaşları tarafından garipsendiğini söylüyor. Sürekli eşime sen ipleri vermişsin, bu kadar sık görüşülürmü falan diyip gaza getiriyolar. Benim de canım sıkılıyor, onun ailesi de burda olsa, onlara da giderdik.. Ki nerden baksanız 1,5 ayda bir muhakkak ailesinin yanına gidip kalıyoruz 3-4 gün.

eeee sorun ne o zaman bırakın dış sesler konuşup dursunlar..
siz aklı başında insanlarsanız onların lafına gelmezsiniz:31:
hayata böyle at gözlüğüyle bakan dış sesler çok malesef...
bunu kimse değiştiremez...
önemli olan kendi doğrularınızın olması:31:

o zaman eşini kırmadan tatlı dille annemler seni özellikle davet ediyor en sevdiğin yemekleri yapmış gibi sözlerle süsleyerek yapmalısın bnce.ayrıca onun ailesinin ziyaretine gitmeyi de teklif et ki bu durumun tek taraflı olmayacağını anlasın.yani erkekler de genelde şu zihniyet var benim ailem ön planda olsun gidilsin gelinsin kız ailesine nasılsa gidilir.en baştan bu yanlış düşünceyi silmelisin.

Canım annem zaten hep onun sevdiği şeyler olduğnda davet eder.Ben hamileyim çeşit çeşit yemek yapamıyorum diye onu düşünür ama ona bunu söylesem de çok etki etmiyor.

eeee sorun ne o zaman bırakın dış sesler konuşup dursunlar..
siz aklı başında insanlarsanız onların lafına gelmezsiniz:31:
hayata böyle at gözlüğüyle bakan dış sesler çok malesef...
bunu kimse değiştiremez...
önemli olan kendi doğrularınızın olması:31:

İşte malesef arkadaşlarından etkileniyor ve gitmek istemiyor 10 günde bir bile çokmuş.

ipleri eline vermişsin diyen sevgili arkadaslarıda sanırım ipleri hanımlarına teslim etmiş yakınıyorlar,kişi ne bilirse kendinden bilirmiş,gerçi arkadasları böyle konustuguna göre eşin bu konuda dert yanmış onlara belli ki

sonucta ailen haftada 1 ideal

ipleri eline vermişsin diyen sevgili arkadaslarıda sanırım ipleri hanımlarına teslim etmiş yakınıyorlar,kişi ne bilirse kendinden bilirmiş,gerçi arkadasları böyle konustuguna göre eşin bu konuda dert yanmış onlara belli ki

sonucta ailen haftada 1 ideal

Genelde iş çıkışı aileme geçiyor yemeğe çağırdıkları zman, ben ondan önce annemlerde oluyorum. Arkadaşlarıyla gelip gittiği için haberleri oluyor.

haftada 1 az bile bence, sadece sizin aileniz aynı şehirdeymiş zaten

ama bazı insan vardır, kendi evinden başka yerde rahat edemez. işten yorgun argın çıkıp gidiyorsa, gece dönüyorsanız o gün istediği gibi kendine zaman ayıramadığından gönülsüz olabilir, yani ailenizle bir problemi olduğunu, onlarla görüşmek istemediğini düşünmeyin.

Erkeklerin tipik alışkanlığı iste, nefret ediyorum erkeklerin bu huylarından. Birbirlerini gaza getirirler ama belki de evde kendileri de oyle.

Biz de sizinle ayni durumdayız esimin ailesi baska sehirde. Aileme de 20 km mesafedeyiz ama haftada 3 kere falan gidiyoruz. Hatta bekar kardeşlerim var özellikle Ramazan'da yatılı kaldığımız bile oluyor . Esimin bir gun bile laf ettigini görmedim.

şöyle bir durum olsaydı eşinin ailesi yanında yaşasaydınız senin ailen şehir dışında olsaydı (benim durumum gibi) eşin aynı şöyle öle olurdu (eşim gibi)

bayadır anneme gitmiyoruz anneme yarın gidelim bayadır dediği arayı açtığımız en fazla 1 hafta olur ve genelde hafta sonlarımız birlikte geçer.

az önce bu konuşma geçti formdada bu konuyu görünce yazmak istedim .annesi grip olmuş gitmek lazım mış benim annem kayınvalidemden daha hasta ama 1 kere aranıp geçmiş olsun denmemiştir.inan giderim sorun değil gelinlik vazifemi yaparımda ama ben eşimden damatlık vazifesini yerine getirdiğini göremeyince karşılaştırma yapıyorum bu seferde gitmek istemiyorum.

ben çok samimi olunmaması taraftarıyım çünkü o zaman özel hayat felan kalmıor ve sürekli herşeyini didikleyip yorum yapıp kafalarına göre yönetmeye çalışıyolar benim ailem burda diil ama olsalardıda ben öle zırt pırt gitmezdim sevmiorum cünkü öle boşa mı evlendim ben her gün annemin evinde geçireceksem ev tutmayım daha iyi :51:

erkek milletini anlamak zor valla kendilerini gaza getirmekten çok zevk alırlar. boşver takma bunları hamileleğin keyfini çıkar konuşsun dursunlar
(bu arada Çorum damı yaşıyorsun)

birazda ailelere bağlı:) hergün gidip gelenlerde var mesela ve çok mutlulular sorun olmuyor:) ama ideali 1 yada 2 hafta arayla gidilmeli yada çağrılmalı diye düşünüyorum ben:) ama erkein tatarfına 3 kez git bayanın tarafna 1 kez git hemen göze batar nedense :)

Back
X