Evli çiftler aileleriyle ne sıklıkta görüşmeli?

eşinin sana çemkirmesine izin verme. onun aileside yakında olsa oda haftada bır akşam gıtmek ısterdı elbette. bende 5 aylık evlıyım haftada 2 akşam annemlere gidiyoruz 1 akşamda kayınvalıdemlere. bızımde aramızda hiçbir sorun yok çok şukur. ama onlara 1 kere gıtmek kafı. çunku ev onlara yakın eşim hergun uğruyo 5 dakıkada olsa onlara ama annemler uzak sayılır bana

Bu konuda size tavsiyem; hiçbirşekilde eşinize baskı yapmayın. Bunu yaptığınız taktirde ters teper.
Ailenizi bu sürede siz idare etmelisiniz.İnanın zamanla düzene girer.

Haftada bir ile 10 gunde bir arasında çok fark yok zaten.
Kendinizi yerine koyun, bu şekilde rutine binmiş bir durum istemiyordur belki.
Bende haftada bir, bir yere rutin bir şekilde, kuralmış gibi gitmeyi sevmiyorum, gittiğim yer rahatta olsa.
Fakat ara ara eşinizin empati kurmasını sağlayın; kendi ailesi yakında olsa bu şekilde gitmek istemez miydi diye sorun ?

Eşinizin en büyük hatası ''arkadaşlarım diyor'' demesi ve bu konuyu matematiksel hesaba dökmesi.
Bir insana en çok yakışmayan hallerden biridir başkasının sözlerine aldırması.
Herkesin hayatı kendi içerisinde farklıdır, o adamın baktığı mantıkla bakması kişinin kendisinde idrak eksiği olduğunu gösterir.

Son düzenleme:
kv ust katimda annemlere yurumeyle bes dakika...
kv lerden cok annemlerw gidiyoruz.esimde rahatsiz degil bu durumdan.

ancak evlendigimiz ilk zamanlar hergun kvlerdeydik.neredeyse yatmaya evimize geciyorduk.

kp surekli laf sokar.bi odalarinida size acsinlar,her zaman eli rahatsiz etmeyin gibilerinden.

ancak esim benim ailemle kendi aileso arasindali ilgi farkliligini gordu.benim ailemin 2. ogludur esim ve ailem hep oglum diye hitap eder.hatali da olsa yuzune vurmazlar hep benimserler....

fakat esimin ailesi....ben gelin esim uvey evlat.onlar icin varsa yoksa kizlari ve torunlari.benim oglumu aglatarak severler kizlarininkini oksayarak....

eger erkek ailesi ve esinin ailesi arasindaki davranis farkini gorebiliyorsa....

bu arada hicbir zaman esime "annemlere gidelim"dememisimdir.hep esim der gidelim diye...

İki haftada bir normal,illaki her hafta eşinizle gitmek zorunda değilsiniz ki sadece siz kendiniz haftada 1 gidersiniz,diğer hafta eşinizle gidersiniz..

Ay konuşanlara bak, görenler de kendi ailesine hiiç gitmeyip baş başa takılmak için can atıyorlar sanacak, eşinizin kendi ailesi de burda olsaydı eminim ki durum sizinkinden farklı olmaz hatta daha bile sıkıntılı olabilirdi. Daha sık görüşmek gibi..

Bu tamamen eş ailesinin damata veya geline olan davranışlarına, kişinin kendisine bağlıdır. Kimisi eşinin ailesiyle iyi anlaşır, yapı olarakta kalabalığı seven bir insandır sık sık görüşmekten zevk alır. Kimisi ise çok sevmesine karşın yüz göz olmayım der, rahat edemez veya birbirlerini hiç sevmezler gelin için kayın valideye hafta da 1 veya 2 haftada 1 kez gitmek bile ölüm olur ama eş hatrına gidilir. Sizin ki çok makul bir ziyaret, bu kadar kısa sürede hafta da 1 gitmeyip ayda 1 kerecik mi gitmeyi mi normal bulur eşinizin zatı muhterem arkadaşları? :ssz:

Ben bu konuda mesafeye göre kendime hiç sınır koymam sanırım, kimizi zaman 1 haftayı da geçebilir dünya hali, kimi zaman da haftada 2 kez gitmiş olurum. Diğer türlüsü hani şu sürede bir kere gibi, görev yerine getiriyormuş gibi hissederim kendimi.

Son düzenleme:
Eşim de ailemin yanında rahat edemediğini söylüyor. Sonuçta her gün gitmiyoruz.Bu kadar mesafede haftada 1 bence çok değil. Ama eşim arkadaşlarından etkileniyor.

Ben gündüzleri giderim genelde, ama ailem damatlarını da ağırlamak istiyor, hakları tabi.
Ama eşim çoğunlukla reddediyor davetlerini. Benim de sinirlerim bozuluyor. En son 10 gün önce birlikte gitmiştik.

Madem ailen yakında ve sen istediğin zaman görebiliyorsun,eşini her hafta zorlamanın manası yok diye düşünüyorum.

Eşin,açıkça söylemiş rahat edemediğini.Olabilir,rahat edemeyebilir.
Bazı şeyler senin gözüne gelmeyebilir,onun gözüne gelebilir.

Arkadaşlarımın tuhafına gidiyor demesi,kendi düşüncelerini onların ağzından aktarmak olabilir.

Hafta dediğin çabucak geçiyor ve gitmek istemeyen için "öf" denebilecek bir süre.
Ben olsam bu eşli ziyaretlerin arasını epey uzatırdım.
Sen kendi aileni nasılsa sık sık görürsün.

Son düzenleme:
Bu konuda herhangi bi kıstas olamaz muhakkak ama şöyle bi durum var. Ben 6 aylık evlyim, eşimin ailesi başka şehirde. Benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz, üstelik yürüyerek 8dklık mesafede. Haftada 1 benim aileme yemeğe yada çaya gidiyoruz. Eşim bu durumun arkadaşları tarafından garipsendiğini söylüyor. Sürekli eşime sen ipleri vermişsin, bu kadar sık görüşülürmü falan diyip gaza getiriyolar. Benim de canım sıkılıyor, onun ailesi de burda olsa, onlara da giderdik.. Ki nerden baksanız 1,5 ayda bir muhakkak ailesinin yanına gidip kalıyoruz 3-4 gün.

bu yönden ben şanslıyım herhalde.eşim aileme benden daha çok gitmek ister.kendi ailesinde görmediği desteği benim ailemden gördü.babamada karşı çok saygı babam onu, oda babamı çok korur.eşinin bu lafları takmaması lazim biz takmıyoruz .insan kimden yakınlık görürse oraya yaklaşıyor.o söyleyen kişilerde biraz dengesizmiş hem hatta bayağ dengesizmiş.kimseyi ilgilendirmez ister gider ister gitmez aile içi mevzular kimseyi ilgilendirmez.[/COLOR]

merhaba kızlaar:)
6 aylık evliyim eşim hergünn her akşam annesine gitmek istiyo alışamadı heralde diyorum evliliğe.. geliyo beni alıyo evden oraya gidiyoruz 12de eve gelip uyuyoruz çıldırmak üzereyimmm !!

canım bende kendi ailemle daha sık görüşüyorum ama eşimin ailesiyle haftada bir kez görüşüyoruz ama haftanın belirli bir günü her hafta aynı gün bir görev haline geldi inan çıldırıyorum hala içime sindiremiyorum ve her kavgada başka bir konuda olsa bunu dile getiriyorum eşime karşı, benim problemim her hafta eşimin ailesiyle görüşmek değil zaten görüşsekte keyfim yerinde onları sevmiyor değilim ama görev gibi olması bana gına getirdi, bir kerede eşim keşke bu hafta gitmek ister misin deseydi ya da bu hafta ne gün gidelim deseydi (çok gitmeyi arzu ettiğim fil vizyona girdi eşim ordan çıkış saatine bilet almış; beni filme götürdüğüne seviniyim mi yoksa filme gideceğimiz gün bile oraya götürmesine sinirleniyim mi bilemedim)
yani benim sana nacizane tavsiyem sen ailenle sık sık görüş ama eşini bu konuda sakın zorlama bir görev haline getirme bu durumu bırak bir kerede ailene gidelim diye kendi söylesin çok berbat bir psikoloji eşini çok iyi anlıyorum ayrıca arkadaşlarına bu durumdan dert yanmış anlaşılan arkadaşlarıda eşini haklı bulmuş durduk yere arkadaşları bu konuyu gündeme getirmez. Ben eşimin ailesini seviyorum ama bu durumda onların parmakları olduğunu düşündükçe çıldırıyorum, gitgide sevgim azalacak bir gün nefrete dönüşecek diye kendimden korkuyorum. Kendi hayatımda bu durumun son bulması için sürekli çareler arıyorum, eşinde de bu durum nefrete dönüşmemesi için onu serbest bırakmanı tavsiye ederim. ayyy ne çok yazmışım :17:

Back
X