Daha onceki konunu ve bir konuya yazdigin cevaplari hatirliyorum.
Sen evli oldugun halde hayatinin yarisinda baba evinde yasamaya devam ediyorsan ve baban odemekte gucleniyor veya o kadar yuklu odemek istemiyorsa elini cebine atacaksin kusura bakma. 5 yasinda cocuk degilsin, hala anne baba odesin. Yetiskin insan hala ana baba evinde yasiyorsa bir zahmet masraflara da katkida bulunacak.
Surekli baskalarindan maddi beklenti icindesin. Babam sunu yapsin, kayinpeder bunu yapsin. Herkes sana calisin, sana bakip beslesin. Sen oglene kadar uyu, evde para bekle. Ha sen esinin karsisinda ezik kalmamak mi istiyorsun? O zaman "babam bana bunu aldi" demeye calismayacaksin. Kalkacaksin o yataktan, gidip ise calisacaksin. Masaya para koyacaksin. Oyle sozun gecer evde. Oyle ana baba parasiyla kocaya hava olmuyor. Daha birey olamadan evlenmissin. Cocuk gibi baba arkasinda yasamaya calisiyorsun. Kac yasindasin bilmiyorum da, 7 yillik evliymissin. Artik bir birey ol, ve kendi kendine yet. Insanlar sana bir yasa kadar bakar. Ondan sonra boyle basina kakarlar cikardigin masrafi. Daha kayinpederle sorun yasamadin sanirim. Yarin birgun sorun yasarsan gor bak o curcunayi, o adamin edebilecegi laflari. Sonucta kimse kimsenin masrafini karsilamak zorunda degil. Ondan bundan gecinmeyi birakin da azicik kendinize yetmeyi ogrenin ya, kac yasina gelmissiniz.