Evli Kadınları Balona Benzetiyorum :)))

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Evliliğin uzun yıllar sürmesini sağlayan evde bir kişinin hep alttan almasıdır bence, genelde bu görevde hep kadınlara düşüyor yazıkki.Erkek işte çalıştığı eve para getirdiği için daha söz hakkı karar mercii oluyor .Kadında çalışssa bile o kadın olduğu için hem iş,yemek,temizlik,çocuk hepsini bir arada götürüyor, kadın olduğu için görevi sayılıyor,azcık tökezlese kadınlığı sorgulanabiliyor .Ev hanımları bütün gün temizlik, yemek ve çocuk bakarak oda tüm gün yorulup bir nevi çalıştığı halde çoğu zaman bütün gün evde yan gelip yatıyosun,ne güzel daha istiyosun diye susturulabiliyor bazen.Genelde her şeyi alttan alan ,haklısın diyen yada haklı olduğu halde huzursuzluk çıkmasın diye içine atan hep kadın oluyor.Kadınları balona benzetiyorum evet her yıl içine biraz daha hava basılan bir balon.Çoğu şeyi alttan alıp içine ata ata şişiyor kadın, yıllarca şişiyor sonra günün birinde balon daha fazla hava kabul etmiyor içine, tamamen doluyor,iyice geriliyor ve BAAAAAMMMMM patlıyor.Kadın o patlayışta ya evde iktidarını ilan ediyor,ya içine hava basan adamı boşuyor,yada kendisine aynı evin içinde iki yabancı gibi ,kendini konu komşuya,işine vererek başka bir hayat sürüyor..Böylemi olmalı halbuki değilmi iki tarafta alttan almayı bilse kadının içine atılan sıkıntı paylaşılsa..o balon asla patlayacak seviyeye gelmez..​

Zerre kadar hiçbir şeyi içime atmıyorum.Erkek egemenliği ya da kayınvalide baskısı ...Bunlar eski devirde yaşayan kadınları sinidriyordu.Günümüzde çoğu kadın sessiz kalmıyor,evliliğinin biteceğini bile bile direniyor.Bu dünyaya bir kez geliyoruz.Canımızın kıymetini bilelim lütfen.Kimseye kendimizi ezdirmeyelim.Evlilik bir tarafın diğerini alttan alta ya da göz göre göre ezmesi değildir.Bunun farkındalığına ermememiş erkekler mümkünse EVLENMESıNLER...kötükedihüso

Zerre kadar hiçbir şeyi içime atmıyorum.Erkek egemenliği ya da kayınvalide baskısı ...Bunlar eski devirde yaşayan kadınları sinidriyordu.Günümüzde çoğu kadın sessiz kalmıyor,evliliğinin biteceğini bile bile direniyor.Bu dünyaya bir kez geliyoruz.Canımızın kıymetini bilelim lütfen.Kimseye kendimizi ezdirmeyelim.Evlilik bir tarafın diğerini alttan alta ya da göz göre göre ezmesi değildir.Bunun farkındalığına ermememiş erkekler mümkünse EVLENMESİNLER...kötükedihüso

ne güzel yapıyorsunuz ,benim 9 yıllık mutlu bir evliliğim olduğu halde erkek egemenliği için değilde,evde huzursuzluk çıkmasın diye çoğu şeyi sineye çekerim.yapı olarak içine atan bir kadının.balonum henüz küçük ama içinde azda olsa hava var.ama şükürki eşimde alttan almayı bilir.öle öle idare ediyoruz.

hiçbirşeyi içime atmıyorum valla neden ezileyim neden boyun büküyüm haklıysam sesimi yükseltirim en ufak bi fırsatta sinek gibi eziyolar erkekler böleler.

benim oğlunu askere verip kızı evlendirdikten sonra kocasına 20 -25 yıl sonra yolu gösteren okadar çok tanıdığım varki hayret ediyorum.geçen bir tanıdık anlatıyordu yıllarca dayak yedim diyordu,komşuya bile salmazdı kıskançlığından çocuklarım kendi başınının çaresine bakmayı bildi boşadım hemen o yalvardı ben kabul etmedim diyordu teyze.çok şaşırdım ozaman acıyla geçen bir ömür yazık kadın.

desenize kk deki tek balon benimkaydirigubbakcemile3

hiçde öyle olduğunu düşünmüyorum :umursamaz: mutlaka bu şekilde yaşayan kadınlar var ama bu zamanda eskisi kadar olduğunu sanmıyorum kocam gergin sinirliyse ben dinlerim ben sinirliysemde eşim dinler içime atıpta kendimi hiç hasta edemem

Tek balon sen olur musun şekerim , ne balonlar vardır söyleyemeyen...
Yaptığın da çok yanlış değil , evde çocukların varsa sürekli hır gür çıkarmak yerine biraz daha toleranslı olunabilir...
Erkek çalışıyor , kadın çalışmıyorsa ,kadın daha töleranslı olabilir .ış stresi ,fiziksel / beynen yorgunluk yaşıyor çalışanlar.. Bu da onları daha stresli hale getirebilir ve bunun size yansımaları olabilir...
Ancak durum alışkanlık haline getirilip , ezme , kırma , incitme yaşatmadığı sürece...
Her şeyde de kendini ileri sürmek , savunmak , kendini ezdirmicem diye saldırgan olmaya sebep olur... Bu yüzden iki taraf da evliliği bir güç yarışı haline getirmekten kaçınır, sen - ben yerine BıZ olgusunu benimserse sorun olacağını sanmıyorum...
O balonları da küçükken patlatın , büyütmeyin sakın yerimseniben

evlilik çalışan erkeklerin sorumluluklarını azaltırken kadınlarınkini katlıyor.. yaşam yalnız da çekimiyor.. inşallah karşıma ortasını bulduracak bi kısmet çıkar..

evlilik çalışan erkeklerin sorumluluklarını azaltırken kadınlarınkini katlıyor.. yaşam yalnız da çekimiyor.. inşallah karşıma ortasını bulduracak bi kısmet çıkar..

inşallah canım:Saruboceq:opuyorumnanaktan

Tek balon sen olur musun şekerim , ne balonlar vardır söyleyemeyen...
Yaptığın da çok yanlış değil , evde çocukların varsa sürekli hır gür çıkarmak yerine biraz daha toleranslı olunabilir...
Erkek çalışıyor , kadın çalışmıyorsa ,kadın daha töleranslı olabilir .İş stresi ,fiziksel / beynen yorgunluk yaşıyor çalışanlar.. Bu da onları daha stresli hale getirebilir ve bunun size yansımaları olabilir...
Ancak durum alışkanlık haline getirilip , ezme , kırma , incitme yaşatmadığı sürece...
Her şeyde de kendini ileri sürmek , savunmak , kendini ezdirmicem diye saldırgan olmaya sebep olur... Bu yüzden iki taraf da evliliği bir güç yarışı haline getirmekten kaçınır, sen - ben yerine BİZ olgusunu benimserse sorun olacağını sanmıyorum...
O balonları da küçükken patlatın , büyütmeyin sakın yerimseniben

sonuna kadar katılıyorum sana.ne balonlar var içine ata ata havası biten ama hala içerde hava için yer arayan nice kadınlar var.bence kadınlar evliliklerini oturtmadan çocuk sahibi olmamalılar.çünkü her ne olursa olsun sonucu hep çocuklar çekiyo.evde kavga olur onlar huzursuzlanır,boşanılır onlar arada kalır vs.ama evlilik asla tek taraflı olmamalı.benim eşim her zaman haklıyı ve haksızı ayırt eder.bu da olgunlukla alakalı.eğer ben hatalıysam onun gönlünü alırım.ama o hatalıysa bazı erkekler gibi o haklıysa haklı ben ondan özür dilemem demez gelir gönlümü alır.inşallah hwerkes kalbindeki insanla evlenir.a.s.

evlenirken 'evet' derken herşeyi birlikte yaşamak için söz vermiyo çiftler birbirine

ozmn neden sürekli alttan alan erkegini mutlu etmeye çalışan ailesini çekip çeviren bütün çileyi çeken kadınlar oluyor,
niye herşeyi içinize atmak yerine konusarak beraber halletmeye çalışmıyosunuz

ister çalışın ister ev hanımı olun ister ikisini bi arada yürütün

bütün sorumluluk tek bi kişide olmaz.. bi yasıkta kocamak öyle olmaz

içinime atıp atıpp bi gün baaam diye patlamaktansa iyisinide kötüsünüde herşeyi eşimle birlikte paylaşmak için çabalarım

Asla şişmem...:olmaz:
Şişiririmsositososito

Anammm amannn 10 yılda 20 kilo aldım kızz demekki bundanmış şişirilmektennnn :roflol:
Şaka bi yana evet içine atıyo kadın atıyo atıyo ve bi gün patlıyo 8 yıl sürdü içime atmam benim sonunda patladım herifi boşamaya kalktım 3 ay süründü yalvardı agladı 10 kilo verdi adam sıkıntıdan söylediği söz inanamıyorum leyla senin evimizi beni bıraktıgına inanamıyorum ben buna hiçç ihtimal vermiyodumm yaaaa kızlar nasıl olsa susyo diyo erkeklr sürünme süresi bitince döndüm evime 2 yılıdır süper gidiyo bu adamı bırakma işi yaradı . Huzursuzluk çıkarmıyo , etrafa attıgı eşyalarını artık yerlerine koyuyo , sıksık gül getiriyo , maaşını elime veriyo harçlık alıyo benden , bana insanmışım gibi davranıyo kısacası eski ilk evlendigimizdeki günlere döndük beni önemsiyo parola insanım kadınım anneyim önemliyim canımı yakarsa 10 yıllıkta olsa bırakırım kocamı kaybetme korkusunu yaşatmak lazım yani yerimseniben

balon bir kadın,balon bir evliliktir zaten,
belli bir süre dayanır kadın ya patlar,yada ölene kadar kısır,kanser bir hayatı kabullenir.
ama bence kadın itici güç olmalı,ne yaparsa yapsın vazgeçmemeli,kendini öenemsemeli...

içimdeki dışımda tutamıyorum...
içime atamam ben anında patlarım parlarım..
ben değilde eşim balon aslında ben çemkirdikçe zavallım susar ne bi kötü lafını duydum ezanlar şahit nede bişiyini..
sonra oturur vicdan azabından ağlarım..
be adam bi laf söyle içime otursun sustukça vicdan azabından geberiyorum..
ama yok çıt çıkmıyo..
off yaaa bak gene üzüldüm şimdi....

Evliliğin uzun yıllar sürmesini sağlayan evde bir kişinin hep alttan almasıdır bence, genelde bu görevde hep kadınlara düşüyor yazıkki.Erkek işte çalıştığı eve para getirdiği için daha söz hakkı karar mercii oluyor .Kadında çalışssa bile o kadın olduğu için hem iş,yemek,temizlik,çocuk hepsini bir arada götürüyor, kadın olduğu için görevi sayılıyor,azcık tökezlese kadınlığı sorgulanabiliyor .Ev hanımları bütün gün temizlik, yemek ve çocuk bakarak oda tüm gün yorulup bir nevi çalıştığı halde çoğu zaman bütün gün evde yan gelip yatıyosun,ne güzel daha istiyosun diye susturulabiliyor bazen.Genelde her şeyi alttan alan ,haklısın diyen yada haklı olduğu halde huzursuzluk çıkmasın diye içine atan hep kadın oluyor.Kadınları balona benzetiyorum evet her yıl içine biraz daha hava basılan bir balon.Çoğu şeyi alttan alıp içine ata ata şişiyor kadın, yıllarca şişiyor sonra günün birinde balon daha fazla hava kabul etmiyor içine, tamamen doluyor,iyice geriliyor ve BAAAAAMMMMM patlıyor.Kadın o patlayışta ya evde iktidarını ilan ediyor,ya içine hava basan adamı boşuyor,yada kendisine aynı evin içinde iki yabancı gibi ,kendini konu komşuya,işine vererek başka bir hayat sürüyor..Böylemi olmalı halbuki değilmi iki tarafta alttan almayı bilse kadının içine atılan sıkıntı paylaşılsa..o balon asla patlayacak seviyeye gelmez..​

cok guzel bı konuya degınmıssın canım.. opuyorumnanaktan kutluyorum.. alkisalkisalkis ne kadar da guzel ıfade etmıssın.. :delphin: keske soledıgın gıbı her ıkı tarafta anlayıslı olup bırbırını anlasa dınlese.. bırbırıne ortak olup butunluk saglansa.. ama cogu zaman olmuor malesef.. yıne de elın ıyısınden benımkı daha ıyı demek lazım.. zemuszemus annem hep derdı baskasının evıne bak evıne ısın kocasına bak kocana ısın dıye.. hayat hep bı duze gıtmıyor malesef evlılıkde bunun en guzel ve acık orneklerınden bırı ınıs cıkıslar malum olacak.. yerimseniben ıste o zamnlarda anlamak karsındakıne kendını anlatmak cok onemlı.. :delphin:

bu balon durumunu da bizler yaratmıyormuyuz acaba yani erkek çocuğunu yetiştirirken pohpohlarsan iş güç yaptırmazsan karısı çekiyor tabi o yüzden işi baştan sıkı tutmak oğullarımızıda kızlarımız gibi yetiştirmek lazım benim çocuğum yok ama annemden biliyorum oğlu çok kıymetli ama bizler onun kadar değil maalesef oğlunun evliliğinde bir sorun olsa çok üzülür benim evliliğimde sorun oluncada büyütmene gerek yok der oğlanlar kıymetli büyüyünce karılarını kıymetsiz buluyorlar anneleri gibi sanıp herşeyi ona yüklüyorlar ve balon da kadınlar oluyor maalesef

ama ben balon değilim olmakta istemiyorum bu dünyaya bir defa geldim kimsenin kocamda ols stres topu olamam kusura bakmasın

Back
X