Evli,mutlu,çocuklu ve çalışan bayanlar ; nasıl bakımlı olabiliyorsunuz?

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
Hanımlar 1 yaşında oğlum var , işten akşam 6-7 arası çıkıyorum inanın hiç bir işe yetişemiyorum , en iyi yaptığım tek şey oğlumla ilgilenmek, ama onun dışında ev işi, kendime bakım vs.. hiç birşey yapamıyorum , haftada yarım gün yardımcı kadın alıorum ama yine ev oluyor dandini ! kendime hiç bakamıorum , vallahi çok imreniyorum bakımlı bir kadın gördüğümde, siz işin içinden nasıl çıkıyorsunuz merak ediyorum :60:

ben çalışıyorum. oğlum ve kızım. kızım kreşe ben bırakıyorum. evimi ben temizliyorum. cumartesi günü de olmak üzere çalışıyorum. bakımlıyım. alımlıyım:) galiba ruhumda var yetişmeye çalışıyorum. çok şükür yetişiyorum. ama ben uyumayı sevmem her gün 6 kalkıyorum. pazarda dahil olmak üzere işlerimi yetiştiriyorum. ama 30 yaşındayım 1 sene sonrası için garanti veremem:)))))

canım benmde 1 yaşında kızım var bende 6da işten çıkıyorum
ve haftada 1 defa benimde temizliğe gelen bi yardımcım var :)
benim için haftada 1 temizlik yeterli oluyor ufak döküntüler falan dert değil hemen
hallediliyor zaten onlar. zaten kızım olduktan sonra temizliği çok da umursamıyorum.
önceleri çok temizlik düşkünüydüm şimdi daha rahatım. önemli olan kzımla vakit geçirmek.
iş bakıma gelince..
ben brezilya fönü yaptırdım ve benim için işin önemli bir kısmı halledilmiş oldu diyebilirim.
artık saçlarım sürekli fönlü duruyor. ayda 1 kez 2 saatimi ayırıp boyamı yaptırıyorum.
saçımın boyası sürülürken manikürümü boyayı beklerkende pedikürüm yapılır.
artık küaförümde benim acele işlerimden bıkmış durumda :37:
kıl tüy içinde imkanın varsa epilasyona gidip onlardanda kurtulabilirsin :)
bir daha onun içinde vakit ayırman gerekmez.
her akşam eve gelir duşumu alır,rahat ama güzel görünecek kıyafetlerimi giyerim.
elimden geldiği kadar hem evde hem işte rahat ama göze hoş geldiği şekilde giyinirim.
sabahda kızımla babası ilgilenirken 5 dakikalık hafif bir makyaj yetiyor zaten.
böylece sürekli fönlü,eli ayağı bakımlı,hafif makyajlı abartılı değil ama bakımlı sayılacak bir bayan oluveriyorum :12:

İki yaşında oğlum var, çok hareketli. Uyanık olduğu zaman sadece onunla ilgilenebiliyorum. Haftanın 5 günü çalışıyorum, 2 günü de geziyoruz. Temizliği ve ütüyü hafta içi gelen yardımcı yapıyor. Yemek de öyle Allah ne verdiyse yiyoruz. Bakım işlerini hafta içi ya öğlen tatilinde ya da akşamları eve biraz geç giderek hallediyorum. Evde genel toplamak ve çamaşır asıp toplamak dışında hiç bir iş yapmıyorum. Gayet bakımlı hissediyorum kendimi. Ama bu his oğlum 1 buçuk yaşını devirdikten sonra gelmeye başladı. Emzirme ve kucakta bebek döneminde ne yazıkki şık şıkıdım olunmuyor. Ne giysem üstü leke oluyordu. biraz sabır diyorum

kızlar tebrik ettim doğrusu sizi :nazar: ama ben neden yetişemiyorum anlamıyorum , bende pek sevmem uykuyu , ama beceremiyorum işte, olmuyor, inanın serdiğim çamaşırı bile toplayamıyorum bazen 2-3 gün :( çok yorgun oluyorum akşam saatlerinde pilim bitmiş oluyor :2: darısı başıma ne diyeyim ...

kızlar vallahi bıkmış durumdayım sabah 7 de kalkıyorum çocuğu giydir kahvaltısını ettir zaten uyku mızmızlığı oluyor 5 dk lık iş uzuyor gidiyor saat 8:30 da kreşe bırakıyorum akşam 6 da işten çıkıp 6:45 gibi kreşten alıyorum ama malum yaz ayında olduğumuzdan eve girmek istemiyor doğru eve gidip ona yemek hazırlayıp parka gidiyoruz o zamanda 7 gibi 7:15 gibi kreşten alıyorum cumartesi pazar evdeyim ama ev işinden tatilmi yapıyorum belli değil cumartesi günü temizlik yemek akşam oluyor pazar çamaşır ütü yine akşam oluyor eşim mutfakta ve ev işlerinin bazılarında yardımcı ama erkek işi işte o yapıyor ben arkadan tekrar yapıyorum yani 4 4lük yapmayınca mecbur yine bana kalıyor ama oda elinden geleni yapıyor çocuk desen yemez içmez zorla yer parkdan gelmek istemez uyumak istemez valla çok yoruldum artık eşime işten çıkayım diyorum çık çık ama evdede canım sıkılıyor sonra deme diyor doğru diyor evdede canım sıkılacak fazla komşum falan da yok öyle gideyim gelsinler 33 yaşındayım 18 yaşından beri ssk var biraz daha sabır bakalım emeliliğim için primlerimi bari doldurayım çalışsan zor çalışmasan zor

kızlar vallahi bıkmış durumdayım sabah 7 de kalkıyorum çocuğu giydir kahvaltısını ettir zaten uyku mızmızlığı oluyor 5 dk lık iş uzuyor gidiyor saat 8:30 da kreşe bırakıyorum akşam 6 da işten çıkıp 6:45 gibi kreşten alıyorum ama malum yaz ayında olduğumuzdan eve girmek istemiyor doğru eve gidip ona yemek hazırlayıp parka gidiyoruz o zamanda 7 gibi 7:15 gibi kreşten alıyorum cumartesi pazar evdeyim ama ev işinden tatilmi yapıyorum belli değil cumartesi günü temizlik yemek akşam oluyor pazar çamaşır ütü yine akşam oluyor eşim mutfakta ve ev işlerinin bazılarında yardımcı ama erkek işi işte o yapıyor ben arkadan tekrar yapıyorum yani 4 4lük yapmayınca mecbur yine bana kalıyor ama oda elinden geleni yapıyor çocuk desen yemez içmez zorla yer parkdan gelmek istemez uyumak istemez valla çok yoruldum artık eşime işten çıkayım diyorum çık çık ama evdede canım sıkılıyor sonra deme diyor doğru diyor evdede canım sıkılacak fazla komşum falan da yok öyle gideyim gelsinler 33 yaşındayım 18 yaşından beri ssk var biraz daha sabır bakalım emeliliğim için primlerimi bari doldurayım çalışsan zor çalışmasan zor

çalışmaya bu kadar alışık insan için evde olmak çok zor gelir.
doğum iznimde 4 ay evdeydim onda bile sıkıntı geldi. kuzucum olmuştu uğraşacak işi çok olduğu halde
evde olmaktan mutsuz olmuştum son zamanlarımda. kendimi boş ve işe yaramaz hissetmeye başlamıştım.
ayrıca da evde olunca işte o zaman bakımsızlaşmaya başlıyor insan :)
bu arada senin çocuk kaç yaşında?

İki yaşında oğlum var, çok hareketli. Uyanık olduğu zaman sadece onunla ilgilenebiliyorum. Haftanın 5 günü çalışıyorum, 2 günü de geziyoruz. Temizliği ve ütüyü hafta içi gelen yardımcı yapıyor. Yemek de öyle Allah ne verdiyse yiyoruz. Bakım işlerini hafta içi ya öğlen tatilinde ya da akşamları eve biraz geç giderek hallediyorum. Evde genel toplamak ve çamaşır asıp toplamak dışında hiç bir iş yapmıyorum. Gayet bakımlı hissediyorum kendimi. Ama bu his oğlum 1 buçuk yaşını devirdikten sonra gelmeye başladı. Emzirme ve kucakta bebek döneminde ne yazıkki şık şıkıdım olunmuyor. Ne giysem üstü leke oluyordu. biraz sabır diyorum

sende benim gibi hafta sonunu gezeye ayırmak isteyenlerden :)
hafta sonuna iş bırakmam genelde.
hem çalışır hem gezer hem çocuk bakarım birde üstüne bakımlı olmaya çalışırım.
ne zor işerin altından kalkmaya çalışıyoruz kızlar bu kadarı fazla değil mi :111:

evli, mutlu çocuksuz ve çalışan bayanım..belki benm için uygun topik degil ama..yeni evlnedim evin sorumlulugu ilk kez bu kadar sırtıma binmiş durumda...işten çıkınca evde 7 de oluyorum yorgun oluyorum genelde...yemek bulaşık derken çaya fırsat kalmıo uyku bastırıo...bakımlıyım ama bekarlıktaki gibi değil...brezilya fönü bende düşünüyorum ama bazı duyumlar beni korkuttu...24 yaşındayım ve siz ablalarımdan öğreneceğim çok şey var:)

bende hem çocuklu hem işliyim:)
işlerimide yetiştiriyorum kendimce sabah 8 akşam 4 çalışıyorum
cumartesileri bazen yarım gün çalışıyorum
işten gelince işlerimi bitiriyorum topla süpür sil yemeği yap
birazda hızlıyım sanırım:) pek işim kalmaz oğlumda benimle beraber iş yapar
oyun oynayarak yaparız elk.süpürgeyi veririm eline oda odasını süpürür:)
yani öyle oyalanır bende süpürdüğüm diğer odayı silerim böylece
cumrtesileri benim temizlik günümdür gündüz böyle genel temizliği yemekten sonrada ütüyü hallederim tv nin karşısıda
eşimde oğlumu uyutur film izlerkende manikürümü ojemi hallederim
pazar günleride gezeriz
büyük temizlik için kapılar camlar gibi yardımcım var
bakıcımada arada rica ederim çok sıkışırsam
ama bu ara acayip bir enerji var şükür kimseyi çağırmadım camlar kapılar koltuklar dolaplar hepsi elimden geçti:D
işe giderkende hafif bir makyaj yaparım bi rimel bi allık bi ruf okadar fondoten falan sürmem hiç gerekte yok zaten
birde topuklu ayakkbı tmmdır:D

benim en büyük avantajım erken çıkıyor olmam eşim gelene kadar iş bırakmıoyurm böylece
hem oğlumla oynuyorum hem işleri yapıyorum
mesela saklambaç oynuyoruz tvnin yanına saklanıyorum elimde toz bezi o beni bulana kadar tozunu alıveriyorum:)
yada wc saklanıyorum yine o tüm eve bakana kadar wc yıkıyorum
böylece ne iş kalıyo nede çocuk köşede oturuyo

bende aynı durumdan müzdaribim ya...çalışıyorum 2 yaşında kızım var bunun yanında aöf üni okuyorum...ama hiç bir işim tam değil...bazen çook mutsuz oluyorum ...ama halen bir düzen oturtamadımm...evimi güzelce dip köşe temizliyorum yatıya misafirim gelsin hayda en baştan başla...:37::27::50:hele birde eşimde hatırlattıkca yuzume vurdukca bu olayı bunalıma gırıyorum ...:59:

evli, mutlu çocuksuz ve çalışan bayanım..belki benm için uygun topik degil ama..yeni evlnedim evin sorumlulugu ilk kez bu kadar sırtıma binmiş durumda...işten çıkınca evde 7 de oluyorum yorgun oluyorum genelde...yemek bulaşık derken çaya fırsat kalmıo uyku bastırıo...bakımlıyım ama bekarlıktaki gibi değil...brezilya fönü bende düşünüyorum ama bazı duyumlar beni korkuttu...24 yaşındayım ve siz ablalarımdan öğreneceğim çok şey var:)
canım şimdi senin alışma dönemin yeni evlendiğinde düzene oturtmak biraz aman alıyor elbette;)
eşinden yardım yardım... gücün ve zamanın olsa da ondan yardım iste.
alıştır sakın unutma nasıl başlarsa öyle gider...
ayrıca brezilya fönünü iyi bildiğin ve güvendiğin bi yerde yaptır. ucuz diye bilmediğin yerde yaptırma
ben çok memnunum.

bende hem çocuklu hem işliyim:)
işlerimide yetiştiriyorum kendimce sabah 8 akşam 4 çalışıyorum
cumartesileri bazen yarım gün çalışıyorum
işten gelince işlerimi bitiriyorum topla süpür sil yemeği yap
birazda hızlıyım sanırım:) pek işim kalmaz oğlumda benimle beraber iş yapar
oyun oynayarak yaparız elk.süpürgeyi veririm eline oda odasını süpürür:)
yani öyle oyalanır bende süpürdüğüm diğer odayı silerim böylece
cumrtesileri benim temizlik günümdür gündüz böyle genel temizliği yemekten sonrada ütüyü hallederim tv nin karşısıda
eşimde oğlumu uyutur film izlerkende manikürümü ojemi hallederim
pazar günleride gezeriz
büyük temizlik için kapılar camlar gibi yardımcım var
bakıcımada arada rica ederim çok sıkışırsam
ama bu ara acayip bir enerji var şükür kimseyi çağırmadım camlar kapılar koltuklar dolaplar hepsi elimden geçti:D
işe giderkende hafif bir makyaj yaparım bi rimel bi allık bi ruf okadar fondoten falan sürmem hiç gerekte yok zaten
birde topuklu ayakkbı tmmdır:D

benim en büyük avantajım erken çıkıyor olmam eşim gelene kadar iş bırakmıoyurm böylece
hem oğlumla oynuyorum hem işleri yapıyorum
mesela saklambaç oynuyoruz tvnin yanına saklanıyorum elimde toz bezi o beni bulana kadar tozunu alıveriyorum:)
yada wc saklanıyorum yine o tüm eve bakana kadar wc yıkıyorum
böylece ne iş kalıyo nede çocuk köşede oturuyo
okurken bile neşelendim. bende kızımla 3-5 aya kadar bu şekilde temizlik yapabilirim :)

bende aynı durumdan müzdaribim ya...çalışıyorum 2 yaşında kızım var bunun yanında aöf üni okuyorum...ama hiç bir işim tam değil...bazen çook mutsuz oluyorum ...ama halen bir düzen oturtamadımm...evimi güzelce dip köşe temizliyorum yatıya misafirim gelsin hayda en baştan başla...:37::27::50:hele birde eşimde hatırlattıkca yuzume vurdukca bu olayı bunalıma gırıyorum ...:59:

hiç kolay değil canım ya bazı eşlere ne de kolay geliyor :97:

öyle ya bence eşinde desteği çok önemli bu konuda ....hayırlısı diyorum artık ya işten çıkıcam onun istediği gibi bir olmak için yada kendimi harab edicem..:50:kızım çabuk büyüsede bana yardımcı olsa...ahh ahh nerde o günler...:31:

eşim sagolsun yarı yardımcım..cumartesileri dip köşe temizlik yapıyorum sagolsun o da yardım ediyor...bu arada brezilya fönünü sen kaça yaptırdın canım?? ortalama fiyatlar 150-200 arasında

öyle ya bence eşinde desteği çok önemli bu konuda ....hayırlısı diyorum artık ya işten çıkıcam onun istediği gibi bir olmak için yada kendimi harab edicem..:50:kızım çabuk büyüsede bana yardımcı olsa...ahh ahh nerde o günler...:31:
canım işten çıkacağına haftada 1 kadın al yarım gün gelse yetiyor.
kızın maşallah büyümüş sayılır işin zor kısmını atlatmış sayılırsın aslında.
yada bana mı öyle geliyor ben 2-3 yaşından sonra rahat ederim artık diye hayal ediyorum da :)

eşim sagolsun yarı yardımcım..cumartesileri dip köşe temizlik yapıyorum sagolsun o da yardım ediyor...bu arada brezilya fönünü sen kaça yaptırdın canım?? ortalama fiyatlar 150-200 arasında
benim saçlarım kütten biraz daha uzun ve 200e yaptırdım ama sürekli gittiğim arkadaşım olduğu için bu fiyat.
normalde 300-400 saçın uzunluğuna göre değişiyor.
aslında çok maliyetli bişey değil ama çook zor bi işlem. bayağı zaman ve emek istiyor.
kuaförün kullandığı ürünün markasını sor bakalım internetten biraz araştırırsın.

bence kendini harap filan etme. ortak yaşıyor ortak çalışıyorsunuz. yazık değil mi sana. ağla sızla yardım etmesini sağla.

imrendim doğrusu maaşallah. ama ben çok yoruluyorum işte nedense, canım bir şey yapmak istemiyorum üşeniyorum . belki de biraz üşengeç olduğum içindir tüm bunlar :5: oğlum şükür akşam 10 gibi uyuyor pek eziyeti yok bana ama dediğim gibi işin içinden çıkamıyorum , yardımcı kadın geliyor her yer tertemiz , ertsi gün yine toz her yer :2:

çalışmaya bu kadar alışık insan için evde olmak çok zor gelir.
doğum iznimde 4 ay evdeydim onda bile sıkıntı geldi. kuzucum olmuştu uğraşacak işi çok olduğu halde
evde olmaktan mutsuz olmuştum son zamanlarımda. kendimi boş ve işe yaramaz hissetmeye başlamıştım.
ayrıca da evde olunca işte o zaman bakımsızlaşmaya başlıyor insan :)
bu arada senin çocuk kaç yaşında?

tubıssscim ben yine bakımsızım bu kadar işin içinde bakımmı kalır ya bakım ya ev işi diyorum ev işi daha önemli geliyor ben 4 aylık hamileyken işimden ayrıldım hamileliğimi evde geçirmek istedim çocuk 2.5 yaşına gelene kadar evde durdum sonra aynı işimden iş teklifi geldi çocuk artık büyüdü başlayayım dedim ama iyimi yaptım kötümü bilmiyorum oğluşum 4 yaşına girecek insan evde olduğunda eşinin eline bakmasıda zor oluyor çalışınca daha rahat maddi açıdan evede destek offff kafam karışık işten çıkmak konusunda

1-2 aydır pek bakımlı olduğum söylenemez :49: ötürü
ama öncesinde sabah yapılan şipşak makyaj, saçlarıma anında maşa, düzleştirici sayesinde şekil vererek en azından birşeyler yapmaya çalışırdım, ayda bir defa ağda, manikür pedikür, saçlarımı boyamadığım için boya dip sorunum yok. onun dışında ekstra olarak spor yapıyordum birde ama yetişiyordumm.
şimdiii ise tam bir pasaklı oldum :37:

evli bazen mutlu bazen mutsuz çocuklu ama çalışmayan bir bayan olarak bakımıma zaman ayırmamı kimse engelleyemez..

Saçıma bakım yağlarımı , cilt maskemii uygularım..

Yatmadan el ayak kremlenir(unuttuğum oluyor tabiki)

saçımı seviyorum bakım yağları ilgi alanım, saç kremi, saç açıcı spreyler olmassa olmazlarım.. aktar ayağımın beni götürdüğü yer

Kil maskeleri temizleme jelleri parfümlerr severimm ojeee tutkumm

2 ara bir dere o ojeler sürülür..

1 kilo alsam kafama takarım hemen yeme içme kesilir egzersizler bitki çayları devreye girer..

Duş almayı temizliği seviyorumm ördek gibi hep sudayım..

insan istesin yeterki herşeye vakit bulunur

Back
X