Evli ve calisan kadinlar buraya

Sun72

count your blessings
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2019
73
78
3
Selam herkese,
Evli ve calisan kadinlar olarak yemek ve ev islerini esinizle paylasiyor musunuz?
Esiniz yemek yapmayi biliyor mu? Temizlik, duzen konusunda sorumluluk sahibi mi?

Ben evli degilim. Yeni birisiyle tanistim, sadece mesajlastik, disarida falan gorusmedik.
Gordugum kadariyla hem yemege cok duskun biri, hem de "Ben hazirlamam. Ben yemek hazirlamiyorum" dedi. Surekli bana en sevdigi yemeklerden falan bahsediyor. Kendince benim yemek hazirlayip onu etkilemeye calisacagimi sandi galiba. Ben de hic orali olmadim. Hatta daha baslamadan sogudum, bu kadar yemekten bahsetmesi, obur olmasi beni korkuttu.

Siz ne dersiniz?

Merhaba günaydın,
Çalışıyorum ben de, eşim asla yemek hazırlamaz. Fobi gibi bişey doğru düzgün yumurta bile kıramaz uyuz. Ama bulaşıklar neredeyse hep onda. Biz görev paylaşımını böyle yaptık. Çamaşır asma toplama işi genelde onda. Yerine koyma ve ütü bende. Ev süpürme işi ondadır her zaman.
Ama şahsım adına konuşayım öyle fifty fifty bölünme hiçbir zaman olmuyor, kadın daha çok yoruluyor daha çok sorumluluk alıyor. Çocuk yokken ev yoruyor beni çocuk olunca napıcaz bilmem.

Konunuza cevap; yemekten bahsetmesi belki açacak konu olmadığı için olabilir. Kilolu değilse yemekten bahsetmesinden rahatsız olmazdm.

ohh paşama bak hele

hem yapmam bilmem hem en alaa yemeği severim ,

ev yemeği yapan bir yerle anlaşsın

Selam herkese,
Evli ve calisan kadinlar olarak yemek ve ev islerini esinizle paylasiyor musunuz?
Esiniz yemek yapmayi biliyor mu? Temizlik, duzen konusunda sorumluluk sahibi mi?

Ben evli degilim. Yeni birisiyle tanistim, sadece mesajlastik, disarida falan gorusmedik.
Gordugum kadariyla hem yemege cok duskun biri, hem de "Ben hazirlamam. Ben yemek hazirlamiyorum" dedi. Surekli bana en sevdigi yemeklerden falan bahsediyor. Kendince benim yemek hazirlayip onu etkilemeye calisacagimi sandi galiba. Ben de hic orali olmadim. Hatta daha baslamadan sogudum, bu kadar yemekten bahsetmesi, obur olmasi beni korkuttu.

Siz ne dersiniz?
Okurken ben bile soğudum :))) Ilerde kel, göbekli bir adam canlandı gozumde:)) Şaka bir yana, paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. En baştan söyleyip yaptırmak lazım. Cunku cocukla birlikte diger isler daha zor oluyor. Benim eşim yapmayı sevmez ama haftalık temizliğe evi toparlamaya kadın aliriz. Ya yardim edecek ya da temizlige yardimci alabilmelisin. Ben yapmam ne yaa! Gerektigi yerde elbette yardimci olurum, cevabini beklerdim.

Merhaba günaydın,
Çalışıyorum ben de, eşim asla yemek hazırlamaz. Fobi gibi bişey doğru düzgün yumurta bile kıramaz uyuz. Ama bulaşıklar neredeyse hep onda. Biz görev paylaşımını böyle yaptık. Çamaşır asma toplama işi genelde onda. Yerine koyma ve ütü bende. Ev süpürme işi ondadır her zaman.
Ama şahsım adına konuşayım öyle fifty fifty bölünme hiçbir zaman olmuyor, kadın daha çok yoruluyor daha çok sorumluluk alıyor. Çocuk yokken ev yoruyor beni çocuk olunca napıcaz bilmem.

Konunuza cevap; yemekten bahsetmesi belki açacak konu olmadığı için olabilir. Kilolu değilse yemekten bahsetmesinden rahatsız olmazdm.

Kilolu kendisi

Benim eşim yemek yapar hatta benden güzel bile yapar ama yapmasın :stop:mutfağın içine eder çünkü.. onun dışında ikimizde çalışıyoruz ve henüz çocuğumuz yok, arada sırada canı isterse temizliği yapar ütü yapar. Her fırsatta ona hayatın müşterek olduğunu söylüyorum sende söyle

Benim eşim yemek yapar hatta benden güzel bile yapar ama yapmasın :stop:mutfağın içine eder çünkü.. onun dışında ikimizde çalışıyoruz ve henüz çocuğumuz yok, arada sırada canı isterse temizliği yapar ütü yapar. Her fırsatta ona hayatın müşterek olduğunu söylüyorum sende söyle

Etkilendigim birisi olsaydi soylerdim ama etkilenmedim kendisinden ve konusmalarindan.
Kendisine yemek ve ev isi yapacak birini ariyor gibi geldi. Gorusmeyi dusunmuyorum.

Etkilendigim birisi olsaydi soylerdim ama etkilenmedim kendisinden ve konusmalarindan.
Kendisine yemek ve ev isi yapacak birini ariyor gibi geldi. Gorusmeyi dusunmuyorum.
Etkilenseydin hoşlansaydın zaten çok batmazdı yemek muhabbeti :)

Yemek yapamazdı, yavaş yavaş başladı bişeyler hazırlamaya. Çok şahane şeyler yapamıyor ama artık önceden yapamadığı hazır çorba, omlet, menemen, tost, kremalı mantarlı makarna, brownie vs yapabiliyor.
Hiç bir zaman ben yapamıyorum kısmını kabul etmedim. Söylediğinde zamanla olur, bende annemin karnında öğrenmedim, ikimizinde eli kolu var ne eksiğin var ki benden diye soruyodum. Her yemek yapışımda mutfağa çağırırım. Hiç bi şey yapmazsa soğanı biberi kavurur tencerenin başında.
Ev işlerini eşit bölmeye çalışsak da bazı şeylerin farkında değiller. Sorumluluk kadına daha fazla kalıyor. Camlar, avizeler, kapılar, duşakabinler, dolaplar kendiliğinden temizleniyormuş gibi davranıyor. Hiç onlar aklına gelmez temizlik yaparken. Temizlik anlayışları çok yüzeysel

Back
X