• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilerin değişen düşünceleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Herkesin bekarken hayalinde yarattigi es adayi ozellikleri olmustur ama evlendikten sonra bazilarimiz meger sunlar onemliymis, esas bunlari aramaliymisim esimde derler. Siz evlenmedem once hangi kriterlerin olmasını umarken evlendikten sonra esas hangi kriterlerin onemli olduguna karar verdiniz bir este?

valla cok güzel bir konu acmissin canim bende merakla okuycam bende evlilerin yorumlarini

Bekar arkadşalara yazmak isterim bukadar ırgalamayın bukadar çok hayal kurmayın hayal kurunda okadarda her istediğiniz olmasın o hayallerde. Evlilikde benim anladığım şu ki uyumlu olmak lazım, paylaşımların karşılıklı olması. Tabi buda yürekten gelmeli öyle bana şunu yaptı bende ona bunu yapayım değil. Mutlu olmak istiyorsanız doğal olun evlenmeden önce erkek arkadaşınıza yada nişanlınıza herneyse, nekadar kasarsanız karşılıklı birbirinize okadar tanımak zor olur evlendikten sonra demeyinki çok sakindi evlenince adam birden değişti. Biraz da şans işi sanırım gerçekten evliliğe kararlı olmak lazım dilerim herkez gönlündekini yaşar.
Ben evlenmeden önce hiç hayalimde bir eş adayı yaratmadım herşey akışına gitti.
Yazdıklarım dilerim yanlış anlşılmaz buda tercih meselesi tabi, ben şöyle olsun böyle olsun diye hayal kurmadım kuranlarada karşı değilim...a.s.

evlilik bencede biraz şans işi
çok seversin bu beni hiç üzmez dersin
öyle bir değişirki sen bile inanamazsın.

sana saygı duyması çok önemli sen bir bireysin
seni yok saymamalı
bence dikkat edilmesi gereken en önemli konu bu
maddiyat yakışıklılık evlilik için arka sıralarda bence.

bekarken çevremdeki herkes evi arabası olsun parası olsun şu olsun bu olsun sürekli böyle konuşurlardı. bende güzel bir işi olsun bana saygılı sevgi dolu olsun yeter derdim. evet gerçekten yetiyor arkadaşlar. evlendik çok çile çektik ama çok mutluyduk ailelerimiz hala bizi ayırmaya çalışsalarda mutluyuz. şimdi arabamızda var evimizde. herşey alınır eşyaydı altındı boş şeyler bunlar. herşeyden önce dört duvar arasında ikiniz kalıyorsunuz. evin içerisinde huzurlu olmanız çok önemli. maddiyat hiçde önemli değil bence çalışınca herşey oluyor.
yalnız bazı bayanların yaptığı hatalar var. x in kocası şöyle yapıyormuş sen neden yapmıyorsun? x karısına şunu almış sen neden bana almıyorsun? gibi kelimeler her zaman erkeği iter. eğerki maddi durumu varsa ve senin çok istediğini görürse tabi gereksiz bişey değilse bu muhakkak alacaktır ama didik didik beynini yerseniz ne size saygı duyacaktır ne yardım edecektir. bırakın kendi haline kırsın döksün ama yanınızda olsun.

benim de hayalımde hep huzurlu olmak vardı yemek masasına oturdugumuzda yemegımızı yerken bile eglenelım isterdim yaşadıgımız hiçbirşey mecburıyetten degil de istedigimiz için yapalım diye düşünür hayal kurarda kurardım.....rabbim e çok şükür eşim evlendikten sonra çok degişti ama olumlu yönde...evimiz de huzur var yemek masamızdan kahkahalar yukseliyo herşeyi istedigimiz için yapıyouz en önemlısı saygımız nişanlı oldugumuz dönemdekinden çok fazla şuan.rabbim btün hanelere huzur versin inş....yerimseniben

günaydın kızlar. Bu konu başlığı tam bana göre olmuş. Yaklaşık 3 yıldır evliyim eşimle severek evlendim ve hala da onu çok seviyorum. Bizim evliliğimize de benim ailem hatta sülalem karşı çıkmıştı tabi başta nedenini anlamadım ama şimdi çok iyi anlıyorum gerçekten de o kadar insan ortada benim göremediğim bi şey vardı ki konuşuyordu. Sebep eşimin ailesiydi. Çok farklı ailelere sahiptik ama ısrarla ben eşimle evleneceğim ailesiyle değil diyordum. Gerçi başlangıçta onlar da bize gerçek yüzlerini göstermemişlerdi ya neyse... Son ana kadar ailem ayrılırım diye bekledi ama biz evlendik. Bu arada eşimden yana kimsenin derdi yoktu herkes eşimi sever çok iyi çocuk derdi ama iş ailesine gelince aman kızım uzak dur!!! Evet arkadaşlar özellikle bekarlar şunu hiç ama hiç unutmayın sadece eşinizle değil ailesiyle hatta sülalesiyle evleniyorsunuz. ınsanlar o kadar ikiyüzlü davranıyorki siz iyi niyetli olduğunuz için anlayamıyorsunuz. Ben şanslıydım çünkü sağolsun eşim her zaman beni savunmuş yanımda olmuştur. Herkes bu kadar şanslı olmayabilir. O yüzden evlenmeden önce ailenin de çok önemli olduğunu ve bilhassa yakınlarınızın düşüncelerinin dikkate değer olduğunu hiç ama hiç unutmayın. Şu an eşimin sülalesiyle aramızdaki saygıyı devam ettirmeye çalışıyorum. Sevgi, içlerine girdiğim daha ilk gün bitmişti. Nefret oluşmasın diye gayret ediyorum.Yani sırf eşim için ve tabiki de Allah korkusu olduğu için sadece bayramlarda özel günlerde arıyorum onun dışında mümkün olduğunca görüşmemeye yüz yüze gelmemeye çalışıyoruz ama bu duruma gelene kadar baya zorlu günler geçirdik. Siz siz olun her şeyden önce eş adayınızın sizi gerçekten seven, kollayan ve her durumda ailesiyle eşini karşı karşıya getirmeden işleri yoluna koyabilen bir anlayışa sahip olması gerektiğini unutmayın.

günaydın kızlar. Bu konu başlığı tam bana göre olmuş. Yaklaşık 3 yıldır evliyim eşimle severek evlendim ve hala da onu çok seviyorum. Bizim evliliğimize de benim ailem hatta sülalem karşı çıkmıştı tabi başta nedenini anlamadım ama şimdi çok iyi anlıyorum gerçekten de o kadar insan ortada benim göremediğim bi şey vardı ki konuşuyordu. Sebep eşimin ailesiydi. Çok farklı ailelere sahiptik ama ısrarla ben eşimle evleneceğim ailesiyle değil diyordum. Gerçi başlangıçta onlar da bize gerçek yüzlerini göstermemişlerdi ya neyse... Son ana kadar ailem ayrılırım diye bekledi ama biz evlendik. Bu arada eşimden yana kimsenin derdi yoktu herkes eşimi sever çok iyi çocuk derdi ama iş ailesine gelince aman kızım uzak dur!!! Evet arkadaşlar özellikle bekarlar şunu hiç ama hiç unutmayın sadece eşinizle değil ailesiyle hatta sülalesiyle evleniyorsunuz. İnsanlar o kadar ikiyüzlü davranıyorki siz iyi niyetli olduğunuz için anlayamıyorsunuz. Ben şanslıydım çünkü sağolsun eşim her zaman beni savunmuş yanımda olmuştur. Herkes bu kadar şanslı olmayabilir. O yüzden evlenmeden önce ailenin de çok önemli olduğunu ve bilhassa yakınlarınızın düşüncelerinin dikkate değer olduğunu hiç ama hiç unutmayın. Şu an eşimin sülalesiyle aramızdaki saygıyı devam ettirmeye çalışıyorum. Sevgi, içlerine girdiğim daha ilk gün bitmişti. Nefret oluşmasın diye gayret ediyorum.Yani sırf eşim için ve tabiki de Allah korkusu olduğu için sadece bayramlarda özel günlerde arıyorum onun dışında mümkün olduğunca görüşmemeye yüz yüze gelmemeye çalışıyoruz ama bu duruma gelene kadar baya zorlu günler geçirdik. Siz siz olun her şeyden önce eş adayınızın sizi gerçekten seven, kollayan ve her durumda ailesiyle eşini karşı karşıya getirmeden işleri yoluna koyabilen bir anlayışa sahip olması gerektiğini unutmayın.

cok guzel onerilerde bulunmussun gercekten cok faydalı tesekkurler
herkesten bu sekilde oneriler bekliyorum

bekarken herkes hayal kurabilir soyle olsun boyle olsun diye ama inaninki evlilik bambaska birsey. hayal dunyasinda yasamadiginizi unutmayin evlenince herkesin gercek yuzu ortaya cikiyor, sizin bile! Yani kendinizi kesfediyorsunuz. Daha dogrusu bende bu sekilde oldu. Kendimi tanimaya basladim sanki, daha once aa ben boyle birsey yapmam derken, simdi yapar oldum. Esimi de gun gectikce daha iyi taniyorum (3 yili gecti evleneli) ama her gun yeni birseyler ogreniyorum onun hakkinda. Unutmayinki evlilikte herseyden onemlisi saygi, bunu asla yitirmeyin.
Cok sukurki beni deli gibi seven bir ese sahibim ha ister istemez tabiki ara sira anlasmazliklar cikabiliyor. Bazen ben boyle olsun istemiyordum ama yinede bunlari yasiyorum diyebiliyorum. Ama olsun cikmazlarda yasamiyorum cok sukur. Birde aileler cok onemli, yok ben ailesiyle evlenmiycemki demeyin sakin cunki siz evlendikten sonra kocamaan bir aile oluyorsunuz. Ve bu sizin uzerinizde ki olumlu olumsuz etkilerini de birlikte getiriyor.

cok guzel onerilerde bulunmussun gercekten cok faydalı tesekkurler
herkesten bu sekilde oneriler bekliyorum

teşekkür ederim canım. Evlilik herkesin dediği gibi kutsal bir müessese ama bu sadece bilinen yanı içine girdiğinde bunun çok boyutlu olduğunu bir ömür boyu sabır, sevgi, anlayış, saygı ve daha bir çok fedakarlık gerektirdiğini anlıyorsun. Sakın bekar arkadaşlar gözünüz korkmasın eğer gerçekten sevdiğinizi ve sevildiğinizi düşündüğünüz bir erkekle evleniyorsanız bu fedakarlıklar sizin için bir eziyet değil zevk haline gelecek. Evde yemek yaparken bile işkence değil keyif alacaksınız çünkü içine sevgi katacak hayat arkadaşınıza sunacaksınız. Emin olun eşiniz bunlardan daha fazlasını size yapacak. Yeterki her şeyden önce saygıyı ve anlayışlı olmayı unutmayın. Hiç kimse dörtdörtlük değildir. Akşam olup kapılar kapandı mı herkesin evinde ne sıkıntılar yaşanır bilemezsiniz siz en az sıkıntıyla evliliğinizi sürdürmeye çalışın. Kimi zaman maddi sıkıntılar çekersiniz, kimi zaman sağlık problemleri yaşarsınız, kimi zaman çok büyük derdim var dersiniz ama aslında yoktur o sadece sizin büyütmenizdir , kimi zaman eşinize küsersiniz ama bilin ki eğer seviyorsanız mutlaka barışacaksınız peki boşuna küs geçirilen zamana yazık değil mi? Durun, düşünün ve öyle karar verin derim ben...

biz eşimle severek evlendik iki tarafta ne annem ne k.validem tarafı bu evliliği hiç istemediler :(
babam bana demıstıkı ozamanlar ; sen şimdi tek erkek arkadasınla evlenıyrum sanıyorsun ama öyle değil kızım iyi dusun tasın ailesiyle şimdiden anlasamıyorsunuz yarın birgun sevgılın senın değilde ailenın tafaını tutarsa ne olacak dedi. bende kör aşık tabıkı asla öyle bişey olmayacak demıstım..
neyse.. 4aylık evlıyım ve sunu soyluyorum eş secerken gercekten eften püften gibi gelen ayrıntıları dahı gozonunde bulundurup ona gore karar verın.. siz bu eş adayı ve ailesiyle bir ömür gecırceksınız haa eşinizin ailesiyle arada bir gorusurum diceksınız belkı ama duyulan her olumsuz soylentı sizin canınızı sıkacak uzulup yıpranacaksınız..
ilk 2ay çok buyuk kavgalarımız oldu bosanma lafı bile çıktı (benım ailem sonuna kadar arkamdaydı) ama ne yuzle baba evine dönecektım ben inat etmıstım sonucta.. şuan aramız çok sukur iyi.. eşim benı sever bende onu tabıkı.
birde ev hayatı farklı oluyor bazı ınsanlar evde kendılrnı bellı ederler bazı huylar evde ortaya cıkar.. oyuzden hayal kurmamak gerekli..
ben pek hayal kuramadım acıkcası cunku dugunum olana kadar hep çalkantılı gectı k.validem nişanı atmaya kalktı sonra nıkanımız önce olmustu bosamaya kadar vardı ! dugunumuz oldu bu sefer bebek yapmayın diye karısıyor.

Birşeyi merak ettim kadınlar evlenince eşlerinin aileleriyle de evleniyor ya hani, peki eşlerinizde sizinle aynı düşüncede oluyormu? sizler gibi ailelerinizi sahiplenip görüşüyormu? annenizin babanızın istekleri olsa yerine getiriyormu CADIARZU

Ben insanların evlenince değiştiğine inanmıyorum.
Asıl konu şu.
Hiçbirimiz 4/4 lük değiliz.
Bir insan çok iyi arkadaş olabilir, iyi bir eş olamayabilir.
Bir insan çok iyi anne olabilir, iyi bir sevgili olamayabilir.
Bir insan çok iyi bir koca olabilir, çok iyi bir baba olmayabilir.

Bende evlenmeden önce hiç hayal kurmadım, çünkü parçalanmış bir aileden geldiğim için evlenmeyi aklımın ucuna bile getirmedim.
Evlenirken de bir beklentim yoktu aşktan başka. Tamamen aşkım için evlendim.
Şimdi bakıyorum da geriye, oynadığım kumarı 4/4 lük kazanamamış bile olsam da, 4/3 lük bir evlilik hayatı yaşıyorum ve bu zamanda bunu yakalayabilmek gerçekten mucize.
Eee kaybettiğim 4/1 dilimini sormayın, o da bana kalsın..yerimsenibenyerimseniben

Birşeyi merak ettim kadınlar evlenince eşlerinin aileleriyle de evleniyor ya hani, peki eşlerinizde sizinle aynı düşüncede oluyormu? sizler gibi ailelerinizi sahiplenip görüşüyormu? annenizin babanızın istekleri olsa yerine getiriyormu CADIARZU

kisiye gore degisir
kimi erkek var, esinin ailesinin her derdine kosuyor, onlari kendi ailesi biliyor cunku adamin yapisinda var boyle olmak, iyilik var icinde, dogru olani bu sayiyor, bu tip erkekler sadece esinin ailesi diye degil esas olarak insana deger verdigi icin, saygili oldugu icin boyledir

kimisi var bencil, kadindan bekler ama kendisi yapmaz, boyleleri diger insanlara karsi da bencildir

yani tamamen kisilikle ilgili
gercekten evlenirken dikkat edilmesi gereken bisuru sey var
asik olup kor gozle evlenmemek gerekiyor degil mi hircindeniz hanım

şimdi evlenecek olsaydım
aşkı beklerdim
aşık olduğun birinin anasıda hoş gelir aileside huyları davranışları hoş gelmesede değiştirmeye çalışırsın çünkü onu seviyorsundur
ama öylesine mantık evliliğiyse görücü usulü boşveriyorsun hayata boşa gelmişim boş yaşıyorum diyorsun eşinin sana davranışlarını bile varsın yapsın amannnnn zaten beni sevmiyor diye düşünüyorsun
bir sürü bir şey var arkadaşlar şimdi hangisini sayıyım

şimdi evlenecek olsaydım
aşkı beklerdim
aşık olduğun birinin anasıda hoş gelir aileside huyları davranışları hoş gelmesede değiştirmeye çalışırsın çünkü onu seviyorsundur
ama öylesine mantık evliliğiyse görücü usulü boşveriyorsun hayata boşa gelmişim boş yaşıyorum diyorsun eşinin sana davranışlarını bile varsın yapsın amannnnn zaten beni sevmiyor diye düşünüyorsun
bir sürü bir şey var arkadaşlar şimdi hangisini sayıyım

sevmeden hayat mı cekilir
dogru sevmeden hersey bos gelir

Bilmem ki..
Çok zor bir soru bu.. En azından bana zor geldi..
Hep derdim ki; aşk her zorluğu çözer,her kapıyı açar,sevginin önüne hiç bişiy geçemez diye..
Acaba o kadar çok sevmiyor muydum ben kocamı da boşandık?:delphin:
Bunu çok sorguladım,ama cevap bulamadım hala...
Çünkü bir yandan da hala aşkın en büyük güç olduğuna inanıyorum ben..
Akıllanmıycam sanırım ben...:gitme:

sevmeden hayat mı cekilir
dogru sevmeden hersey bos gelir

sevmesende çocukların hatırına katlanırsın
yuvanın hatırına
evlenmişsin bir kere
ama şimdi yeni nesil bunu yapacakkkk
oooooo bir gün durmazlar
benim düşüncem mi doğru onlarınki mi tartışılır
ama bir genelleme fikir vardır ki o çocukları dünyaya getirdiysen bence sonuna kadar onları bir çatı altında mutlu aile ortamında yetiştirip evlendirmelisin
senin hayatında boşverrrrrrr
kaderin buymuş diyeceksin

Acaba o kadar çok sevmiyor muydum ben kocamı da boşandık
lale
bazen aşk sevgi tek taraflı oluyor o zamanda yürümüyor
veya anlatıyorlarya aşkın ömrü 4 yıl falanmış diye kimileri 2 yıl
ne biliyim ilgi alaka sevgi bitiyormu acaba
kavuşamamak mış aşk
kavuşunca mı bitiyor
böyle bunları düşünür dururum bende

Acaba o kadar çok sevmiyor muydum ben kocamı da boşandık
lale
bazen aşk sevgi tek taraflı oluyor o zamanda yürümüyor
veya anlatıyorlarya aşkın ömrü 4 yıl falanmış diye kimileri 2 yıl
ne biliyim ilgi alaka sevgi bitiyormu acaba
kavuşamamak mış aşk
kavuşunca mı bitiyor
böyle bunları düşünür dururum bende

ask biter birgun bu kesin
ama geirye kalanlar saglam mi ona bakmak lazim
erkeklerin askinin cok kısa surdugunu dusunuyorum zaten
asklari degil karakterleri onemli
duzgun dusunen, dogrularindan taviz vermeyen ve en onemlisi gunahtan, kul hakkından korkan adamdan koca olur derim omur boyu

Back
X