• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim sorunlu...

pemberuya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
288
1
96
İstanbul

merhaba arkadaşlar, son günlerde içimi çok sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim...
eşimle birbirimizi çok seviyoruz, çok dğer veriyoruz ama iki evliden çok ev arkadaşı gibiyiz. 2 senelik evlilik hayatımızda genelde haftada/iki-üç haftada bir cinsellik yaşayan, zevkleri, keyif aldıkları şeyler birbirinden çok farklı olan bir çiftiz. ben kitapları çok severm, film izlemeyi vs. o kitap okumaktan nefret eder. bu nedenle resmi bir yazı yazması gerektiğinde iki kelimeyi biraraya getiremez. tüm boş vaktinde farklı kanallarda günde toplamda 4 bölümü verilen eski bir diziyi kaydeder, sürekli onu izler durur. 10-15 sene öncesinin dizisi... izlerkn bir yandan bilgisayarından okey oynar. ben de odama gidip kitap okurum, film izlerim vs. birbirimizden o kadar kopuğuz ki. 2 senedir hep maddi sorunlarımız oldu, dışarıda gezip tozmaya, birlikte sosyalleşmeye, kısa tatiller yapmaya da çok imkanımız olmuyor. dediğim gibi cinsellik de neredeyse sıfır. içim çok sıkılıyor... yollarımızı ayırmak istemiyorum, dünyanın en değerli insanı çünkü ama bir yandan da benim de eşimle birşeyler paylaşmaya ihtiyacım var... yardım edin bana, ne yapabilirim ???

Yönlendirin Eşinizi..
Haftasonu Bir Çay İçmeye Çıkalım Teklifi Sizden Olsun..

O Film İzlerken, Atıştırmalık Bir Şeyler Alın Yanınıza Yanına Oturun..
Odaya Gidip Kitap Okumayıverin 1 Kere de..

Böyle Devam Ederseniz, Koparsınız..

Ayrıca Bunu Problem Etmeyin, Allah Beterinden Saklasın..
Sorunlu Bir Evlilik Yaşamıyorsunuz, Azcık Tadilata İhtiyacınız Var..:27:

Ben maddi sorun yüzünden eşle çıkamamayı anlamıyorum.
Bugün eşimle çıktık,biraz yürüdük,oturduk 1 liradan 2 çay içtik.Güneşte oturduk,keyif yaptık.
2 liraya birlikte zaman geçirdik,mutlu olduk.
İstedikten sonra her türlü yol bulunur.Paran olur,bilet alırsın,emrivaki yaparsın.

Benim çevremde de genellikle kadınlar kitap okuyor.Kitap okuyan erkekler de roman okumuyor,meslekleriyle alakalı okuyorlar.
Yani karı koca oturup kitap yorumlayan çift,azdır sanırım.

Biz eşimle en çok gezi programlarını severiz.Veya yarışma izleriz,tahmin yürütürüz,sohbet olur.
Film konusunda zevkimiz nadiren uyar.

Önemli olan,bağı koparmadan,fırsatları değerlendirmek,ilişkiyi sıcak tutmak.
İki ayrı dünyaya çekilirseniz yuvarlanıp gidersiniz ama evliliğin anlamı olmaz.
Daha çok yeni evlisiniz,biraz çaba gösterebilirsin.Hatta eşini dürt azıcık.

Çok tehlikeli beraberce bir sohbet yok ise, beraberce öldürmüşsünüz ,bence artık sohbete gir ne olursa olsun! Çok tehlikeli beraberce bir sohbet yok ise, beraberce öldürmüşsünüz ,bence artık sohbete gir ne olursa olsun!

izlediği diziden gına geldiği için beş dakika bile izlemeye tahamül edemiyorum artık :( yanında oturduğumda sıkıntıdan patlıyorum. çalışıyorum, evdeki vaktim kısıtlı, nefret ettiğim tv programları izleyip başımı şişirmektense sevdiğim şeyleri yaparak dinlendirmeyi tercih ediyorum kendimi... günde dört bölüm çiçek taksi seyreder mi bir insan :S önceden severdim artık ne yazıkki nefrer ederek haztırlayacaım o diziyi.
biz de her pazar sabahı çıkar yürüyüş yaparız, 1 saatten fazla... ama eve gelince birbirinden kopuk yaşayan iki insana bürünüyoruz :( ben onunla uzun uzun kitap tartışayım derdinde değilim, sadece ilgi alanlarımızın farklı olduğunu bu şekilde anlatmak istedim...
imkan olmadığı için birlikte sosyalleşememekten bahsettim. yani arkadaşlarımızla buluşup ortak birşeyler yapmaktan, ama arkadaşlarla buluştuğunda bir çay içip kalkamıyorsun.
yürüyüş dışında birşeyler yapmak istesek bile asla ikimizin birden istediği şeyi yapamıyoruz. o bi yere gidip mangal yakalım ister ben istiklalde dolaşmak.. benimle istiklale geldiğinde mutsuz yüz ifadesi beni de o an dışarıda olmaktan soğutur, bir an önce eve gitmek isterim. bu nedenle o erkek arkadaşlarıyla buluşur daha çok ben kız arkadaşlarımla..

Eşim şu kk'ya girmeme dahi kızar,çocuk gibi ilgi ister, böyle soğuk kendi halinde eşler çok şaşırdım acaba çok mu abartıyorsunuz?

ve dediğim gibi cinsellik de yok denecek kadar az hayatımızda... bu açıdan da bir soğukluk var onda. çok konuştuk ama çözemiyoruz bir türlü :( cinselliğin olmayışı evlilikte cidden eksilikliğini hissettiriyor :(

ve dediğim gibi cinsellik de yok denecek kadar az hayatımızda... bu açıdan da bir soğukluk var onda. çok konuştuk ama çözemiyoruz bir türlü :( cinselliğin olmayışı evlilikte cidden eksilikliğini hissettiriyor :(

Haklısınız..

Bunun İçin Bence Konuşmak Değil de, Sanki Biraz Fanteziye İhtiyaç Var..
Yani Fantezı Derken, Yanlış Anlaşılmasın Giysi Olarak..

Değişik Gecelikler, Dekolteli, Transparan Falan..
Bu Yoldan Deneseniz Bir de..

Son düzenleyen: Moderatör:
bence eşinizde cinsellik konusunda kesinlikle monotonluktan bir soğuma var. kendize internetten şöyle güzel bir iç çamaşırı söyleyin =) özellikli kostümlü iç çamaşırları monotonluğu yok etmeye birerbir.

Valla canım benim eşimde sabah akşam bıraksan siyaset programı ve futbol programları izler..bana da gına geliyo bazen..:27::27:

:27:

canım sen yönlendirebilirsin eşini.cinselliğinizin az olması seni üzüyorsa eşinin bu konuda ilgisini çekecek farklılıklar yapabilirsin.maddi imkanınız sınırlıysa bile beraber bir kafeye gidip tavla atıp iki çay içmek bile keyiflendirir sizi ya da kendiniz gibi bir çiftle arkadaş olun gidin gelin birbirnize.sosyallik olmadan hayat tabiki sıkıcı olur.çevremdeki herkes bir şekilde sosyalleşiyor,parası olan tatile gidiyor olmayan akrabalara arkadaşlara gidiyor,piknikler vs.. düzenliyor.

izlediği diziden gına geldiği için beş dakika bile izlemeye tahamül edemiyorum artık :( yanında oturduğumda sıkıntıdan patlıyorum. çalışıyorum, evdeki vaktim kısıtlı, nefret ettiğim tv programları izleyip başımı şişirmektense sevdiğim şeyleri yaparak dinlendirmeyi tercih ediyorum kendimi... günde dört bölüm çiçek taksi seyreder mi bir insan :S önceden severdim artık ne yazıkki nefrer ederek haztırlayacaım o diziyi.
biz de her pazar sabahı çıkar yürüyüş yaparız, 1 saatten fazla... ama eve gelince birbirinden kopuk yaşayan iki insana bürünüyoruz :( ben onunla uzun uzun kitap tartışayım derdinde değilim, sadece ilgi alanlarımızın farklı olduğunu bu şekilde anlatmak istedim...
imkan olmadığı için birlikte sosyalleşememekten bahsettim. yani arkadaşlarımızla buluşup ortak birşeyler yapmaktan, ama arkadaşlarla buluştuğunda bir çay içip kalkamıyorsun.
yürüyüş dışında birşeyler yapmak istesek bile asla ikimizin birden istediği şeyi yapamıyoruz. o bi yere gidip mangal yakalım ister ben istiklalde dolaşmak.. benimle istiklale geldiğinde mutsuz yüz ifadesi beni de o an dışarıda olmaktan soğutur, bir an önce eve gitmek isterim. bu nedenle o erkek arkadaşlarıyla buluşur daha çok ben kız arkadaşlarımla..

çiçek taksi güzeldir ya,tadına doyum olmaz :37:
şaka bir yana senin sorunun şu ki arkadaşım kafa dengi biriyle evlenememişsin.hep söylerim bana inanmazlar.evlilik de en önemli şey kafa dengini bulmaktır.çünkü 3 gün 5 gün değil bir ömür bu.farklı şeyler yaparken,tamamen farklı dünyalardayken ne kadar bütün olunabilir ki?o kadar ayrı dünyadasınız ki seks bile sizi bir araya getirmeye yetmiyor.yukarıdaki tavsiyeleri deneyin.elinizden geleni yapın olmazsa da alışın derim bu hayata.

peki çocuk düşünmüyor musunuz?

Haklısınız..

Bunun İçin Bence Konuşmak Değil de, Sanki Biraz Fanteziye İhtiyaç Var..
Yani Fantezı Derken, Yanlış Anlaşılmasın Giysi Olarak..

Değişik Gecelikler, Dekolteli, Transparan Falan..
Bu Yoldan Deneseniz Bir de..

ben önceden çok istekli biriydim ama cinsellik konusunda o kadar çok sınırları, kuralları var ki, bir zevk alamaz oldum. Beni iyice küstürdü cinselliğe. dekolteli, değişik gecelikler giysem bile yanına onu baştan çıkarmaya gitmyiorum. sen ne güzel olmuşsun öyle diyor, ben de evet böyle serin serin yatayım diye giydim diyorum, konu da orada kapanıyor, o gidiyor tv seyretmeye, ben yatağıma..
sanki babamla evli gibiyim :(

ben önceden çok istekli biriydim ama cinsellik konusunda o kadar çok sınırları, kuralları var ki, bir zevk alamaz oldum. Beni iyice küstürdü cinselliğe. dekolteli, değişik gecelikler giysem bile yanına onu baştan çıkarmaya gitmyiorum. sen ne güzel olmuşsun öyle diyor, ben de evet böyle serin serin yatayım diye giydim diyorum, konu da orada kapanıyor, o gidiyor tv seyretmeye, ben yatağıma..
sanki babamla evli gibiyim :(

belki de başarısız olduğunu düşünüyor bilmiyorum, çünkü dediğim gibi o kadar kuralcı ki, işin doğası bozuluyor, çoğu zaman ben tatmin olmadan kalkıyorum, yine de tatmin olamasam da kendisini suçlu hissetmesn diye çok güzeldi diyorum ama o asıyor suratını, mutsuz hissediyor. belki bu yüzden artık başarısız olacağı birşeye başlamak bile istemiyor.

ikimiz de evlilik terapistine gitmek istiyoruz, hatta o bayağı araştırmış ama fiyatları çok pahalı ne yazık ki:(((

ne kadar güzel en azından o da sorunların farkında,kimi erkekler hiç umursamaz.internetten sorunlarınızla ilgili makalaleler bulsanız,okusanız kendiniz çabalayıp çözmeye çalışsanız:28: allah yardımcınız olsun inşallah sorunlarınız çözülür ha bu arada maddi sıkıntılar da cinselliğinizi büyük ölçüde etkilyebilir,onu bu konuda rahatlatın,şükürler olsun elimiz ayağımız tutuyor çalışıyoruz,beterin beteri var,en azından başımızı sokacağımız bir evimiz var falan deyin,allah yardımcınız olsun tekrar:71:

cinsellikteki sorununuz dekolteli giysi giymekle çözülecek gibi değil. Sorun daha derinlerde. Eşinizin ve sizin ilişkiye olan bakışınız cinselliği de etkiliyor direk. Bunları çözdüğünüz zaman cinsellik konusuda çözüme kavuşur.

Çözmek içinse bir uzmandan destek almanızı tavsiye ederm. Sizin durumunuzda bunu yapmanız evliliği kurtarma açısından şart gibi...

Valla canım benim eşimde sabah akşam bıraksan siyaset programı ve futbol programları izler..bana da gına geliyo bazen..:27::27:

:27:

aynen benim eşimde böyle ama biz ayrı odalarda oturamıyoruz.hemen hissediyoruz birbirimizin yokluğunu.ben eşim maç izlerken sırnaşırım çok oda kızar ama birşey demez.o maçı ağız tadıyla izletmem adama.ama yinede bensiz seyredemiyor tadı çıkmıyor sanırım :9::9::9:

arkadaşım bi akşam şalteri indir.yak mumlarını, hazırla yemeklerini sofranı.kendi kendinizin terapisti olun sıkılmışsınız yaşamaktan.o gece bol bol sarılın konuşun mum ışığında.sihirli değnek yok hiç bir terapistin elinde.analarımız babalarımızda mı terapiste gitti yani.herşey bizim elimizde.

Back
X