Evliliğim :(

Baba düzgün biri değil, o belli. Ama sizde de hata var. Her ne olursa olsun babanın otoritesini "muhatap olma" diyerek yıkamazsınız. Eşiniz gibi terbiyesiz biri olmasaydı dahi yanında oğluna onunla muhatap olmamasını söylediğinizde size tepki verirdi. Çocuğun babaya saygısını kırmanız çok yanlış.

Bu tür konuları ne çok sık görmeye başladık ya... annelerin "çocuğum" diyerek babaya karşı durması büyük bir hata. çocuk sanki bi senin çocuğun da adamın kayınçosu:/
Eğer şiddet dediğiniz olay size değil de çocuğa karşı oldu ve siz toplanıp evi terk ettiyseniz zaten başlı başına hezeyan olmuş.
Yahu eski nesil babalarının karşısında çıt çıkaramazdı. Madem onlar hatalı neden şimdi toplum olarak onlardan kat kat daha gerideyiz?

Siz hatalısınız.
Babası o babası.
Muhatap olma ne demek?
Şu laf boşanma sebebi olarak yeter.
Bak bu kısmı iyi oku, Aslında olay senin eşine olan sinirin. Ve oğlunu buna alet ediyorsun. Kendi ihtirasların ile çocuğu yönlendiriyorsun. Muhatap olma demek nedir Allah aşkına??
Yarın kafayı vuracak taş ararsın böyle gidersen...
Çok dizi izliyorsunuz, ondan hep bunlar.

Baba düzgün biri değil, o belli. Ama sizde de hata var. Her ne olursa olsun babanın otoritesini "muhatap olma" diyerek yıkamazsınız. Eşiniz gibi terbiyesiz biri olmasaydı dahi yanında oğluna onunla muhatap olmamasını söylediğinizde size tepki verirdi. Çocuğun babaya saygısını kırmanız çok yanlış.
Ama kişinin saygısı kendi elindedir deriz ya, çocuğa p..enk ne demek. Eğer ben muhattap olma demeseydim, ya çocuk da sensin deseydi daha kötü olmazmıydı?

Ama kişinin saygısı kendi elindedir deriz ya, çocuğa p..enk ne demek. Eğer ben muhattap olma demeseydim, ya çocuk da sensin deseydi daha kötü olmazmıydı?

Zaten en başından dedim baba düzgün biri değil diye. Sizin yerinizde olsam ortamı sakinleştirmeye bakıp sonradan oğlumla ayrı konuşurdum. Babası ile ne kadar konuşabilirdiniz onu bilemem, ama çocukların ebeveynlerinden birine diğerinden destek alarak bilenmesi kartopu gibi büyüyen bir sorun haline geliyor zamanla. Bir süre sonra çocuğun babaya tepkisi ne dereceye gelir bilemezsiniz, daha büyük sorunlar da yaşayabilirsiniz.

Zaten en başından dedim baba düzgün biri değil diye. Sizin yerinizde olsam ortamı sakinleştirmeye bakıp sonradan oğlumla ayrı konuşurdum. Babası ile ne kadar konuşabilirdiniz onu bilemem, ama çocukların ebeveynlerinden birine diğerinden destek alarak bilenmesi kartopu gibi büyüyen bir sorun haline geliyor zamanla. Bir süre sonra çocuğun babaya tepkisi ne dereceye gelir bilemezsiniz, daha büyük sorunlar da yaşayabilirsiniz.
Eşimle tam 2 saat konuştum bu tartışmadan dolayı ama yok anlamadı anlamıyor da, onun için ben de boş verdim, bakalım ne olacak nerelere varacak. Bu evlilikte hep ben, tek başıma mücadele ettim ama yoruldum artık. Bazen de mücadeleyi bırakıp boş vermek gerekir, belki bazı şeyler de öyle yoluna girer.

Eşimle tam 2 saat konuştum bu tartışmadan dolayı ama yok anlamadı anlamıyor da, onun için ben de boş verdim, bakalım ne olacak nerelere varacak. Bu evlilikte hep ben, tek başıma mücadele ettim ama yoruldum artık. Bazen de mücadeleyi bırakıp boş vermek gerekir, belki bazı şeyler de öyle yoluna girer.
evet aynen boş verin . Çünkü gerçekten bazıları mutsuz olmak için bahane arıyor. Eşiniz gibi

Merhaba kızlar, bu aralar çook mutsuzum. Eşim olacak adamla kaç gündür iki düşman gibiyiz evin içinde. Ne yapacağımı bilemiyorum, dayanacak takatim kalmadı artık, çıkış yol bulmaya çalışıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Sorun ise, oğlum ile bi sorun yaşadılar ve ben de oğluma ; boş ver muhattap olma dedim diye hem benimle hem oğlumla tartışmaya başladı bütün kinini kustu resmen ve hala da kin güdüyor bana karşı. Dün akşam tekrar o konu yüzünden atıştılar ve eşim ( eşim demeye dilim varmıyor artık) oğluma p...nk dedi ama ben o esnada yanlarında değildim, oğlum sonra anlattı bana ve ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım sizce? Bu arada oğlum daha 11 yaşında
Eşinizin tavrı tepkisi çok büyük olmuş ama sizinde muhattap olma sözünüz çok gereksiz kırıcı yıkıcı bir söz .cevap verme diyebilirsiniz ama babasına karşı muhattap olma kelimesi de babasının tavrı kadar gereksiz geldi .

Çocuğu sahiplendiğim falan yok, oğlum diye yazdım ki konu anlaşılsın diye.

oğlumuz diye yazıyoruz konu da anlaşılıyor

eşim oğlumuza bağırdı yazsaydınız da anlardık

başka yerde de kızıma yazmışsınız

tabii ki konuşurken hepimiz oğlum, kızım diye hitap ediyoruz çocuklarımıza ama yazım stilinizden eşiniz ile olan sıkıntılardan dolayı eşinizi rakip gibi gördüğünüz hissi oluşuyor

oğlumuz diye yazıyoruz konu da anlaşılıyor

eşim oğlumuza bağırdı yazsaydınız da anlardık

başka yerde de kızıma yazmışsınız

tabii ki konuşurken hepimiz oğlum, kızım diye hitap ediyoruz çocuklarımıza ama yazım stilinizden eşiniz ile olan sıkıntılardan dolayı eşinizi rakip gibi gördüğünüz hissi oluşuyor
Rakip!! :) Hayır sadece biraz daha olgun çocuklarına karşı daha anlayışlı ve gerçek baba gibi bir baba olsun. İmkansız bişi istemiyorum ki.

Rakip!! :) Hayır sadece biraz daha olgun çocuklarına karşı daha anlayışlı ve gerçek baba gibi bir baba olsun. İmkansız bişi istemiyorum ki.

isteklerinizde haklısınız ama bunu eşinizle başbaşa konuşmalısınız

muhatap olma, onu kayle alma, aman o da kim ki, anlamına gelecek sözleri çocuklarınızın yanında sarf etmemelisiniz

Back
X