evliligim

baydanmerve

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2013
35
0
6
Bilecik
Merhba hanimlar...

Oncelikle sunu soyliyim. Yapici elestiriler istyrm. Elestiri kaldiramiycaksan buraya yazma gibi dusunenler de olacak. Ama ben evliligimde heycani tekrr yakalamak.. esime, aileme ve dogacak bebegime sahip cikmak istiyorum. Brnm dr hatalarim vardir elbet. Bunlari konusup bir baska hataya dusmek istemiyorum.evliligimi huzurlu bir hale getirmek icin bu konuyu aciyorum.

Esimle 3sene once tanistik.10ay nisanli kaldm.neredeysr 1yillik evliyim. Son zamanlarda evliligimde mutlu olmadigimi dusunuyorum. Ve ben mutsuzken o kdr iyi rol yaparim ki bunu kimseye belli etmemek icin ve sonunda buna kendim dr inanirim.

Evlendigimden hatta nisanimdan bir kac ay snra heycan kalmadi.. heycan derken hayal ettiklerim olmadi hic. Esimden hep biseyler bekledim.ama beklerken ben de aynisini yaptim. Mesela yanima gelirken bi supriz bi hediye bekledim. Hem k.validem gnderirdi esimhic almazdi. Ya da beni dusunup yaptigi bisey bilmrm. 1sene gecti arkama donup baktigimda guzel diyip ankatabilecegim bir anim yok malesef.

Esimle de konustum ankattim.. o da bana bahaneler ya da soyle aciklama yapti diyim. Mesrla nedrn hic supriz yapmadn dedm.unuttum sikintilardan aklima grlmedi dedi. Senn ozensiz olmandan boyle oldu dedi. Mesela ozensiz kahvalti hazrliyomusum aksam yemegi hazirliyomusum. Ama ben ozenerek hazirlardim ilk zamanlar. Ama snra baktm ki hic bi karsilik yok birakyim brn de.. ve esim farkinda degil ama ilk zamanlar bana karsi cok sert birisiydi. Uzakti..asla konusamazdik onunla.hic bi eglencemiz yoktu tvden baska.. ankaticak cok sey var da.. uzun olacak..kisacasi brn mutsuzummm... yardimci olmak isteyen kisilerle anlatilmasi gerekeni ankatirim.yani yardim amacli sorulan sorulara cvo veririm..

Ben bu mutsuz oldugum evliligimi mutlu hale getrmek istiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum..

Evliliğimde tekrar heyecanı yakalamak istiyorum diyorsunuz ama bir yandan da eşim baştan beri sert biri,hiç konuşamazdım diyorsunuz. Konuşamadığınız,birşeyler paylaşamadığınız bir insanla evlenince böyle oluyor haliyle. Kaldı ki nişanlandıktan hemen sonra heyecanımı yitirdim diyorsunuz, nişanlıyken düzelmiyorsa evlenmeseydiniz keşke. İnsanları değiştirmek zordur çünkü...

İlla da ben bu evliliği düzelteyim diyorsanız, eşinizin istediği şekilde özenli olun, ev işlerinde, kendi bakımınızda... Eğer o yine duyarsız olursa da ben senin istediklerini yapıyorum ama sen hala aynısın dersiniz. Bakalım o zaman neyi bahane edecek...

nişan dan sonra mı değişti öncesinde böyle değilmiydi yani,

daha çok yeni evlisiniz şimdiden bu konuları kafanıza takarsanız yıpranırsınız

bende yeni evliyim benim eşimde yapmaz süpriz falan bilmez daha doğrusu ,

ama bilirim ki bi bakışı bikaç lafı süprize bedeldir ,bilirim ki beceremediğinden yapmıyor

işin özü fazla beklentiye girrmemek en güzeli sanırım biraz güzel yönlerini düşün, yoksa mutsuz olursun

Siz kendiniz çözümü bulmuşsunuz bence. Mutluluk rolü yaparım, duygularımı saklarım sonra mutlu olduğuma ben de inanırım demişsiniz. Siz mutlu olduktan sonra etrafınızdaki herkes mutlu olur. Ama gerçek böyle mi? yani bastırdığınız duygular zamanla birikip, infial uyandırmayacak mı? Böyle bir sorun olmayacaksa çözüm yolu iyi. Çünkü bugün problem gibi görünen şey yarın anlamsız bir şeye dönüşüyor. Ufak tefek şeylere kafayı takmadan mutlu olmaya çalışmak, dırdırı kesmek, pek bir şey beklemeden yapıcı olmak tıkanan ilişkinize nefes aldırır. Daha sonra bu tavır değişikliği eşinizin davranışlarına da yansır ve zamanla her şey düzelir.

Son düzenleme:
Evliliğimde tekrar heyecanı yakalamak istiyorum diyorsunuz ama bir yandan da eşim baştan beri sert biri,hiç konuşamazdım diyorsunuz. Konuşamadığınız,birşeyler paylaşamadığınız bir insanla evlenince böyle oluyor haliyle. Kaldı ki nişanlandıktan hemen sonra heyecanımı yitirdim diyorsunuz, nişanlıyken düzelmiyorsa evlenmeseydiniz keşke. İnsanları değiştirmek zordur çünkü...

İlla da ben bu evliliği düzelteyim diyorsanız, eşinizin istediği şekilde özenli olun, ev işlerinde, kendi bakımınızda... Eğer o yine duyarsız olursa da ben senin istediklerini yapıyorum ama sen hala aynısın dersiniz. Bakalım o zaman neyi bahane edecek...

Bi anda kafadaki butun dusunceleri anlaymak zor.. esim nisankiyken bi supriz yapmazdi. Ama farkli yollarla sevdigini deger gordugumu anlardim..nasil olurdu bu bilmiyorm inanin.esim ilgilidir aslinda ama bazi eksikler de var. Evliligin ilk zamanlari cekinirdim utanirdim hep.smdi farkedyrm bunlari. Smdi daha rahatim kendimi daha rahat ifade ediyorm aslinda.. ama mutsuzum.. nedenini de bilmyrm aslinda..karisigim...

Islerr gelincr birdrn rvin sorumlulugu agir geldi. Ama yine de ozen gosterdm.emek de verdim. Smdi hamileligim yuzunden yapamiyorm yetisemiyorm.sagolsun esim cok yardmci oluyor.

Ama ben mutsuzum..karisigim...

şu an bende nişanlıyım ben seni anlıyorum ne tür beklentiye girdiğinide anlıorum bende beklentıdeyim hiç tık yok ortada nişanlımdan değil ailesi hiç oralı bile olmuyorlar ben şuan kendimi nişanlı gibi deıl sevggili fibi hissediyorum nişanlımla canım bi gün sende onun gibi davran oda farkına varır belkı hatasının:26:

Siz kendiniz çözümü bulmuşsunuz bence. Mutluluk rolü yaparım, duygularımı saklarım sonra mutlu olduğuma ben de inanırım demişsiniz. Siz mutlu olduktan sonra etrafınızdaki herkes mutlu olur. Ama gerçek böyle mi? yani bastırdığınız duygular zamanla birikip, infial uyandırmayacak mı? Böyle bir sorun olmayacaksa çözüm yolu iyi. Çünkü bugün problem gibi görünen şey yarın anlamsız bir şeye dönüşüyor. Ufak tefek şeylere kafayı takmadan mutlu olmaya çalışmak, dırdırı kesmek, pek bir şey beklemeden yapıcı olmak tıkanan ilişkinize nefes aldırır. Daha sonra bu tavır değişikliği eşinizin davranışlarına da yansır ve zamanla her şey düzelir.

Iste tam da bu cumleler... bastirdigim duygulat zamanla birikti.. bunu yaparken de iyi olmak dusuncesyle yaptm.ama simdi doldum ve tastim.. o zamanlar onemli olan problrm suan da cok gereksiz gibi gorunuuor..basitmis gibi ve ben bunu anlatamiyorum..

Takmayip mutlu olmaya calismak rahatlatr evet..ama ben bu zamana kadar bunu yapyim.. ve suan da bunu dile getirince de sanki sadece esimin hediye almamasina takiliyomusm gibi gorunuyor.ama arka trafta bastirdigim bir cok sey vat ve ben bunlari dile getiremiyorum.

şu an bende nişanlıyım ben seni anlıyorum ne tür beklentiye girdiğinide anlıorum bende beklentıdeyim hiç tık yok ortada nişanlımdan değil ailesi hiç oralı bile olmuyorlar ben şuan kendimi nişanlı gibi deıl sevggili fibi hissediyorum nişanlımla canım bi gün sende onun gibi davran oda farkına varır belkı hatasının:26:

Aslinda bunu da yapmisim farknda olmadan.. mesafeli olurdu bana karsi. Hep ilgi gosteren ben olutdum.kendimi geri cekmisim.. farkinda olmadan.. ilgi goreneynce cekilmisim..smdi ilgi goruyorum.

Aslinda esim dusunceli ve ilgilidir.ama onceki hissettiklerim ve bastirdiklarim ortaya cikiyo sanirim..

Bilmytm napicam bilmyrm.. ne hissettigimi bilmyrm suan da

nişan dan sonra mı değişti öncesinde böyle değilmiydi yani,

daha çok yeni evlisiniz şimdiden bu konuları kafanıza takarsanız yıpranırsınız

bende yeni evliyim benim eşimde yapmaz süpriz falan bilmez daha doğrusu ,

ama bilirim ki bi bakışı bikaç lafı süprize bedeldir ,bilirim ki beceremediğinden yapmıyor

işin özü fazla beklentiye girrmemek en güzeli sanırım biraz güzel yönlerini düşün, yoksa mutsuz olursun

Inanin bilmytm.. aslinda karisik.. nisanliligimi hatrlamiyorum tam olarak..

Ben dr sizin gibi dusundum hep.. bi bakisi bi lafi.. brklentiye girmedim hic.. ama zaman gecip arkama donunce ... smdi sorguluyorum.. neden diye... hep gormezlikte geldim mutlu olmaya calistim..hep biseyleri bastirdim, unuttum ya da unutmus gormemis gibi yapyim.. boyle yaptigim icin bu duruma geldim sanirm.. ve artik mutsuzum... ama esimi cok sevyorum..

Aslinda bunu da yapmisim farknda olmadan.. mesafeli olurdu bana karsi. Hep ilgi gosteren ben olutdum.kendimi geri cekmisim.. farkinda olmadan.. ilgi goreneynce cekilmisim..smdi ilgi goruyorum.

Aslinda esim dusunceli ve ilgilidir.ama onceki hissettiklerim ve bastirdiklarim ortaya cikiyo sanirim..

Bilmytm napicam bilmyrm.. ne hissettigimi bilmyrm suan da

şu an bende emin değilim hiç birşeyden

Inanin bilmytm.. aslinda karisik.. nisanliligimi hatrlamiyorum tam olarak..

Ben dr sizin gibi dusundum hep.. bi bakisi bi lafi.. brklentiye girmedim hic.. ama zaman gecip arkama donunce ... smdi sorguluyorum.. neden diye... hep gormezlikte geldim mutlu olmaya calistim..hep biseyleri bastirdim, unuttum ya da unutmus gormemis gibi yapyim.. boyle yaptigim icin bu duruma geldim sanirm.. ve artik mutsuzum... ama esimi cok sevyorum..

birde hamileymişsiniz sanırım , tabi daha fazla ilgi görmek ve el üstünde tutulmak istiyorsunuz, işte erkekler bazı duyguları bizler kadar yoğun yaşamıyorlar nedense,

kendini çekin bakalım biraz , soğuk davranmayın ama ilgili de davranmayıon bişeylerin ters gittiğini anlıyacaktır,umutsuzluğa kapılmayın

Sanirm rn buyuk suc benm.. ama ben de bilerek yapmafim.bilseydm snradan bunlari hissedecegimi yapmazdm..

Mesela balayina gidecrgimiz zaman.. esim bakti bi yerler birlikte bakyik.ben snra ev aldik borclarimiz var cok diyr bosver gitmeyelim evde olalim dedim... o zaman onemsiz gereksiz geldi bana balayi icin para harcamak.borcumuzu kapatiriz 1hafta eglenip birkac ay sikinti icinde olmaya gerek yok dedim. Smdi bunun acisini yasiuorim.. bakayina gitmemis olmak canimi acitiyo suanda..neden gitmedm sanki diyr kendime kiziyorm..

Bisey yapacakkrn aman bisver ya nolcak esin seni seviyo sen s evysn mutlusun bosver dedim kendime..ama smdi kiziyrm.. ben hep heycanlarimi mutluluklarima engel oldum.. hep mantikli karar verdim aklimca.. ama smdi o eksiklerin acisini yasiyorum..

Esimin eve gekirken bisey yapmasini bi suotizini bekledim.yapmadi hic.. ben de aman yapmasn bisver bak sunu yapti seni bu kdr seviyo diyr hep avuttum kendimi.. belki biyle yapinca esim de oyle isteklerm olmadigini dusundu ve kendini geri cekildi bilmytm..

Anlatamiyorumm

Sanırım evliliğinizde bir problem yok. Hamileliğinizin verdiği duygu karmaşasıyla önceki ufak tefek kırgınlıklarınızı hatırlayı kendinizi üzüyorsunuz hepsi bu. Herkesin evlilikten önce,evlilik sırasında sorunları olur. Affettiysek sonradan tekrar hatırlamanın bir anlamı yok. Kadınlar kolay kolay unutmazlar kırgınlıklarını ama hatırlamak da evliliğe iyi gelmiyor.

birde hamileymişsiniz sanırım , tabi daha fazla ilgi görmek ve el üstünde tutulmak istiyorsunuz, işte erkekler bazı duyguları bizler kadar yoğun yaşamıyorlar nedense,

kendini çekin bakalım biraz , soğuk davranmayın ama ilgili de davranmayıon bişeylerin ters gittiğini anlıyacaktır,umutsuzluğa kapılmayın

Suan zaten boyleyim ama bilmeden farkinda olmadan boyleyim... hamileligimin basindan beri cok ilgili aslinda.. onun ilgi gostermesi acisinda donum noktasiydi. Ama diyorm ya eski eksiklikler bama bunlari hissettiriyo sanitim.. gecmisi unut yaa bitti gitti diyorum kendime..ama o zaman gerek yok onrmsi dediim seyker suan benm icin cok onemliymis onu anladm..

Isten gekir ben uyuyo okurum..ilgilenir kalkar sofrayi hazirlar.beni uyandirir. Beni sever bebegimizi sever. Hep konusur.hayaller kurar. Bulasiklari yikar. Bazen cay demler.bazen evdeki isleri yapar.. evi supurur temizler.. bu konuda asla hakkini yyemem..

Suc ben de aslnda.. o zamnalarda teklif ettiklerini ben reddettim aklimca dogru olan oydu. Hatta o isterken hyr diye ikna ettim onu.. ama smdi yasamak istyrm.. suc ben dr.. esim her seyi yapiyorr

Sanırım evliliğinizde bir problem yok. Hamileliğinizin verdiği duygu karmaşasıyla önceki ufak tefek kırgınlıklarınızı hatırlayı kendinizi üzüyorsunuz hepsi bu. Herkesin evlilikten önce,evlilik sırasında sorunları olur. Affettiysek sonradan tekrar hatırlamanın bir anlamı yok. Kadınlar kolay kolay unutmazlar kırgınlıklarını ama hatırlamak da evliliğe iyi gelmiyor.

Ama smdi sorgukuyorm.. ve bu beni mutsuz ediyo.eskisi gibi davranip bosver de diyemiyrm.cnku dersem avutursam kendimi yinr ayni duygular icinde bogulucam.. neden boyle yapmadn neden demedn bunu diye sorgulyrm.. hadi ben hata ettim..ya esim neden yapmadi duzeltmedii

Bebek olduktan snra bircok sey olmicak.. cok az zamanm var syrm.. mutlu anilar biriktirmem lazim brnim dyrm.. ankatacagm mutlu anilar olmali dytm.. snra gecti artk 1yilini hic mutlu ani olmadan gecrdn artk bi ise yaramaz dyrm..

:'(

Suan zaten boyleyim ama bilmeden farkinda olmadan boyleyim... hamileligimin basindan beri cok ilgili aslinda.. onun ilgi gostermesi acisinda donum noktasiydi. Ama diyorm ya eski eksiklikler bama bunlari hissettiriyo sanitim.. gecmisi unut yaa bitti gitti diyorum kendime..ama o zaman gerek yok onrmsi dediim seyker suan benm icin cok onemliymis onu anladm..

Isten gekir ben uyuyo okurum..ilgilenir kalkar sofrayi hazirlar.beni uyandirir. Beni sever bebegimizi sever. Hep konusur.hayaller kurar. Bulasiklari yikar. Bazen cay demler.bazen evdeki isleri yapar.. evi supurur temizler.. bu konuda asla hakkini yyemem..

Suc ben de aslnda.. o zamnalarda teklif ettiklerini ben reddettim aklimca dogru olan oydu. Hatta o isterken hyr diye ikna ettim onu.. ama smdi yasamak istyrm.. suc ben dr.. esim her seyi yapiyorr

evet eşine birşey deme hakkın da yok aslında çünkü sen istememişsin yada o anlar şartlar o durumu gerektirmiş ve onu yapmnışsınız bak ilgisinden de bahsediyosun iyi yanlarından da , kafanda büyütme hamilelik psikolojisine ver başka şeylere odaklan

bu güzel günlerinde ne kendini ne de eşini üzme hamileliğini atlat bebeğini sağlıkla kucağına al sonra ertelediğiniz hayallarinizi 3 kişi olarak gerçekleştirirsiniz geçmişi irdeleme geleceğie dönelik hayaller kuur

Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin :16::16:

Biraz kendine odaklansan. Ne bileyim başka meşgalelerle uğraşsan acaba kafanı dağıtıp bu durumu daha az düşünmeni sağlar mı? Çünkü düşündükçe içinde daha da büyür herşey. Hem başka şeylerle uğraşman kendine güvenini de getirir, eşinden beklentini azaltır.
Öğrendiğim tek şey var. Biz eşlerimizi değiştiremiyoruz maalesef. Ancak kendimizi değiştirebiliyoruz.
Sahte mutluluk bir süre sonra içindeki şeylerin patlamasına yol açar. Paylaşmayı ve iletişim yollarını denemelisin. Ancak çok da eşinin üstüne düşme, çünkü kaçan kovalanır misali sen çok üstüne düştükçe o senden uzaklaşır.

Biraz kendine odaklansan. Ne bileyim başka meşgalelerle uğraşsan acaba kafanı dağıtıp bu durumu daha az düşünmeni sağlar mı? Çünkü düşündükçe içinde daha da büyür herşey. Hem başka şeylerle uğraşman kendine güvenini de getirir, eşinden beklentini azaltır.
Öğrendiğim tek şey var. Biz eşlerimizi değiştiremiyoruz maalesef. Ancak kendimizi değiştirebiliyoruz.
Sahte mutluluk bir süre sonra içindeki şeylerin patlamasına yol açar. Paylaşmayı ve iletişim yollarını denemelisin. Ancak çok da eşinin üstüne düşme, çünkü kaçan kovalanır misali sen çok üstüne düştükçe o senden uzaklaşır.

Bu zamana kadar baska seylerle ugrasip kafami dagitmaya calisarak bu duruma geldim.. heo sahte mutluluk vardi. Yine ayni seyi yapmak ayni hataya dusmek olmaz mi

evet eşine birşey deme hakkın da yok aslında çünkü sen istememişsin yada o anlar şartlar o durumu gerektirmiş ve onu yapmnışsınız bak ilgisinden de bahsediyosun iyi yanlarından da , kafanda büyütme hamilelik psikolojisine ver başka şeylere odaklan

bu güzel günlerinde ne kendini ne de eşini üzme hamileliğini atlat bebeğini sağlıkla kucağına al sonra ertelediğiniz hayallarinizi 3 kişi olarak gerçekleştirirsiniz geçmişi irdeleme geleceğie dönelik hayaller kuur

Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin :16::16:

Evwt o an sartlar onu gerektirdi ben de oyle yapyim.. bir suru borcla evlendik ekstra harcama yapmamliydik.. ama uygun bi yere gidebilirdik. Esim de ya hep ya hic dusuncesindr.ya adam akilli olcak ya da hic olmicakk... uygun bi yere gidebilirdik esim bunu teklif etmedi benm de aklima gelmedi.. erteledik snra.. 1sene oldu hala ses yok.. sadece balayi degil ilk aklima bu ornek geldigi icin bunu anlattm..

Ben bebek oldktan snra daha zorlasicak her sey duauncesindeyim.. daha smdiden butun hayatimi bebege gore irganize edyrm.. sogunca da.. yeme saati uyku saati aman hastakanmasin..bunlati duaunucemm..

Nasil kurtulcam bu duygulardan ben... kendimi kandirmak istenyrmmm.

Back
X