Evliliğin Altın Kuralları Nelerdir?

sel

🦁🧚‍♀️
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
9.980
1.381
698
Ablalarım evli olanlar özellikle sizden evliliğin altın kurallarını öğrenmek istiyorum. süprizzzzz
yapılmaması gereken ve yapılması gereken en gerekli hareketler, davranışlar.
eşinizle iyi geçinmek için, en çekilmez ve katlanılmaz durumlarda bile güçlü olabilmek için yasakkelime

onu seviyorum bu seferde sabredicem demek için.
ne bilim eşinizin damarına hangi konu basar ya böle şeyler işte yapıması gereken ve yapılmaması gerekenler mesela mirmirmirmir

anlatamadım galiba derdimi :çok üzgünüm:

Evliliğin altın kuralları şudur deyip uygulaması kolay olsaydı..........
Sanmıyorum bu kadar huzursuz evlilikler yaşansın....
Yok arkadaşım öyle kural falan...
Evlilik iki kişi ve aileler arasında yaşanır.Her bireyin karakteri,özellikleri ,olaylara bakış açısı,tepkisi farklıdır.
Ben bir olaya,bir söze ani sert tepki gösterirken belki sen aynı olaya daha olumlu yaklaşabilirsin.
Kişilere göre değişir.
Haaaa şunuda unutmamak gerekir.
Evlilik bir senryo,kişilerde birer oyuncu olarak düşünebilirsin.
Evliliklerde roller genel olarak aynıdır.
Ancak rolu hakkını vererek mi oynuyoruz,
Yok hata yapıp bir dahaya şöyle davranayım diye bazan rolümüzü beğenmiyoruz.
Sana kalmış ,eşine kalmış ,eşinle iletişimine kalmış,
Sana mutluluklar diliyorum,rollerin en güzelini eşinle sen oynaman dileğiyle....

evlilik bir kurumdur....
ve burda bireyler ve bireylerin karşılıklı saygısı önemlidir...
her an her durumda saygılı olunacak...
kişi salt kendini baz almayacaktır..mesleğim gereği evlilik danışmanlığıda yapıyorum...
ve çokça vurguladığım konular
Emir cümlesi kullanılmamalıdır,
Yargılayıcı ve suçlayıcı olunmamalıdır,
Rollerin paylaşılması gerekir..
İletişime ve karşılıklı anlayışa önem verin,
farklı aileleri ve kişileri Kıyaslamayın,
Sevgi, saygı ve güven bağını kurun,
Egosunu ihmal etmeyin,
Cinsel hayatınızı renklendirin,
ve asla karşı tarafın değişmesini istemeyin...
empati gücünüzü geliştirin..
ayrıca bir konu hakkında tartışmaları ve aile içi sırlarınızı 3.kişilerle paylaşmayın

arkadaşımında dediği gibi her ailenin kuralları farklıdır kişilerin özellikleride farklıdır ama şahsım adına evliliği yürütmek için 5 yılda ne öğrendin dersen kısaca sayayım

1-bazen haklı olduğum halde huzurumuz gereği susmayı
2-her daim güçlü olmayı en kötü şartlarda bile bir çıkar yol bulmayı
3-alttan almayı(ki çok sinirli biriyim)
4-en şiddetli kavgalardan ve sözlerden sonra bile affetmeyi
5-sevmediğim bir yemeği bile kendim yiyecekmişcesine özenle yapmayı
6-eve geleceği anı dört gözle kış demeden yaz demeden camda beklemeyi
7-onun ailesinede en az kendi ailem kadar saygı göstermeyi bazen haksızlığa uğrayıp kırılsam bile..
8-uzaklara gittiği zaman yatağımda bir sağa bir sola dönüp huzursuz uyumayı
9-ama en çokta ağladığımda huzurlu bir omzu her zaman yanımda bulmayı

iştee canlarım 5 yıllık evlliğin kısaca bana öğrettikleri bu ana başlıklarda saklı evlilik bir demir leblebi derdi hep anneannem haklıymış...

Son düzenleme:

Altın kural yok...

Tek taraflı yürütmek zordur.

Ne kadar öğüt verirsek verelim. Karşılıklı karşılıklı, karşılıklı....Olursa sevgi saygı.....Altından da kıymetlidir ...Sevgili Sel

cnm evlilikte sanıyorum çok duygusal olup beklentilerini en yüksek noktada tutmayacaksın.sonradan muazzam hayal kırıklıkları yaşanabiliyor.çok seviyorum kaybetmek istemiyorum mantığıyla hareket sürekli alttan almayı gerektirirki ki buda hiç doğru değil.dobra olmak her konuda korkmadan açık açık konuşabilmek,biri çok sinirliyse o an için susmayı becerebilmek ama sonradan haklıysak bunu sonuna kadar savunup kabul ettirmek,aşk sevgi bitsede saygıyı mümkün mertebe koruyabilmek,bir kadın olarak özellikle eşinize beni kaybedersen çok şey kaybedersin mesajını verebilmek,ve son olarak aklıma gelen samimiyet buda çok önemli.ama bazen mükemmel bile olsanız karşınızdaki duvarsa bütün kurallar kanunlar yalan olur.evlilik demirden leblebi derdi benim annanemde çiğne çiğneyebilirsen

en kötü kavgalarda bile saygı elden bırakılmamalı bence
karşılıklı tabi, iki tarafta susması gereken yeri bilecek

Evlilik kuralsiz oyanan bir oyundur güzelim...:delphin:

Her insan farkli oldugu gibi her evlilikte farklidir, sunu söyle yap yüzde yüz tutar diyemezsin...:kahve:

Biraz Mantik, biraz Sevgi, birazda Sans, bunlarin karisimi iste...a.s

Evliliğin altın kuralları şudur deyip uygulaması kolay olsaydı..........
Sanmıyorum bu kadar huzursuz evlilikler yaşansın....
Yok arkadaşım öyle kural falan...
Evlilik iki kişi ve aileler arasında yaşanır.Her bireyin karakteri,özellikleri ,olaylara bakış açısı,tepkisi farklıdır.
Ben bir olaya,bir söze ani sert tepki gösterirken belki sen aynı olaya daha olumlu yaklaşabilirsin.
Kişilere göre değişir.
Haaaa şunuda unutmamak gerekir.
Evlilik bir senryo,kişilerde birer oyuncu olarak düşünebilirsin.
Evliliklerde roller genel olarak aynıdır.
Ancak rolu hakkını vererek mi oynuyoruz,
Yok hata yapıp bir dahaya şöyle davranayım diye bazan rolümüzü beğenmiyoruz.
Sana kalmış ,eşine kalmış ,eşinle iletişimine kalmış,
Sana mutluluklar diliyorum,rollerin en güzelini eşinle sen oynaman dileğiyle....

pek doğru evlilikte 6.yılına girmiş biri olarak aynen katılıyorum :1rolleyes:

bence saygi cok onemli,sonra sevgi tabi ki ...kavgalarda biri usteliyorsa digerinin alttan almasi....iki taraf ta inat ederse olay tahmin edilemeyecek yerlere gider Allah korusun....

huzurlu bir evlilik,mutlu bir ömür için,
karşılıklı saygı,sevgi,güven,hoşgörü şart...
ama en başta saygıyı kaybetmemek gerekir...
düşünüp konuşmak lazım,kırıcı olmamak lazım...
sakin olmak,çözümleyici olmak lazım...
herşeyin tek taraflı olmaması gerekiyor,
alttan almayı bileceksin ama hep değil...
aslında bunlar kural değil,yapılırsa sonucu mutluluk oluyor...
ve maddeler böyle uzayıp gidiyor...
bazı şeyleri yaşayıp öğrenmek belki de en güzeli...
evlilik insanları olgunlaştırıyor ve
daha mantıklı düşünmemizi sağlıyor...
bir tartışma esnasında;
hiçbir zaman geniş kapsamlı düşünmeden ne konuşun,
ne de hareket edin,empati yapın ve evinize ve özelinize kimseleri karıştırmayın...
sevgiler...

bence en önemli kural esler birbirilerini oldugu gibi kabul edip degistirmeye calismamalari,ailene disaridan ücüncü sahislarin yönlendirilmesine izin vermemek her kim olursa olsun.aile ici problemlerinizi kendiniz cözmeye calismaniz eger icinden cikamadiginiz bir problem olursa aile büyüklerine danismaniz ve karari yine ikinizin verecek olmaniz.en önemlisi saygiyi yitirmemek o gittigi taktirde sevgi zaten bitiyo.birde her iki taraf mümkün oldugu kadar birbirlerinin aileleri hakkinda ilerigeri konusmamalari gerektigi aksi taktirde esler arasinda cok büyük kavgalar cikabiliyo.

Saygı=Huzur..
Ben bunu bilirim sadece...:delphin:

anlayış olmalı önce
karşısındakinin farklı kişilikte ve farklı zevklerde bir insan olduğunu kabul etmeliler
veee evlilik arkadaşlık değil kolay kolay bitirilemez bir ömür geçirmek için saygıda olmak zorundayerimseniben

henüz evli deilim hic tecrübem yok diyebilirim ama sevgilime simdiye kadar tatli dille her istedigimi yaptirabilmisimdir bu bence cok önemli bi kural tatli dil herseyin basi...hic bi erkek ona emrivaki yapilmasindan hoslanmaz sanirim ama tatli dille cogu zaman kandirilabilirsin diye düsünüyorum :1hug:a.s.

İyi ve mutlu bir evlilik için iki şart vardır
1)Doğru insanı bulmak
2)Doğru insan olmak
Doğru insanı bulduğunu düşündüğünde kendine bakacaksın,ben doğru insan mıyım diye Cevabın evetseee "yürü be kim tutar seniiiiii:)"

Back
X