evliliğin ilk günleri misafir teyzelerrrr!

NaifBegonya

Özlem.... zor olduğu kadar terbiye edici.
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
334
147
123
herkese merhaba öncelikle :)
evlendiğiniz hafta ev görmeye gelen teyzelere karşı nasıl davrandınız??
tavrınız ne oldu???
bunu soruyorum çünkü benim evleneceğim şehirde kadınlar gelin evine gelir ve evdeki her şeyi incik cıncık inceler hatta bazen yatak odasında ki iç çamaşırı çekmecelerine kadar bakarlarmış..:19::47:
nişanlımda ben de bu durumdan çok rahatsız olduk,nişanlımın babası da dedi sakın eve kimseyi almayın diye ben de tam da bunu düşünüyordum ancak nasıl olucak bilemiyorum ya da hadi eve geldiler diyelim nişanlım yatak odasını kitliyecem dedi
ben çok arada kaldım bu konuda çünkü gelecek olan misafirleri sonuçta benim tanıdığım teyzeler değil nişanlımın annesinin çevresi ki ben nişanlımın annesi çok hassas ve kırılgan bir insan üzmeyi asla istemem kızım misafir gelmek istiyor evinizi görmeye derse yok anne demek istemem ama bu durumda da nasıl olucak bilmiyorum.. düşüncelerinize ihtiyacım var
ben nazardan çok korkarım ve nazardan dolayı insanların ne hale geldiklerinide yakinen görmüş biri olarak napsam diye kara kara düşünüyorum:25:

Bu kadar çok dert etmeyin gelsinler baksınlar nolcak ki? En fazla ne diyebilirler? Zaten bu tarz teyzeler daha çok havludur patiktir nevresimdir öyle şeylere bakarlar. Gelenleri güler yüzle karşılayın bir zararı olmaz, bakarlar giderler ne güler yüzlü gelin derler. Kalbi kötü olan zaten evinize gelmese de dicek bişey bulur :)

Bu kadar çok dert etmeyin gelsinler baksınlar nolcak ki? En fazla ne diyebilirler? Zaten bu tarz teyzeler daha çok havludur patiktir nevresimdir öyle şeylere bakarlar. Gelenleri güler yüzle karşılayın bir zararı olmaz, bakarlar giderler ne güler yüzlü gelin derler. Kalbi kötü olan zaten evinize gelmese de dicek bişey bulur :)

evet kalbi fesat ola heryerde öyledir haklısınız ancak benim yetişme tarzımla o teyzelerin tavırları çok ters o yüzden hiiç mi hiç bana göre şeyler değil onlar kim ki benim yatak odama girebiliyorlar? ben kabul edemiyorum mahremiyet diye birşeyde var benim bir şekilde güzel dille yatak odasına misafir almamam gerek ama nasıl nişanlımın annesini kırmadan ama nasıl ne dicem:(

Bence yine de toleranslı davranabilirsiniz, bazen taviz verebilmeli insan :) Yok diyosanız da zaten nişanlınız ve babası da sizin gibi düşünüyo, nişanlınızın dediği gibi kilitlersiniz olur biter. Kayınvalidenize de bu tarz durumlar bana pek uygun gelmiyor ama illa ki geleceğiz derlerse yatak odamız kilitli olacak anne haberin olsun dersiniz. Ama mutlaka önceden haber verin ona onun da bilgisi olsun yoksa gerçekten kırılabilir.

Bana gelenler şmylee bi uzaktan baktılar odalara o kadar.Çekmece kurcalama falanda neymiş ona izin vermeyn zaten.Görmelerini istediğiniz şeyleri koltukların ustune falan koyarız biz öyle dolap falan kurcalanmaz.Zaten bana çok kişide gelemedi dugun gunu kım geldiyse o kadar.Nikah kıyıldı balayına gıttık dırek geldik 2 gun sonra işe girdim zaten iyi oldu:52::52:

Saygıyla hepsini agırladım canım. Oluyor o kadar :)))

ben hiç sevmem ne başkasının evine gidip bakmayı nede benim evime bakılmasını ama annemde kvde olmasını istediği için onlarında gönlü olsun dedim. biz tek bi gün belirledik görmek isteyen gelsin baksın dedik hem öyle heryerlere dantaller çemberler havlular sermedik evin eşyalarını görmeye gelmiş gibi oldular. çok şükür her yeri inceleyen meraklı biride olmadı gelenlerin içinde yatak odasına bile uzaktan bakıp döndüler :)

bizim buralarda da yeni gelin evi görmeye gelirler ama sen buyur etmedikçe evi gezmezler kimse de aç bakalım şu çekmeceyi demez ama biri açarsa bakarlar bence kv den rica edin sonuçta o veya siz açmazsanız zorla açacak değiller ya

Yok yaaa? :D Çamaşır çekmecemi açmaya kalkacak insanın var ya ben alnını karışlarım alnını.O nası bi saygısızlıkmış :KK62: Haddini bilmezlik derler bizim ailede.Adam gibi odalara bakıp yarım saat oturup kalkıp gitsinler kardeşim.Allah Allah.

Back
X