Evliliginizin ilk aylari/yili nasil gecti..?

oezlem06

evli & mutlu
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.977
11
158
selam arkadaslar..:71::nazar:

cok merak ettim acaba yeni evli ciftlerin ilk aylari yada ilk yili nasil gecti diye..yada hala nasil sürüyor..?

(ben gecen sene temmuzda evlendim ve bizim ilk 4-5 ayimiz berbat gecti diyebilirim.. hatta niye evlendim keske evlenmeseydim dedigim cok olduu.. ailemin kiymetini daha iyi anladim.. :26:,, ama simdi düzeldi cok sükür, insallah böylede gider cünkü evde huzursuzluk olunca insan o eve girmek istemiyor)

Ben 1,5 yıldır evliyim. Evlendiğimizden beri hala oturmadı bir sürü şey. Hep kavga gürültü. Şu an da ayrılık sürecindeyiz. Evliliğin ilk yılları zor diyor herkes ama bu kadar da zor olmamalı diye düşünüyorum. Belki de birbirimiz için doğru insanlar değiliz. Pes ettik artık galiba, yürümüyor.

Herkesin böyle olacak diye bir kural yok. Ama ben artık o cicim ayları denen şeye inanmıyorum. Herkes bizim gibi olmaz tabi ki. Ama pek çok evlilikte ilk aylar hatta yıllar zor geçiyor. Uyum sağlamayı öğrenmek zamanla oluyor. Cicim ayları istisnalar dışında yaşanmıyor.

Dün 1. yılımızı doldurduk.Hala ara ara birbirimize "ya gerçekten biz evliyiz" diyerek şaşırıyoruz.
ilk 6 ayımız çok savurgan geçti, ne ben mutfak alışverişlerini yönetebildim ne eşim alışveriş harcamalarını dizginleyebildi.6 ayın sonunda eşek kadar kredi kartı ekstreleri gelince anladım ki bütçe yapmam lazım.Diğer 6 ay daha paylaşımlı, makul ve istikrarlı gitti.Hala ara ara yataktan sıçrayıp "yanımda bir adam var" diye korkuyorum.Evcilik gibi.Şaka gibi.Güzel bir oyun gibi.5 yıllık ilişkiden sonra bile hala birbirimiz hakkında birşeyler öğreniyoruz.Didişmelerimiz de oluyor mutlaka ama o an belki manyakça ama onu hastanede ya da mezarda düşünüyorum.Hiçbirşeyin onun hayatından değerli olmadığını bir kez daha anlıyorum.Belki de yarın o olmayacak, ya da ben, birbirimizi kırmanın anlamı ne diye soruyorum kendime.
Bu ilk yılımıza 3. kişileri asla ama asla karıştırmadık.Kimsenin lafı sözü bana gelmedi, ona da gitmedi.Kalabalık kalabalık aile/akraba ağırlamaları yapmadık, kimselere kapı kapı gezmeye gitmedik.Hatta bu bir yılda ne yemek verdik ne de yemeğe gittik başkalarına.Ama başbaşa gezdik, yedik, eğlendik, evimizde vakit geçirdik.Başbaşa, dizdize bir yıl tamamladık çok şükür.Daha iyilerini evlenecek kızlarımız ve evlilikte sorunları olan arkadaşlar yaşar inşallah.
Allah kimseyi sevdiğinden yoksun, evinde huzursuz ve sevgisiz bırakmasın inşallah.

cümleten iyi akşamlar... 2 sene olacak neredeyse ilk 8 ay her gün kavga gürültü hatta ve hatta boşanmaya kadar gittik.. aşırı kıskançlıklar, benim bir adama bağlanamamam onun bana alışamaması gibi gibi.. 8 aydan sonra hafif hafif düzelmeye başladı.. ama hala bazı şeyler devam ediyor ama ayda yılda bir.. öyle yani ama hala eşim sorumsuz devam ediyor yani çok değişenbir şey olmadı.. ama idare etmeyi öğrettik..
bir hikaye anlatayım bun üzerine : bir gün kartala sormuşlar bazen yukardan bazen aşagıdan ucuyorsun neden? oda cevap vermiş eee napalım belanın kah altından kah üstünden uçuyorum.. o hesap olmalı evliliklerde... :9:

bende 2,5 yıllık evliyim ,evliliğimin sadece ilk yılı düğünden sonra borçlarımız olduğundan zor geçtii,şimdi şükürler olsun borcumuz yok,herşey güzel gidiyo,gün geçtikçe daha çok bağlanıyoruz birbirimize,ilk gün kü gibi aşığım kocama,oda bana....
Allah herkese böyle bi mutluluk versinn.....

9 ay olacak evleneli.. cokkk sıkıntlı gecti maddi manevi bir sürü sıkıntı.. cok kavgalar ettik.. ama birbirimize cok aşığız , herşey düzelecek 1. yıldan sonra artık cicim ayına başlarız bizde ne yapalım.. seviyorum kocişiiimmm :16::16::16:

17 aylık evlıyım..ikimizde asırı dık baslı ,dedım dedık biri olarak aynı catı altında yasamamız ilk 4 ay kadar baya bı fırtınalı gunlerımız oldu sonradan alıstık bırbırımıza :) sımdı cıcım aylarındyız bız :69:
kısaca esım akrep ben yay burcuyum :51: sonuc o yıne soylenıyor dısarı çıkarken makyaj yapma parfum çıkma altı ustu dısarı cıkıyoruz vsvsvs.... ama ben hee dıyorum bazen suslenıyorum bazen suslenmıyorum ölee yasayıp gıdıos.. çok kıskancyaaa.. :4:

17 aylık evlıyım..ikimizde asırı dık baslı ,dedım dedık biri olarak aynı catı altında yasamamız ilk 4 ay kadar baya bı fırtınalı gunlerımız oldu sonradan alıstık bırbırımıza :) sımdı cıcım aylarındyız bız :69:
kısaca esım akrep ben yay burcuyum :51: sonuc o yıne soylenıyor dısarı çıkarken makyaj yapma parfum çıkma altı ustu dısarı cıkıyoruz vsvsvs.... ama ben hee dıyorum bazen suslenıyorum bazen suslenmıyorum ölee yasayıp gıdıos.. çok kıskancyaaa.. :4:
ilk baslarda gayet normel canim bu bibirinize anlayisli hosgörülüüolarak gecebilirsiniz ancak bu sinavi sabirli ol derim zamanla allisiyorusn huyuna husuna ama sana sunuda söyleim hic bir zaman kendinden ödün verme benim esimd eilk baslarda makyajima cok karisiyordu ne gerek var dügünemi gidiyoruz alt tarafi disari cikiyoruz diyordu ama simdi aldirmiyor bile ben yine makyjaimi yapiyorum tabi:D
Bu arada 6,5senelik evliyim:93:

bende 9 aylık evliyim
eşim ailesine çok düşkün bizimde kayınvalide sorunlarımız oldu onun haricinde bi tartışmamız yok çok şükür, kayın validem alt katımda oturuyo inmiştin inmemiştin gibi sorunlar sonra adam akıllı konuştum kocamla birlikte aşmaya karar verdik birz ondan fedakarlık birz bendn fedakarlık bakalım 2 haftadan beri çok şükür hiç tartışmıyoruzz inş böyle gider.ayak uydurmak zor en başta başlı başına bambaşka bi insan her nekadr gezsen tozsanda evlenmeden önce, bi insanla aynı sofraya oturmadan tanıyamazsın nasıl biri olduğunu onun haricinde evin başta yeni yeni eşyalar heves katabiliyo içine sonra bi alıştığın şeylerin yokluğu tamamiyle değişiyo hayatın yemek yediğin tabaktan, yattığın yatağa kadar ama alışılıo yavaş yavaş tecrübelilerin dediği gibi zamanla oturuyo herşey

ilk başlarda çok fazla karışıyodu giyimime,makyajıma vs..şimdi 3 yıllık evliyim o kadar abartı değil allaha şükür..baktı ki ben takmıyorum beni böyle kabullendi herhalde:27:ama hala bazı şeylerde ksıtlamaları vardır...ve ilk başta çok tartışıyoduk şimdi daha ılımlı olmayı öğrendik..bilhassa ben..çok alıngan vede dediğim dedik bi tipim..ama yavaş yavaş alttan almayı vede her dediğine alınmamayı ve ciddiye almamayı öğrendim..böylelikle herkes daha mutlu..ilk başlarda kocama sadece çoook aşıktım..şimdii birde üstelik alıştım da vede bu onu vazgeçilmez kılıyo..çünkü insan alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyo..ilk aylarında çok geziyoduk..şimdi ise bi bebeğimiz var vede ister istemez bu konuda kısıtlanıyosun...ha deyince bi yerlere spontane gidemiyosun..bebeğin rahatı ön planda...oysa ilk aylar öyle miydi?vur patlasın çal oynasın..

evliliğimizin ilk 3 ayı kavga ederek geçti yedik birbirimizi dırdır bırbır:2:9 ayda hamile kaldım sonrası güzeldi 5 yıl oldu arada yine tartışırız ama hemen barışırız

ilk baslarda gayet normel canim bu bibirinize anlayisli hosgörülüüolarak gecebilirsiniz ancak bu sinavi sabirli ol derim zamanla allisiyorusn huyuna husuna ama sana sunuda söyleim hic bir zaman kendinden ödün verme benim esimd eilk baslarda makyajima cok karisiyordu ne gerek var dügünemi gidiyoruz alt tarafi disari cikiyoruz diyordu ama simdi aldirmiyor bile ben yine makyjaimi yapiyorum tabi:D
Bu arada 6,5senelik evliyim:93:

masallah :nazar::nazar::nazar:
darısı bana ozaman :64::69:
ayy tek makyaj parfumle olsa gıydıklerıme karısır ,küpelerime karısır vs şimdi aklıma gelmıo ama karısmak için karısıo bazende benı sınır edıo bende karısma deyınce oda senın kocanım hayatına da sanada karıscam ıste dıo uyusss :22: bende sımdı onun empatı yapmasını saglıyorum cunku o karısırdı ama ben hiç bişey demezdım..sımdı bende ınat karısıyorum :9::9::9: o sınır oluyor ben zevkten 4 köse :D:D yaa diyorum bak gorrr nası oluyomusss :23::23::47: önceden susarak hakkımı savunmayarak çok ödün verdim ama sımdı asla ! söke söke alıyorum hakkımı :34:

Yok benimki cok sükür giyime makyaja vs karismaz hicbiseyime zatn izn vermemde. Bizd karisan aslinda daha cok benim onu öyle yapma etme fln filan.. Bizim tartismalarimiz hep minnacik seyler sonradan dev gibi oluyo bide bakmissinki biz kedi kopek gibi birbirimize bagirioz cagirioz :)) bizimkide Deniz gibi bi cok sakin uzun bi süre böyle sonra firtinali dalgalarr :))
Ben cok sinirliyim kocamda alingan al sana iki deli yanyana benimkide cok sinirlidir ama cok cabk yumusar ama ben kizginlik halimle bide ona naz yapip yumusatamam. Birazda dik kafaliyim cok uzatirim herseyi napcam bilmiorum..?
Biz 6 yil bir beraberlkten sonrada 1 sene nisanli yani toplam 7 sene oldu vay bee bunca zaman görüsüyosn ama ayni evn icinde olmak cok farkliymis :27:

bizde çok sık didişiriz kocamla,ben asabi o vasabi
şaka bir yana o çok alıngan ama enufak bir adımımla hemen tartışmayı unutturabiliyorum,kinci değil Allahtan:70:

bebek düşünüyoruz bu aralar ve ayrıca bu tartışmalara çok iyi geleceğini
düşünüyorum 3.bir kişi tüm enerjimizi pozitife çevirir diye umuyorum umarım yanılmıyorumdur:81::81::81:

evliliğimizin ilk 3 ayı kavga ederek geçti yedik birbirimizi dırdır bırbır:2:9 ayda hamile kaldım sonrası güzeldi 5 yıl oldu arada yine tartışırız ama hemen barışırız

Bir yılı henüz doldurduk.İlk aylar nasıl geçti hatırlamıyorum bile ne kavga ne gürültü.
Gayet güzel geçirdik ilk aylarımızı gezip tozmakla meşguldük.
İlk büyük kavgamızı geçen ay yaptık ,onun dışında inatlaşmalar oluyor.Bizim kırgılıklarımız ortalama 1-2 saat sürer ,uzatmayı sevmeyiz.
Birbirimizi 5 yıldır tanıyoruz birlikte vakit geçirdikçe arkadaşlıkta oluyor mutlaka arada.
İlk yıl mutlaka sorun yaşanır düşüncesine katılmıyorum.Yeni tanışan görücü usulü evlilik yapan evliliklerde yaşanabilir ama genel olarak bu kanıya gerek yok.
İlk yıl birlikte yaşamaya adapte olmakla geçiyor,Aileleri dengede tutmak,ilişkinizi sıcak tutmak.
Ev geçindirebilmek,biribirini anlamak.. Zor gibi görüyor ama iki tarafında geçinmeye gönlü varsa zor diye birşey yok.

bebek düşünüyoruz bu aralar ve ayrıca bu tartışmalara çok iyi geleceğini
düşünüyorum 3.bir kişi tüm enerjimizi pozitife çevirir diye umuyorum umarım yanılmıyorumdur:81::81::81:

alevdeniz,haddimi aşmak istemem ama.. Bebeğin hiçbir sıkıntılı evliliğe pozitif faydası olduğu görülmemiştir.Bebek başlıbaşına bir sorumluluk stres kaynağı.Ancak çok mutlu bir ailede dünyaya gelirse o da mutlu olabilir.Bence bebeği ilişkimize güzellik katar diye yapmayın bu büyük bir hata olur.

yasm küçük esm benden daha büyük nerdeyse efsanevi bi askla evlendik ama gene de zorlanıyrz birbirimizi anlamakta

Back
X