evlilik biter mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nur.sima
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nur.sima

Ziyaretçi
evlilik biter mi? daha önceleri bitmiyordu şimdi şımarıklığımızdan mı cabuk tuketiyoruz herşeyi-tatlicadiarzu-:çok üzgünüm:
burdaki konuları okuyunca insanın kafası karışıyor. özellikle evliler cevaplarsa sevinirim

evlilikler niye bitiyor?
her evlilik biter mi?
bi evliliğin ömrü ne kadardır?
evlenince niye mutlu olamıyor insanlar?

kendi yaşadıklarınızdan özelinize girmeden söz ederseniz sevinirim.a.s.

asla bi evlilik kolay kolay bitmez bitemez....

yuva kurmak çok zor ama yıkmak çok kolay derler ama kolay olmamalı.....

bin düşünüp bir yapmak gerek...:kahve:

evlilik oyun değil ,ciddi bir kurum bence...
evliliğin şu kadar ömrü vardır diye birşey de diyemem,
çünkü hepimiz evlenirken ömür boyu sürmesi için söz veriyoruz...
ama bazı evlilikler ömür boyu sürerken,bazıları da çok kısa sürüyor maalesef...
bitmesinin çok nedenleri var elbette...
ama bir evliliği esas bitiren sebepler bana göre;
saygı,güven ve peşinden sevgi bitmişse,
o evliliği ite kaka yürütmenin iki tarafa da
bir faydası olmaz...bazen de;
aileler yüzünden çıkan anlaşmazlıklardan da bitiyor evlilikler..
kimse kimsenin yaşadıklarını bilemez ama evlilikte
boşanma kelimesi sakız gibi her tartışmada
dile getirirlirse ilişkideki çatlaklar artar ve parçalanmaya kadar gider...
sevgiler...

evlilik bitmez hayataım taraflarca bitirilirr..
hiç kimse evliliğim şu kadar sürede bitecek diye evlenmez kii.
herkes mutlu olmak için evlenir
evet bizler birazcık hatalıyız hemen herşeye karşı tavır almakta üstümüze yok..kendimizi koruduğumuzu zannediyoruz ama ilişkimizi yıpratıyoruz
bizler derken evli çiftleri kastettim erkek ve kadını..
oysa biraz anlayış biraz dinlemek biraz saygıı biraz ilgii herşeye yetiyor ..çok değil inan azı bile yetiyor..
:asigim::asigim:

yaşasın evlilikkk hayatııııııııııııı

her evlilik neden bitsin ki?
evet bu bir gerçek ki eskiden olduğu gibi insanların birbirlerine tahammülü yok.
şartlar da biraz evliliklerin kısa sürmesine yardım ediyor.
nenelerimizin dedelerimizin evlilikten beklidiği ile yeni nesilin beklentileri çok farklı.
geçen bir topik açılmıştı,
kocanız hafta sonu kahvaltı hazırlarmı? diye
sanmıyorum ki bundan 60 sene önce evlenen kadınlar kocalarından bunu beklesin
ve bulamayıncada üzülsün.
onlar hayatlarını bir şekilde birlikte geçirme telaşındalardı.
bizse daha iyi bir ev,daha lüx bir araba,
hafta sonu tatilleri vs. derken
aslında neden evlendiğimizi unuttuk.
eğer amaç birlikte yaşamaksa ,
sorun yok.
en ufak bir sorun da arkasına bakmadan kaçan insanlarla dolu etrafımız.
bence
tek amaç
sabah uyandığında eşini yanında görmek olmalı.
seviyoruz ve eğer aldatma yoksa
sonuna kadar direniyoruz
terk etmiyoruz.

önceden aileler çocuklarını evlendirirken geri dönüşü yok artık bu evden çıktın diyolarmışşş...bayanlarında elllerinde maddi özgürlükleri olmadığı için boşansa bile gidecekleri bi yer olmadığından herşeye katlanıyolarmışş.
ama şimdi en büyük destekçi aileler en ufak bişeyde boşan gel yanımıza kendi üzme yıpratma diyolar. birde maddi özgürlüğü olanlar anında bitiriyo evliliklerini hiç birşeye değmez kimse başkasına katlanmıyor artık herkes hakkını arıyor.böle oluncada bazı evlilikler çabuk bitiryor.

ben şunu anlamıyorum evlilik neden bitmesin...
yani şartmıdır bir ömür sürmesi, eğer sevgi saygı bitmişse, karşınızdaki söz ve davranışlarıyla sizi tüketmeye başlamışsa, sizin gurur duyduğunuz şeylerle dalga geçiyorsa, sahip olduğunuz değerleri önemsemiyorsa...
yuvayı dişi kuş yapar diye kalmak mıdır marifet...
neden kadın bu kadar aşağılansın, neden kadın herşeyi sineye çeken olsun herşeyi yapan kadınken...
evlilik size bir düzen sağlar, evlilik size bir konum sağlar...
ama özünde paylaşımdır, aşktır evlilik... neden bu kadar amacından saptırılıyor bilmiyorum...
şımarıklık olduğunu sanmıyorum küçük bir çocuk bile hissederken kim tarafından sevilip sevilmediğini bir kadın ya da erkekte bunu hayli hayli hissedebilir...
çok açık konuşuyorum yeteri kadar sevildiğimi ve sevdiğimi hissetmesem evliliğim biter benim...şımarıklık mı olabilir... ben şımarık yetiştim... geçende arkadaşıma yazdım bunu hiç bir sebep sebebin kendisinden önemli değil diye... hiç bir şey dahi olmasa ayrılmak istiyorum desen bile yine aynı şeyi yapar, yanında olurdum senin dedim... lükse alışan insanın daha aşağısını kabul etmesi zordur... bu bir bedel midir... belki...
ödemeye değer mi... kesinlikle...
evliliğe ömür biçmek yanlış... önemli olan beraber değerli bir hayat sürebilmek...
sürülemiyorsa bitmesi en doğrusu...

ben şunu anlamıyorum evlilik neden bitmesin...
yani şartmıdır bir ömür sürmesi, eğer sevgi saygı bitmişse, karşınızdaki söz ve davranışlarıyla sizi tüketmeye başlamışsa, sizin gurur duyduğunuz şeylerle dalga geçiyorsa, sahip olduğunuz değerleri önemsemiyorsa...
yuvayı dişi kuş yapar diye kalmak mıdır marifet...
neden kadın bu kadar aşağılansın, neden kadın herşeyi sineye çeken olsun herşeyi yapan kadınken...
evlilik size bir düzen sağlar, evlilik size bir konum sağlar...
ama özünde paylaşımdır, aşktır evlilik... neden bu kadar amacından saptırılıyor bilmiyorum...
şımarıklık olduğunu sanmıyorum küçük bir çocuk bile hissederken kim tarafından sevilip sevilmediğini bir kadın ya da erkekte bunu hayli hayli hissedebilir...
çok açık konuşuyorum yeteri kadar sevildiğimi ve sevdiğimi hissetmesem evliliğim biter benim...şımarıklık mı olabilir... ben şımarık yetiştim... geçende arkadaşıma yazdım bunu hiç bir sebep sebebin kendisinden önemli değil diye... hiç bir şey dahi olmasa ayrılmak istiyorum desen bile yine aynı şeyi yapar, yanında olurdum senin dedim... lükse alışan insanın daha aşağısını kabul etmesi zordur... bu bir bedel midir... belki...
ödemeye değer mi... kesinlikle...
evliliğe ömür biçmek yanlış... önemli olan beraber değerli bir hayat sürebilmek...
sürülemiyorsa bitmesi en doğrusu...

çocugnuz olsa da şımarıklık uğruna ayrılır mısınız?

evlilik sevgi ve saygıyla yaşanan bir beraberliktir
evlilik yaşanan birçok acıdan sonra birbirine kenetlenebilmektir
evlilik zorlukla atlatılan tüm badirelerden sonra eşine yaşama sebebim diye sarılabilmektir
evlilik bin canım olsa hepsini seve seve feda edebilirim demektir
evlilik küçük hataları hoşgörüyle karşılamaktır
evlilik tükenmez tükenen kişinin evliliğe olan bakış açısıdır

çocugnuz olsa da şımarıklık uğruna ayrılır mısınız?

ben zaten mutsuz bir evlilikte ayrılmanın şımarıklık olduğunu düşünmüyorum sadece toplumun bunu şımarıklık ya da bencillik olarak algılayacağını biliyorum...
o zaman topluma daha doğrusu benim yerime düşünenlere vereceğim cevap ben şımarık biriyim demektir...şımarık mıyım? keşke olabilseydim... aksine şımarık değil gerçekçiyim, ayaklarım yere hep sağlam bastı benim, küçük bir kızken bile....ben kararlarımı gerçeklerim ve ideallerim doğrultusunda verdim hep...
çocuğum var gerçekten anlamak için soruyorsanız beni...ve sonucum değişmez... çocuk bir maskedir, çocuk bir gölgedir mutsuz evliliklerde... çocuk kullanılır ama anne bunu hiç kabul etmez, çünkü anneliğine yediremez..kutsal olana halel getirmeyiz biz, öyle öğretilmiştir.
yafta hemen şu şekilde yapışır işte çocuğunu düşünen bir anne olsa ayrılmazdı..halbu ki kim bilir benim çocuğumu ne kadar düşündüğümü... çocuk yetiştirmek zor... ama o hep çocuk kalmayacak, büyüyecek... büyürken de şunu öğrenmesi gerek... bazen yanlış kararlar verebilir, yanlış merdivenlere dayayabilir ideallerini... ya da o an için en doğru görünen karar bir zaman sonra anlamsız gelebilir insana... anlık yaşıyoruz farketmesekte ama anda yaşamıyoruz... işte verdiği kararlardan dönebilmenin mümkün olduğunu bilmesi lazım... mutsuzsa ne yapacağını bilmesi lazım...görerek öğrenmiş olur böylece...
evet maddi imkanlarım var benim belki o yüzden bu kadar büyük konuşuyorum... ama onları elde etmek için var gücümle çalıştım ben... hiç şımarıklık yapamadım aman çalışmasam ne olur demedim... üstelik maddi imkanları da vardı ailemin...ve benim önümü açan kimdir biliyor musunuz? Annem...Çocukluğumdan beri bana söylediği "sen okuyacaksın yoksa sana hakkımı helal etmem" di. Ben takdir aldığımda karnemdeki bir dörde takılırdı annem... Liseyi birincilikle bitirdim sevinemedim bile çünkü üniversite sınavın var sırada asıl sınav o dedi annem... .Kızardım, öfkelenirdim, anne beni hiç sevmiyorsun sen derdim, ciddi ciddi bunu düşündüğüm de olmuştur... annem sevgiyle alakası yok derdi... büyüdüm kadın oldum ve ben annemi anladım...kendi hayatını yaşayamamış zehir gibi bir kadın olan annem maalesef sisteme dayanacak kadar güçlü değildi...daha doğrusu öyle sanıyordu... işte bu yüzden benim olmamı ve yapmamı istiyordu..benim bir erkeğe el açmamam için ne gerekiyorsa yaptı annem...
niye anlattım biliyor musunuz? işte çekip gidebilmek için oluşturduğum şartları bana veren annemdi, ve ben kızım uğruna bunlardan vazgeçmem... vazgeçmem demek 20 yılımı yok saymak demektir sayamam... şımarık mıyım? fazlasıyla...
:CüvCüv:

evliliklerin son zamanlarda bitmesinin nedeni artik insanlarda tahammul sabir kalmadi bence.
eslerde aldatma artti guven kalmadi (her evlilik demiyorum tabi...) guven kalmayincada nasil surdursunki kimse istemez evliligini bitirmek.

Bitmesi istenmeyen bir durum tabiki ama bitti mi bitiyor malesef, okuduklarımız , gördüklerimiz ,duyduklarımız...

Saygı bitti mi bitiyor benim gördüğüm, sevgi devam etse bile saygının bitmesi evliliği çıkmaza sokuyor...

Hani yüz göz olma lafı vardır ya aynen öyle bir şey sanırım , sözle incitmeler , kırılmalar, ciddi hakaretler vs vs. ile devamı gelen bir süreç haline geliyor ...

Tabi aile faktörünü de göz ardı etmemek lazım... Bazı evliliklerin bitmesinde de -sevgili kayınvalideler ve kayınpederler - önemli paya sahip ...CADIARZU

evlilik illa ki sonuna dek, ölene dek devam ettirmek zorunda olduğumuz bir kurum diil elbette...
devam ettirmek durumunda olduğumuz iyi niyetimiz,sevgimiz, saygımız,bencil olmaktan uzak biz olarak yaşabilme kavramını pekiştirerek evliliğe ve hayata devam edebilmek,karşılıklı güven ilişkimiz,sorumluluklarımız,paylaşabilme,iyisine ve kötüsüne de dayanabilme,yeri geldiğinde de susup dinleyebilme yeteneğimiz,iletişimi her daim kurabilme,ve anlayabilme yeteneklerimiz olduğu sürece (karşılıklı elbette tüm bu unsurlar) evlilikler bitmez! ama aksi durumlarda evlilik yaşanmaz! adı cehennem olur..kavrularak ,canının yandığını hissedeceğin bir cehennem olur hem de!!

Son düzenleme:
Eskiden de bitiyordu evlilikler ama kağıt üstünde değil.''Başkaları ne der'' diye zulüm çeken çok vardı.Aynı evde iki yabacı gibi olanlar vardı.
Şimdi ise resmi olarak da bitmeye başladı.Çok fazla yüz göz olmaktansa ayrılmak daha iyidir.

Merhaba ..cvp vermek istıyorum..
29.Agustos.cmt nıkahımız oldu 8.eylul .salı gunude boşanma davası actık...Yanı 1 haftalık evlılık bıttıı...Nasıl mı bıttı
Kocan eşin sandıgın ınsan oturup senınle bır seyını paylaşmıyorsa kasıtlı bırsekılde konusmak ıstemıyorsa;
Gece 3 5 e kadar oturup pc basında maç elınde sıgara kolayla vakıt gecırıp;
Gündüz akşam 7 8 e dogru kalkıyorsa,
Daha bir haftalık evlı çiftın kocası annesı yanı kaynanam olacak ınsan yanlız bırakmıyorsa,
Koca dedıgın eşin sandıgın insan annesıne sırtını dayaıyorsa
Karısı esı yerıne herseyıneı annesıne soyluor herseyını annesıyle paylasıyorsa....
Ki; sen yanı bende evde gelınım dıye kımseyı tanımam etmem mal gıbı dolaşıyorsan..
Bır haftadır senı dısarı cıkarmıorsa işe gıttıgın için sana iş yerıne agır agır ıtam ve hakaretlerde bulunursa ailenı rencıde edecek bır sekılde küçük düdşürüyorsa...
Ki bu kaynana denılen ınsan tartısmamıza ragmen boşanma olmaz vs dıyıp ortalıgı yatıstıracagına tamam bıtsın 1 haftalık mı ben masraf yapmısım dıe yakınıyorsa..
Bu eş koca blınen ınsan uvey bab elınde cocuklugu gecmıs annesı daha boşanmanın uzerınedne bır hafta gecmeden 2.cıyı kocayı bulup öz oglunu resmen satıp üvey baba elınde buyuyen hergun dayak ve ezık bır sekılde cocuklugunu gecıren bır ınsan sa..
İşe gıttım dıye kaynana olucak ınsan aıleme arayıp pis pis ıftıralarda bulnuyorsa..
Eş saılan ınsan megerse asker fırarısı olupda firar emrı verılıpde polis tarafından aranılan bir insansa..
Bugun dedegı seye evet dıyor yarın yada 5 dk gecmeden hayır dıyorsa
Dengesızlık ve tutarsızlık varsa...
Kı EVLILIKDE BİTER HERSEYDE BİTER...!!!
Ben eger evlılıgımı ne kadar kurtarmaya calıssam yada calısmak ıstesem bıle daha 1 haftayken bana bunları yapıorlarsa yrın öbür gun kımbılır neler yaparlar?
Arkadaslar yorumlaını beklıyorum...
He bırde syle bır durum var egerkı babam sen o eve gıdersen bızı unut dıyor..Kı karşı taraf işe gıttım dıye namuslarını zaten 2 paralık etmısım..Istemıyorlar ...
Erzumlu ve carsaflı bır aıle yanı..(yanlıs anlasılmasın -demek ıstedgım sukı daha 1 haftalık Allah-Peygamber dıyen bır ınsan ayrılık nedır cekmıs bılen bır ınsan yatıp kalkıp namaz kılan-kur-an okuyan bır ınsan evlılgımın bıtmesı ıcın nerdeyse yalvaran bır ınsan..)

Bırde annesı acmıs abanokadar hakaeretten sonra oglum askerden gelsınde ondan sonra bşanın oglu askere dıe kımnılır nereye gıdecek gıdecekde kımbılır ne zmn donecek orasıda muamma ya..
Hiç birseye ah edıp yanmıorumda sadece benım için olmadık iftıralar attılar ustume bır ona ynıyorum kı Allah ından bulsunlarr
Yorumlarını beklıorumm:sinifsinif:

29.Agustos.cmt nıkahımız oldu 8.eylul .salı gunude boşanma davası actık...Yanı 1 haftalık evlılık bıttıı...Nasıl mı bıttı
Kocan eşin sandıgın ınsan oturup senınle bır seyını paylaşmıyorsa kasıtlı bırsekılde konusmak ıstemıyorsa;
Daha bir haftalık evlı çiftın kocası annesı yanı kaynanam olacak ınsan yanlız bırakmıyorsa,
Karısı esı yerıne herseyıneı annesıne soyluor herseyını annesıyle paylasıyorsa....
Ki; sen yanı bende evde gelınım dıye kımseyı tanımam etmem mal gıbı dolaşıyorsan..
Bır haftadır senı dısarı cıkarmıorsa işe gıttıgın için sana iş yerıne agır agır ıtam ve hakaretlerde bulunursa ailenı rencıde edecek bır sekılde küçük düdşürüyorsa...
Ki bu kaynana denılen ınsan tartısmamıza ragmen boşanma olmaz vs dıyıp ortalıgı yatıstıracagına tamam bıtsın 1 haftalık mı ben masraf yapmısım dıe yakınıyorsa..
Bu eş koca blınen ınsan uvey bab elınde cocuklugu gecmıs annesı daha boşanmanın uzerınedne bır hafta gecmeden 2.cıyı kocayı bulup öz oglunu resmen satıp üvey baba elınde buyuyen hergun dayak ve ezık bır sekılde cocuklugunu gecıren bır ınsan sa..
İşe gıttım dıye kaynana olucak ınsan aıleme arayıp pis pis ıftıralarda bulnuyorsa..
Eş saılan ınsan megerse asker fırarısı olupda firar emrı verılıpde polis tarafından aranılan bir insansa..
Ben eger evlılıgımı ne kadar kurtarmaya calıssam yada calısmak ıstesem bıle daha 1 haftayken bana bunları yapıorlarsa yrın öbür gun kımbılır neler yaparlar?
He bırde syle bır durum var egerkı babam sen o eve gıdersen bızı unut dıyor..Kı karşı taraf işe gıttım dıye namuslarını zaten 2 paralık etmısım..Istemıyorlar ...
Erzumlu ve carsaflı bır aıle yanı..(yanlıs anlasılmasın -demek ıstedgım sukı daha 1 haftalık Allah-Peygamber dıyen bır ınsan ayrılık nedır cekmıs bılen bır ınsan yatıp kalkıp namaz kılan-kur-an okuyan bır ınsan evlılgımın bıtmesı ıcın nerdeyse yalvaran bır ınsan..)

Bırde annesı acmıs abanokadar hakaeretten sonra oglum askerden gelsınde ondan sonra bşanın oglu askere dıe kımnılır nereye gıdecek gıdecekde kımbılır ne zmn donecek orasıda muamma ya..
Hiç birseye ah edıp yanmıorumda sadece benım için olmadık iftıralar attılar ustume bır ona ynıyorum kı Allah ından bulsunlarr

bütün bu yaşanılanlar sadece 1 hafta içerisinde mi oldu :1shok:
çok şaşırdım doğrusu, bir insan evlendikten 1 hafta sonrasında bu kadar değişebilir mi ??
tabiki öyle sağlıksız bir ortamda evli kalmak çok doğru değil ama belki ailesinden uzaklaşsa eşiniz biraz düzelebilirdi. sonuçta yaşanılanlar senelerin birikimleri değil. henüz yolun başındasınız. bence biraz daha zaman tanıyın birbirinize.

Nazlihans yaşadıkların çok ağır çok şükür kurtulmuşsun arkana bile bakma derim.......

AFERİNNNNN aferin güzelim be helallll sana bak ben boşanma taraftarı değilimm 1/2/3 sene geçtiyse adam edin derim, heleki çocuk varsa bu kadar çekmişsin derim..adam olmuyorlar ..fakat dediğim diğer bir şey ise
evlendim bir hafta sonra dayak yedim gibi seninkilerle aynı benzer gerekçeleri olan kişilere boşanın derim hemennn...çünkü 3 sene 10 seneni verincede bitecek bu evlilik görünen köy misali...birde o zaman bittiğinde daha çok yıprandığınla kalacaksın..birde kucağında bir bebek olacak kimbilir..
çoook iyi yapmışsın..koca olacak herif yatsınnn ö...gibi kadın işe gidince iftiralara maruz kalsın..çoooooookk iyi yapmışsın..eğil seni şakadanak alnından öpcemm..cesaretliiii şey seniiii...

Nazlihans,veremedin mi o kaynana bozuntusunun saçını eline köküyle beraber..
Anlamadığım,nasıl evlendin sen bu kaçakla,nasıl tanıyamadın.Çok mu küçüksün yoksa tanımadan mı evlendin.
Neyse ne,kurtuldun ya,kına yaksın anasıyla oğlukaydirigubbakcemile

beklentiler büyüdükçe evlilikler kısaldı gibi geliyor bana. en ufak bir sarsıntıda ben gidiyorum diyip çekip gitmemeli insanlar, bir yuva kolay kurulmuyor, aşk sevgi evlilik bunlar emek sabır ister. birde ben burdaki dert köşesinde yazılanları bazen çok abartı buluyorum, evet insan yaşamadan bilemez ama bazı insanların dert diye anlattıkları bana çok anlamsız eften püften geliyor, birde yazdıkça insanlar birbirlerini gaza getiriyorlar, kin kini doğuruyor. benimde bazen sabredemediğim taştığım zamanlar oluyor, o zamanda karşımdakinin iyi huylarını düşünüp kendimi sakinleştiriyorum.

Back
X