Evlilik böyle mi ilerliyor

Evliliğim motonlaşmaya başladı.hergün aynı şeyler kalk kahvaltı evi topla ya kv ye git ya ablan gelsin.yada tek başına çık bir hava al.akşam olsun kocam gelir yer tv karşısına geçer az viraz sohbet.çıkarsak bi yürüyüş başka birşey yok.kendimi işe yaramaz hissediyorum. Çalışmama izin vermiyor bende bayılmıyorum çalışmaya açıkçası.ehlikeyfimbiraz.yine akşam oldu eşim gelir yer içer hooop tv koltuğu.gezme olayımız azdır.sıkılmaya başladım.bebeğimizde yok.ailem uzakta.arkadaslarım mesafe olarak uzakbu aralar ay tutulması mı var onun mu erkisi bilmiyorum içimden de hiçbişey yapmak gelmiyor.bu enerjim kocama da geçiyor olabilir.kısacası çok sıkıldımmmm.
Hiçbir aktivite yok ne evliliğimde ne hayatımda.kocam da sağolsun sıkıldın mı ettin mi hiç sormaz.çalışmayanevli bayanlar sizler vaktinizi basıl geçiriyorsunuz.

Not 5 aylık evli
canım biz de 13 aylık evliyiz. akşam mesaiden çıkıyoruz. spora yazıldık haftada en az 3-4 gün spordayız. e spordan gelince saat 8 olmuş oluyor. yorgun oluyorsun haliyle.. yemek hazırlayalım yiyelim derken bi bakmışız saat 9 buçuk. e hadi dinlenelim diyoruz. açıyoruz bi film hooop saat 11 buçuğa gelyor yatıyoruz.. haftasonu da haftaiçi spor ve iş ile geçince evde film izlemek , dinlenmek daha keyifli geliyor ama çıkıyoruz bazen yemeğe ya da bi kafeye.. öyle yani. bence kendinize bi aktivite bulun :KK52:

Çocuk sahibi olmak istiyorum demişsiniz ama daha sadece eşinize bağlı olmak sizi bu kadar bunalttıysa çocuğunuz olursa daha da zor olur hayatınız, daha çok sıkılırsınız. Bağlılıktan kastım yanlış anlaşılmasın markete giderken bile haber veriyorum diyorsunuz ona istinaden söyledim. Sonuçta çocuk olduğu zaman daha da eliniz kolunuz bağlanıcak. Çocuğu bir oyalanma aracı olarak görmeniz bana baya yanlış geldi. Tabiki tamamen kendi fikrim.

Evliliğim motonlaşmaya başladı.hergün aynı şeyler kalk kahvaltı evi topla ya kv ye git ya ablan gelsin.yada tek başına çık bir hava al.akşam olsun kocam gelir yer tv karşısına geçer az viraz sohbet.çıkarsak bi yürüyüş başka birşey yok.kendimi işe yaramaz hissediyorum. Çalışmama izin vermiyor bende bayılmıyorum çalışmaya açıkçası.ehlikeyfimbiraz.yine akşam oldu eşim gelir yer içer hooop tv koltuğu.gezme olayımız azdır.sıkılmaya başladım.bebeğimizde yok.ailem uzakta.arkadaslarım mesafe olarak uzakbu aralar ay tutulması mı var onun mu erkisi bilmiyorum içimden de hiçbişey yapmak gelmiyor.bu enerjim kocama da geçiyor olabilir.kısacası çok sıkıldımmmm.
Hiçbir aktivite yok ne evliliğimde ne hayatımda.kocam da sağolsun sıkıldın mı ettin mi hiç sormaz.çalışmayanevli bayanlar sizler vaktinizi basıl geçiriyorsunuz.

Not 5 aylık evli

yuhh 5 ayda nasıl sıkıldın ya :)

ehli keyif olmayı kenara bırak bı işe gır..işsizlikten oluyor bunlar...

biraz erken olmuş ama genel olarak evet müdahale edilmediği sürece böyledir evlilik. Hele de erkek için anlamı tam da kocanın yaptığı şeydir.. Sen henüz başlamamışsın ama ilerleyen zamanlarda yeni bir döneme gireceksin. isyaaaaannnnnnnnnn!!!!! :mad: bol bol beynini yiyeceksin kocanın.. Değişir ya da şu an yaptıklarından farklı bişeyler yaparsanız bu dönemin sonucu olacaktır. sonra yine durulacaksınız sonra sen yine arızaya bağlayacaksın falan..... çocuk olana kadar durum bu..

çocuk olunca sen bütün enerjini bebeğe vereceksin kocan da derin bi ohhhhh çekecek:confused::confused:

Not 5 aylık evli
sıkılmak için cok erken. ama senin evlilikten beklentin bu değildi sanırım :)
eşin sana sıkıldın mı diye sormuyorsa sen ona söyle ?? yada kendine evde yapabilecegin aktiviler bul. değişik yemekler dene, örgü, ahşap boya, kitap oku, dikiş nakış gibi şeyler ögren ? kurslara gidebilrsin ? balkonun varsa hobi bahcesi gibi birşey yapabilirsin.. kedi köpek edineblirsiniz ?
ben hepsini yapıyorum ve inan evde boş vaktim yok.
tabi benim tek artım extra dışarıya işlerde yapıyorum.

yanlış adamla evlenip ipleri de eline vermişsiniz. şimdi istediğiniz kadar yakının. markete giderken bile izin aldığınız adamla ömür geçer mi? hayırlısı.

Spora mümkün değill:).
Benim acil çocuk sahibi olmam lazım.başka yapacak birsey kalmadı.
bi de bu nasıl bi kafa yapısı? oyuncak bebek mi alıyosunuz hayırdır.

Evli olmadan önce ne yapıyordun?
Genelde hep bir şeyler monoton değil midir? Bunun evlilikle oldugunu düşünmüyorum. Hayat böyle arada sırada heyecan yaratırsın belki.

Hayatim atraksiyonla dolu, biraz duzene girince mutluluktan uçuyorum. 1 ay bile surmuyor tabi bu durum. Hoop sonra her sey tepetaklak, sorun, sorun ve yine sorun. Mutlaka ugraştiracaklar seyler cikar karsima. Bu hayati ben sectim sonucta.
Sectigin yolda ilerliyorsun sen de. Herkesin evliligi, hayati bir degil.

Ne guzel yeni evlisin hayatin başinda ve baharındasın yapabilecegin oyle cok sey varki

Evde oturup birde çocuk yapıp iyice bunalima girersin cunku cocukla beraber hayat cok degisiyor iyi dusunmelisin

Kursa yazil kitap oku orgu ör biseyler üret bu seni cok mutlu eder

Klasik bir sözu söylemeden gecemeyecegin cok ararsın bu günlerini ;) ama cidden öyle

Uc cocugum var biri ergen olma yolunda digeri 5 kucukte 7.5 aylik ahh ahh bir bos vaktim olsada neler neler yapsam

Bir sayfa kitap okudugumda dunyalar benim oluyor :)

Sorun evli olman değil ki sorun kocan. Dışarı çıkarken markete giderken bir kursa yazılırken izin mi almanı bekliyor mesela? Diyelim ki öyle sen yine de spora yazıl, resim kursuna git çevre edinirsin sonra onlarla dışarda buluşursun filan belki zamanla eşin de alışır.

Genelde hep ayni erkekler uzerimizde otarite kurarlar ama kendilerine geldiginde hic biseye izin vermezler benim kayinvalidem hep guzel guzel yumusk konusarak ikna et der ama ne kadar etkili olur bilmiyorm

çalışmayınca enerjin yüksek oluyor evde de atamıyorsun ne yapsan. eşin çalışıyor yoruluyor haliyle enerjiler denk olmuyor. ben evliliğim ilk zamanlarında işten geliyor koltukta uyuya kalıyor diye az kavgalar etmedim eşimle sonra işe başladım aynısını ben yaşadım ama bir farkla birbirimize daha çok zaman ayırmaya başladık. birlikte yemek yemeye gitmeler gezmeler tozmalar arttı şimdi çalışmıyorum eşim koltukta uyuyor :) tekrar başa döndük anlayacağın. ama şöyle bir durumda var ben bunu sık yaparım sende dene.canım eğer dışarı çıkmak istiyorsa beni işteyken aradığında deli gibi temizlik yapıyorum çok yoruldum akşam ne yeriz bir fikrim yok diyorum. o da dışarı çıkarmak zorunda kalıyor yemekten sonra bir kahve bir sinema bir alışveriş derken birlikte gene zaman geçirmiş oluyoruz istediğim gibi. eve sipariş vermek isteyebilir siparişle gelmeyecek şeyleri canının çektiğini söylersen dışarı çıkmak zorunda kalırsınız monotonluktan çıkarsın böylece.

Gökyüzünün ne suçu var yav. Ay tutulmasi, Venüs etkisi mı ne vardı bir de, bir şey çekiliyordu unuttum.:bicak: Hayat monoton olabiliyor zaman zaman. Benim uzun yıllardır öyle, ben kendimi mutlu edecek şeyleri sıkıştırıyor um araya. Beni saran bir dizi serisine başlamak bile hoşuma gidiyor. Spora gidebilirsiniz,güzel bir diziye başlayabilirsiniz,el işi , hobi vs edinebilirsiniz. Hepsi iyi gelir bence :KK51:

Bekarken en azından istediğim zaman kız arkadaslarımla çıkabiliyordum.yemek yapma temizlik vs...sorumluluğum yoktu.bi kurs istersem yazışabilirdim.ne bilim daha rahattım.şimdi markete giderken bile haber ver gidiyim mi şuraya vs...bi kurs olsa yazılıyım mı?.çğnkü kocam despot biri gitcem yada karar verdim dersem inatlaşır ve hayır der.biraz karışık durumlar amaa çok sıkıldımmm artıkkkk.
Bence evlilik monoton değil, sizin eşiniz sizi eve hapsetmiş ve haliyle evliliğiniz monotonlaşmış. Anlattıklarınıza bakılırsa aranızda sağlıklı bir ilişki yok. Bakkala giderken bile haber vermenin amacı nedir? Güvensizlik mi kıskançlık mı nedir bu?

Not 5 aylık evli
Okuyarak... Ben sürekli belgesel bulup izliyorum. Kitap okuyorum. Alışveriş yapıyorum. Bazen bunalıyorum. Esimle konuşuyorum. O da kendine ceki duzen veriyor. Bana daha çok ilgi gösteriyor. Seyahat ediyorum arada. Evlilik hep aynı gecmez tabii ki. Monotonlasmaya başlayınca esinle konusur kendinize program yaparsınız. Biz oyle yapıyoruz sıkılınca. Kitap okuma saatimiz var. Okudugumuz seyleri tartisiyoruz. Bazen siyasetten konusuyoruz. Bazen su savası yapıyoruz. Güresiyoruz, sakalaşıyoruz. Instagramda falan görgüsüz akrabalarımızın profillerine bakıp gıybet ediyoruz. Pek tartismadigimiz icin yalandan kavga ediyoruz ben onu yumrukluyorum falan. Birbirimizi gıdıkliyoruz catlayana kadar. Bir yerim islanınca altına isemissin falan diye dalga geciyor sakadan. Ben sanki ciddiymis gibi aciklama yapiyorum, o benimle egleniyor Oyun havası acıp oynuyoruz, halay cekiyoruz, birbirimizi korkutuyoruz, film izliyoruz. Bos animizi kollayip ya kulagimiza ya burnumuza hava üflüyoruz. Esim bocek buluyor evde beni korkutuyor, siveli konusuyoruz, falan filan... Bak sana bir sürü secenek. Anlat anlat bitmez. Biraz renk katın iliskinize. Ben telefonla cok uğraşıyorsam esim beni uyarir mesela. Mac izliyorsa bazen televizyonu falan kapatır. Siz de oyle yapın. Boyle evlilik gecmez yani. Biraz girgir samata lazım. Esim beni güldürmek iciin gerçekten cok caba sarf eder. Bazen esprilerini araya veriyorum diye kızar hatta. Eglenceli olun. Ben canim cok sıkılınca kanepelerde zıplarım. Esim guler, servet düsmanı diye takılır falan. Eglenir gideriz oyle. Siz de öyle yapin. Yoksa tükenir herşey.

Back
X