evlilik bumudur

Canım evlilik savaş meydanı değil ve siz rakip değilsiniz. Elbette iki insan yüzde yüz uyuşamaz. Yeri gelir öz annemizle veya öz kardeşimizle fikir ayrılığına düşeriz. Önemli olan saygı çerçevesinde sorunları konuşup orta yol bulma çabasında olmak.

Evlilikte iki tarafın da "olmazsa olmaz" dediği kırmızı çizgileri olmalı, bunlar dışındaki konularda ise sevdiğinin hatırına müsamaha göstermelidir diye düşünüyorum.

Biz 6 yıldır tanışıyoruz, 3 yıldır evliyiz. Bir kere bile tartışma esnasında sesimizi yükseltmedik. Ortada mesele varsa bunu ego savaşına çevirip illa ben haklı çıkayım derdine düşmedik. Çünkü önemli olan haklı olmak değil mutlu olmaktır. Bazen kazandım zannederken bile kaybediyor olabilirsin.

Kadınlar detaycidir erkekler düz

Yapımız bu, her ilişki böyle

biz de de tam tersi ben çok detay düşünmeyi sevmem sıkılırım eşim de aşırı detaycı, ben onun herşeyi değerlendirmesinden bıktım o da benim umursamaz olmamdan:) bi süre sonra alıştık birbirimize ama

Birbirinize çok mu müdahale ediyorsunuz çocuk gibi? Ya da bir taraf sürekli diğerinin rahatsız olacağı şeyler mi yapıyor? Her gün kavga etmeyi nasıl başarıyorsunuz? Bence normal değil, her kavga, biraz daha soğuma bence. İkiniz de daha ılımlı olmalısınız.
müdahlecilik var daha cok o ediyor

Çünkü başak kendinden çok emindir geri adım atmaz koç da inatcıdır o da taviz vermez sizin durumunuz sen ağa ben ağa bu inegi kim sağa ?:KK51:gibi birşey olmuş

biz napalım eşim başak hemde tüm huylarıyla beraber bende ikizler tüm huylarımla beraber birimiz temizlik takıntılı birimiz hergün temizlemesemde olur havasında eşim ağır abi ben 17lik havai 3. dünya savaşı çıkması lazım

Ekip olmalı rakip değil..

Çok sık tartışmak da içe atıp susmak da iyi değil bence..

Çok büyütme çok uzatma çok abartma varsa zaten ne evlilik ne arkadaşlık yürür..

Sakin olmak sevmek saymak lazım..

Konusabilmek ve daha önemlisi dinleyebilmek lazım..

Ses yükseltmek asla.. sadece soğutur yipratir ilişkiyi..

Evin sorumlulukları da paylaşılmalı..

Çocuk hakkında tartışmak yerine en iyisini bulmak için oturup konuşmak ekip olmak lazım..

Ekip olmalı rakip değil..

Çok sık tartışmak da içe atıp susmak da iyi değil bence..

Çok büyütme çok uzatma çok abartma varsa zaten ne evlilik ne arkadaşlık yürür..

Sakin olmak sevmek saymak lazım..

Konusabilmek ve daha önemlisi dinleyebilmek lazım..

Ses yükseltmek asla.. sadece soğutur yipratir ilişkiyi..

Evin sorumlulukları da paylaşılmalı..

Çocuk hakkında tartışmak yerine en iyisini bulmak için oturup konuşmak ekip olmak lazım..
kesinlikle katılıyorum

Ben terazi esim basak burcu. Başak burcu erkeği çok zor ama sevdi mi sonuna kadar hissettirebilen evlenilecek erkek. Terazi uyumlu bir burç olduğu için anlasabiliyoruz. Tartışma sonrası alttan alan esim olur genelde

Canım evlilik savaş meydanı değil ve siz rakip değilsiniz. Elbette iki insan yüzde yüz uyuşamaz. Yeri gelir öz annemizle veya öz kardeşimizle fikir ayrılığına düşeriz. Önemli olan saygı çerçevesinde sorunları konuşup orta yol bulma çabasında olmak.

Evlilikte iki tarafın da "olmazsa olmaz" dediği kırmızı çizgileri olmalı, bunlar dışındaki konularda ise sevdiğinin hatırına müsamaha göstermelidir diye düşünüyorum.

Biz 6 yıldır tanışıyoruz, 3 yıldır evliyiz. Bir kere bile tartışma esnasında sesimizi yükseltmedik. Ortada mesele varsa bunu ego savaşına çevirip illa ben haklı çıkayım derdine düşmedik. Çünkü önemli olan haklı olmak değil mutlu olmaktır. Bazen kazandım zannederken bile kaybediyor olabilirsin.
çok güzel yazmışsınız. biz de nerdeyse 1,5 yıldır evliyiz, 1 kere bile sesimizi yükseltmedik. eşim kabuğuna çekiliyor, benim huylarım zor ama küslük/gerginlik asla gelemiyorum. hemen şirinlik vs yapıp gönlünü alıyorum en fazla 5 saat küs kalmışızdır. önemli olan mutlu olmak dediğiniz gibi.

çok güzel yazmışsınız. biz de nerdeyse 1,5 yıldır evliyiz, 1 kere bile sesimizi yükseltmedik. eşim kabuğuna çekiliyor, benim huylarım zor ama küslük/gerginlik asla gelemiyorum. hemen şirinlik vs yapıp gönlünü alıyorum en fazla 5 saat küs kalmışızdır. önemli olan mutlu olmak dediğiniz gibi.

Daim olur inşallah canım :)

Esimle hayat goruslerimiz taban tabana zit, her yönden banbaskayiz. mecliste birbirine en zıt iki partiye oy veriyoruz, dini inancimiz dahi ayni degil. ama cok nadir sadece birbirimizi bazen elestirdigimiz olmustur, hic öyle bagir cagir kavga etmedik kusmedik. tek nedeni ise ikimiz de birbirimize saygiliyiz. kimse haddini asmaz. cocuk konusu bence de eslerin en cok fikir ayrılığına dustugu konu. bizim cocuk yok kedilerimiz var, onlarla ilgili bazen fikir ayriligina dusuyoruz. baska hicbir konuda bu kadar zorlanmiyoruz hatta. ama iki tarafta sakince anlatıyor kafasindakinin mantigini.karsilikli esniyoruz. ha bi de en onemlisi ikimiz de ozur dilemeyi ya da karsi taraf hakliysa evet bu daha dogruymus demeyi biliyoruz. inatlasmiyoruz.

Back
X