Evlilik - çocuk

Gunes_123

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2016
372
298
23
Sevgili ve nisanlilik doneminde hep derdik evlenelim iki sene gezelim, uzak ulkelere gidelim, yapmak istedigimiz herseyi yapalim sonra bir tane cocugumuz olsun.

Simdi evleneli 5 ay oldu ve asiri derecede cocuk istiyoruz. Esimin yegenlerini nasil sevdigini gordukce bende ki istek artikca artiyor :KK200:

Evlenince birbirine alisman gerek, evliligin oturmasi gerek falan diye cok seyler duydum. Evliligin ilk donemi ben ailemden dolayi biraz icime kapaniktim ama simdi hersey okadar iyi gidiyor ki onu her gecen gun daha cok seviyorum.

Gelelim asil soruya. Ben 28, esim 31 yasinda. Sizce ilk cocuk icin ideal zaman, ne zaman?

hazır hissettiğin zaman. ben de senin gibi düşünüyordum. 2 yıl sonra falan diye. ama eşimle evlilik uyumumuzun çok iyi olduğunu anladık ilk ayda :D neyse çocuk yapmak istedik. 6. ayda oldu. oğlum şimdi 3,5 yaşında Allah ömürler versin inş. asla pişman olmadım ;) tek zor yanı gezme tozma falan zor oluyor :D

bence 1-2 sene beklenmeli.
ha ben bekledim mi? hayır.
ama doğrusu beklemekmiş sonradan anladım...

Bunun zamanı yoktur herhalde..
Ne zaman hazırsanız ve Allah nasip ederse o zaman..
Tabu bu 18 yaş değil..
Bence gayet uygun yaşlarınız..

İnsanlar zamanla değişebiliyor bazıları en başlarda çok iyi oluyor çocuk dogduktan sonra farklı oluyor evlilikte saygı çok önemli birbirinizi iyi tanidiginizi dusunuyosaniz çocuk yapin ama supheleriniz varsa erteleyin

Bence bir iki ay daha durup çocuk yapın,bir iki seneye bebek büyür siz de onla birlikte gezersiniz.Hem çocuk olunca gezemezsin diye bir şey yok ki!

Butun sartlar uygunsa 2 sene sonra derim. Cocuk dogduktan sonra bol bol sevip yillarca birlikte olacaksin. 5 ay evliligin oturmasi icin erken, gezme tozm falan hayal olur zaten. Gezersiniz yine de emin ol ayni olmuyor.

Bir kere çocuğunuz olduğu zaman evliliğiniz boyunca asla iki kişi olmayacaksınız. Bana kalırsa bir kaç yıl başbaşa vakit geçirmek, evliliği iki kişi yaşamak gerekiyor.

Bir daha çocuksuz hayatın olmayacak

Büyüse de olmayacak

İşten çıkıp aman bu akşam da içmeye gidelim demek için örneğin uzun yıllar beklemek lazım

Gezilir de niteliği farklı olur vs vs

Evliliğinizin biraz tadını çıkarın bence..

Maddi manevi hazirsaniz neden bekleyesiniz ki? Bebekle de gezmek isteyen gayet guzel geziyor :) ayrica isteyince hemen olacak mi o da belli degil... Hayirlisi olsun.

ben evlendikten 1,5 ay sonra hamile kaldım. kaza oldu bilinçli bir hamilelik değildi. ama biz evlenmeden önce 2 yıl beraber yaşadığımız için sorun yaşamadık. zaten sorunsuz bir ilişkimiz var diye evlenmiştik. burada çok okuyoruz evlendikten sonra değişen adamları, değişmeyeceğine emin olduktan sonra yapın çocuğu.

Ben en az 2 yil gecmesi gerektigini dusunuyorum.
Ama tabi en ideal zaman eslerin ikisinin de hazir oldugu zamandir.

Hazırsanız neden olmasın?
Evlendikten 1 buçuk yıl sonra hamile kaldım. Öncesinde ikimizde istekli değildik pek.
Yapmak istediklerimiz vardı vs...bir kısmını yaptık bir kısmı daha sonra gereksiz geldi :)
Ama ikimizde istiyor olsaydık beklemezdik.
Burada önemli olan ebeveyn adaylarının hazır olması.
Şu anda biri 2 yaşında diğeri yolda. Anne-baba olmanın tadı bambaşka imiş. Daha erken olsaymışız dediğimiz oldu. Bir süre zorluğu elbet var, ama eşler birbirine zaman ayıramıyor, yada gezip tozamazsın diye bir şey yok. Bu size bağlı.

Sevgili ve nisanlilik doneminde hep derdik evlenelim iki sene gezelim, uzak ulkelere gidelim, yapmak istedigimiz herseyi yapalim sonra bir tane cocugumuz olsun.

Simdi evleneli 5 ay oldu ve asiri derecede cocuk istiyoruz. Esimin yegenlerini nasil sevdigini gordukce bende ki istek artikca artiyor :KK200:

Evlenince birbirine alisman gerek, evliligin oturmasi gerek falan diye cok seyler duydum. Evliligin ilk donemi ben ailemden dolayi biraz icime kapaniktim ama simdi hersey okadar iyi gidiyor ki onu her gecen gun daha cok seviyorum.

Gelelim asil soruya. Ben 28, esim 31 yasinda. Sizce ilk cocuk icin ideal zaman, ne zaman?
Ideal zaman = ne zaman hazir hissediyorsan o zamandir.

bence erken çocuk için.

evlendikten sonra dini bayramları, bir evlilik yıldönümü, doğumgünüsüleri falan geçilmeli.

o doğumgünleri unutulduğunda kavga mı ediliyor yoksa hoş görüp yola devam mı ediliyor görülmeli,
o bayramlarda eşin ailesine mi önce gidiliyor, yoksa adil mi olunuyor görülmeli,
aileler evliliğine ne kadar müdahil oluyor, misafir ağırlama alışkanlıkları/tarzları benzer mi çok mu ayrı görülmeli,
...

bir de şu var, bazı problemleri yaşamak lazım gerçekten, kişiyi de evliliği de olgunlaştırıyor,
ama o problemleri hamilelik stresi ile birlikte ilk kez yaşıyorsanız kalıcı etkileri olabiliyor.
bence eşinizden çok kendiniz kendinize biraz zaman verin. hamilelik sizi tahmin edemeyeceğiniz şekilde değiştirebilir.

Back
X