Evlilik - çocuk

ben 3 yıla yaklaştı evliyim
ve yalnızca 2 aydır bebek düşünüyorum
ben ve eşim çocukları çok severiz
eşimin ailesi çok çocuklu ve çocuğu çok seven bir kültürdendi
ama ben evliliğimiz yeterince olgunlaşmadığını düşünerek erteledim
eşim arada isterdi ama ben asla düşünmedim
geçen gün eşim bana şu itirafta bulundu
biliyor musun piraye ben yeni yeni çocuk istiyorum
önceden mahalle baskısından etkilenmişim dedi:KK68::KK37:
bizde denemeye koyulduk :anneadayı::anne:

Evlendikten sonra en az 6 ay keyfime bakıcam, gezicem eşimle, evliliğe alışıcam işle evi birarada yürütmeyi öğrenicem falan diyordum... Şuan 8 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim :-) yani ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor seninki planlı olacak bir hamilelik, eşimle istiyorduk ama kararsızdım ne zaman olmasıyla ilgili:KK51:

Son düzenleme:
Bence şartlar uygunsa ve ikinizden istiyorsanız olsun :)
Bu hayattaki en güzel şey anne olmak evlat sahibi olmak:)
Onlarla gezmekte ayrı tatlı :)
Rabbim isteyen herkese nasip etsin :KK200:

Senin de şüphelerin olmasaydı konu açmazdın diye düşünüyorum. Demek ki daha zamani var ;)
insan kendinden tam emin olsa düşündüğünü uygulamaya geçer bence.

Göze alıp almamakla alakalı Yani sonuçta yaşınız 28

Bence en az bir yıl geçmeli. Tabi bu kendini hazır hissetmeklede alakalı bir yıllık evliyiz ben kendimi hazır hissetmiyorum en az bir yıl daha geçmeli yapmak istediğimiz çok şey var. Bebeklede gezilir yapılır tabiki ama hafta sonu geç uyanmalarımızdan akşam rahat rahat çay içip muhabbet etmemizden vazgeçmek istemiyorum şimdilik :)

Evlililte dördüncü seneyi bitirdikten bir süre sonra oğlumuzu kucağımıza alacağız inşallah. Evlenir evlenmez hamile kalmıştım ama bebeğin kalbi durduğu için gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık. Rabbim her şeyin güzelini bilir, bunu zamanla çok daha iyi anladık. Düşük yapmak üzücü bir süreçti, ama zamanla (her ne kadar çok seviyor ve iyi anlaşıyor olsak da) evlendikten hemen sonra çocuk yapmamanın daha akıllıca olduğunu anladık. (Ben atandım, 14 ay kadar başka şehirde çalıştım, ilk yıl bazı problemlerimiz oldu vs vs)

O yüzden bence en azından 2 yıl kadar geçmeli, kişiler birbirine daha çok alışmalı ki bebekle değişen hayatta birbirlerine daha güzel destek olsunlar. Evet, bebek çok güzel, henüz kucağımıza almadık ama hamilelik de oldukça güzel bir süreç. Ancak birbirine alışmakta olan kişiler için çocuğun da olması... Herkesin başarılı olabileceği bir süreç değil bence.

Sevgili ve nisanlilik doneminde hep derdik evlenelim iki sene gezelim, uzak ulkelere gidelim, yapmak istedigimiz herseyi yapalim sonra bir tane cocugumuz olsun.

Simdi evleneli 5 ay oldu ve asiri derecede cocuk istiyoruz. Esimin yegenlerini nasil sevdigini gordukce bende ki istek artikca artiyor :KK200:

Evlenince birbirine alisman gerek, evliligin oturmasi gerek falan diye cok seyler duydum. Evliligin ilk donemi ben ailemden dolayi biraz icime kapaniktim ama simdi hersey okadar iyi gidiyor ki onu her gecen gun daha cok seviyorum.

Gelelim asil soruya. Ben 28, esim 31 yasinda. Sizce ilk cocuk icin ideal zaman, ne zaman?

aynısını yaşadım yaşımızdan evliligimizin ayinna kadar aynı.korunmayi bıraktık ama hemen 5 ayda hemen hamile haberini aldık.ama keşke bekle diyenleri dinleseymişim.asla acele etme.cocuk dünyanın en güzel şeyi.ama önce evliliğini yasa çocuksa sonra önce anne oluyorsun.once kadın ol sonra anne.

Herkesin kendini hazir hissettigi yaş farklıdır tabii ki. Ama şu da var, çocuk olduktan sonra artık Allah ayırmasın, hep sizinle olacak. O yüzden çocuksuz dönemi uzatmak sizin elinizde :)
Su an hamileyim, bebeğim dogdugunda 4.5 yıllık evli olacağım. Bu zaman zarfinda gezdik, çılgınlıklar yaptık, çok eglendik, birbirimizi yaşadık. Ben cok memnunum bu durumdan. Simdi bebegimiz olduğunda ona odaklanabilecegiz :)

Biz de esimle evlendigimizde birkac yil cocuk yapmayiz demistik. Ikimiz de calisiyoruz, gezer tozariz diye plan yapmistik.

Sonuc; evlilik yil donumumuzde 4 aylik hamileydim :)

Ikimiz de pisman degiliz, cocuklu hayat zor ama alisiyor insan. Simdi 10 aylik oglum, ikinciyi de bir kac ay sonra yapmak istiyoruz.

Bu arada yasim 32 :)

bence maddi durumunuzu da gözden geçirin. maddiyat çok çok önemli.herşey aşkla olmuyor.

borç falan yoksa uzun bir sevgilik dönemiyle tatilller gezmeler falan hepsine doyduysanız olur tabi.

ama bana kalırsa 1-2 sene çocuksuz takılmalı.

Yaşınız ideal.ama yınede hemen yapmayın derım.çocuk zaten olacak .ıraz tadını cıkarın derım ben.zıra 1 çocuk bıle insanın butun enerjısını emıyor..eri dönüşğ yok yanı

Back
X