evlilik, denge, dişil enerji

Ben de güçlü tiplerdenim, aslında kimseye ihtiyacım yoktur ama dışarıyla ilgili işleri asla kendim yapmam 'bunları da ben yapacaksam neden evliyim' demişliğim var.

Geçenlerde ağır bir masanın yönünü değiştirmek gerekiyordu, ikimiz aynı odadayız ama ben tek başıma çevirdim, çevirince kızdı. Ben tek başıma yapabiliyorum diye çıkışınca çok alındı 🤣 böyle şeyler egolarını besliyor galiba, yaptırmak lazım.

Kendi ayakları üzerinde duran kadınlar biraz tez canlı ve titiz oluyor galiba, erkelerin genişliğine tahammül edemeyip kendileri yapmayı daha pratik buluyor. Erkeler de bunu küçümsenmek olarak görüyor. Bir süre sonra elini eteğini her şeyden çekip işe yaramaz hissetmeye başlıyorlar. Terapiye gidin ama bir yandan da dışarı işlerini ona yaptırmaya başlayın, markete o gitsin, çöpü o çıkarsın, tamirciyi o çağırsın, faturaları o ödesin... gibi gibi. İlkel benliklerini biraz okşamak lazım.

Beraber alışverişe gittiğimizde ikimizin de cebinde kredi kartı olmasına rağmen ödemeleri o yapar. Hatta onun kartı doluysa ben kartımı veririm yine o yapar. Ben yapınca adamın rengi değişiyor 🤣 sanki aynı keseden çıkmıyor para. Kadınlar gibi değil erkekler, bizim önemsemediğimiz şeyler onlar için ego meselesi oluyor.
ya eşim genelde ben senin güçlü olmanı çok seviyorum der bana, gözüm arkada kalmıyor der. şimdi bakınca bu iyi bişey ama derine inince öyle değil.. ben çok hissettirdim güçlü olduğumu..

Ya biz 14 senedir beraberiz bi de genel olarak bakınca yani kendimi uzaktan izleyince hatalarımı görüyorum bende hatta yapılmaması gerekenlere bende bişey ekleyim bende hakimim çünkü 😂 şikayet etmek. Veya birinin kocasını aaa bak o şöyle yapmış diye övmek. Erkeklerin kendi içinde gururunu kırıyor. Ve bilin bakalım en çok kim şikayet ediyor 🤷 karşımdaki insanı değiştiremem. Evliliğimi ve kocamı seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum. Bende kendimi değiştireyim bakalım be değişecek diyerek çıktm işte bu yola.. bakalım ne olacak.
Her şeyden önce şu an senin bebeğin var, alışverişi kilitleyerek başla, ben bebekle kalayım sen şunları al gel, de. Bebeği bahane et 'ben hallederdim ama bebek çok zaman alıyor biliyorsun' de 'sen bebekle çok ilgileniyorsun sen şunu hallet bebekle ben kalayım' de 'bebekle uğraşırken unutmuşum şu faturayı öder misin' de. Her şey yavaş yavaş

Her şeyden önce şu an senin bebeğin var, alışverişi kilitleyerek başla, ben bebekle kalayım sen şunları al gel, de. Bebeği bahane et 'ben hallederdim ama bebek çok zaman alıyor biliyorsun' de 'sen bebekle çok ilgileniyorsun sen şunu hallet bebekle ben kalayım' de 'bebekle uğraşırken unutmuşum şu faturayı öder misin' de. Her şey yavaş yavaş
Valla çok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim

etki görüyor musunuz peki değişiklik filan ?
Evet ben kendimi cektikce (trip anlaminda degil) daha cok ilgi gostermeye basladi. Mesela o kadar cok seni seviyorum diyordum ki adama firsat kalmiyordu simdi demedikce hergun o diyor, ben daha kuğu gibi suzulunce kapimi aciyor filan😂
Mesela 2 tane almam gereken sey vardi param yetmiyordu her zamanki gb birini ben alayim dedi ben de hep hayir derim, ne kadar tatlisin cok dusunceli bir hareket neden olmasin dedim. Adama bir guven bir gulumseme geldi bak internetten baktim su daha iyi bunu mu alsak falan diyor. Oyuna dahil olmak gb dusunun..
Sizin hayatiniza dahil olup, yardim edip birseyler yaratttiklarinda daha erkeksi hissediyorlar ve size daha kadinliginizi hissettirecek sekilde davraniyorlar. Yatirim yapilan iliskiden daha zor vazgeciyorlar demisti biri de inanmamistim.

Yine soyluyorum her seyi aldirmayi, her isimi yaptirmayi kastetmiyorum

Evet ben kendimi cektikce (trip anlaminda degil) daha cok ilgi gostermeye basladi. Mesela o kadar cok seni seviyorum diyordum ki adama firsat kalmiyordu simdi demedikce hergun o diyor, ben daha kuğu gibi suzulunce kapimi aciyor filan😂
Mesela 2 tane almam gereken sey vardi param yetmiyordu her zamanki gb birini ben alayim dedi ben de hep hayir derim, ne kadar tatlisin cok dusunceli bir hareket neden olmasin dedim. Adama bir guven bir gulumseme geldi bak internetten baktim su daha iyi bunu mu alsak falan diyor. Oyuna dahil olmak gb dusunun..
Sizin hayatiniza dahil olup, yardim edip birseyler yaratttiklarinda daha erkeksi hissediyorlar ve size daha kadinliginizi hissettirecek sekilde davraniyorlar. Yatirim yapilan iliskiden daha zor vazgeciyorlar demisti biri de inanmamistim.

Yine soyluyorum her seyi aldirmayi, her isimi yaptirmayi kastetmiyorum
Umarım bende kendimi geri çekme konusunu iyi bir şekilde başarabilirim

Bütün yorumları okumadım ama konuyu aha bi tane daha benden var diyerek okudum.
Yemin ederim dişil enerji denen şey son 2 yılda beni görse eline tesbih alıp bıyık bırakırdı.
Ben hallederim, ben yaparım, senin yerine şunu da yapayım, ben aşırı güçlüyüm her şeyin altından kalkarım heheyt diye diye mahmut abiye döndüm.
Kesinlikle nazlanmak gerekiyor, bu erkek kısmı da güçten, ihtiyaç duyulmaktan haz duyuyor.
Dönüştüğüm kişinin yeni yeni farkına vardığım için kendimi düzeltmeye çalışıyorum. Aman ben bu perdeyi asamam boyum yetmez, kavanoz kapağını açamıyorum, market poşeti aşırı ağır taşırsam felç olurum, şu yüzüğün güzelliğine bak keşke benim olsa tarzı hareketler içindeyim. Hadi hayırlısı 😂

herkese merhabalar.. bir konu hakkında hemcinslerimin, bunu deneyimleyenlerin yorumlarına ihtiyacım var.. ben eşimle liseden beri birlikteyim, 29 yaşındayız ve son beş senedir evliyiz. şöyle bir sıkıntım var; eşim ben söylemezsem asla bişey yapmıyor hatta son zamanlarda söylesem bile unutuyor, o zaten yapar kafasında, benimle pek ilgilenmiyor, en son ne zaman düşünüp hediye aldı hatırlamıyorum. bu beni değersiz hissettiriyor. tabiki ben burada sadece eşimi suçlayamam çünkü benimde yaptığım hatalar var. herşeyi kendi başıma halletmeye çalışıyorum, bişey alınca beğenmediysem belli ediyorum, herşeyin en azına razı olmaya çalışıyorum, tüm planları ben yapıyorum gibi.. yani ben güçlü olayım destek olayım derken bu dengeyi bozdum.. çünkü eşim aslında romantik bir insan.. ve ben bu dengeyi bozarak hem kendimi bunalıma soktum hem sürekli şikayet ederek onu da bıktırıyorum. hanımlar ben bu durumu nasıl toparlayabilirim ? ne yapmam gerek ? nedir bu alma verme dengesi dişil enerji filan
Merhaba.
Aynı durumdan yakınan yüzlerce kadın var bunu duymak sizi belki iyi hissettirir.
Babam bizi hep güçlü olalım diye her şeyi öğreterek yetiştirdi.
Hem okuduk hem ev işlerini öğrendik dikiş nakış vs yemek.
Babamda matkap kullanmaktan tutun odun kırmaya, boya yapmaya, aklınıza gelebilecek lavabo takıp çıkarmaya kadar öğretti.
Nedeni uzak bir yerde oluruz çalışırız vs kendi başımızın çaresine bakabilmek, kimseye muhtaç olmamak.

Şimdi evlendiğimden beri bazen eşim yokken işleri hallediyorum. Ama eşim varsa hayatım hiç anlamıyorum bu işten sen yap, sana yardım edeyim olur mu? Diyorum.
Çok hoşuna gidiyor.
Erkekler her işi kendi başına halleden kadınları gördüğünde hiçbir şey yapmak istemiyorlar.
Nasıl olsa o kadın her şeyi yapabiliyor çok büyük bir güven oluyor.
eşim yokken bir şey olduğunda acilse yaparım değilse ertelerim eşimi beklerim.
Bir şey aldığında beğenmesem bile asla belli etmem. Zevkimi çok iyi bilir hiç beğenmediğim bir şeyi almaz ama alsaydı da belli etmezdim.
Biraz kadınsı davranmak lazım sanırım.
Daha narin, daha çok ona sorumluluk yüklemeye çalışarak.
Yani herkes kendi rolünü üstlenerek çözebilirsiniz.
:) mutluluklar

Hiç kartla internetten alışveriş yapmamıştım. Evlendikten sonra eşime aldırmıştım bir şey. Sonra benim kartıma da para attı. Aa bundan sonra ben kendim de alırım demiştim bozulmuştu

Bir keresinde kavga ederken benim kimseye ihtiyacım yok demiştim öfkeyle bu lafıma da çok kırılmıştı. Aklıma geldikçe üzülürüm keşke demeseydim

Hiç kartla internetten alışveriş yapmamıştım. Evlendikten sonra eşime aldırmıştım bir şey. Sonra benim kartıma da para attı. Aa bundan sonra ben kendim de alırım demiştim bozulmuştu

Bir keresinde kavga ederken benim kimseye ihtiyacım yok demiştim öfkeyle bu lafıma da çok kırılmıştı. Aklıma geldikçe üzülürüm keşke demeseydim
Arada da hatırlatmak lazım bunu, bence çok da üzülme. Bir nevi şeytan azapta gerek, 'şimdi buradayı, iltifatlarını jestlerini kabul ediyorum ama gidersen yıkılmam' imajı da lazım. Ben masayı yalnız çekip 'tek başıma yapabiliyorum' dediğimde o yüzden bozuldu eşim, arada abanın altındaki sopayı da görmeliler

Ben bi ara tuzlu suyla dus aliyordum disil enerji icin sdgjgjfk :KK53:
Disillige katkisi var mi bilmiyorum ama vucuda iyi geliyor
Evlilikte yükleri sirtlanmak, fazla ekonomik davranmak gibi konularda bende bazen kendimi enayi gibi hissediyorum 😬
Sırrı cözen varsa fikirlere acigim 😁
Esra ezmecinin tuzlu su önerisi bu galiba..dişilik için lavanta yağı sürün diyor 😁

Pffff bende eril enerjinin dibiyim bende 😃 eşimde bu durumdan çok yakınırdı. Yakınırdı diyorum çünkü boşanma aşamasındayız. Son konuşmamızda bana aynı evde iki erkek gibiyiz ben bunu istemiyorum demişti. Sanırım bahsettiğiniz durumu kastetti. Herşeyi ben yaparım, ben hallederim, ben güçlüyüm, ben üstesinden gelirim vs. Dişil enerjim çok düşüktür benim de maalesef. Biraz hayat şartları beni böyle olmaya zorladı. Ailenin en büyük çocuğuyum ve babasız büyüdük dolayısıyla evin yükü omuzlarımdaydı ve alışkındım kendi başımın çaresine bakmaya. Evliliğimin bitmesinin temel sebebi bu değil tabiki ama evet sorunlardan biri de buydu diyebilirim.

ya bi de şey var bi yerde okudum; erkeğe borç para vermek dişil enerjiyi düşürür diye. e şimdi evliyiz maddi sıkıntı oldu ben paramı vermem diyemem ya nasıl olacak o zaman denge nasıl korunacak.. biz şuan maddi sıkıntıdayız mesela ve ben onun için kredi çektim çünkü zor durumdaydı. ben burda en çok dengeyi kaçırıyorum aman sıkıntı çekmeyelim aman ben halledeyim filan
kredi çekmenizi o mu talep etti siz mi atıldınız. Talep etmeden kendinizi feda etmeyebilirsiniz mesela

Bence bu karşınızdaki kişi ve evlilik dinamiğiyle alakalı bir şey. Şartlar gereği ben çalıştım, eşim sınava hazırlandı ve ev işleriyle çoğunlukla o ilgilendi. Güçlü bir kadın olmak eğer gerçekten öyleysek ve partnerimizin toplumsal cinsiyet rolleriyle sorunu yoksa, niye kötü olsun ki?
Yardım istemek zayıflık değildir. Ama bunu erkek errrrrrrkek olduğunu hissetsin diye neden sürekli yardım isteyelim?
Yani bir moda oluyor peşine takılıp gidiyor insanlar. Dişil eril bilmem ne. Kendimi hiç eril hissetmedim. Kendime de bakarım, süslenirim de, aynı zamanda her işimi de kendim hallederim.
Sorun bizde değil hanımlar. Eşimiz eğer kıçını yaymaya yer arıyorsa bu onun sorunu. Enerji bilmem ne hikaye.
Ben güçlü olmaktan, kendi işimi halletmekten çooook mutluyum.

Back
X