Evlilik icin öncelik mantık mı yoksa kalp mi ...

seker_89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
205
0
96
36
İstanbul
Uzun bir aradan sonra tekrardan hayatıma birilerin girmesine izin verdim uzun dedigime bakmayın 14 15 ay sanırım eski sevgilimi tahmin ettigimden fazla seviyormusum ayrıldıktan snra kimseyle yapmam dedim kendime hayatımda suan biri var onu cok sevmiyorum yani seviyorumda cok degil o bana cok deger veriyo cok ilgili bu cocuk mantıgıma cok yatıyo dedigim gibi birazda seviyorum evlilik düşünüyoruz yani o düşünüyo benimde mantıgıma yattıgı icin acıkcası bende düşünüyorum ama ilerde pişman olurmuyum diye kuruntu yapyorum çok güzel bi cocuk degil boyuda kısa nerdeyse aynı boydayız ama bana deger vermesi beni sevmesi ailesine ve aileme olan saygısı beni acayip mutlu ediyo evlilik icin öncelik mantıgın mıdır yoksa kalbin mi ???

yıllar sonra insanların elleri yüzleri buruşuyor,kilo alıp göbekleniyorlar,kısaysa yuvarlak bişiy,uzunsa sıska bükük bir kambur oluveriyorlar...kısacası yıllar çok şey alıp götürebiliyor..ama o geçen yıllara rağmen kendini onunla birlikte nerede hayal edebiliyorsun? şu an sana yaşattığı hislerler ve yaşam tarzıyla bunu sana nasıl dile getieiyor? aileye,işe bakış açısı ve aile yapısı nasıl? aşk ve sevgiden bir an olsun sıyrıldığında kendi iç sesin sana neler söylüyor bu çok önemli...mantık ve aşk bir çubuğun iki ayrı uçları gibi..denge de kalman için ortasını bulmaya çalışman önemli olandır..

yıllar sonra insanların elleri yüzleri buruşuyor,kilo alıp göbekleniyorlar,kısaysa yuvarlak bişiy,uzunsa sıska bükük bir kambur oluveriyorlar...kısacası yıllar çok şey alıp götürebiliyor..ama o geçen yıllara rağmen kendini onunla birlikte nerede hayal edebiliyorsun? şu an sana yaşattığı hislerler ve yaşam tarzıyla bunu sana nasıl dile getieiyor? aileye,işe bakış açısı ve aile yapısı nasıl? aşk ve sevgiden bir an olsun sıyrıldığında kendi iç sesin sana neler söylüyor bu çok önemli...mantık ve aşk bir çubuğun iki ayrı uçları gibi..denge de kalman için ortasını bulmaya çalışman önemli olandır..

Bir ilişkide saygı olmazsa olmazımdır ama evliliğin temeli cinselliktir

Ona dokunabilecek misiniz sevmeden? Seversen her şeyi hoş gelir insana

Bence aşk olmadan olmaz. Aşık olursan katlanırsın bu erkeklere

akabe bunu cok begendi :46::46::46:

hiç sevmiyorum deil tabiki seviyorum ona dokunabiliyorum öpebiliyorum ama nasıl desem hani eski görüştügüm gibi cok sevmiyorum hala aklım ondamı diye düşünüyorum aklıma getirmemeye calısıyorum cunkü bu kişi cok iyi onunla ömür gecer diyorum yanında olunca mutlu oluyorum acıkcası kendi kendime diyorum ki cok sevdimde ne oldu aldattı bu bana daha cok deger veriyo hissediyorum biliyorum ama bi yandanda korkuyorum

aile yapısı olsun işi olsun benim aileme olan saygısı olsun cok iyi hiç sorun yaşamadık simdiye kadar dedigim gibi seviyorum ama cok asırı derecede deil ama mantıgım asırı derecede

sevgi zamanla artabilir:34:
tıpkı delicesine bir tutkuyla birbirini seven çiftlerin zamanla birbirlerinden nefret etmeleri gibi...evlilik kararı vermek için altını çizmek istiyorum, çok çok büyük bir aşka gerek yok.....sen zaten söylemişsin,dokunabiliyorum,yakınlaşabiliyorum diye...herşey zamanla otururu,biraz kendine zaman ver bence...:16:

sevgi zamanla artabilir:34:
tıpkı delicesine bir tutkuyla birbirini seven çiftlerin zamanla birbirlerinden nefret etmeleri gibi...evlilik kararı vermek için altını çizmek istiyorum, çok çok büyük bir aşka gerek yok.....sen zaten söylemişsin,dokunabiliyorum,yakınlaşabiliyorum diye...herşey zamanla otururu,biraz kendine zaman ver bence...:16:

bazen takıntı yapıyorum boyu kısa aynı boydayız yok şöyle böyle diye sanki bana birisi kötü birşey söylese o an hemen ayrılabilirmişim gibi geliyo bazende hiç aklıma gelmio öyle şeyler zaman verdim 6 ay kadar 4 aydırda beraberiz 10 ay evlilik kararı icin cok fazlada uzatmak istemiyorum acıkcası ben uzattıkca aklıma başka başka şeyler geliyoevlenmesem daha mı iyi evlenen aldatılıyo yok şöyle böyle gibi seyler geliyo aklıma

bence sevgi evliliği yapmak her zaman daha iyidir.

aşıksan karşındaki insanın hatalarını görmezden gelirsin, affedersin. kalbin hep mantığına galip gelir.

mantık her zaman bana kuru gelmiştir. tek başına sıradan bir sevgiyle evliliğe nasıl dayanılır bilmiyorum.

ama sevgi, karşındaki insanla kafalarınız uyuyorsa, anlaşıyorsanız, zamanla artar. o sana değer verdikçe sen ona değer verdikçe, birbirinizi tamamladıkça büyüyüp gelişir. karşındaki insanın hatalarını görmezden gelmezsin ama oturup konuşabilirsin. olduğu gibi kabul edersin, boyuyla, saçıyla ya da kocaman elleriyle.

aşkın fırtınaları yoktur sevgide. huzurludur, sakindir, güvenlidir.

bana biri üç dört yıl önce sevgilini bu kadar seviyor muydun dese hayır derdim ama şimdi eküri gibi olduk, birimizi tanıyan diğeriyle mutlaka tanışmış oluyor.:1:

bazen takıntı yapıyorum boyu kısa aynı boydayız yok şöyle böyle diye sanki bana birisi kötü birşey söylese o an hemen ayrılabilirmişim gibi geliyo bazende hiç aklıma gelmio öyle şeyler zaman verdim 6 ay kadar 4 aydırda beraberiz 10 ay evlilik kararı icin cok fazlada uzatmak istemiyorum acıkcası ben uzattıkca aklıma başka başka şeyler geliyoevlenmesem daha mı iyi evlenen aldatılıyo yok şöyle böyle gibi seyler geliyo aklıma

benim de erkekte uzun boy takıntım vardı:27: hoş bende uzun değilim hatta bu yüzden arkadaşlardan bazıları da " sen uzun değilsin ne gerek var gibi " diyede düşünebiliyorlar ama sonuç olarak herkesin belli bir beğenisi vardır..uzun,esmer...vb..gibi..neyse..zamanla farkettim ki kısa olup çok hoş olabilenler de var..burda şunu ayırt etmek önemli,uzun olup sana hak ettiğin değeri vermemesi mi yoksa aynı boyda olup da sana çok ama çok değer vermesi mi?tabiki süregelen bir ilişkide belli bazı düşünceler için çok beklemek her iki tarafı da yıpratır..klasik bir değiş ama,artılarını eksilerini bir çuvala koy:)) hangisi sana ağır geliyor? artıları ağırsa o yük seni her zaman mutlu edicektir..yok eğer eksiler ağır gelirse zaten seni yıpratıcaktır..ve şunu sor kendine: ben onun nesini seviyorum/hoşlanıyorum? sana yakın gelen yerlerini keşfet...bu kimi zaman gülüşü olur kimi zaman sana olan ilgisi,bazen bakışı,bazen sen çok mutsuzken sana olan tavrı,yemek yemesi,sana seslenişi.....bir sürü şey bulabilirsin..:31: bu adamı bu kadar çok kafana takıyorsan,mutlaka sana hoş gelen bir yanı vardır,işin sırrı kendine itiraf etmekte...

benim de erkekte uzun boy takıntım vardı:27: hoş bende uzun değilim hatta bu yüzden arkadaşlardan bazıları da " sen uzun değilsin ne gerek var gibi " diyede düşünebiliyorlar ama sonuç olarak herkesin belli bir beğenisi vardır..uzun,esmer...vb..gibi..neyse..zamanla farkettim ki kısa olup çok hoş olabilenler de var..burda şunu ayırt etmek önemli,uzun olup sana hak ettiğin değeri vermemesi mi yoksa aynı boyda olup da sana çok ama çok değer vermesi mi?tabiki süregelen bir ilişkide belli bazı düşünceler için çok beklemek her iki tarafı da yıpratır..klasik bir değiş ama,artılarını eksilerini bir çuvala koy:)) hangisi sana ağır geliyor? artıları ağırsa o yük seni her zaman mutlu edicektir..yok eğer eksiler ağır gelirse zaten seni yıpratıcaktır..ve şunu sor kendine: ben onun nesini seviyorum/hoşlanıyorum? sana yakın gelen yerlerini keşfet...bu kimi zaman gülüşü olur kimi zaman sana olan ilgisi,bazen bakışı,bazen sen çok mutsuzken sana olan tavrı,yemek yemesi,sana seslenişi.....bir sürü şey bulabilirsin..:31: bu adamı bu kadar çok kafana takıyorsan,mutlaka sana hoş gelen bir yanı vardır,işin sırrı kendine itiraf etmekte...

bilmiyorum kii neresi hoş geliyo :D ama tabikii begeniyorum arkadaslarımla anlaşması onlarla sohbet etmesi bana karşı ne kadar sinirlendirirsem sinirlendiririm agzından hiçbir şekilde ters kelime cıkmaması en önemlisi bana güvenmesi fazla kıskanc olmaması falan hoşuma gidiyo ilk defa böyle biriyle karşılasıyorum uzun zamandan beri belkide bu yüzden mantıgıma yatıyo ailemle ve kendi ailesiyle iyi evlilik düşünüyo vee ek iş yapması bu yüzden falan filan tek bi kötü yanı var araba hastası

Dediğim gibi cok asırı derecede sevmiyorum ama seviyorumda hiç sevmiyorum direk mantıgıma yatıyo falan diyemem

Çok sevmediğin biriyle evlenirsen pişman olursun. Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Sana olan ilgisini sevmek de bir yerde bitecek bir olay.

Bence ilk önce kalp gelir bu işte.

Evlilik bu, ciddi bir mevzu.

İyi düşünmek gerekiyor.

:34:hadi bakalım hayırlısını dilemek düşer bize..inşallah güzel gelişmeler olur,var sende ışıkkk:28:

Bir ilişkide saygı olmazsa olmazımdır ama evliliğin temeli cinselliktir

Ona dokunabilecek misiniz sevmeden? Seversen her şeyi hoş gelir insana

Bence aşk olmadan olmaz. Aşık olursan katlanırsın bu erkeklere

Hislerime tercüman olmuşsun canımcım...:54:
Aynen...

Aynı evi,yatağı paylaşmak,onu sevmek,okşamak,birlikte herşeye katlanabilmek sevmek ve aşık olmaktan geçer...
Eğer ona dokunabileceğinizi düşünüyorsanız evlenin yoksa biraz daha zaman tanıyın kendinize...

evlenmek için hem aşk önemli hem mantık:31:ikisi birarada olmalı hiçbiri tek başına yetmiyor.sen zaten seviyorum birşeyler hissediyorum demişsin.eğer anlattığın kadar ideal bir erkekse zamanla daha da çok seversin canım:34:

inşallah hakkımızda hayırlısı olur diyebiliyorum sadece ewet gercekten cok zor birsey evlilik dogru insan ve istedigin insan neden bilmiyorum ama istedigim insanla olmadı zaten olsaydıda cok sorunlu olucaktı şuan daha iyi anlıyorum ewett iyidi ama bi kaç anlaşamadıgımız nokta vardı simdi olmasa ilerde cok sorun olabilicek seylerdi eminim ama bu karşımdaki insan ne bilim cok farklı geliyo bana herseyiyle yaptıkları ve davranışı beni şaşırtıyoo eger ki böyle devam ederse sonumuz belli tmm sizde haklısınız sevmedigin bi insanla evlilik hiç katlanılmaz olabilir ama hiç sevmiyorum diyemem sevgimde var ama mantıgım daha agır basıyo ne olursa olsun sadece sevgi yetmiyo sanırım...

evlenmeden önce olsa kesinlikle sadece kalp derdim ama şimdi yüzde 50 50 olmalı diye düşünüyorum aşk ve mantık aynı derecede olmalı....evlilikler özellikle çocuktan sonra çok değişiyor çeşitli sorunlar çıkabiliyo çok sabırlı anlayışlı olmak gerekiyo..sadece aşk yetmiyo ne yazıkkii iyi düşünüp taşınmak lazım evlilik zor zanaat vallla...

evlenmeden önce olsa kesinlikle sadece kalp derdim ama şimdi yüzde 50 50 olmalı diye düşünüyorum aşk ve mantık aynı derecede olmalı....evlilikler özellikle çocuktan sonra çok değişiyor çeşitli sorunlar çıkabiliyo çok sabırlı anlayışlı olmak gerekiyo..sadece aşk yetmiyo ne yazıkkii iyi düşünüp taşınmak lazım evlilik zor zanaat vallla...

Sanırım haklısınız ama simdilik bize öyle gelmedigi icin ilerde pişmalıklar yaşarmıyız die düşünüoruz en basta ben düşünüyorum illaa cok mu asık olmak gerekiyo evlilik icin ??? hayır gerekmiyo yani o insan insan olduktan sonra iyi olduktan sonra zaten sevilir yorumlardan az biraz bunu cıkardım :1:

Back
X