• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kararı

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.399
En iyi cevaplar
1
30.565
798
Bursa
Merhaba arkadaşlar.
Bir konuda kendimi çıkmazda hissediyorum ve enine boyuna düşünebilmek için farklı görüşlere ihtiyacım var.
Fikirlerinizi esirgemeyin...

Yaklaşık 4 yıllık ilişkim ve işsiz bir sevgilim var. Tüm sorun da bu zaten: İşsizlik.
Kısaca bahsedeyim.
Lise mezunu.
Ara ara çalıştı; bazen ondan kaynaklandı, bazen gerçekten terslikler oldu, düzen tutturamadı.
Bu düzenli iş girişimlerinin dışında her yaz uğraştığı bir iş var. Sezonluk yani.
Ara ara kışın da çalışıyor iş çıktığında.
Bu iş onun hayatı gibi, bu işle ilgilendiği müddetçe tatil-izin yapmaya gerek bile görmüyor.
Yani hiç parasız kalmadı bugüne kadar, ama kalırım korkusu yaşadığı oldu.

Sadece kendisi değil, babasının ve kardeşinin(evli) de durumu buna yakın.
Yani düzenli işleri yoktur, ama ben para konusunda sıkıntıda kaldıklarını da görmedim.

Gelelim asıl soruna:
Sevgilimin evliliği ertelemeye tahammülü yok.
Yeterince beklediğimizi düşünüyor ve artık beklemek için sebep göremiyor.
Önce iş diyorum, hallolacak, hallolmasa da yazın kazandığım yeter diyor.
Aslında öyle, bu sene ben de çalışıcam inşallah, bu durumda çok da sıkıntıda kalmıyoruz, kazandığı yetiyor gerçekten de.
Birikimi de var az-çok, evlenirken fazla borca girmeyiz muhtemelen.

Ama bana hiç normal gelmiyor 2-3 ay çalışıp sonra boş durması.
Bana normal gelmiyorsa aileme nasıl ters gelir Allah bilir?

Bi dükkan açsan diyorum, herhangi bir şey üzerine.
Fazla geliri olmasa da olur, çalışsın yeter ki. Ne bileyim kiramızı ya da ev kredimizin bi kısmını ödesin..
Hayaller hayaller yani.
Sever ticareti.
O da istiyor ama tek başına cesaret edemiyor, biraz birikim yaptım riske atamam diyor.

Sizce de çok mu takılıyorum bu iş konusuna?
Kafam çok karışık...

kendimi ailenin yerine koyuyorum?
düzenli bir geliri olan damat isterdim.bundan kastım maaşlı değil am işi gücü,yaptığı mesleği belli olsun isterdim.
bu sebeple bence bu konuda diretmelisin.
Ayrıca özel olmazsa 2-3 ay çalışıp tüm yılı rahat geçirecek ve birikim yapacak kadar kazanıyor madem,bu 2-3 aylık dönemde ne iş yapıyor?

kesinlikle takılmakta haklısınız. aileniz mutlaka tepki verecektir herkes kızının geleceğini düşünür tepki vermektede haklılar. yazın çok iyi kazanıyor olabilir ama kazandığı para bekar hayatında yetiyor ona evlenince çıkacak masrafları hesaplarsanız heleki buna birde çocuk masrafı eklenirse siz düşünün artık gerisini.. bence acele etmeyin erkek arkadaşınız alışmış boş gezmeye yapan nasıl yapıyor bulduğu işlerin hepsimi kötüydü onunki sadece tembellik başka birşey değil

aileni düşündümde kesinlikle karşı çıkacaklar onlarda haklı sonuçta senin geleceğın mutlu olman ve rahat etmen için eğer sevgilin düzgün sürekli bi işe girse hiç sorun kalmaz ama bu durumda eminim ki ailen sorun çıkaracak bence sende haklısın

tabiki sonuna kadar diretmelisin canim. Biraz sert olcak ama ask, mesk vs. karin doyurmuyor- Cok severek evlenilse bile bi sure sonra issizlik parasizlik gecim derdi tum bu buyuyu alip goturyor yerine sikinti dertler kaliyor. :26:

Çok özel olmazsa işini sorabilirmiyim? Turizm ile ilgili bişey mi yada show sahne ile ilgimii? Önemli olan alıştıgı işi gercekten tamamiyle yapıp yapmadıgı, işten kaçıp kaçmadığı.

kesinlikle takılmakta haklısınız. aileniz mutlaka tepki verecektir herkes kızının geleceğini düşünür tepki vermektede haklılar. yazın çok iyi kazanıyor olabilir ama kazandığı para bekar hayatında yetiyor ona evlenince çıkacak masrafları hesaplarsanız heleki buna birde çocuk masrafı eklenirse siz düşünün artık gerisini.. bence acele etmeyin erkek arkadaşınız alışmış boş gezmeye yapan nasıl yapıyor bulduğu işlerin hepsimi kötüydü onunki sadece tembellik başka birşey değil

Kesinlikle size katılıyorum, aynı durumu ablam yaşadı.Kendisinin de kocasının da mesleği vardı ama adam rahata düşkündü.Ailem olumlu baktı iş güç nasıl olsa olur dedi ve düğünü yaptılar.Ama adam para zaten var diye çalışmadı.Ablam gitti geldi işe, o adam sabahtan akşama kadar ya evde ya da sokakta cafelerdeydi.Ve sadece bu sebepten evlilikleri bitti.Boşanmak isteyince açmısın açıktamısın diye gayet cahilce bir cevap aldı ama tembellik bambaşka bir şey.İnsan 3 kuruş da olsa burun kıvırmayıp çalışmalı.İstediği kadar parası olsun ben eli ekmek tutmayan, bankadaki parasına güvenen kişiye adam demem.Tecrübe ile sabittir...Daima önce düzenli bir iş gerekirse günlük 10 lira olur ama düzenli olur, sonra evlilik.Siz işten geldiğinizde adamın sokaklarda aylak aylak gezmesine ya da nerede ne yaptığını bilmemenize gönlünüz razı olacaksa evliliği seçin.

sadece yazları çalışıyor derken bende merak ettim, sevgilin ne iş yapıyor seneyi rahat geçirecek kadar para kazanıyor.. sadece yazın çalışıyor deyince aklıma boya ustası yada saz ekibi gibi şeyler geldi.. ne iş yapıyor acaba? birde insanın bir işi olmalı, sabah gidip akşam gelmeli. sürekli evde olursa ozaman geçimsizlik olur. herşeye karışır, rahat iş yapamazsın, misafirin gelemez, sen biyere gidemezsin. 4 duvar arası sabahtan akşama kadar oturursunuz. erkek adam işte güçte olmalı. dükkan derken geç kapanan dükkanlardan olursa problem olur. saat 19.00 gibi kapatıp gelirse eve, birbirinize vakit ayırırsınız. falla canım en iyisi maaşlı iş. maaşlı bir iş baksın kendine, hiç değilse sigortası işler, iyi kötüde geliri olur. sigorta =herşey demek hastalık tedavi masraflarını karşılar. emekliliği olur, tazminatı olur vs. vs. ssk mutlaka gerekli.

Son düzenleme:
Ben de, eşim de memur/işçi ailelerinin çocuklarıyız ve biz de maaşlı işler de çalıştık hep. O nedenle bana da sezonluk çalışanlar, ticaret ile uğraşanların durumu hep biraz güvensiz gözükmüştür. Ama arkadaşınızın tüm ailesi bu şekilde hayatlarını sürdürüyorlarsa, bu ona normal geliyordur.

Neticede bu şekilde de yaşayan pek çok insan var. Maaşlı, ücretli çalışanın her ay bir gelir garantisi var, ama ne uzuyor, ne kısalıyorlar. Öte yandan bu tarz sezonluk iş yapanlar, ya da ticaretle uğraşan kişilerin gelir düzeyleri oynaklıklar gösteriyor. Eğer yeterince becerikli/şanslı/çalışkan vs. olurlarsa maaşlı kişilerin kat, kat üstünde gelirlere ulaşma ihtimalleri bulunuyor. Ama, işler tam tersine gidip tepetaklak olma ihtimalleri de var.

Sizin arkadaşınız bu düzene ailesinden dolayı alışık gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla sezonluk işinden kazandığını, kazanır kazanmaz har vurup harman savumaktansa, yılın diğer dönemlerine de yetecek şekilde harcamayı beceriyor ve hatta ufak da olsa bir birikim de yapabilmiş vaziyette. Sezonluk işinde de gecesini gündüzüne katıp çalışıyor, tatil, izin de düşünmüyor gördüğüm kadarıyla. Dolayısıyla, bana tembel bir insan gibi gözükmedi. Sadece iş düzeni farklı bana kalırsa.

Ama, sizin ailenizin durumu bu şekilde olmadığı için siz bu düzene adapte olmakta zorlanabilirsiniz haliyle. Ailenizinde de tereddütler oluşacaktır süphesiz. Bence öncelikle bir kendinizi tartın yapabilir miyim bu şekilde diye. Belki de sizin düşündüğünüz gibi sabit gelirli bir işe hiç bir zaman girmeyebilir arkadaşınız, baştan bu ihtimali de kabullenerek durumunuzu değerlendirmekte yarar var. Eğer sizin sabit bir geliriniz olursa olmayacak iş değil bana kalırsa. Ama tabi, arkadaşınızın iş düzeni ile ilgili kendi gözlemlerinizi bu işleri bilen bir aile yakınınız ya da akrabanız varsa, ona da bir teyid ettirmek de yarar olabilir.

yazın 3 ay çalışıp bütün sene beni rahatça geçindirecek bir iş varsa ben de istiyorum valla...

seni şe giderken onun evde oturması ilerde sana batacak. rahatsız olacaksın. kaldı ki ilerde çocuk olacak. sen o zaman çalışamayacaksın. bu adama tek kişi yetiyor da bu maaş ama çocuklu ev geçindirmeye yetecek mi? hiç sanmıyorum. ailesi parasız kalmıyor ama nasıl geçiniyor? çok mu rahat? birikim yapabilmişler mi? bu devirde çok zor. ilerde sıkıntı çekmek istemiyorsan bence bu işi evlenmeden hallet. kaldı ki bunları o da düşünmeli bu ne rahatlık. sen burda düşünüp kendini yiyorsun, o "bu ara yeter diyerek kenara çekiliyor".. bunları onun da düşünmesi lazım :57:

sadece yazın 2-3 ay çalışıp bütün seneye yeticek parayı nasıl bir işte kazanıyor bende çok merak ettim bizimde yapabileceğimiz birşeymi bu ?

biraz sert olucak ama böyle insanlardan ne köy olur ne kasaba canım. kazanırlar sora nasılsa kazandım die boş kaldıkları zamanda kazandıklarını yerler. geriye koca bi sıfır kalır. ailesi de bu şekilde demek ki. sana boş vaatler vereceğine kendine düzgün bi iş bulsun bence. sen de kendini garantiye almadan sakın resmiyete dökme işi. üzülen sen olursun. yaşadım biliyorum canım. güvenme sakın boş laflara.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için.
Ama kararsızlığım giderek artıyor sanırım :5:

İşi turizmle ilgili.
Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla işini iyi yapıyor.
Dedim ya hayatı gibi; ne kadar yorulursa yorulsun, strese girerse girsin, ertesi sabah kalktığında tek bir şikayet duymam ağzından.
2 ay boyunca da 1 gün tatil yapmamıştır.

Gelirine gelince...
Eğer ben çalışmazsam kıt kanaat geçinmeye yetecek kadar.
Kirayı öder, evine bakar, fakat gezmeye-tozmaya gelince orda dururuz herhalde.
Çocuk masrafını katmıyorum tabii.
Ama benim çalışmama gibi bir durumum yok şimdilik.

sadece yazları çalışıyor derken bende merak ettim, sevgilin ne iş yapıyor seneyi rahat geçirecek kadar para kazanıyor.. sadece yazın çalışıyor deyince aklıma boya ustası yada saz ekibi gibi şeyler geldi.. ne iş yapıyor acaba? birde insanın bir işi olmalı, sabah gidip akşam gelmeli. sürekli evde olursa ozaman geçimsizlik olur. herşeye karışır, rahat iş yapamazsın, misafirin gelemez, sen biyere gidemezsin. 4 duvar arası sabahtan akşama kadar oturursunuz. erkek adam işte güçte olmalı. dükkan derken geç kapanan dükkanlardan olursa problem olur. saat 19.00 gibi kapatıp gelirse eve, birbirinize vakit ayırırsınız. falla canım en iyisi maaşlı iş. maaşlı bir iş baksın kendine, hiç değilse sigortası işler, iyi kötüde geliri olur. sigorta =herşey demek hastalık tedavi masraflarını karşılar. emekliliği olur, tazminatı olur vs. vs. ssk mutlaka gerekli.

Bana asıl ters gelen de bu, gelirini falan geçtim.
Erkek adamın evde ne işi var sonuçta, değil mi?
Açık açık "Seni mutsuz ederim, göze alabiliyor musun?" diye de sordum.
Dükkan gibi bir şey olursa en az 1 ortak düşünüyor eve yeterince vakit ayırabilmek için.
Diğer türlü ben de istemem, yüzünü göremedikten sonra evlenmenin ne anlamı var...

Ben de, eşim de memur/işçi ailelerinin çocuklarıyız ve biz de maaşlı işler de çalıştık hep. O nedenle bana da sezonluk çalışanlar, ticaret ile uğraşanların durumu hep biraz güvensiz gözükmüştür. Ama arkadaşınızın tüm ailesi bu şekilde hayatlarını sürdürüyorlarsa, bu ona normal geliyordur.

Neticede bu şekilde de yaşayan pek çok insan var. Maaşlı, ücretli çalışanın her ay bir gelir garantisi var, ama ne uzuyor, ne kısalıyorlar. Öte yandan bu tarz sezonluk iş yapanlar, ya da ticaretle uğraşan kişilerin gelir düzeyleri oynaklıklar gösteriyor. Eğer yeterince becerikli/şanslı/çalışkan vs. olurlarsa maaşlı kişilerin kat, kat üstünde gelirlere ulaşma ihtimalleri bulunuyor. Ama, işler tam tersine gidip tepetaklak olma ihtimalleri de var.

Sizin arkadaşınız bu düzene ailesinden dolayı alışık gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla sezonluk işinden kazandığını, kazanır kazanmaz har vurup harman savumaktansa, yılın diğer dönemlerine de yetecek şekilde harcamayı beceriyor ve hatta ufak da olsa bir birikim de yapabilmiş vaziyette. Sezonluk işinde de gecesini gündüzüne katıp çalışıyor, tatil, izin de düşünmüyor gördüğüm kadarıyla. Dolayısıyla, bana tembel bir insan gibi gözükmedi. Sadece iş düzeni farklı bana kalırsa.

Ama, sizin ailenizin durumu bu şekilde olmadığı için siz bu düzene adapte olmakta zorlanabilirsiniz haliyle. Ailenizinde de tereddütler oluşacaktır süphesiz. Bence öncelikle bir kendinizi tartın yapabilir miyim bu şekilde diye. Belki de sizin düşündüğünüz gibi sabit gelirli bir işe hiç bir zaman girmeyebilir arkadaşınız, baştan bu ihtimali de kabullenerek durumunuzu değerlendirmekte yarar var. Eğer sizin sabit bir geliriniz olursa olmayacak iş değil bana kalırsa. Ama tabi, arkadaşınızın iş düzeni ile ilgili kendi gözlemlerinizi bu işleri bilen bir aile yakınınız ya da akrabanız varsa, ona da bir teyid ettirmek de yarar olabilir.

Sanırım benim duymak istediklerim bunlar.
Mantık süzgecinden geçirerek bardağın 'dolu' tarafına bakmak.

Bizim aile ve akrabalarda da hiç bu iş düzenine uyan yok, genelde memur.
Ama dediğiniz gibi, onun gözünde memuriyet demek durağanlık demek, ne uzar ne kısalır.
Şu an kullanabileceği bir kpss puanı var, ayrıca sırf ben istiyorum diye lisans kpss'ye de girecek bu sene.
Memurluktan düzenli maaş dışında bir beklentisi yok, mutlu olmayı bile beklemiyor.
Daha sınava girmeden izninde kaç gün sevdiği işi yapabilir, onun hesabında.
Masa başı işe kazandığının 3 katı ver, düşünür, hareket ve iletişim seviyor çünkü.

Son düzenleme:
ben böyle bi durumda ailemin ne düşündüğünü önemsemezdim çünkü o kadar kaç yıl emek vermişim bu aşk için yani onu da geçtim para sıkıntısı yok kazandığı para yeetiyo diyosunn ee yetiyosa niye diğer şeylere takılıyosun ki ha 2-3 ay çalışmış ha bi yıl yani önemli olan aileyi geçindirebilicek olması hem sende çalışıcakmışsın bence hiç üzmeyin birbirinizi bu şey için Allah beterinden korusun hiç çalışmayıp karı parası yiyenler var yani:55:

ben böyle bi durumda ailemin ne düşündüğünü önemsemezdim çünkü o kadar kaç yıl emek vermişim bu aşk için yani onu da geçtim para sıkıntısı yok kazandığı para yeetiyo diyosunn ee yetiyosa niye diğer şeylere takılıyosun ki ha 2-3 ay çalışmış ha bi yıl yani önemli olan aileyi geçindirebilicek olması hem sende çalışıcakmışsın bence hiç üzmeyin birbirinizi bu şey için Allah beterinden korusun hiç çalışmayıp karı parası yiyenler var yani:55:

Bilmiyorum...
Hiç alışık olmadığım için belki.
Benim için garip bir çalışma tarzı.
Bir de saçma gelecek belki ama tam ben tatile giricem, onun en yoğun dönemi başlayacak.
Bu da canımı sıkıyor sanırım.

Diğer taraftan verdiğimiz emek...
Kesinlikle göz ardı edilemez.
Beklemek de o kadar yorucu ki.
Emin olmadan bir hevesle kabul etmek istemiyorum yine de.

her şeyi geçtim de bütün gün dibinde oturan bir erkek sıkar seni bence..hatta dibinde oturmakla kalmayacak senin düzenli bir işin olacağı için sen çalışacaksın ev hanımı o evde oturucak..bence iş konusunu garantiye aldıktan sonra evlilik olayına girmelisin..

ilişkiye emek vermek güzel ama, ailenin de sana yıllarca emek verdiğini unutmamalısın.. o yüzden konu sahibi arkadaş iyi tartmalı eksileri artıları...

her şeyi geçtim de bütün gün dibinde oturan bir erkek sıkar seni bence..hatta dibinde oturmakla kalmayacak senin düzenli bir işin olacağı için sen çalışacaksın ev hanımı o evde oturucak..bence iş konusunu garantiye aldıktan sonra evlilik olayına girmelisin..

Kesinlikle haklısınız.
Bu yüzden istiyorum daha çok bir şeylerle uğraşmasını.
Mutsuz olurum, mutsuz ederim, sinirime dokunur eminim bundan.
Bu şekilde, bu ön yargıyla girmek istemiyorum bu yola.

Her konuda beni anlayan sevgilim bu konuda beni anlamak istemiyor..

Kesinlikle haklısınız.

Ayrılıklarda bi kişinin karar vermesi yeter ayrılık için; fakat evlilikte iki kişinin kararı gereklidir..bu yüzden bu konuda tavrın kesin olmalı..ayrıca turizm işi dediniz bu iş için 2-3 ay şehir dışına mı çıkıyor..? öyleyse durum daha kötü.. çünkü yaptığı iş bekar bir erkek için çok iyi olabilir fakat evlilikte sorun oluyor..

Kesinlikle haklısınız.

Ayrılıklarda bi kişinin karar vermesi yeter ayrılık için; fakat evlilikte iki kişinin kararı gereklidir..bu yüzden bu konuda tavrın kesin olmalı..ayrıca turizm işi dediniz bu iş için 2-3 ay şehir dışına mı çıkıyor..? öyleyse durum daha kötü.. çünkü yaptığı iş bekar bir erkek için çok iyi olabilir fakat evlilikte sorun oluyor..

Back
X