- Konu Sahibi kahvetelvesi
Merhaba arkadaşlar.
Bir konuda kendimi çıkmazda hissediyorum ve enine boyuna düşünebilmek için farklı görüşlere ihtiyacım var.
Fikirlerinizi esirgemeyin...
Yaklaşık 4 yıllık ilişkim ve işsiz bir sevgilim var. Tüm sorun da bu zaten: İşsizlik.
Kısaca bahsedeyim.
Lise mezunu.
Ara ara çalıştı; bazen ondan kaynaklandı, bazen gerçekten terslikler oldu, düzen tutturamadı.
Bu düzenli iş girişimlerinin dışında her yaz uğraştığı bir iş var. Sezonluk yani.
Ara ara kışın da çalışıyor iş çıktığında.
Bu iş onun hayatı gibi, bu işle ilgilendiği müddetçe tatil-izin yapmaya gerek bile görmüyor.
Yani hiç parasız kalmadı bugüne kadar, ama kalırım korkusu yaşadığı oldu.
Sadece kendisi değil, babasının ve kardeşinin(evli) de durumu buna yakın.
Yani düzenli işleri yoktur, ama ben para konusunda sıkıntıda kaldıklarını da görmedim.
Gelelim asıl soruna:
Sevgilimin evliliği ertelemeye tahammülü yok.
Yeterince beklediğimizi düşünüyor ve artık beklemek için sebep göremiyor.
Önce iş diyorum, hallolacak, hallolmasa da yazın kazandığım yeter diyor.
Aslında öyle, bu sene ben de çalışıcam inşallah, bu durumda çok da sıkıntıda kalmıyoruz, kazandığı yetiyor gerçekten de.
Birikimi de var az-çok, evlenirken fazla borca girmeyiz muhtemelen.
Ama bana hiç normal gelmiyor 2-3 ay çalışıp sonra boş durması.
Bana normal gelmiyorsa aileme nasıl ters gelir Allah bilir?
Bi dükkan açsan diyorum, herhangi bir şey üzerine.
Fazla geliri olmasa da olur, çalışsın yeter ki. Ne bileyim kiramızı ya da ev kredimizin bi kısmını ödesin..
Hayaller hayaller yani.
Sever ticareti.
O da istiyor ama tek başına cesaret edemiyor, biraz birikim yaptım riske atamam diyor.
Sizce de çok mu takılıyorum bu iş konusuna?
Kafam çok karışık...
Bir konuda kendimi çıkmazda hissediyorum ve enine boyuna düşünebilmek için farklı görüşlere ihtiyacım var.
Fikirlerinizi esirgemeyin...
Yaklaşık 4 yıllık ilişkim ve işsiz bir sevgilim var. Tüm sorun da bu zaten: İşsizlik.
Kısaca bahsedeyim.
Lise mezunu.
Ara ara çalıştı; bazen ondan kaynaklandı, bazen gerçekten terslikler oldu, düzen tutturamadı.
Bu düzenli iş girişimlerinin dışında her yaz uğraştığı bir iş var. Sezonluk yani.
Ara ara kışın da çalışıyor iş çıktığında.
Bu iş onun hayatı gibi, bu işle ilgilendiği müddetçe tatil-izin yapmaya gerek bile görmüyor.
Yani hiç parasız kalmadı bugüne kadar, ama kalırım korkusu yaşadığı oldu.
Sadece kendisi değil, babasının ve kardeşinin(evli) de durumu buna yakın.
Yani düzenli işleri yoktur, ama ben para konusunda sıkıntıda kaldıklarını da görmedim.
Gelelim asıl soruna:
Sevgilimin evliliği ertelemeye tahammülü yok.
Yeterince beklediğimizi düşünüyor ve artık beklemek için sebep göremiyor.
Önce iş diyorum, hallolacak, hallolmasa da yazın kazandığım yeter diyor.
Aslında öyle, bu sene ben de çalışıcam inşallah, bu durumda çok da sıkıntıda kalmıyoruz, kazandığı yetiyor gerçekten de.
Birikimi de var az-çok, evlenirken fazla borca girmeyiz muhtemelen.
Ama bana hiç normal gelmiyor 2-3 ay çalışıp sonra boş durması.
Bana normal gelmiyorsa aileme nasıl ters gelir Allah bilir?
Bi dükkan açsan diyorum, herhangi bir şey üzerine.
Fazla geliri olmasa da olur, çalışsın yeter ki. Ne bileyim kiramızı ya da ev kredimizin bi kısmını ödesin..
Hayaller hayaller yani.
Sever ticareti.
O da istiyor ama tek başına cesaret edemiyor, biraz birikim yaptım riske atamam diyor.
Sizce de çok mu takılıyorum bu iş konusuna?
Kafam çok karışık...