Evlilik konusunda yardım

Neslihan90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
548
54
53
Burdur
Selam kızlar. Ben yaklaşık bir senedir biriyle birlikteyim. Ve kendisiyle aramızda olan durumları daha once yazmıştım buraya.

Sorunları hallettik. Ve bana evlenme teklifi etti. Hersey iyi guzel gidiyordu. Ama onunla bastan anlaşamadığımız bir konu vardı. Benim calismamam. Çalısmamı istemiyordu. Bende rest çekmiştim. En sonunda benim is kurmama yardımcı olacağını soyledi ve ofis actım. Bu sekilde devam ediyorum su an. Diyeceksiniz ki derdin ne?

Derdim su. Evlenince aynı sekilde kendi ofisimde çalısmaya devam edeceğim ben. Ama benim erkek arkadaşımın ailesi varlıklı bir aile ve kendileri tum emlak araba arsa vb şeylerini şirketlerinin adına yapıyorlar. Ben evlenince benim de bu sekilde olacağım gibi gözüküyor. Konuşmadık bunları sormadım da. Ama benim ailemde bazı ters durumlar oldu annem basta olmak üzere keske "memur" alsaydın da bir belli maaşı olsaydı bu sekilde geleceginiz belli degıl korkuyorum diye cok sorun çıkardı.

Hala daha devam ediyor. Bana sürekli aile işinde çalışan insanların hazin sonlarını gösteriyor. Ne kadar ben çalışsam da ortak bütçe olayı oldugumu ve kayinvalidenin gelinin aldığı herseye karıştığını gördüğüm bir sürü ornek oldu.

Diyeceksiniz ki e görüyorsun o zaman ne soruyorsun? Olayım su. Ben bu kişiyi seviyorum.ve bunun tam tersi yasayan kimse olmadı mı? Aile şirketi sahibi bir aileye gelin gidip mutlu olanı yok mu? Sizlerin tecrübeleri benim icin cok onemli. En azından annemden daha objektifsiniz. Şimdiden teşekkürler.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya hu adam varlikli zaten, ki sana ofis bile acmis. Memur dedigin kit kanaat gecinir. Bence senin durumun ideal olan. Aktif karakteri olan bir memurun tek ideali gereken sermayeye sahip olup kendi isini yapmaktir. Yok pasif karakterliyse oturayim maas da gelsin yorganima gore uzatayim ayagimi der.

Ben varım, mutluyum, kendi aile işimiz. Yani her şey ortak. Kayinvalidem de bazen karışır ama baktı ki biz umursamiyor alıyoruz artık hiçbir şey demiyor. Yani sen bunu aldın şu bunu aldı lafı yok. Ama sana diyeceğim tek şey herkesten uzakta oturman. Benim kayinvalidem çok iyidir ki zaten akrabayiz ama yine de uzakta oturuyorum ve inan ki çok mutluyum. Eğer aynı semtte otursaydik hiç mutlu olamazdim.
Sana tek tavsiyem asla takmayacaksin kafana ;-) zaten kendi işin de varmış. Kim karışabilir ki ;-)

Haklisin ama biz galiba aynı semtte oturacağız. Cunku yaşadığımız sehir küçük bir sehir :(

Ya hu adam varlikli zaten, ki sana ofis bile acmis. Memur dedigin kit kanaat gecinir. Bence senin durumun ideal olan. Aktif karakteri olan bir memurun tek ideali gereken sermayeye sahip olup kendi isini yapmaktir. Yok pasif karakterliyse oturayim maas da gelsin yorganima gore uzatayim ayagimi der.

Haklısınız ama varlıklı ailelerinde değişik adetleri oluyor. Gozlemlediklerimden dolayı korkuyorum bende zaten. Yoksa dıştan bakınca evet ideal durum bu.

iyide nasil yardimci olabiliriz ki. Baskasi mutlu olsa senin mutlu olucagini garantilemez. memur ol desek mesela memur mu olucaksin ?

hayatta hic birseyin garantisi yok. kendini tamamen saglama alamazsin ne yapsan da malesef.

Mutlu olmanin garantisi maalesef kimse icin yok malum. Boyle aile isi, ortak butce olaylari da tamamen kisilerin alisknliklarina kayinpeder ve kayinvalideyle birlikte eslerin tutumunaa baglidir diye düşünüyorum. Benim arkadaşimdan bildigim mesela birden cok kardesse, kardeslere ve eslere yapilanlar arasinda haksizlik olmasin diye bazi seylere butce ayirmayabiliyorlar. Ama siz calisacaksaniz zaten istediginize istediyiniz parayi ayirabilecekseniz cok sorun olmayabilir. Ben kendi param olmasina alisetigim icin yapamazdim, ama bir baskasi ailesinden aliskinsa ya da benim gibi kendi param aliskanligi yoksa rahatseiz olmayabilir. Acik acik konusabilseniz keske ne nasil olur, olacak diye iciniz rahat olurdu.

Selam kızlar. Ben yaklaşık bir senedir biriyle birlikteyim. Ve kendisiyle aramızda olan durumları daha once yazmıştım buraya.

Sorunları hallettik. Ve bana evlenme teklifi etti. Hersey iyi guzel gidiyordu. Ama onunla bastan anlaşamadığımız bir konu vardı. Benim calismamam. Çalısmamı istemiyordu. Bende rest çekmiştim. En sonunda benim is kurmama yardımcı olacağını soyledi ve ofis actım. Bu sekilde devam ediyorum su an. Diyeceksiniz ki derdin ne?

Derdim su. Evlenince aynı sekilde kendi ofisimde çalısmaya devam edeceğim ben. Ama benim erkek arkadaşımın ailesi varlıklı bir aile ve kendileri tum emlak araba arsa vb şeylerini şirketlerinin adına yapıyorlar. Ben evlenince benim de bu sekilde olacağım gibi gözüküyor. Konuşmadık bunları sormadım da. Ama benim ailemde bazı ters durumlar oldu annem basta olmak üzere keske "memur" alsaydın da bir belli maaşı olsaydı bu sekilde geleceginiz belli degıl korkuyorum diye cok sorun çıkardı.

Hala daha devam ediyor. Bana sürekli aile işinde çalışan insanların hazin sonlarını gösteriyor. Ne kadar ben çalışsam da ortak bütçe olayı oldugumu ve kayinvalidenin gelinin aldığı herseye karıştığını gördüğüm bir sürü ornek oldu.

Diyeceksiniz ki e görüyorsun o zaman ne soruyorsun? Olayım su. Ben bu kişiyi seviyorum.ve bunun tam tersi yasayan kimse olmadı mı? Aile şirketi sahibi bir aileye gelin gidip mutlu olanı yok mu? Sizlerin tecrübeleri benim icin cok onemli. En azından annemden daha objektifsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Her şey nasip kismet ne olacagini bilemeyiz. Ayrıca memur olup da maasi hacizde olan bi suru insan var. Memuriyetin de garantisi yok.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

[QUOT E=KARARSIZLAR;35774248]Mutlu olmanin garantisi maalesef kimse icin yok malum. Boyle aile isi, ortak butce olaylari da tamamen kisilerin alisknliklarina kayinpeder ve kayinvalideyle birlikte eslerin tutumunaa baglidir diye düşünüyorum. Benim arkadaşimdan bildigim mesela birden cok kardesse, kardeslere ve eslere yapilanlar arasinda haksizlik olmasin diye bazi seylere butce ayirmayabiliyorlar. Ama siz calisacaksaniz zaten istediginize istediyiniz parayi ayirabilecekseniz cok sorun olmayabilir. Ben kendi param olmasina alisetigim icin yapamazdim, ama bir baskasi ailesinden aliskinsa ya da benim gibi kendi param aliskanligi yoksa rahatseiz olmayabilir. Acik acik konusabilseniz keske ne nasil olur, olacak diye iciniz rahat olurdu.[/QUOTE]

Haklısınız ama iste ben evlenince benim isimde onların isiyle paralel sekilde olduğundan onların şirketine dahil olabilir. Yani bir nevi onların yanında çalışmış olacağım.

Back
X