Evlilik ne kadar zor birseymis...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.799
15.491
408
daha 5 ay oldu evleneli ama simdiden cok yoruldum gelecegimi dusunemiyorum bile..oysa ben evliligi toz pembe zannetmistim esimle birbirimizi cok severek evlendik...Bu kadar zorluk bu kadar sorumluluk cok agir geliyor...ben cok serbest yetisdirildim ailem tarafindan simdi her istedigimi alan her istedigimi yapan ailem cok uzakta esim isteklerimi hep erteliyor belkide hakli ama ben buna aliskin degilimmm...ise git ev de temizlik yap yemek yap cok bunaltici bi hayat...eskiden birlikte yemek bile yesek birlikte olabilsek diye hayal kurardim simdi hergun ayni seyleri yaptigimiz icin hicte istekli gelmiyor...sizde de oylemi nedir bu duygulari yasamamin sebebi...

daha 5 ay oldu evleneli ama simdiden cok yoruldum gelecegimi dusunemiyorum bile..oysa ben evliligi toz pembe zannetmistim esimle birbirimizi cok severek evlendik...Bu kadar zorluk bu kadar sorumluluk cok agir geliyor...ben cok serbest yetisdirildim ailem tarafindan simdi her istedigimi alan her istedigimi yapan ailem cok uzakta esim isteklerimi hep erteliyor belkide hakli ama ben buna aliskin degilimmm...ise git ev de temizlik yap yemek yap cok bunaltici bi hayat...eskiden birlikte yemek bile yesek birlikte olabilsek diye hayal kurardim simdi hergun ayni seyleri yaptigimiz icin hicte istekli gelmiyor...sizde de oylemi nedir bu duygulari yasamamin sebebi...

seni çok iyi anlıyorum. ama malesef evlilik gerçekleşince eşinin sürekli yanında ve artık ulaşılır olması flört dönemindeki gbi olmuyo malesef.. birde evlenirken büyük hayaller kuruyor ve çok büyük beklentiler içine giriyoruz tabi hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor :( ama evlilik bambaşka bir dünya.. baba evine benzemez bence.. yani muhakkak baba ocağındaki bi hayatın içinde olmayacağını evlenmeden önce kendini inandırman lazımdı...

slm canım seni anlıyorum evlilik öyle sanıldığı gibi asla olmuyor evlenmek zeten iki farklı insanın aynı alanda yaşaması demek ayrıca öyle sanıldığı gibi ilk aylar cicim falan değil zamanla alışacaksın her şeye iki yabancı aynı alanda yaşamaya alışması zaten zor ama imkansız değil bence evini severek temizle yemeğini severek yap o zaman sorumluluk gibi değil isteyerek yaptığın işler olacak kaldıki kimse baba evinde ömür tüketmiyor kimse evlenirken ben hazırım dememeli çünkü insanlar bilmediği şeylere hazır olamaz sende bilmiyordun ama insan öğrenir ve yapar şimdi kendini rahatlat ve deki bu ev benim bu hayat benim evin yönetimi bende ve yap hayatını paylaşmaya aç unutma hayat güzel her zorlukta bile güzel mutluluklar diliyorum

Evet zorlukları var ama o zorlukların mutluluğuda ayrı, evlendikten sonra fırsat yaratmaya çalışırdımki biraz daha fazla kalayım babaocağımda, ama şimdi dönüp geldiğimde ohhhh benim evim benim yastığım benim yatağım.)))))

Haklisiniz aslinda ama insan alismadigi bi hayata baslamasi cok zor bisey...
alismasi zaman alacak sanirimmm...

benm 6 yıllık ilişkm var artık evlilik pek uzak değil... ama ben cok korkuyorum, dilerm herkez eşiyle yuvasında mutlu olur. bende hiç korktuğum gibi evlilik sıkar insan alışır sıkıcı olur heycan gider gibi düşüncelerden arınırım

sanirsam evliligin ilk senesi boyle. adapte olmaya calisiyor insan. sonucda cok buyuk bir degisim

yaşın kaç merak ettim?

Evlilk duzenli hayat demek,tabiki cok zor ama allah daha ciddi problemler vermesin.Bazi sorumluluklar zor gelebilir ama iyi yönunden bakarsan sevdigin insan yaninda.Bu onemli bence

bende 2,5 yıllık evliyim severek evlendik bizde.herşey çok güzel olcak diye düşünüyorsun evlenmeden önce.ama evleniyorsun biranda herşeyim tüm hayatın değişiyor.hatta kişiliğin bile değişiyor.evlendik 2 hafta sonra problemler başladı.alıştım artık eşime ve ben kendi kişiliğimi unuttum.onun kişiliğine yakın oldum resmen.bazen diyorum sana ne oluyor diye ama evlilik işte fedakarlık yapmak şart.ama hep tek bir yerden fedekarlık oluncada bizler üzülüyoruz.ben hep alttan alıyorum herşeye pozitif yaklaşmaya çalışıyorum eşim yıkıcı ben yapıcı ama bunaldım artık bi küseriz 1 hafta konuşmayız ve bana düşmanıymışım gibi davranır sanki hayatında yokum ben..bunlarada alışıyorsun valla zor arkadaşlar evlilik o kadar çok zorki.tamam çok güzel bir duygusuda var iyi olursanız herşeyini dört dörtlük yapar mutlu ederseniz sizi mutlu etmeyi biliyor orasıda güzel yane....

Issızcım seni o kadar iyi anlıyorum ki canım,aynı şeyleri bende yaşadım ve 2.5 yıldır da hala yaşıyorum.Senle oturup şöyyle uzun uzun dertleşmeyi çok isterdm.Çünkü insan her zaman böyle hissettiklerini açıkca söyleyen kişileri bulamıyo etrafında.Herkes mutlu aile oyunu oynama,mutluluk pozları vermenin peşinde malesef.

bende 2,5 yıllık evliyim severek evlendik bizde.herşey çok güzel olcak diye düşünüyorsun evlenmeden önce.ama evleniyorsun biranda herşeyim tüm hayatın değişiyor.hatta kişiliğin bile değişiyor.evlendik 2 hafta sonra problemler başladı.alıştım artık eşime ve ben kendi kişiliğimi unuttum.onun kişiliğine yakın oldum resmen.bazen diyorum sana ne oluyor diye ama evlilik işte fedakarlık yapmak şart.ama hep tek bir yerden fedekarlık oluncada bizler üzülüyoruz.ben hep alttan alıyorum herşeye pozitif yaklaşmaya çalışıyorum eşim yıkıcı ben yapıcı ama bunaldım artık bi küseriz 1 hafta konuşmayız ve bana düşmanıymışım gibi davranır sanki hayatında yokum ben..bunlarada alışıyorsun valla zor arkadaşlar evlilik o kadar çok zorki.tamam çok güzel bir duygusuda var iyi olursanız herşeyini dört dörtlük yapar mutlu ederseniz sizi mutlu etmeyi biliyor orasıda güzel yane....

aynen bende böyle düşünüyorum.bizde 5 yıl flörtten sonra evlendik ama evlenmeden hiçbirşey belli olmuyor.yapcak bişi yok alışmamız gerekiyor,2 yıllık evliyim ama 2 yılda bambaşka bir hayatım oldu..Allah yardımcımız olsun..

.Çünkü insan her zaman böyle hissettiklerini açıkca söyleyen kişileri bulamıyo etrafında.Herkes mutlu aile oyunu oynama,mutluluk pozları vermenin peşinde malesef.

Bu da mutsuz insanların bütün dünyayı mutsuz sanma oyunu bence.
Bu da mutsuzluğu dayanabilir kılıyor.
Evli olup mutlu olanlar da var herkes her kararından beklentisini alamayabilir.
Belki de yanlış karar vermiştir,acele etmiştir,laf dinlememiştir?
Kendisi mutsuz diye neden herkesi mutsuz ilan etsin ki insan ?
Herkes mutlu aile oyunu oynuyor genellemesi bence yanlış.

Daha cok yenisiniz. 1 sene gecsin, daha cok oturur evliliginiz.
Bekarlikla alakasi olmayan bir hayat elbette. Acikcasi ben bekarligimda o kadar ozgur ve sorumsuz olmama ragmen esimle olup sorumluluk almayi tercih ederim. Zamanla alisirsiniz sakin bunalima girmeyin.

Yalnız değilmişim :))))

Ben buna 4-5 ay sendromu adını koydum .

Ama merak etme geçiyor yani tam olarak geçmiyor ama bu aylar kadar olmuyor. Benim şu an özel durumum yaklaştığı zaman nüksediyor :))

Yaptığım işi monotonlaştırmamayı öğreniyorsun zamanla
yeni tarfilerle yemekler yeni temizlik teknikleri geliştiriyorsun .
Kendine uğraşlar buluyorsun , kk da vakit geçiriyorsun. Eşine küsüyorsun, benim gibiysen birde sabaha kadar ağlıyorum eşimin ruhu bile duymaz
Annem ağladığımda hemen farkederdi sabah çünkü gözlerim yanaklarımla yer değiştirirdi kocaman olurdu Eşim farketmiyor bile
Bu hiç geçmiyor aslında sen alışıyorsun zamanla :)))

Evliliğinin keyfini çıkarmaya bak
En güzel ve en özel günlerimiz

[/QUO

Düşüncelerimde haklı olduğumu nickini okuduğumda bi kez daha destekledim.Herkes üfürükten prenses ;)

kesinlikle katılıyorum.sinir bozucu olacak ama bu hayatta mutlu insanlar ve mutlu evlilikler de var.
bence insan mutlu çiftlere bakıp nasıl da rol yapıyorlar,mutluluk oyunu oynuyorlar diyeceğine kendi evliliğini güzelleştirmeye çalışmalı.

Back
X