Evlilik ne kadar zor birseymis...

Merhaba herkese,

Yukarıda yazdıklarımı okumuşsunuzdur belki, evlilik sonrası bir bunalım, alışamama yaşıyorum sizde de olmuş muydu diye sormuştum ve anladığım kadarı ilek evliliğin ilk aylarında bir çoğumuzda olmuş böyle şeyler. Zamanla alışıldığı ve ilk zamanlar böyle bir bunalım yaşandığı konusunda neredeyse herkes hemfikir.

Şİmdi ben size başka bir şey soracağım, ben hiç böyle bir şey yaşayacağımı tahmin etmiyordum, eşimle 3,5 yıldır beraberdik ve severek isteyerek evlendim. Şİmdi tabi böyle bunalım yaşayınca ya acaba sebebi ne olabilir diye soruyorum durmadan ve bir kaç gündür garip bir hisse kapıldım, galiba kendimce bahane bulmaya çalışıyorum ki son bikaç gündür kapıldığım his çok kötü: ya acaba ben eşimi sevmiyordum da o evlilik telaşında anlamadım, evliliğin hayaline kapıldım, şimdi tüm düğün telaşı bitip sakin kalınca gerçekle mi yüzleştim diyorum. Sonra da saçmalama 30 yaşındasın ve 3,5 yıldır beraberdin öyle olsa anlardın diyorum, ne olur bana diyin ki bizde de zaman zaman oldu o sorgulama, sonra geçiyor, o saçma bir sorgulama, takılma buna geçer o his zamanla.

ne olur, bunları duymaya çok ihtiyacım var....sizde de zaman zaman böyle garip hisler oldu mu?

okurken calisisp calismadigin aklima geldi..yani bu kadar sIkIldIgina göre sanirim hep evdesin.

ben evlenmedim okuyorum diye ama mahallade evlenen kizlar hep bana evde kalmis muamelesi yapti. ne evde kalmisi yahu alttarafi 25 yasinda üniyi bitirdim...bi hava atmalar felan. hicte meraklisi degilimde ama insanlarin yaptiklari cok tuhaf. evlenince cocuk göstermeler yani cocukla bana hava atmalar felan...baska bitane evlenen arkadas vardi, az burnumdan getrmedi. yok sen evde kaldin seni kesin kimse begenmez, dogumgünümde "cüsss be kac yasina girdin oha" demeler vs vs ne alaka yasim kac ki benim? sanki 35 40 im...ona verdigim cevap ise su oldu:" sen kendini cok iyi bisey mi yaptigini sanyiorsun, özgürlügünü kisitlayacak, o zaman da babaevini coook özlersin ayrica benim durumum seni alakadar etmez!"

ailesi istemedigi halde evlendi koca budalasi oldugundan ve suan cok pisman.cünki nereye gitse kocasi yanina gelmiyor. heryerde yalniz görülüyor. damad kendi dügününe bile zorla getirilmis ve kizi sevmiyor, onun calistigini elinden alip yiyor aksama kadarda yatiyor evde. evlenirken hava atilir önce etrafa sonra da pismanim cok kötü.:27:

haklısın bende 10 ay oldu evleneli şimdiden bıktım evlilikten çok zor bide eşin seni anlamayınca daha zor

Son düzenleme:
bugün tam 1 ay oldu evleneli... 7 senedir tanıdığım adam yok karşımda... Evlilik bu değildi hayalimde... artık küsmekten bile yoruldum... o kadar sıkıldım ki. nasıl geçer bir ömür bilmem. Kendimi yiye yiye kahrede kahrede... Ama kimsenin suçu yok ben bile bile evlendim.... Belki de benim imtihanım buydu.. Rabbim yardımcımız olsun... Daha 1 ayda bu hale gelmek... Konuşamıyorum....

Annem hep der evlenirken hayal kurmicaksın.
Herşeyde öyle aslında çok büyük hayaller kurunca azıyla yetinemiyorsun belki onu bile görmüyorsun
Benimde evlenmeme sayılı gün kaldı, aynı korkuları bende taşıyorum
Çünkü maalesef annem hayaller kurma dedikçe ben kurdum :)
Evlenince şöyle yaparız böyle yaşarız falan diye
Neler olcak bilmiyorum
Ama illaki evlenicez ve bunları yaşicaz
Annemin bu durum için söylediği söz de korkunun ecele faydası yok !

Bu arada erkeklerin böyle bi forumu olsa asla böyle şeyler konuşmazlar. Tanrım neden biz !!!

kızlar inanın boşuna üzüyorsunuz kendinizi, evliliğin ilk zamanları zordur, taşlar zamanla oturur yerine,
bir akrabamız bana cicim ayları diye bir şey yoktur, en acı zamanlar evliliğin ilk bi yılı yaşanır demişti, nekadar da haklıymış,
yeter ki aranızda gerçek sevgi olsun, sorunlar hallediliyor...
uzun yıllar çıkmış biri olarak söylüyorum evililik ve çıkmak çok çok farklı şeyler.
biz o günlerdeki gibi değiliz ki eşlerden bekleme hakkımız olsun...
sizlere tawsiyem,
elinizden geldiğince ufak sorunları büyütmemeye çalışın,
küsüp konuşmamak yerine sakinleşmeyi bekleyip derdinizi eşinize anlatın,
ve herzaman yapıcı dil kullanın, 'sen değiştin, yapmıyosun,etmiyosun' değil de 'ben çok üzülüyorum' demeyi deneyin...
gerçekçi olmalı biraz da, bu hayatta hiç bir şey 4*4lük değil ki evlilik olsun?
Evet belki zor ama insanın sevdiğinin kokusuyla uyuması, öpücüğüyle uyanması dünyalara bedel...

Ya okuyorumda ben başka bi dünyada mı yaşıyorum tam anlayamadım :53: biz nişanlıyken yani evlenmeye yakın 6 ay önce falan çok tartışırdık küserdik yine çözerdik ama uzun sürerdi :) bu bahsettiklerinizin hiçbiri bizde olmadı bende 1.5 aylık evliyim 2 yıldırda beraberiz... Evlenince dahada güzel oldu hayatımız daha bi sarıldık birbirimize, birbirimizi kırmamak için çabalıyoruz hiç üzülmedik bi sorun olsa hemen çözüyoruz beraber yemek yapıyoruz beraber temizlik yapıyoruz herşeyimiz beraber yani ben bu kadar güzel olacagını tahmin etmezdim onu ben daha da çok seviyomuşumda birbirimizi yemekten anlayamamışım :) beni pamuklara sarıyo bile diyebilirim :54: İyiki hayatımda iyiki onunla evlenmişimmm :38:

canım neden böylesin anlayamadım
bende evlenmeden 2 yıl önce çıkmaya başladık
bizde çok severek evlendik
ama şimdide evlenince de çok mutluyuz
hatta evlenince nişanlılıktan falan daha sorunsuz yaşıyorum evliliğimizi
inan akşam eve gitsem de bir an önce kocamın yanında olsam diye can atıyorum
2.5 yıllık evliyiz bir kızımız var halen birbirimize doyamadık
bence canım insan evlilikten çok şeyler beklemeyecek ki mutlu olsun
yüksek kriterler bekleyince evlenince hayal kırıklığına uğruyorsunuz
benim eşim evlenmeden yapamayacağı hiç bir sözü vermedi bana
bende o yüzden yüksek beklenti içine girmedim ve şimdi
elinden gelirse yapabilirse gene esirgemiyor hiç bir şeyi ama yapamazsa da
beklemiyorum bende hiç bir şey
o yüzden mutlu mutlu geçinip gidiyoruz
inan yemeğimi seve seve içine sevgimi kata kata yapıyorum
temizliğimi de öyle arada bir sahile gezmeye gidiyoruz arada birde
ayda bir falan yemeği dışarda yiyoruz
ohooo tamam işte bizden mutlusu yokkkkkkk
küçük şeylerle mutlu olmaya çalış tatlım
anlıyorum seni baba evinde kriterlerin yüksekmiş
ama canım artık da böyle yaşamaya kendini alıştırmalısın
eşinle mutluysan seni kırmamaya özen gösteriyorsa beklentilerini düşürmelisin ki mutlu olasın
haa eşinlede mutsuzsan o zaman sana diyebileceğim bişe yok
inşallah daha mutlu olursun canım hoşçakallllllll

aman ne güzel mutluluğunuz daim olsun...daaaa yani kızcağız zor günlerden bahsediyor sen sanki nispet yapar gibi...

olsa olacak herhalde ama bocalıyor işte...sıkılmış yazmış.

size de maşallah..

Ya okuyorumda ben başka bi dünyada mı yaşıyorum tam anlayamadım :53: biz nişanlıyken yani evlenmeye yakın 6 ay önce falan çok tartışırdık küserdik yine çözerdik ama uzun sürerdi :) bu bahsettiklerinizin hiçbiri bizde olmadı bende 1.5 aylık evliyim 2 yıldırda beraberiz... Evlenince dahada güzel oldu hayatımız daha bi sarıldık birbirimize, birbirimizi kırmamak için çabalıyoruz hiç üzülmedik bi sorun olsa hemen çözüyoruz beraber yemek yapıyoruz beraber temizlik yapıyoruz herşeyimiz beraber yani ben bu kadar güzel olacagını tahmin etmezdim onu ben daha da çok seviyomuşumda birbirimizi yemekten anlayamamışım :) beni pamuklara sarıyo bile diyebilirim :54: İyiki hayatımda iyiki onunla evlenmişimmm :38:

sana da maşallah canım...

hey yarabbimmm.......

millet ne yazıyo siz ne yaa!!!!:53:

sana da maşallah canım...

hey yarabbimmm.......

millet ne yazıyo siz ne yaa!!!!:53:

Canım arkadaş ne yaşadıklarımızı sizin hissetikleriniz nedir gibi sorular sormuş herkeste aynı olacak diye bi durum yok ben de yukarıdaki arkadaşta konuyu okumuşuz ve böyle bi cvp vermişiz nedir yani olaylara sorun yada sıkılmış olarak değilde belki bu şekilde bakar hareket eder yani farklı görüş belirttik ki belki ilham gelir falan sana bunlarımı anlatayım şimdi :S

bu kadar tepki vermenizi anlayamadım doğrusu...

Ayyyy herkes gerim gerim gerilmiş :) ayy evlilik meselesi bile açılınca ne hale geliyoruz yaa :) ağlanacak halimize gülüyoruz belkide... Peki ne zaman alışacağız yaa :( Sabahları geldik mi diye uyanıyor muşum eşim söylüyo :( sanki başka evdeyim yaa :(( aff Ya Rabbim aafff :43:

kızlar inanın boşuna üzüyorsunuz kendinizi, evliliğin ilk zamanları zordur, taşlar zamanla oturur yerine,
bir akrabamız bana cicim ayları diye bir şey yoktur, en acı zamanlar evliliğin ilk bi yılı yaşanır demişti, nekadar da haklıymış,
yeter ki aranızda gerçek sevgi olsun, sorunlar hallediliyor...
uzun yıllar çıkmış biri olarak söylüyorum evililik ve çıkmak çok çok farklı şeyler.
biz o günlerdeki gibi değiliz ki eşlerden bekleme hakkımız olsun...
sizlere tawsiyem,
elinizden geldiğince ufak sorunları büyütmemeye çalışın,
küsüp konuşmamak yerine sakinleşmeyi bekleyip derdinizi eşinize anlatın,
ve herzaman yapıcı dil kullanın, 'sen değiştin, yapmıyosun,etmiyosun' değil de 'ben çok üzülüyorum' demeyi deneyin...
gerçekçi olmalı biraz da, bu hayatta hiç bir şey 4*4lük değil ki evlilik olsun?
Evet belki zor ama insanın sevdiğinin kokusuyla uyuması, öpücüğüyle uyanması dünyalara bedel...

Merhaba tugbaoğretmeni valla o akrabanız çok doğru söylemiş cicim ayları ile ilgili, ben de bununla ilgili bir şeyi internette okudum. Sanırım zamanla taşlar yerine oturunca başlayacak cicim ayları, şimdiki aylara alışma süreci diyorum kendimce. Paylaşımların için teşekkürler.Sen kendinden bahsetmemişsin, sende de olmuş muydu böyle hisler.

Son düzenleme:
Aranıza yeni katıldım arkadaşlıklar edinip içimi dökmeye ve beni anlayan insanlara çok çok ihtiyacım vardı..
Forumu gezerken bu konuya rastladım yazmadan gecmek istemedim..Ben de evliliği toz pembe hayal ederdim evleneli daha 9ay oldu ama inanın kırk yıldır evli gibi hissediyorum kendimi kaçarak evlenmemde cabası o kadar bıkkınımkii
birde basımda kayınvalidem var konu açsam sabaha kadar yaz yaz içimi dökemem sanırımm kızlarr :(

Çok hayalperest olmamız lazım
Gerçekler böyle
Bende ileride hayal kırıklığına uğramamak için;
Çok fazla beklenti içersine girmiyorum.

Valla ben annemin evinde daha çok iş güç yapıyodum,kalabalık bi aileyiz ve büyük kız olmanın dezavantajları :)
Evlilik bi rahatlık geldi bana,yalnızca iki kişilik düşünmek yeterli,çok basit aslında.

Önceden hiç sıkıntı görmemiş insanlara genelde yorucu ve sıkıcı gelebilir,haklılardır kendilerine göre.
Birde alışma devresi,çok normal..
Allah yardımcın olsun.

Merhaba tugbaoğretmeni valla o akrabanız çok doğru söylemiş cicim ayları ile ilgili, ben de bununla ilgili bir şeyi internette okudum. Sanırım zamanla taşlar yerine oturunca başlayacak cicim ayları, şimdiki aylara alışma süreci diyorum kendimce. Paylaşımların için teşekkürler.Sen kendinden bahsetmemişsin, sende de olmuş muydu böyle hisler.

ahh canım olmaz mı hiç? bende de olduğu günler olduğu için tavsiye de bulunmaya çalışıyorum...
evlendikten biray sonra ramazandı, eşim geliyo yemek yiyip yatıyo, sabah kalkıp işe gidiyordu, o günlerde okadar pişman oldum ki evlendiğime! dediğin gibi taşlar yerine oturana kadar ufak depremler oluyor, bizde de oldu, hala daha zaman zaman ters düşebiliyoruz eşimle, ama arada sevgi olduğunda sorunlar daha çabuk çözümlenebiliyor diye düşünüyorum...
önemli olan, bu süreci birbirine olan saygıyı kaybetmeden, birbirini yıpratmadan bitirebilmek, sonrasında hayat çooooook daha güzel oluyor :16:

evliliğimin ilk senesinde ben de senin gibiydim. eşimi çok kırdım,hatalar yaptım..şimdi 4.senemizdeyiz.her gün daha fazla aşık oluyorum ona.daha fazla bağlanıyorum.:nazar::nazar::nazar:
lütfen sabırlı ol.eşini anlamaya çalış.tabi bu süreçte kendini de sıkma.sorununu kesinlikle içine atma.eşinle paylaş.

sabır önemli gerçekten:) birde diyeceğim şu ki boş durmayın gerçekten çalışmak daha farklı illa özgürlük için demiyorum bir şeyleri yapabilmenin keyfini daha çok yaşayıp sorunlarınızla daha kolay baş edebiliyorsunuz
Bizim diyebileceğiniz o kadar çok şey çıkıyor ki
Gidin yeri geldiği zaman çocukluk yapın oynayın,saçma sapan şeylere gülün yeri geldiğinde tepkinizi gösterin kendinizi göstermeden karşınızdakini de net görme şansınız olmuyor çoğu zaman
Ben hala muhteşem yemek yapamıyorum bazen bir yaptığım diğerini tutmuyor ama olsun oda dalga ile karışık durumu idare ediyor ya olay bu oluyor işte
Kısacası yaşayarak katarak ilerliyoruz:)
Sevgiler

canım arkadaşım daha beş ay olmuş dur hemen bayrakları indirme lütfen.henüz yenisin ve zamanla alışacaksın.senin annen yapmadımı yemek,çamaşır,bulaşık özveride bulunmadı mı zannediyorsun .belki sana hamileyken bile neler yaşadı kimbilir ne zorluklar çekti.baban uğraşmadı mı evliliği için sence size ekmek parası getirmek için,ele güne muhtaç etmemek için.evlilik özveridir bence.karşılıklı alışveriştir.çalışmazsan,yemek yapıp,bulaşık yıkamazsan,,senin isteklerini anında yerine getirise mi tam anlamıyla evlilik olacak mı senin için.hepimiz bocaladık başlarda ben bugüne kadar annemle bile yatmış değildim eşimle beraber yattağımızda o hemen uyuyrdu ben ilk bir ay uyuyamadım.sarılırdım o uyuyana kadar sonra bırakırdım o beni uyudu sanırdı ama ben uyuyamazdım.ben babama yemek yaptığımda tuzlu da olsa kötü de olsa kızım yapmış derdi yerdi.ama eşim ben beğenmedim bunu yemem dediğimde birşey gelmedi ki elimden küssem ağlasam ne yazar adam benim için değişmez ki.ben duşa almadan yatağa yatmam kesinlikle ama adam 3 gün banyo yapmasa umursamaz ne yapalım yani kavga mı edelim.biraz açık dille abartılı anlatsamda bunlar zamanla alışacağın yadırgamayacağın şeyler oluyor.ya da baştan kabullenemiyorsun ve ayrılıyorsun.karakterleriniz uyuşuyor mu diye bakmalısın eşinle.aynı şeyleri mi istiyorsunuz ayrı şeyleri bu hayatta....

canım arkadaşım daha beş ay olmuş dur hemen bayrakları indirme lütfen.henüz yenisin ve zamanla alışacaksın.senin annen yapmadımı yemek,çamaşır,bulaşık özveride bulunmadı mı zannediyorsun .belki sana hamileyken bile neler yaşadı kimbilir ne zorluklar çekti.baban uğraşmadı mı evliliği için sence size ekmek parası getirmek için,ele güne muhtaç etmemek için.evlilik özveridir bence.karşılıklı alışveriştir.çalışmazsan,yemek yapıp,bulaşık yıkamazsan,,senin isteklerini anında yerine getirise mi tam anlamıyla evlilik olacak mı senin için.hepimiz bocaladık başlarda ben bugüne kadar annemle bile yatmış değildim eşimle beraber yattağımızda o hemen uyuyrdu ben ilk bir ay uyuyamadım.sarılırdım o uyuyana kadar sonra bırakırdım o beni uyudu sanırdı ama ben uyuyamazdım.ben babama yemek yaptığımda tuzlu da olsa kötü de olsa kızım yapmış derdi yerdi.ama eşim ben beğenmedim bunu yemem dediğimde birşey gelmedi ki elimden küssem ağlasam ne yazar adam benim için değişmez ki.ben duşa almadan yatağa yatmam kesinlikle ama adam 3 gün banyo yapmasa umursamaz ne yapalım yani kavga mı edelim.biraz açık dille abartılı anlatsamda bunlar zamanla alışacağın yadırgamayacağın şeyler oluyor.ya da baştan kabullenemiyorsun ve ayrılıyorsun.karakterleriniz uyuşuyor mu diye bakmalısın eşinle.aynı şeyleri mi istiyorsunuz ayrı şeyleri bu hayatta....

Back
X