Evlilik ne zaman oturur

wassermeloneblume

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
1.032
1.117
83
32
İyi geceler arkadaşlar,biraz ic dokmek istedim.Buna gerçekten ihtiyacim var.
Yurt dışına gelin geldim evleneli cok bir zaman olmadi aslnda ama buralra alistim.Derdim ise şu;esimle severek evlendik.Ben genelde sakin bir insanim ama bazen esime naz yapasim takilasim ne bileyim kiskanasim geliyor.Oda sabırlı,beni alttan alan bir insan.Bu zamana kadar ufak tefek atismalar yasadik.Ben hep evliligin ilk zamnlari olur dusuncesiydeydim.Ne de olsa kolay birsey değildi evlilik.Ama bir kac gundur benim icin basit olan seyler esim icin cok önemli olduğundan agir sayilacak tartismalar yasiyoruz.Oyleki birden modum düşüyor.Okyanusun ortasinda kalmis gibi hissediyorum kendimi.Cnku bu kadar guclu degilim,sanki hala annesine muhtac bir kiz cocugu gibiyim ne yapacagimi bilmiyorum.Gun geliyor onun gelecegi saatleri sayıyorum gun geliyor bir an ofkemden sirtimi dönüyorum.İstiyorum ki bazi seyleri tüketmeyelim.Cunku ileride geri donusu olmuyor konusulan sozlerin kirilan kalbin.Ama bir turlu oturmuyor iste bazi seyler.Ne zamn birbirimizi anlayacagiz.Bu evlilik hep boyle birsey mi.Ne zamn tam anlamiyla hersey duzeldi diyeceğim.Zaten ailemi sevdiklerimi de özlüyorum.Bebegimde yok.İyice tek basina hissediyorum kendimi😢

Çok detaylı yazmamışsınız.

Kaç senelik evlisiniz?

Evlilikler genelde 5 senede oturur derler. Ben de katılıyorum buna. Ama şunu da söyleyeyim, evlilik dizi ve filmlerde bize dayatılan romantizm ve pembe masallardan oluşmuyor. İki insan aynı evde yaşıyorsa arada anlaşmazlıklar da oluyor bahsettiğiniz gibi ufak tefek problemler de. Yani beklentilerinizde realist olursanız daha mutlu olursunuz.

Yani evliliğin oturması aslında hiç problem yaşamamak değil; problemlere rağmen birbirini daha iyi anlamak, daha çok tolerans göstermek, zayıf yanlarını bilmek, kabul etmek, eksiklere rağmen sevmek ve destek olmak demek.

sanki hala annesine muhtac bir kiz cocugu gibiyim

Büyüt o içinde ki kız çocuğunu. Evine eşine sahip çık. Sana basit gelen şeyler eşine zor gelebilir. Senin her zaman nazını çekmek zorunda değil.
Karşılıklı fedakarlıklar yap. Bencil olma.

Biz eşimle 5 yıldır beraberiz, 6 aydır evliyiz..
İlk 3 ay zor geçmişti, özellikle cinsellik kısmında zorlanmıştık -öncesinde de cinsel hayatımız olmasına rağmen..
Ama şu an her şey çok güzel, evliliğimizin yoluna girdiğini düşünüyorum..
Ben de sürekli ağlardım ve kendimi terkedilmiş hissederdim, eşime karşı çok agresiftim, bi gülerdim yüzüne bi trip atardım.. korktum hep böyle mi olacak diye ama sonrasında işe başladım, spora başladım, kendime meşgaleler buldum, insan tanımaya başladım ve her şey yoluna girdi.. size de tavsiyem bu yönde olur..

Oyle belirli bir kural yok, bu onceden birbirinizi ne kadar tanidiginiza da bagli.
Saniyorum ki su an calismiyorsunuz, tavsiyem part time bile olsa birseylerle mesgul olmaniz. Yoksa esinize coookkkk sararsiniz, demedi demeyin

İyi de eşiniz sizin her nazınızı çekmek zorunda değil. Benim eşim aynı şeyi yapsa ben de sert tepki veririm. O sizin anneniz mi babanız mı? Siz ne zaman daha olgun davranmaya başlarsınız o zaman düzelir evlilik.

düzelir zannedenler ben bu durumu daha çok çocugu kullanmak oldgunu dusunuyorum yaa..

bencede hamile kalındı die erkek kul köle olmuyor kimsenin peşinde. olması için ilk önce eşini sevmesi lazım ki ikisinide benimsesin. erkek çocuk için katlanır. kadını görmezden gelir. ama bunu hiç bir bayan düşünmüyor. sonradan yaşadıkça dank ediyor. bebek kendine aşık peşinden koşturma ilişkiyi bağlama düzeltme aracı değildir. benceee

Tanımadığınız bir ülkeye tahmini dilinide bilmiyorsunuz evlenip gidiyorsunuz, çevre yok arkadaş yok tabiki tek saracağınız kişi eşiniz olur.
Oda biryere kadar katlanır naz çeker.
Kimse anneniz babanız gibi pohpohlamaz.
Herkesin evliliği farklı bazılarının 1 senede oturur bazılarının 20 senede oturmaz.
Siz kendinize meşgale bulun. Önce bir dil kursuyla başlayın. Çevre edinmenizde kolaylaşır.
Bebek de bence düşünceğiniz en son kısım olsun.
Sanmayınki çocuk adamı size ve evine daha bağlar.
Tam tersi çocuk olunca erkekler babalığı hemen kaldıramayabiliyor. Burda bisürü konu var. Biraz okuyun kendinize pay biçin.

Back
X