Evlilik Problemi

20 yaşında bir çocukla çalışıyorum, ilk tanıştığımızda "sevgilimi çok seviyorum evleneceğiz bu sene" dediğinde kafasına bir tane vurmuştum, geçen gün bana iyi ki vurmuşsun aklım başıma geldi ne evlenmesi dedi :27: sen de ne kadar iyi niyetlisin 2 sene sonra olsun diyorsun, şaka mı yapıyorsunuz yahu?? ne 1, ne 2 senesi, yaşın kaç? ne bir idealiniz ne de bir amacınız yok geleceğe.. evlendikten sonra başka bir level yok önünüzde atlamanız gereken merak etmeyin.. varsa yoksa faturalar, kira, borçlar ve çok büyük bir ihtimalle çocuklarınız olacak.. erken yaşta bıkacaksınız mücadeleden çünkü yaşınız gereği almamanız gereken bir yükün altına gireceksiniz.. aileniz de nasıl onay veriyor ibretim alındı.. en az bir 6-7 sene gerekiyor sevgiliniz için de sizin için de kusura bakmayın..

arkadaşımın oğlunun liseye giderken kız arkadaşı varmış.anne, ben lise bitince hemen evleneceğim demiş.arkadaşım da hay hay oğlum,neden olmasın.baban beşimize bakıyor.bir de senin eşine bakar demiş.çocuk bu sözleri ciddiye almış,çok sevinmiş.tabii 1 sene sonra bu kızla ayrılmışlar.lise bitmiş,arkadaşım oğluna hatırlatmış.aman anne çocukmuştum o zaman,demiş.şimdi 27 yaşında hala evlenmeyi düşünmüyor:1:

erkekler 20 yaşlarında evliliği çok önemsiyor ama daha sonra akılları başlarına girince de fersah fersah kaçıyorlar:34:

benim oğlum da 18 yaşında ve tam da üniversite sınavına hazırlandığı yıl dersanede bir arkadaşıyla çok şiddetli bir sevda yaşadı...çok endişelendim..üniversiteye başladıktan sonra ayrıldılar.anne olmak zor

Ayrılmak söz konusu olamaz bu gıbı konular için çünkü inanın herkes sevgimize imreniyo buyukten kuçuge herkesin elle gösterdiği bi sevgimiz var. Ama bizim bir çöpümüz bile yok tamamen sıfırız biz bu da sizin görüşünüz herkesin bir fikri var bazen yeter diye bagırasım geliyoo o kadar doluyorum :(

Ben eger 16 yasinda evlenmek isteseydim, annem babam birak imrenmeyi, temiz bir sopa atarlardi heralde. Evlilik için sevgi, ask yeterli degil canim. Yasin çok küçük, bu yasta daha yeni yeni kendini tanimaya basliyorsun. Bu yasta evliligin yükünü tasiyamazsin.

Nisanlanmakta çok agir birsey zaten, aileler ise karisiyor, beklentiler yaratiliyor. En iyisi bu evlilik mevzusundan uzak durun iknizde. Önce okulunu bitirip, üniversiteye gidip, isini bul, ondan sonra evliligi düsün.

Merhaba arkadaşlar..
Öncelikle umarım başlığı doğru yere açmışımdır.Bir sorunum var sözlümle konuyu forumda açma sebebimde ben mi yanlışım o mu görsün veya görelim diye. Şuanda asker de ve Seneye agustosta Allahın izniyle evine gelicek geldikten bir kaç ay sonra nişan yapmayı düşünüyoruz. Bu konu da herkes tamam ailelerimiz de onay veriyor ama konu evlilik olunca hemen nişandan bir sene sonra evlenelim diyo ne evimiz var ne birikmiş paramız ne de zengin ailelerimiz. Evlenince ikimiz çalışır bir şeyler yaparız desek bile üni okuyo olucam o yuzden 4 yıl sadece çalışan o olucak. Kredi çeksek hem ev kirasi hem kredi okul masrafım elektrk su vb dolu dolu masrafımız olucak ama o çalışır öderim bi şey olmaz. ben de diyorum ki 1 sene sonra evleneceğimize 2 sene sonra evlenelim herşeyımız tam olsun evimizi barkımızı kuralım öyle evlenelim. Siz söyleyin bekarken para biriktirmek böyle zorken evliyken vay halimize ama anlatamıyorum illa bi şey olmaz diyo. Acele edip neden dara girelim diyorum bu sefer ben seni dara sokmam diyo yani sözün kısası acele işe şeytan karışır diyorum bu kadar aceleye gerek yok diyorum ama anlayan yok ablalarım arkadaşlarım bari sizde yorumlarınızı söyleynde ben mi yanlışım o mu en azından görelim bilelim..

Canım okuyor olmasaydın evlen gitsin derdim. Ama okurken evlenirsen üstüne maddi sıkıntılarınız olursa sen ister istemez eğitiminden fedakarlık yapmak zorunda kalırsın :19:. Sevdiceğinde acele etmesin canım :1:. Okulunu bitir sonra evlenirsiniz :34:

Birde lisedesin öylemi :53:. Bende üniversiyedesin sanmıştım. Bu yaşta evlenilir mi? İçinde ne kadar çok ukte kalacak biliyor musun?

hadi diyelim evlendin
sen evliligi kaldırdın diyelim
peki erkek arkadaşın 20 yaşında evliligi kaldırabilecekmi
ikinizi geçindirebilecekmi
sen okuyacaksın bu adam akşam yemek isteyecek
okuldan gelince hazır olmazsa yemek hergün anlayışla karşılayacakmı
okurken bu adam sıkılacak aklına esecek çocuk isteyecek
okurken çocuk dogurabilecekmisin dogurdun nasıl bakacaksın
hem maddi hem manevi
misafir gelse agırlayabilecekmisin bide urfalıymışsınız
dogunun yemekleri agır olur altından kalkabilecekmisin
bu sorular uzar gider güzelim:34:

Ben genelde okuyucuyumdur yorum yaptığım cok nadırdır ama bu sefer dayanamadım

Daha 16 yasında ya da 18 olsun ne evlılıgı ne nısanı ne dugunu

Once ısınızı bır elınıze alın kendı paranızı bır yeyın ondan sonra evlılık kaçmıyor

Ben 26 yasımdayım gelecek mayıs nısan yapıp ınsallah yaza evlılık düşünüyoruz bu yıl bıle yapmadık nısan ıle dugun arası uzun olmasın dıye..

Hem sız hem de sevgılınız cok cok kucuk once ıs bıraz bırıkmıs para evlılık her zaman olur kacmıyor

neeeeeeee 16 yaşında mısın?
Ne evliliği ya bu yaşta?
şöyle gezin tozun, sevgililiğinizi yaşayın.
öğrenciliğini yaşa, normal normal.
21 yaşında olacak sevgilin.
21 bir erkek için çok erken.
erkek çocuğu resmen daha.

ama illaki evlenicem diyosan üniversite okurken evlenenlerin kredi borcu silinecekmiş, 10 bin tl faizsiz kredi verecekmiş devlet. haberiniz olsun da yasa çıktıktan sonra evlenin bari..

ben üniversitede çalışıyorum.
öğrencileri görüyorum nişanlı evli geliyorlar okula.
çok gereksiz buluyorum.
öğrenciliklerini yaşayamıyorlar...

Daha eti ne budu neymis sevgilinin? Meslegi, isi var mi? Hayatinda hic kendi parasini kazanmis mi?

Boyle kendinden ve hayatin gerceginden bihaber bir cocuk akilliyla evlenirsen ikiniz de bir guzel surunursunuz. Sevgilin kor gozum parmagina bol keseden sallayip duruyor. Anasi babasi kapinin onune koysa acliktan olur, ama ev gecindirecekmis ha. :1:

Yasin da 16'ymis. Buyumeye olan bu merak nedir yahu? Git universiteni mi okuyacan ne yapacan, yap iste. Yok hem okul hem ev nasil gecinirmis, yok kredi cekmekmis. Kendi kendinize dert yaratmayin durduk yere. Aklini basina al bence. Sonra cok aglarsin.

ne kadar çok seversen sev , fedakarlığı kendi hayatından yapacaksın pişman olma ihtimalın yüksek. evliliği düşünmek adım atmak için çok erken ki. insanın üniversite okuduktan sonra görüşleri zevkleri bakış açıları değşiyor. bugün çok sevdiğin insan yarın gözüne aynı gelmeyebilir. karşı taraf üniversite okumuş olmazsa eğitim durumu farkı her zaman sorun olabilir. evlilik ile okulu bir arada yürütmek kolay değil hele maddi açıdan sıkıntılı olacaksa , çalışmak okulunu bırakmak zorunda kalabilirsin. hele bir de araya çocuk girerse okul olayın uzar da uzar. üniversite kazanmak güzel bir meslek sahibi olmak hiç kolay değil sınava çalışıp hazırlanıp belki 1 yılını harcayacaksın. maddi boyutu düşününce garanti işim olsun rahat edeyim çocuklarıma gelecek sağlayayım derken katlandığın çile..ayrıca yaşınıza göre lise mi okuyorsunuz. üniversite düşünüyorsanız evlenmeden önce çalışıp nasıl birikim yapmayı düşünüyorsunuz ki. öğrenci iken para biriktiren az görülmüştür. öğrencilik hayatı zaten çok zordur. kim bilir nerede kazanacaksınız üniversiteyi. başka şehir olursa git gel mesafe masraflar.. hayat o kadar zor ki bütün bunları düşünüp bu yaşta böyle bunlara kafa yormaya değer mi sence. eşiniz olmaya aday kişi bütün bunları düşünüp arkanızda olmaya hazır mı. ne kadar fedakar. bunları düşünün

maddi boyuta gelince ama iyi ama kötü herkes evleniyor.

herşey olacağına varır.

Son düzenleme:
Anacığım evlendin diyelim. Uni de Okuyosun diyelim.
kaynanan senden iş bekler. tam sınav Zamanı gel İşime yardım et dese duşundun mu bunları.
evlilik bir kurumdur. Sosyal bir statüdür. bu temizlik olur, misafir olur, duğun Olur bayram olur.vs. butun bu psikolojilerin üstesinden gelebilecek misin.
öğrenci Mı Olcan gelin mı OI can karı MI olcan aşcl MI olcan anne MI Olcan?
bunların Önceliğini ayarlayabileceK misin?
bütün bunlara net Cevabını Verdiğin an evlenmeye kalkış.
bak evlen veya evlenme dlmiyorum.
Sorular Sordum Cevaplar Sende ;)

Benim kızım şimdi 11 yaşında yani 5 sene sonra bana gelip evlenmek istediğini mi söyleyecek kalpten ölürüm valla
Canım benim daha çok küçüksün acelen ne elbetteki evlenip yuva kuracaksın acele etme hayatı tanı hevesini al kendine zarar vermeden ikili ilişkiler kur arkadaşlıklar yap neden ki bu acelen?

ben okurken şok içinde kaldım daha 16 yaşındasın sözlendim 2 sene sonra evleniyim diyorsun. Acelen ne anlamadım. 2 sene sonra bile evlensen yine yaşın çok küçük ve çook pişman olursun yaşıtların üniversite hayatı yaşayıp arkadaşlarıyla gezerken sen yaşından büyük sorumlulukların altına gireceksin. Ben üniversiteyi kazandığımda liseden bir arkadaşım okumaktan vazgeçip evlenmişti bir türlü vazgeçirememiştik bu kararından. Şimdi 8 yıllık evli ve hala der keşke sizi dinleseydim o yaşta evlenmeseydim diye. Herşey yaşında güzel bence acele etmeyin

canım sen daha çocuk denecek yaştasın evlilikte neyin nesi? bi üniversite sınavına gir üniversite eğitimini tamamla ayaklarının üstünde dur ondan sonra düşünün evliliği bence.hem daha sevgilininde yaşı ufak. onunda o olgunlukta olduğunu düşünmüyorum çünkü sevgilininde tavırları çocukça geldi.evliliği çocuk oyuncağı sanıyorsunuz sanırım..

sözlün mü? ailen verdi mi seni? bak cancağızım hiçbir aşk "çoçuk gelin" olmaya değmez. bir de üniversite okuyacağım diyorsun, gayende başarılı olur ileride çalışan bir kadın olursan, bir ortama girdiğinde 16 yaşında sözlendim demeye utanırsın. yani ben utanırdım.

Canım siz kaç yıldır berabersiniz?
Ben de sevgilimle 16.5 yasında tanıstım simdi 21 yasındayım

Bu forumda yıllarca (hatta 9-10 yıl) bekleyen o kadar cok cift var ki !

Sen de 20 yaş olsan bir nebze anlardım ama; her şeyi bir yana bırak, yaşından dolayı beklemeniz gerek

Hem maddiyat konusunda sen haklısın, biraz birikim yapın, sen en azından üniv. Kazan okumaya başla

Back
X