Evlilik...sonrasi pismanlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Selam Arkadaslar,
Ben yaklasik 3 yildir evliyim, 7.5 Senedirde taniyorum esimi.. Ona zamaninda cok asik olmustum ama yasananlar.. Onun hatalari benim kendime güvensizliklerim aski bitirdi , simdi onu sevmeye calisiyorm , oda beni , ikimizde mutsuzuz aslinda.. Aramizda bir sogukluk var.. Ayriligi düsünüyorum ama cesaret eddemiyorrm, Cokta alismisim varligina, birde ya sonrasi diyorum korkuyorum , birlikte olsam devam etmeye calissam sikliyorm..ondan cocuk isteyip istemedigimden emin degilim, cocuk güzel bir duygu deneyim diyorlar ama Icimden bir ses bu evliligi uzun süre yürütemiyicegimi söylüyor.. Annelik duygusunu tatmakta istiyorumm .. Kararsizim benim Gibi gitgeller yasayan oldumu? Ne yapmaliyim nasil davranmaliyim ? Pisman olucagim birsey yapmak istemiyorum

Selam Arkadaslar,
Ben yaklasik 3 yildir evliyim, 7.5 Senedirde taniyorum esimi.. Ona zamaninda cok asik olmustum ama yasananlar.. Onun hatalari benim kendime güvensizliklerim aski bitirdi , simdi onu sevmeye calisiyorm , oda beni , ikimizde mutsuzuz aslinda.. Aramizda bir sogukluk var.. Ayriligi düsünüyorum ama cesaret eddemiyorrm, Cokta alismisim varligina, birde ya sonrasi diyorum korkuyorum , birlikte olsam devam etmeye calissam sikliyorm..ondan cocuk isteyip istemedigimden emin degilim, cocuk güzel bir duygu deneyim diyorlar ama Icimden bir ses bu evliligi uzun süre yürütemiyicegimi söylüyor.. Annelik duygusunu tatmakta istiyorumm .. Kararsizim benim Gibi gitgeller yasayan oldumu? Ne yapmaliyim nasil davranmaliyim ? Pisman olucagim birsey yapmak istemiyorum

o zaman sizde hemen çocuk yapmayın biraz kendinize vakit ayırın. bi süre sevgili gibi vakit geçirin yani beraber bi yerlere gidin vaktiniz varsa tatile gidin. neden mutsuz olduğunuz hakkında düşünün hatta bu konuyu konuşun birbirinize rahatsız olduğunuz konuları sakince anlatın belki o zaman herşey değişebilir

o zaman sizde hemen çocuk yapmayın biraz kendinize vakit ayırın. bi süre sevgili gibi vakit geçirin yani beraber bi yerlere gidin vaktiniz varsa tatile gidin. neden mutsuz olduğunuz hakkında düşünün hatta bu konuyu konuşun birbirinize rahatsız olduğunuz konuları sakince anlatın belki o zaman herşey değişebilir
Ne güzel söylemissiniz :) eger simsi bu kararsizlik icinde bide cocuk yaparsaniz ve ilerde ayrilmak istediginizde olan cocuga okucak. Arkadadimizin dedigini deneyin önce derim

Aile terapistine gidebilirsiniz. Her evlilikte dönem dönem çıkmazlar yaşanabilir. Geçmişte sorun yaşamışta olabilirsiniz.
Ama şuan da çok büyük sorunlarınız yoksa aile terapistinin faydası olur diye düşünüyorum.

Cok önemli sorunlar yoksa okadar yili ziyan etmeyin derim.
Sorunlarin nelerden kaynaklandiginin üzerinde durup asabilirsiniz belki...
Emin olmadan cocuk yapmak dahada cikmaza sokabilir.

Zamanla hersey düzelir inşallah aman diyim bunlar geçer devamli sigortali bi isi varsa evine sahipse hersey halolur çünkü ben bosanicam ve inan aile yanına dönmek çok zor canim

Ben varim ayni durumda seni ck iyi anlayabiliyorum 2.5 yildir evliyiz.10 yildir tanisiyoruz.uzun sureli iliski olmasi.gercekten ortak pek bir nokta olmamasi.surekli gecmis odakli yasamak hatirlamak..aile ve kultur farkliliklari vb...sorunlar sebep olabilio..demissinki ozguvenimi azaltti cesaretim yok aliskanliklar var...aslinda vazgecemedigimiz bir coksey saplantidan kaynaklanio..oyle zamanlar gecirdimki kendimi ttaniyamadim.cok asik evlendik ve bu ask mi artik neyse cok zarar verdi..senicok iyI anliyorum.cocuk die tutturmuyosa bekle..sonrasi icin geri donusu olmayan yollara girme..kimse degismez unutma.

Selam Arkadaslar,

Sorun ne bilmiyorum ama sonuca bakinca ayni duygulari yasiyoruz seninle. Biz esimle 4,5 yildir tanisiyoruz, 1,5 yildir da evliyiz, kavga dovus, aldatma yok ama mutsuzluk var. Sirf birbirimizin varligina alistigimiz icin beraberiz. O da mutsuz. Bosanmaya deger bir sebep bulamiyoruz, sadece farkli tellerden calma, birbirini anlayamama, beraberken mutlu olamama sorunumuz. Gecmisteki olaylar da bende derin izler, ukdeler birakti. Cocuk da dusunemiyoruz, cunku mutsuz bir yuvaya bir de bebek gelecek, cok zor, bebek sihirli bir degnek degil ki, sadece esleri oyalar, aradaki muhabbeti degistirmez ki. Ne yapmali ben de senin gibi bilmiyorum. Bir cozum olursa ben de bilmek isterim.

Bir de hadi deli cesareti kalktik bosandik, baba evine donmek, bu kadar genc yasta dul kalmak kolay, yasanilabilir bir durum mu? Hem bir daha baska biri ile evlenilebilir mi, bunca yildan sonra baskasi sevilebilir mi, hic zannetmiyorum.

Son düzenleme:
mutsuzum kendimce sebeplerim var tabi ki kimseye anlatamadığım özel sebepler hep eşimden hamle beklerdim ilk defa bi hamle yaptım resmen köpekler gibi pişman oldumm ve artık yarınımızın ne olacağını bilmiyorum ilk defa bu kadar umutsuz ilk defa bu kadar karanlıktayım söyledikleri çok zoruma gidiyor artık bana hiç saygı duymadığını düşünüyorum
ne oldu diye sorsanız anlatabileceğim bişey yok hayatın günlük akışında yaşananlar
bunu onunla konuş deseniz memnuniyetsizlik vb şeylerle suçluyor ama çok aşağılayıcı şekildee ben de benzer bi konu açmayı düşünmüştüm ama ifade etmenin yollarını bulamıyorumm

Lütfen ama lütfen bir evliliği toparlar mı , aramızda ki soğukluk bir bebeğin varlığı ile değişir mi diye düşünerek çocuk yapmaya karar vermeyin .

Çocuk evliliğin tamamdır , mutluyuz , huzurluyuz ...hazırız denilen noktasında güzeldir .

Onun hataları...

Benim kendime güvensizliğim demişsin ...

Bunların altında ne var ? Nasıl hatalar yaptı , daha da önemlisi kendine güvenmeyen bir kadın olmanın sebebi eşin mi oldu ?

Sorunların üzerine gidince bazen çok çabuk hallediliyorlar . Kavgasız , tartışmasız konuşmayı becerebiliyorsanız çift olarak , konuşun . Kabul ederse bir aile terapistine gidin . Ama konuşup ne yaparız ne yapamayız demeden ayrılmayın , biraz çaba sarfetmek gerek , sonra olmuyorsa olmuyordur .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X