Evlilik sürecinde olan arkadaşım için?

siz de arkadaşlık nasıl ilerliyor bilmiyorum ama bugün arkadaşım beni ağlayarak aradı ve dertleştik. Ağlamasına ve üzülmesineyakın arkadaşı olarak üzüldüm, insan olduğum için. Yıllardır can ciğer kuzu sarması olduğum biri. Ben arkadaşlarımı önemsiyorum ve onlar mutlu olsun istiyorum. Bu sebeple buradan da fikir almak istedim.
Bence sen iyi bir arkadaşsın. Bazı arkadaşlar sadece Ayrıl Kanka diyince iyi arkadaş olunduğunu düşünüyor. O stresle kötü bir karar alabilir. Nişanlısıyla sorunu yoksa, iyice düşünsün.

Bence sen iyi bir arkadaşsın. Bazı arkadaşlar sadece Ayrıl Kanka diyince iyi arkadaş olunduğunu düşünüyor. O stresle kötü bir karar alabilir. Nişanlısıyla sorunu yoksa, iyice düşünsün.
Çok teşekkür ederim 🤗 arkadaşım ağlarken ve bana derdini anlatırken ay banane ya diyemem tabii o benim arkadaşlık kavramımda yok. Ben de düşün dedim çünkü gerçekten 2-3 gün önce çok mutluyum derken bugün bunları anlatması fevri karar almaması gerektiğini düşündürdü bana. biraz düşün diyebilirim o yüzden.

ben de aynı soruyu sordum arkadaşıma, cevabı işte kendisi her şeyi söyle demiş nişanlısına bu oldu.
Neyse ben zaten kafanı topla biraz sakince düşün dedim. :)
Arkadaşınız da evindeki her şeyi nişanlısına anlatıyor mu?
Olgun, aklı başında insan isteği değil bu, nişanlı da aynı toylukla gidip babasının lafını yetiştirmiş. Hayır evlenseler bile arkadaşınız bu laftan kendine malzeme çıkaracak belli ki. Gelsin sonra aile sebepli tartışmalar. Evlilik de belli bir olgunluk gerektiriyor işte.

Arkadaşınızdan evindeki her şeyi nişanlısına anlatıyor mu?
Olgun, aklı başında insan isteği değil bu, nişanlı da aynı toylukla gidip babasının lafını yetiştirmiş. Hayır evlenseler bile arkadaşınız bu laftan kendine malzeme çıkaracak belli ki. Gelsin sonra aile sebepli tartışmalar. Evlilik de belli bir olgunluk gerekiyor işte.
Yani bu konuda haklısınız, her şeyi öğrenmek veya bilmek huzur değil huzursuzluk getiriyor.

Yani bu konuda haklısınız, her şeyi öğrenmek veya bilmek huzur değil huzursuzluk getiriyor.
Çünkü özellikle bazı kadınlar kocalarının aile ilişkilerinde kendinden önce olan olaylar dahil her şeyi bilmek, burunlarını sokmak istiyorlar. Ömürlük malzeme çıkarıyorlar kendilerine. Arkadaşınız da ağlayıp dursun şimdi.
Yönlendirecek şeyler söylemeyin derim, dinleyin ihtiyacı varsa ama kendi kararını versin.

Çünkü özellikle bazı kadınlar kocalarının aile ilişkilerinde kendinden önce olan olaylar dahil her şeyi bilmek, burunlarını sokmak istiyorlar. Ömürlük malzeme çıkarıyorlar kendilerine. Arkadaşınız da ağlayıp dursun şimdi.
Yönlendirecek şeyler söylemeyin derim, dinleyin ihtiyacı varsa ama kendi kararını versin.
Yok yok dediğim tek şey pişman olmamak adıma düşünüp karar ver, fevri karar alma hiçbir anlamda. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.🤗

Kendi kafasıyla karar vermeli herşeyde arkadaşa danisilmaz çok tehlikeli sizi soktuğu konum.Sonucta evlilik bu arkadaş gazıyla bitirendede devam edende sıkıntı var .Size demiyorum ben kendi çevremde en sevdiklerime bile fikrimi belirtip geçerim kararı kendi verrsin ben bugün varım yarın onun hayatında olmayabilirim kafam atar birşey olur .Ayrılık sadece fikir alınıp kendi mantığını dinleyeceğin bir konu İçi ayrıl diyorsa dinlesin demiyorsa dinlemesin.Evlenmeden bu duruma gelmek iyiye işaret değil bu fikrim değişmez.

Bence bazı insanlar birşeyi düzeltmek yerine ayrıl demekte daha haklı dışardan bazen daha iyi görünebilir bazen.Konu sahibinin kız arkadaşı bu nişanlı ona uymuyorsa gerekeni yapsın ben duyuyorum bazı çiftler evlenmeden kavgaya başlayıp evlenmeden terapiye gidiyor bunun mantığını çok anlamıyorum iyi hoş da bir etek alırsın üstüne uyar yada uymaz.Sen onu dar geldi bollaştır bol geldi darlaştır ne anladım ben bundan.Yani bence insan üzerine olan elbise gibi hayatına uyanla konuşup evlenmeli yoksa makası al ellbiseyi duzelttigin gibi adamı kadını duzeltebilmek mümkün değil .Patlıyor bir yerden dikiş tutmuyor.İnsanlar elbise deegil elbet fakat aslında düz mantık bu .Daha evlenmeden ayrılığı düşünen insanaa dur demem hayırlısı derim .Demekki yarında böyle olacak kilk aanlasmazlikta bu çift benmi çözeceğim onuda

Ben düşük anlatmışım çalışırken kusura bakmayın. Erkeğin ailesi sanırım arkadaşımın ailesinin çamaşır ve bulaşık makinesini alması gerektiğini düşünüyordu. Ancak arkadaşımın ailesi de yatak odası ve perdeler olarak katkıda bulunmuş. Arkadaşımın nişanlısı da, arkadaşımın isteği üzerine söylememiş kendisinin çamaşır ve bulaşık makinesi aldığını. Sonra nişanlının babası muhtemelen nişanlının aldığını sezmiş. Kız kardeşine söylemiş bunu, nişanlının halasına yani. Nişanlı da gelip arkadaşıma söylemiş 😁 neden sana söylüyor ki bunları dediğimde arkadaşımın cevabı “ bana her şeyi anlat ailedeki demiştim o sebeple gelip anlattı” dedi.
Eşyayı kimin alıp almadığından ziyade arkadaşının ailende olup biteni bana anlat deyip adamın da anlatması büyük hata.

Konuyu okurken incir çekirdeğini doldurmayan bir mevzu gibi gelmişti, kim ne soruyorsa ne derse desin yani. Ama asıl problem laf taşıma. Eşya için değil ama evet bu laf taşıma konusu için ayrılmalılar, çünkü ne arkadaşın ne nişanlısı evlilik olgunluğunda değiller.

Arkadaşın ve ailesi çok garip insanlar. Ruh emen tiplerden yani. Allah nişanlıya sabır versin. Bu arada arkadaşınızın zihnen ya da fiziken bi engeli mi var acaba? Kendisi de konu açabilirdi. Başkası adına konu açmak yasak diye biliyorum

Incir çekirdeğini doldurmayacak saçma bir mesele…

Eğer arkadaşınız ayrılmak istiyorsa, muhtemelen başka sebeplerden dolayı soğumuştur.
Bu mesele o kadar büyütülecek bir konu değil çünkü.

Ha adamın, ailesinin söylediklerini nişanlısına yetiştirmesi çok yanlış ama o ayrı konu.

Bu arkadasın onun bunun sunun karısabılecegı bısey degıl

Karısmayın

Saçma bir konu ve büyütülecek bir durum değil. Aile içindeki bir konuşmayı gelip nişanlısı kıza söylemiş bu zaten başlı başına yanlış. Kız ailedeki her şeyi anlat demiş ne duymayı ne bekliyor ki? dünürleri sürekli gelini mi övecekti. Bence babanın söylediğimde de bir şey yok gelip de geline kimse bir şey söylememiş niye biz aldık da dememişler.
Ayrıca konuya asla karşıma burada yazılanları bile aktarma. Tek sorunu bu olup da böyle bir şey için ayrılmayı düşünen kişi için de tek sorun bu olamaz

Kesin ve net kararlar hakkında bir şey söylemeyin ayrılma gibisinden. Yarın bir gün sorun yaşayıp boşanırlar sonra siz kötü olursunuz, sizi sebep gösterirler. "Birkaç gün kafanı dinle, bu süreçler zor zaten, ileride pişman olacağın bir karar verme, iyi düşün tart" deyin ve geçin. Belki aileleri çok karıştırmamalarını da tavsiye edebilirsiniz. Yani bence nişanlısının ailesinde duyduğu her şeyi söylemesine gerek yok, ama kendi anne babasına da nişanlı adam gerekli cevabı vermeli, verdiyse sorun yok. Veya kızın kendi ailenin almadıkları beyaz eşyalar konusunda yorum yapma hakları yok. Arkadaşınız ailesine "ben ve nişanlım böyle istedik, biz memnunuz, daha iyisini istiyordunuz madem siz alsaydınız" deyip kestirip atmalı. Aileler devreye girince sorunlar çıkıyor zaten.
Bana çok basit bir konuyu gereksiz büyütmüşler gibi geldi. Yaşları kaç ki arkadaşınızın ve nişanlınızın? Evliliği kaldırabilecek olgunlukta mı merak ettim. Fazla tepki vermiş.

Back
X