Evlilik tazminatı hakkında

karagul

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
157
0
316
İstanbul
mrb kızlar evlilik tazminatı alan varmı aranızda bu prosedür nasıldır şartlar nedir netten baktım ama tatmin olmadım hiç, bide aklıma takılan bişi oldu ben 4 yıldır bu şirketle çalışıyorum sözleşmede imazaladım ama hatırlamıyorum şimdi sözleşmede evlilik tazminatı hak edemez diye bişi olurmu imzalatmışlarmıdır bize acaba hiç hatırlamıyorum öğrenemedim de sözleşmede yok elimde nasıl öğrencem onuda bilmiyorum sizlere sorayım dedim belki yardımcı olursunuz bana:26::26:

mrb kızlar evlilik tazminatı alan varmı aranızda bu prosedür nasıldır şartlar nedir netten baktım ama tatmin olmadım hiç, bide aklıma takılan bişi oldu ben 4 yıldır bu şirketle çalışıyorum sözleşmede imazaladım ama hatırlamıyorum şimdi sözleşmede evlilik tazminatı hak edemez diye bişi olurmu imzalatmışlarmıdır bize acaba hiç hatırlamıyorum öğrenemedim de sözleşmede yok elimde nasıl öğrencem onuda bilmiyorum sizlere sorayım dedim belki yardımcı olursunuz bana:26::26:

Evlendikten sonraki 1 yıl içinde "beyim beni çalıştırmıyor" :1: şeklinde bir beyanla işten ayrılma hakkın var. İşyerinin hazırladığı sözleşme İş Kanununa dayandırılıyorsa bir sorun cıkmaz.

Hem sözleşmenin bir nüshası sende değil mi? Ordan kontrol edebilirsin

yok işte neyi imzaladığımızı bile bilmiyoruz bukadar körüköüne yaşadığım için çok kızıyorum kendime :19: devlet dairesinde taşören firmaya bağlı çalışıyorum umarım sözleşmeyi dediğinz gibi iş kanuna göre yapmışlardır:26:

Ben babamdan yetim ayligi aliyodum. Evlendikten sonra gerekli belgelerle ssk ya basvurmustum. 2 yillik maas bedelim odenmisti bikac ay sonra. Ama sanirim sizin durumunuzla alakasiz.

Bende 4 sene çalıştım, bu hafta işi bırakıyorum canım evleneceğim için. Fakat iş yerim ben söylemeden kendileri dediler sağolsun. Tazminatını vereceğiz diye. Zaten kanunen senin alman lazım. Ben sanmıyorum o sözleşmede öyle bir madde olduğunu. Şirket muhasebesiyle yinede bir görüş, kafanda soru işareti kalmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında oda var bende çalışmaya başlamadan önce yetim aylığı alıyodum ama kendi ssk'am yatıca onu kestiler ama o hakkım yani babamdan bana çeyiz parası verilcekmiş yinede ymarım yasayıo değiştimediler malum okadar çok değişiyoki takip edemiyoruz.

yok işte neyi imzaladığımızı bile bilmiyoruz bukadar körüköüne yaşadığım için çok kızıyorum kendime :19: devlet dairesinde taşören firmaya bağlı çalışıyorum umarım sözleşmeyi dediğinz gibi iş kanuna göre yapmışlardır:26:

Büyük bi ihtimalle iş akdi üzerinde böyle bir madde yoktur. Kafan rahat olsun.

devlette taşöron firmadaysan iş kanununa tabisindir fakat onlar her yıl girdi çıktı yapmak gibi uyanıklar yaptıkları için alacağın tazminat düşük olabilir sgkdan hesaplatabilirsin ne kadar alabileceğini neler yapman gerekeni onlar en iyi bilir birde işsizlik parası alamıyorsun sanırım bu şekilde işten kendi rızanla çıkarsan onuda iş ve işçi bulma kurumundan öğrenebilirsin

Bende 4 sene çalıştım, bu hafta işi bırakıyorum canım evleneceğim için. Fakat iş yerim ben söylemeden kendileri dediler sağolsun. Tazminatını vereceğiz diye. Zaten kanunen senin alman lazım. Ben sanmıyorum o sözleşmede öyle bir madde olduğunu. Şirket muhasebesiyle yinede bir görüş, kafanda soru işareti kalmasın.

evliliğinde mutluluklar dilerim canım ya bizim şirket malesef öyle değil geçen yıl birlikde çalıştığım aradaşımda evlendi ayrıldı hiç böle bişi konuşulmadı gerçi ozman bilmiyoduk bunu ama nebilim umarım sözleşmede öle birmadde yoktur.

mandalina01:evet canım devlette taşören firmadayım o yüzden biraz içim ferah yani herşeyi usuküne göre yapmışlardır diye zaten o girdi çıktı her yıl yapıldı ama bu kez 3 yıllık imzaladık tek seferde inş alabilirim

mandalina01:evet canım devlette taşören firmadayım o yüzden biraz içim ferah yani herşeyi usuküne göre yapmışlardır diye zaten o girdi çıktı her yıl yapıldı ama bu kez 3 yıllık imzaladık tek seferde inş alabilirim

ben ona her dalavereyi usulune uyduruyorlar diyorum
firmanın personel şefliğinden sözlemenin fotokopisini alabilirsin verirler

Peki girdi-çıktı yapılırken tazminat ödemesi aldınızmı ?

Eğer almadıysanız 4 yıllık tazminat alamazsınız gibime geliyor.Bunu bir sorgulamanız gerekiyor.

Konu içeriği nedeniyle"Hukuk köşesi" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

cevaplar için çok tşk ederim arkadaşlar kafama tek taklan şey şirketin (evlilik tazminatı) hakkımı istemiyorum diye sözleşmeye koymaları ve benimde imazalamam:((

evlenme tarihinden itibaren 1 yıl içinde bu nedene dayanarak işten ayrılırsanız şartları varsa tazminatınızı alabilirsiniz
Av.Merve Gürcan

Back
X