Evlilik Teklifi ve Kafa Karışıklığı

ailesinin yabanci istememesinin sebebi ne? genelde akraba evliliklerinde daha rahat eziyorlar gelinlerini. kizda ve kiz ailesinde herkese rezil olma korkusu oluyor kolay kolay bosanamiyorlar falan. Normal kiz bosansa ailesi belki "ne yapacaksan yap" diyecekken akraba isin icine olunca "bizi milletin diline düşürme" diyorlar.
hem el olunca cok isine karisilirsa telefonunu engeller kaynananin, gorusmez es tarafiyla - esiyle arasi bozulur sadece. ama akraba olunca kulis yaparlar elalem kiz annesine baski yapar "senin kizin hatali olmaz böyle" diye, eşin yaninda aileyle de arasi bozulur falan filan...
genelde iceriden kiz almanin sebebi bu olur..yoksa okumus etmis koca adam icin kim akraba diye tuttursun? evlen yeter modunda olmasi lazimdi .
bence ailenin akraba isteme olayi da yaş
Buda harika bir yorum

ha bir de nasil evlenme teklif etti? cok merak ettim bu ici ölmüş adam
Güzel bir yere götürdü yemek yedik sonra teklif etti elimi tuttu gözlerime bakarak şiir okudu bunları düşününce ben abartıyorum Bencede ama ne bileyim erkeklere pek güvenim yok yoğurdu üfleyerek yiyorum

Annem diyor sen açarsın babam senin evliliğin çok güzel olacak diyor anne babayı dinleyecek değilim ama yani o kadar saçma ki..
Bir de ben net bir insanım. İlerleyen süreçte açıkça konuşacağım. Heyecanın ruhun yok eğer isteğin yoksa girme bu yola diyeceğim. Daha evlenmedik sadece teklif etti neticede..
42 yaşında koca adamın neyini açacaksınız? Sizin de yaşınız az değil, kimsenin kimseyi degistiremedigini biliyor olmanız lazım. Ayrıca adam mı kalmadı akraba nedir of

Annem diyor sen açarsın babam senin evliliğin çok güzel olacak diyor anne babayı dinleyecek değilim ama yani o kadar saçma ki..
annenle babanin tek istedigi 34 yaşlarına gelmis kizlarinin bir an önce yuva kurup evden gitmesi
akraba evliligini normal karşıladığınız icin muhafazakar/geleneksel bir aileden geldiginizi düşündüm. oyle aileler icin 34 kötü bir yas (ben de yasitim sizinle,91liyim ve bekarim. lutfen yanlis anlamayin) bu saate kadar kolunuza düzgün birini takip gelmemissiniz. bu adamdan ayrilsaniz yedekte birileri yok, belki birkac yil daha kimseyi getiremeyeceksiniz ve cocuk icin riskli yillara gireceksiniz, belki cocuklariniz olmayacak, ya da belki hicbir adam bulamayacaksiniz çünkü yasiniz otuzlarin sonuna gidiyor - ask evliligi yapma ihtimalinizi saymazsak geleneksel yollarda evlenmek isteyen cocuksuz insan bulma olasiliginiz düştükçe düşüyor. birkac seneye ne görücü gelir ne birileri önerir sizi hic evlenmemis cocuksuz ogullarina, daha genclere yonelirler.
haliyle ailenizin tek korkusu bu bence
ikinci korkusuysa "herkes bizi konusuyor, gozler uzerimizde" falan demissiniz. bu adamdan ayrılsaniz sulalede nişan atmis gibi, evlenmis bosanmis gibi yaftalanirsiniz. muhtemelen degeriniz düşer baska aday gelecekken ailesi "aaa o mesudenin ogluyla şeydi. bosver onu" derler falan filan.
ailenizin korkusu bu yani. yoksa sizi haftada bir gören, merak edip arayip sesinizi duyma ihtiyaci duymayan, gelecek hayali kurup konusmayan adamin nesi sizi mutlu edecek?
aileniz bunu göremeyecek kadar kör degil, gormemis gecirmemis insanlar da degil.
tek istekleri tez elden evlenip yuvani bilmen - onlarin da "masallah kizlarini okuttular ettiler, muhendisle evlendirdiler" iltifati almalari

annenle babanin tek istedigi 34 yaşlarına gelmis kizlarinin bir an önce yuva kurup evden gitmesi
akraba evliligini normal karşıladığınız icin muhafazakar/geleneksel bir aileden geldiginizi düşündüm. oyle aileler icin 34 kötü bir yas (ben de yasitim sizinle,91liyim ve bekarim. lutfen yanlis anlamayin) bu saate kadar kolunuza düzgün birini takip gelmemissiniz. bu adamdan ayrilsaniz yedekte birileri yok, belki birkac yil daha kimseyi getiremeyeceksiniz ve cocuk icin riskli yillara gireceksiniz, belki cocuklariniz olmayacak, ya da belki hicbir adam bulamayacaksiniz çünkü yasiniz otuzlarin sonuna gidiyor - ask evliligi yapma ihtimalinizi saymazsak geleneksel yollarda evlenmek isteyen cocuksuz insan bulma olasiliginiz düştükçe düşüyor. birkac seneye ne görücü gelir ne birileri önerir sizi hic evlenmemis cocuksuz ogullarina, daha genclere yonelirler.
haliyle ailenizin tek korkusu bu bence
ikinci korkusuysa "herkes bizi konusuyor, gozler uzerimizde" falan demissiniz. bu adamdan ayrılsaniz sulalede nişan atmis gibi, evlenmis bosanmis gibi yaftalanirsiniz. muhtemelen degeriniz düşer baska aday gelecekken ailesi "aaa o mesudenin ogluyla şeydi. bosver onu" derler falan filan.
ailenizin korkusu bu yani. yoksa sizi haftada bir gören, merak edip arayip sesinizi duyma ihtiyaci duymayan, gelecek hayali kurup konusmayan adamin nesi sizi mutlu edecek?
aileniz bunu göremeyecek kadar kör degil, gormemis gecirmemis insanlar da degil.
tek istekleri tez elden evlenip yuvani bilmen - onlarin da "masallah kizlarini okuttular ettiler, muhendisle evlendirdiler" iltifati almalari
Kesinlikle haklısın aslında aday vardı ama ailem kolay kolay insanları beğenmiyorlar bende kapatmıştım kendimi saçma sapan ilişkilerim oldu bende mantıklı olduğunu düşünüyorum

Kesinlikle haklısın aslında aday vardı ama ailem kolay kolay insanları beğenmiyorlar bende kapatmıştım kendimi saçma sapan ilişkilerim oldu bende mantıklı olduğunu düşünüyorum
İstediğinizle yaptığınız tutarlı değil. Sorun bu.

Mantık ağırlıklı bir evlilik istiyorsanız evet o adam bu. Şu ana kadar herhangi bir falsosu olmayan, saygılı bir adam, ailelerin de karşılıklı onayladığı bir ilişki, işi süründürmeden evlenir, maddi yönden de rahat edeceğiniz bir evlilik olur. Bir-iki seneye de çocuk yaparsınız. Standart çocuklu çift olursunuz. Beklentiniz buysa bunda sorun yok.

Ama öyle tutkulu, aşk dolu, bıcır bıcır bir evlilik istiyorsanız, o bu adamdan çıkmaz.

Sizin ne istediğinize karar vermeniz lazım bence.

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır benimle görüşmek isteyen birisi ile birlikteliğim var. Benimle görüşmek istemiş kabul ettim biraz görüştük bu 1 yıl içinde ben bazı sebeplerden uzak durdum.
Neyse gel git zaman tekrar konuşmaya başladık. Evlilik teklifi etti. Aşk mesajları her şey romantik benden etkilendiğini düşünüyorum.
Lakin..
Ne arıyor ne soruyor. Sadece mesaj.. iletişim kuramıyoruz.
Evlilik teklifine de biraz ben ittim açıkçası artık birisini tamamen uzatıp flört vs çekecek halim yok. Ailesini sevdim tanıştık.
Ama böyle sanki bişe var ben heves ediyorum her şeye gibi geliyor. İkimizde çalışıyoruz onun ekonomik durumu benden daha iyi. Hediyeler çiçekler alıyor. Ama haftada 1 görüşüyoruz. :KK51:Olay hediye de değil adamla iletişim kuramıyorum. Mesela geçmişimi hiç sormuyor merak etmiyor acaba cool mu duruyor diyorum. Elimi bile çekinerek tutuyor.
Zaten bu ruhsuzluğundan ilk zaman ben yapamayacağım dedim. Ailesi annemle konuşuyor oğlumuzu da evlendirmek istiyoruz her şey güzel olacak vs..
Ama ortada bişe yok sadece bana evlilik teklifi etti. Kızlar bu yaştaki adam sizce ne olabilir. İkimizde üniversite mezunuyuz hani diyeceğim bir şey görmedi geçirmedi vs. Ama adam yanımda iyi, kuzu ve sakin hiç tartışmıyor. Rol mü yapıyor. Ailesinin zoruyla mı görüşüyor bilmiyorum..
Ailesi de yabancı istemiyor öyle duydum.. çevrede kendilerince en iyi aday benim düşüncelerine göre.
Sizce durum nedir. Ben ne yapayım.
Mesela bayramda size geleceğiz dedi daha çıt yok. Zaten bütün sülale şok oldu nasıl teklif oldu gibi ve ailede o da bende dikkat çekiciyiz. Gözler üzerimizde yani.
Şu evlilik teklif olayını da ben biraz hızlandırdım. Bunla konuştum sürekli cafelerde mi oturacağız. Ben size geleyim sen bana gel öyle tanıyalım iç içe girelim diye. Nişan elbisesi bakıyorum.
Hiç ses etmiyor ama adamda heves yok sanki.
Bir yere gidiyor (dayı vs.) 5 saat ses yok hani bu dönemler gezmeli tozmalı aramalı sormalı olmaz mı bilemedim. Yan yanayken iyiyiz acaba akrabayız diye mi öyle davranıyor. Romantiklik yapıyor ama bişe var hissediyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada bonkör değer vermek maddiyat değil bir şeyi esirgemiyor farkındayım. Ama ruh yok yani hatta ona açık açık ailenin zoruyla görüşüyorsan görüşme bile dedim. Ne alakası var ben sana aşık oldum diyor. Seni seviyorum diyor.
Ben sözlere değil davranışa bakarım. Tek tarafın uğraşıyla ikili ilişkiler yürümez.

İstediğinizle yaptığınız tutarlı değil. Sorun bu.

Mantık ağırlıklı bir evlilik istiyorsanız evet o adam bu. Şu ana kadar herhangi bir falsosu olmayan, saygılı bir adam, ailelerin de karşılıklı onayladığı bir ilişki, işi süründürmeden evlenir, maddi yönden de rahat edeceğiniz bir evlilik olur. Bir-iki seneye de çocuk yaparsınız. Standart çocuklu çift olursunuz. Beklentiniz buysa bunda sorun yok.

Ama öyle tutkulu, aşk dolu, bıcır bıcır bir evlilik istiyorsanız, o bu adamdan çıkmaz.

Sizin ne istediğinize karar vermeniz lazım bence.
ay ben bunu asla anlayamayacağım ya
sırf bir insanla maddi manevi özellikleri yüzünden iyi diye evlenip aynı yatağa girmek nasıl mümkün olabilir ya
sevmediğim insan bana canım dese diken gibi batar kaldı ki adamı öpecem
ööööğğğğk

sırf bir insanla maddi manevi özellikleri yüzünden iyi diye evlenip aynı yatağa girmek nasıl mümkün olabilir ya
ööööğğğğk
Valla ben o yüzden şu an çok düzgün bir adamı reddetme aşamasındayım çünkü sarılmak bile içimden gelmiyor.
Ama mantık evliliği yapan çok kişi var malum.

ööööğğğğk
Ya deli gibi sevdiğim eşim bile bazen nefes alsa batıyor. Sevmediğim biri ağlasa ya hasta olsa umrumda bile olmaz herhalde, su verir giderim, en azından arkadaş olarak çok çok Sevmek lazım. Bende mi sorun var anlamıyorum.

Ben soruyu mu anlamadım, bana mı tuhaf geliyor, olması gereken böyle bir şey değil mi zaten.
Mıç mıç birini mi istiyorsunuz, sürekli araşın.
Siz bir şey dediğinizde umursamayıp size ters gitsin dediğinizi yapmasın.

Evlilik teklifi istemişsiniz etmiş.
Bana da siz daha kendinizden emin değilken neden teklif istediğiniz garip geldi mesela.

Cevreyle alakali belki de. Benim etrafimda bir suru duzgun 50 yas uzeri hic evlenmemis var. Abilerimiz sayilir taniyoruz da kendilerini yani. Egitim, kariyer, sosyallik her sey var ama olmayinca olmuyor. Standartlar yuksek kaliyor belki de. Zaten burdaki profilden bagimsiz konustum. Burdaki evet hakli olabilirsin :)
Eşcinselde olabiliyor ama😑Mecburen karşı cinsle evlilik...

Back
X