evlilik vakti???

eliz elit

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2015
102
58
13
39
Arkadaslar malumunuz bu evlilik meselesi otuzuna yaklasmış çoğu arkadasin gundemi halinde.Hatta pekcogumuz sıkıntı çekiyoruz bu konuda.Erken evlenmekle geç evlenmek
arasinda ne gibi farklar var?Yani gec evlenen neler kaybetmis oluyor¿Evlilikte bir süreden sonra sırandalasiyor mu?Yani eşler birbirinden zamanla uzaklasiyor mu?

Erken evlenirsen erken anne oluyorsun ki bu hep istediğim birşeydi. Ben evleneli bir yılı geçti. Ondan öncede birlikte yasiyorduk zaten, toplamda 5 yıl gibi bir zaman. Siradanlasmasi da bence kisilere bağlı. Ama daha çok biz kadınların elinde bence.

Normal yaştaki (25-29 arası) evlilikte muhtemelen aşık olduğun kişiyle evlenirsin.

Sevgilisi olmayanlar için konuşuyorum; 30dan sonra hem seçeneklerin azalır (mecburi tercih yaparsın), hem de heyecanın azalır. İki evlilik arasında "heves" farkı oluyor. 20li yaşlarda evlilik daha tatlı derim ben. Çünkü hevesler taze.

Normalde evliliği hiç düsünmeyen biriydim yani olmasada olur modundaydim. Taa ki hayatima sevdiceğim girene kadar:KK200:
30mda evlenirim diyen ben ne zaman evlencem diye gun sayar oldum.
Sevdiğimle daha fazla vakit geçirmek ayni evi paylasmak için erken evlilik diyorum simdi :KK76:
Kisacasiii kismettt yahu :))

arkadaşlar evlenmekte ne var ki yaşın ne önemi var ki
hayırlısı olsun kaç yaşında olursa olsun gerçekten.

26 yaşında evlendim, okul bitti kpss iş az birikim ondan sonra...bence doğrusu bu herkes kendi bilir

Erken evlenirsen erken anne oluyorsun ki bu hep istediğim birşeydi. Ben evleneli bir yılı geçti. Ondan öncede birlikte yasiyorduk zaten, toplamda 5 yıl gibi bir zaman. Siradanlasmasi da bence kisilere bağlı. Ama daha çok biz kadınların elinde bence.
yoo neden erken anne olasın kı cnm ille evlenince insanlar hemen cocuk mu yapmalı yani bence ne kadar tanırsan tanı evlilikte en az 3 sene gecmeli cocuk icin

Arkadaslar malumunuz bu evlilik meselesi otuzuna yaklasmış çoğu arkadasin gundemi halinde.Hatta pekcogumuz sıkıntı çekiyoruz bu konuda.Erken evlenmekle geç evlenmek
arasinda ne gibi farklar var?Yani gec evlenen neler kaybetmis oluyor¿Evlilikte bir süreden sonra sırandalasiyor mu?Yani eşler birbirinden zamanla uzaklasiyor mu?
valla söyle düsünsün o 30 yasındaki kızlar 23 te evlensem yada 25 te evlensem ne kazanır ne kaybederim bi kere nasılsa alla kısmet ederse evleniceksin neden daha rahat gezmesin hayallerine ulasmasın calısır kazanır üni varsa biter güzeş bi ise girer takılır hayatın güzellikleri cok sahsen erken evlenmeye karsıyım bende 22 de evlenmdim keske 30 da evlenseydim hatta 35 bile olur 33 de evlenir 2 3 sene takılır 35 te bi cocuk yaparsın en güzeli genn anne olupta sorumsuz olan cok bilincli olmakta önemli 25 te dogurdum demek marifet degil benim gözümde haa söyleside okumasına üni mezunu olmasına ragmden hergün evinde temizlik yapıp kocasının sözünden cıkmayan tiplerde var hayat bu insanlar cesit cesit

30 civari diyodum evlilik uzak olsun diyodum 25te evlendim kismet isi nasip seni bulursa zaten bakmazsin yas vs hayirlisi sonuctA

benim bir arkadasim 10 yil sevdigi kisiye kavusmak icin ne engeller asti.Evleneli 1 yil olacak heyecan bitti diyor,yani ask bitmis.Sevgi,saygi kalmis.Ayrica diger bir arkadasim esinin cok iyi oldugunu soylemesine ragmen 21'imde degil,27-28'li yaslarimda evlenseydim keske diyor.3-4 yilda esine karsi olan duygulari bitmis yani.Elbetteki nasip isi ama sebeplerde insanin aklini karistiriyor.

Teyzem 20 yıllık evli nerdeyse.Hala eniştem iş çıkışı eve gelmeden , koşarak teyzem eve gidip bekler sırf kocasına güler yüzle kapıyı açmak için.Çok aşıklardı birbirine çok zorluklar atlattılar ama hala aynı liseli aşıklar gibi nazar değmesin :KK200:
O yüzden önemli olan evlendiğin zaman değil , evlendiğin kişi.Tüm bekar arkadaşlarımız için hakkımızda hayırlısı olsunHoppaHoppa

Nasip kısmet bu işler. Lafa kalsa Mangalda kül birakmazdim ama nasıl oldu ben bile anlamadan mezun olduğum yaz nisanlandim 6 ay sonra evlendim. Hiçbirşey ilk günkü gibi kalmaz elbet ama heyecan hep var içimde. gece vardiyadan gelir çocuklara uykusuzluga rağmen kahvesini hazırlar beklerim heyecanla. Sohbet eder uyuruz. Bir gün beni öpmeden işe gitse çocuk gibi küserim gönlümü alır. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın...

önemli olan doğru yaş değil doğru kişi benim yaşımda ikinci evliliğini yapan da var 26 yaşindayım .

Back
X