evlilik ve bebek

Mona Rozaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
337
259
33
merhaba sevgili kk üyeleri, sorum şu ki 20 haftalik hamileyim ve esim surekli bebek dogunca kadinlar cocuklariyla evlenirmis zaten , sen de öyle olcaksin.. ben ikinci planda kalirim diyor.. tecrübeli anneler gercekten böyle mi oluyor? yoksa bu denge saglanabiliryor mu?

merhaba sevgili kk üyeleri, sorum şu ki 20 haftalik hamileyim ve esim surekli bebek dogunca kadinlar cocuklariyla evlenirmis zaten , sen de öyle olcaksin.. ben ikinci planda kalirim diyor.. tecrübeli anneler gercekten böyle mi oluyor? yoksa bu denge saglanabiliryor mu?

Olmaması için bir yol söyleyeyim mi hemen size?
Esiniz yükünüzü paylaşsın
Sen biraz dinle hayatım bir dahaki beslenme zamanına kadar bebek bende desin, sonra bebek uyudugunda sizin de onunla vaki gecirmeye enerjiniz olur. Yada sen bir dusunu al, makyajını yap, saçını tara, ben çocuğa arabayla bir tur attirayim desin. Bakımlı olursunuz.
Öyle oturduğu yerden boş endiselerle sizi de telaslandirmasin.
Siz ne kadar anne oluyorsaniz o da o kadar baba oluyor.
Bebeğinizin ayırdığınız her dakika için size minnet duymali
Ve size kendinize vakit ayırmak için fırsat tanimali. Bakın her şey nasıl da kolay olur.

Olmaması için bir yol söyleyeyim mi hemen size?
Esiniz yükünüzü paylaşsın
Sen biraz dinle hayatım bir dahaki beslenme zamanına kadar bebek bende desin, sonra bebek uyudugunda sizin de onunla vaki gecirmeye enerjiniz olur. Yada sen bir dusunu al, makyajını yap, saçını tara, ben çocuğa arabayla bir tur attirayim desin. Bakımlı olursunuz.
Öyle oturduğu yerden boş endiselerle sizi de telaslandirmasin.
Siz ne kadar anne oluyorsaniz o da o kadar baba oluyor.
Bebeğinizin ayırdığınız her dakika için size minnet duymali
Ve size kendinize vakit ayırmak için fırsat tanimali. Bakın her şey nasıl da kolay olur.
cevabiniz icin tesekkür ederim, gercekten de dediginiz gibi olursa daha kolay olur..

benim de öyle olmamam için bebek bakımın da ve ev işlerinde bana yardımcı ol lütfen de

Çocuğu doğunca eşini hayatının dışına itip sadece çocuğuyla kendine bir hayat kuran kadınlar cidden var yurdumda. Çocuğuyla birlikte yatan, adamla ne muhabbet ne başka bir temas kuran, hayatına sadece anne olarak abartılı devam edenler var. Anneliği bu sanıyorlar, çocuğunun babası dahil herkes dışarıda kalmalı. O artık bir kadın, bir eş değil, sadece anne. Sonra ne oluyor? Bebeğe alışamamış, karısından da soğumuş mutsuz babalar ve eşler. Kadınlar sonra burada ağlıyorlar adam babalık etmiyor, benden de soğudu diye.

Ama eşiyle iletişimini de bebeğinin bakımını da dengede tutabilen kadınlar da var. Bebek doğuyorsa o eve doğuyor, sadece kadına değil. Eşinizi de hem çocuk bakımında, hem kendi karı koca hayatınzıda dışlamazsanız dengeyi kurabilirsiniz sanıyorum. Adam da ilk günden alışır. Eve bir bebek doğması herkesin hayatını önemli ölçüde değiştiren bir şey. Adamların da desteğe ihtiyacı oluyor, en azından eşleri tarafından. Adamın, çevresindeki kadın ve çocuklu adamları görüp de tedirgin olması çok normal bence.

cevabiniz icin tesekkür ederim, gercekten de dediginiz gibi olursa daha kolay olur..
Eğer anlayışlı bir eşiniz varsa olur inşallah.
Zamanı geldiginde göreceksiniz. Büyük seylere hiç gerek yok
Arada dışarıdan söylenen bir yemek, demlenip ayağınıza getirilen çay, emzirip bebeği verip hemen uyamaniz gibi küçük şeyler size 10 Kaplan gücü katıyor :)
Siz zaten hazırlıklısınız anne olmaya, zoru goguslemeye.
Size verilen fazladan 1-2 saatin geri dönüşü hem sizi hem Bebeğinizi hem Eşinizi mutlu eder.
Eğer eşiniz normal şartlarda çalışan biriyse günde 1-2 saatini çok rahat ayırabilir.

Aynen eşimde bana aynısını sölüyor.ama kendide aynısı olurmuş öle diyor.artık senden daha çok sevdiğim biri var diyo bana.tabikide öncelik bebeğimizin olacak ,bir süre ihmal edeceksin kocanı mecburen ama bikaç ay sonra herşey düzene girince herkes rahatlayacak.eşinede bazı işleri yüklemekten çekinme.oda bazı işlerle meşgul olsunki birbirinizi iyi anlayın.

İster istemez bütün vaktini alıyor bir Bebek annesinin. Uykusuz geceler gündüzde devam edince ayakta durmaya hali kalmıyor insanın helede benim gibi gurbette tek olanlar için daha zor. Erkeklerin anlayışlı olması lazım seninki daha doğmadan başlamış

Çocuğu doğunca eşini hayatının dışına itip sadece çocuğuyla kendine bir hayat kuran kadınlar cidden var yurdumda. Çocuğuyla birlikte yatan, adamla ne muhabbet ne başka bir temas kuran, hayatına sadece anne olarak abartılı devam edenler var. Anneliği bu sanıyorlar, çocuğunum babası dahil herkes dışarıda kalmalı. Sonra ne oluyor? Bebeğe alışamamış, karısından da soğumuş mutsuz babalar ve eşler. Kadınlar
sonra burada ağlıyorlar adam babalık etmiyor, benden de soğudu diye.
Ama eşiyle iletişimini de bebeğinin bakımını da dengede tutabilen kadınlar da var. Bebek doğuyorsa o eve doğuyor, sadece kadına değil. Eşinizi de hem çocuk bakımında, hem kendi karı koca hayatınzıda dışlamazsanuz dengeyi kurabilirsiniz sanıyorum. Adamın çevresindeki kadın ve çocuklu adamları görüp de tedirgin olması çokm normal bence.

Böyle kadınlar elbet var ama bu kadınları böyle yapan çoğu zaman çocuk susmuyor diye başka odaya yastığını alıp giden adam oluyor
Yada evde lohusa kadın var ev kalabalık diye dışarıda takılan
Yada ben yarin ise gideceğim diye anneyi yalnız bırakan
Ben beceremem diye bir kenara çekilen
Çok küçük kucağımda tutmaya korkuyorum bahanesine sığınan
Vs vs..
Evet kadın anne olunca kadınlığını tabiki unutmasin
Ama baba da babaligini bilsin.

Böyle kadınlar elbet var ama bu kadınları böyle yapan çoğu zaman çocuk susmuyor diye başka odaya yastığını alıp giden adam oluyor
Yada evde lohusa kadın var ev kalabalık diye dışarıda takılan
Yada ben yarin ise gideceğim diye anneyi yalnız bırakan
Ben beceremem diye bir kenara çekilen
Çok küçük kucağımda tutmaya korkuyorum bahanesine sığınan
Vs vs..
Evet kadın anne olunca kadınlığını tabiki unutmasin
Ama baba da babaligini bilsin.
Tabii ki, orası öyle. Adam konu açmış olsaydı ona da dediklerinizi söylerdim. Konuyu kadın açtığı için ben sadece kadın hatalarından bahsedip kadına öneri verdim.

Erkekler hepsi aynı çocuk isterken kolay üç cocugum var bide eşim dört... Onların istekleri olsun ihtiyaçları görülsün o kadar senin ne istedigin falan hiç önemli değil... Depresyondaym galiba

Eşinize vakit ayırın birlikte zman geçirin ona lafım yok ama kendi canından biri ayrı yataga koymak nekadar koyuyor doğduktan sonra anlarsınız annelik emzirip iki oynayıp iki sevip başka yataga koymaklada olur kimisi başka odaya bile koyuyr 3 aylık kızım var ve üçümüz bir yatarız eşimde buna sadık bu bencillik değil anakuzusudur her evlat annesi için başkalarını sevmeyi eşini sevmeyi sizlerden öğrendiği şeylerle yapacak anakuzusu diye eşini sevmeyecek diye bir şey yok bence her davranış konuşma şekli edebi ahlakı aileden öğrenir her bebek başkalarını sevmeyi öğretemezlerse o ailede var bişeylik ben böyle düşünüyorum eşlerde kıskanmasın ufacık bebeği canım :) doğması için 9 ay bekleyipte bebeğinizden uzak kalmak iyi birşey değil gibi...

eşiniz de ebeveynlik görevini olması gerektiği gibi yaparsa ikiniz de birbirinize ayıracağınız vakit ve enerjiyi tek başına bebeğinize harcamamış olursunuz.
bebeği doğunca hayattan kopan annelerin hemen hepsi bebeğini yalnız buyuten annelerdir.
adam hem çocuğun altını yanımda değiştirme kokuyor, ben banyo yaptıramam, yemek yediremem, uyutmak annenin işi diyip yan yatar hem de ilgi beklerse kapıya doğru şutlanmalı zaten.

Tatildeyim, günlerdir aileleri gözlemliyorum.

Sabah birbuçuk iki yaşlarında kızları olan bir aile gördüm. Çocuk kahvaltı etmemiş anne bir tabak hazırlamış çocuk yaninda. Baba üç adim önden gidiyor. Çocuğun ilgisini bişey çekti ona bakarken düştü kadın onu tutayim derken elindeki tabağı devirdi. Bagiris cagiris kıyamet adam dönüp bakmadı bile. Yoluna devam etti gitti. Kadın yine çocukla gidip bi tabak hazırladı. Aynı yerden geçerken aynı şey yine çocuğun dikkatini çekti, kadın sinirlendi yapıştırdı bi tane çocuğa. Çocuğun suçu ne git kocana at o tokadı dememek için zor tuttum kendimi. Şimdi burdaki adamın o kadından ilgi beklemek için yüzü olmamalı ama oluyor. O kadın da kadinliktan çıkmış zaten.

Bir de ıngiliz aile var boy boy dört çocuklu. Nasıl eğleniyorlar anlatamam. Dün akşamüstü balkonda adam ufak kızın saçlarını bigudilerle sariyordu. Çocukları uyutup diskoya geliyorlar. Ya da hep birlikte oturup birşeyler içip sohbet ediyorlar.

Karısını çocuğuyla odaya bırakan mükemmel türk erkekleri barlarda öbek olup rus hatun keserek içerken diğerleri çocuklarıyla ilgileniyor eşlerinin yüklerini hafifletiyor.

Sizin eşiniz nasıl bir baba olacak, nasıl bir es olacak babaliktan sonra bütün mesele bu. Size değil ona bağlı sorununun çözümü.

eşiniz bebişi kıskanmaya başlamış belli :)

Back
X